Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Леле детски муабет.... Ако можеш, воздржи се од тоа ти да го бараш, да му пишуваш, да му викаш да излезете и не го прашувај што му е. Значи остави он да те бара. Јас имав ваква ситуација со бивши, кога ќе го барав почесто ете вака ко твојов, кога не го барав, кај си, се губиш, ќе се видиме ли итн. Нашето заврши, незнам твоево како е, што е, ама ако го оставиш малце и почне "да трча" по тебе, терај види како ќе оди понатака. Ако не, си знаеш :)

2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    22.315
    Misli deka te ima osvoeno i zato taka si praj, ako si tolku zainteresirana za nego i sakash da se svrti kolceto pokazhi mu malce zabi i ignoriraj go, kje vidis sam kje se vrati. Ali takov ili takva vo slucajov jas da bi biral, bi ja trgnal smesta i nema voopshto da si pisuvam nitu pak da se gledma xD

На Maya the bee, cresa-jagoda, Bezobrazna01 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Anjickas

Anjickas Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    28
    Ќе ве молам за совет:)
    Со бившиот дечко врската ни почна ненадејно и одевме една година..Се беше океј чувствувавме некаква љубов и двајцата се додека не замина да учи во друг град.Со тоа ни се намали излегувањето,а од негова страна се намалија и чувствата.Кога ми кажа дека нема повеќе никакви чувства кон мене се уништив...Можеби звучи чудно но некако како да се роди уште поголема љубов кон него.Значи го сакав уште повеќе од кога бевме во врска.Тој период излегуваше со друга.Јас постојано му кажував што чувствувам но се однесуваше многу ладно као демек океј сакај ме,убаво.Понекогаш и ме навредуваше.Сега после две години откако раскинавме почна да ме бара..а пак јас пусто срце не издржа да не му врати..Почнавме да комуницираме и излеговме еднаш.Повеќе не е “ладен “ како што беше тој период.Се однесува како на почетокот на врската,и што е најважно ме разбира кога ќе му кажам нешто или нешто што чувствувам,но ми нема кажано дека тој чувствува повторно нешто кон мене.Што мислите дали заслужува повторно шанса?или се ова е само една лага:(

На Milče9 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    17.568
    Си игра играчки со тебе. ако си му битна, ако и било лошо на мајка му можел културно да се извини дека не може да ти врати а не да те игнорира и да те пави уште дека си виновна. Не знам зошто се замараш со некој ваков што нема никаква почит ниту пак култура.

На Shugarspice, raww, Alisa22 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    17.568
    Ти се вратил најверојатно затоа што во моментот нема друга опција. Тој што те сака не те остава толку лесно.

На Konfetka, raww, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Се согласувам потполно.
    Многу мразам кога некој ме остава на seen, ќе го снема сред разговор, па ќе треба да се молиме за објаснување а згора на тоа па на крајот и обвинувања, манипулација.
    Еднаш или два пати ќе прогледам низ прсти, затоа што можеби во тој момент навистина не можел.
    Прв слободен момент, кажи што имаш, ама ако и тогаш "не можеш" аривидерчи.
    Нареден пат, прекинувам контакт и интерес ако истото му е навика.
    Ако сум одвоила време, мора да го почитува тоа.
    А реално да гледаме секој може да одвои минута две за да објасни, ако си му битна.
    Ако не си, се знае.

На raww, Just_a_kid, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  7. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    1.060
    Здраво ме молам за совет/мислење. Во врска сме 4 месеци, на почетокот како и обично најнормално секоја нова врска што почнува, запознавање со негови другари едно друго...Во буквална смисла допишување 24/7, спиење на мобилен, гледање едно друго, лигавења..Човекот покажа преголем интерес за мене и јас за него. Во петокот беше се океј најнормално, нешто се допишувавме вечерта пред спиење и на последната порака што му ја пишав во саботата кога станав видов дека нема повратен одговор ниту seen и си реков ајде можеби е зафатен ќе пише, но по неколку часа сеуште ништо. Ме фати анксиозност( кога го нема подолго време ме фаќа паника поради некои работи што ми се дешавале претходно, ме мава параноја..)и во текот на целиот ден му свртев 7 пати на телефон каде што тој не ми крена ниту еднаш, последните два пати кога свртев го исклучил телефонот и згора на се му пишав и 3 пораки на инста после тоа. (Сфатив дека испаѓам напорна...) После 40 минути само ми срцнал една од пораките која што гласеше ,,Јави ми се" и јас сфатив дека ќе ми се јави или пише но ништо, ме игнорира два дена. Значи од саботата немаме никаков контакт, тој ни ми пиша ни ми се јави. Недела исто ништо. На инстаграм ми го отвара секое стори ама не ми ја отвара последната порака. Јас повеќе не пишувам нити се јавувам, сфатив дека испаднав премногу напорна во саботата. Нека изреагира он прв, другарка ми кажа олабави неколку дена нека те снема и другар истото го кажа да не се замарам и да не му се јавувам воопшто и да не му пишувам. Прашањето ми е зошто ме игнорира два дена од нигде никаде??? Мислам дека испаднав малце напорна со пораки во текот на целата недела, иако не пишував претерано нешто.. Ако имаше нешто ќе ми кажеше, не разбирам што е работава. Се осеќам напната и анксиозна.

8. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.310
    Можеби си напорна, но негово е да ти каже дека му пречи, кој би испарил така од нигде никаде?Kако луто дете се однесува.
    Ја би го блокнала, не вреди нишо за таков.

9. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    3.100
    Сигурно има причина зошто така брзо се тргнал од тебе. Не би рекла дека си игра некои играчки но можеби само те тестирал за тија 2-3 дена (колку сте биле во врска) или пак запознал некоја друга до дека сте биле во врска, ама таа му испаднала по интересна од тебе.
    Можеби некој му јадел гом*а за тебе па сеа те игнорира.
    Можам да набројувам многу но и ние не ја змаеме причината...
    Мој совет ти е да не му пишуваш веќе, ако ти пише и ти го игнорирај.
    Само не ми е јасно едно зошто ако се случило нешто озбилно не те блокнал (зошто така прават обично)... шом не си му ма блок сигурно пак ке ти пише.

10. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Поим немам. Ама веќе си го барала ти...премногу пати, така да би ти рекла сега да олабавиш и да не го бараш повеќе. Терај си денот.
    Ако ти се јави он, ќе го прашаш отворено што му е филмот со такво понашање.

11. Indigo Candy

Indigo Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    28

Како може он во врска така да се однесува, мене тоа не ми е јасно каде е неговата “култура“ и “љубов“?
    Батали го, очигледно му здосадило, не го знам човекот не можам да влагам во заклучоци, ама јас мислам дека два дена да не се слушнеш а си “во врска“ не ми е јасно..? Но, познавајќи го добро машкиот пол, за два - три дена сам ќе дојде со некој глупав изговор. Глеј ти да не се замараш, бидејќи он кулира (ако не е преголем проблем (под дифолт), ма да за порака 2 минути треба, ако сака може, очигледно не сака). Позз и секое добро.

12. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    2.558
    Бившиот има причина зошто е бивш и како таков треба да остане.
    Вообичаено се враќаат кога немаат никој во животот.
    Тој имал друга во меѓувреме, си му изразувала љубов, си се понижувала, те навредувал....
    Сега сте заедно!
    Толку, ништо повеќе нема да кажам.
    Размисли си.

Пресмешно, несериозно, детско однесување.
    Не си напорна, си го барала дечко ти да го слушнеш. Помислуваш на најлошото, ни на крај памет дека не сака да те чуе и да ти одговори на пораките.
    Колку да ти изгледале совршени овие четири месеци, верувај дека постои причина за неговото игнорирање. Меѓутоа, ова не е начин на кој се решаваат проблемите во врска.
    Да, не треба да го бараш повеќе.
    Внимавај како ќе изреагираш ако се реши да те побара.

На Mikha4 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.844
    Допаѓања:
    80.827
    Или видел дека уште го сакаш и може да те манипулира како сака или видел дека уште го сакаш, сфатил дека нешто пропуштил и те сака назад. Поверојатно ми е првото. Разговарајте ама чувствата стави ги во втор план, користи го разумот.

Просто однесување од негова страна. Не му пишувај, не го барај, разбирам дека се нервираш поради тоа ама прави нешто друго во меѓувреме, остави сам да те побара ако му требаш.

На joyful му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449

Од десно на ФБ во People you may know, излегуваат сите што ти го гледале профилот, а не ти се пријатели, исто на IG излегуваат во Suggested friends for you. А бившата девојка на мм дури и ме додаде за пријателка на IG, ама глупа, требало да си го тргне старото презиме од профил, можда че ја прифатев на новото, оти не знаев која е :lol:|(

15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.844
    Допаѓања:
    80.827
    People you may know се луѓе што го гледале профилот, зарем? Јас секогаш сум мислела дека се само случајни предлози.

На Veta, Ingvild, tina2018 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    И јас мислам така.

На LovelyGirl3, pamelche, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не се луѓе што ти го гледале профилот, туку пријатели на твои пријатели.

На Stressed Out, Ingvild, tina2018 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Тие се, ми кажа мм, тој е ИТ :) и од тогаш не чепкам по профили :$

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    И маж ми е ИТ и вели дека не е така.
    Да ги седниме да се договорат кое е точно, да немаме збунки овде без веза :rofl:

На Maya the bee, mssuniquee, Stressed Out и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    17.568
    Не постои таква опција, ни инста ни фб не дозволува.

На tina2018, cresa-jagoda и Bezimenka90 им се допаѓа ова.