1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    И уште еднаш не прифаќај пари од непознати.

На Maya the bee, Dust, EmilyMonte и 13 други им се допаѓа ова.
  2. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.182
    Шо знам, прво црвено знаменце ми е ова ТИ помагам, као по дифолт домашната работа да е на твој грб а он ќе потпомогне ако е расположен. Искрено такви мажи што немаат осет за заедничко средување домашни обврски и што чекаат да ги буцнеш за да сработат нешто не ми се husband material.

На Maya the bee, kikkki, tina2018 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Се пред но и ама, не важи - стара народна.

Не ти велам да го оставиш, ама старо куче тешко се учи на нови финти. Тоа не значи дека е лош човек, тој така си е научен да си функционира од дома.

Е сега проблемот нема да се реши овде на форум оти јас, Трајко и Цветанка ќе ти кажеме што да правиш. Доволно возрасни сте и двајцата ќе седнете и ќе разговарате. Кажи му се што си имаш, оти колку и да се сакате, колку долго да сте заедно, читањето мисли е сајнсфикшн. Комуникацијата е една од најклучните работи во секоја врска. Ти најдобро се познаваш и себеси и него, барањето амин за твоите ставови и размислувања на форум може да направат да се каеш подоцна за некоја твоја одлука од која последиците ќе ги чувствуваш само ти.
    И на крај ако не можеш и не сакаш така да го минеш животот знаеш што треба да направиш.
    пс. Прими сочуство

Последна измена: 20 април 2021
    На Guns N` Roses, Mikha4, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    Најпрво прими сочувство,мора да бидеш јака. Околу обврските не сакам да коментирам, ова другово и мене ми падна во очи. Со партнерот треба да сме во добро и во лошо. Јас лично не би можела да замислам да има тој таков период, а јас да си отидам на шетање. Па нема да можам да уживам, паметот цело време ќе ми биде таму. Ти предложи ли да идете заедно? Можда малку ќе си ги растеретиш мислите..

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Типот е богат,очигледно е. Мисли дека девојките сакаат пари и тоа е “најубав” начин да се купат. Нели “со пари се можеш да купиш”. Така мисли тој. Совет: Не прифаќај пари,објасни му дека ти не си желна за пари,дека си имаш свои и нема потреба да се расфрлаш со туѓи. Кажи му дека и да немаш ќе си ги заработиш сама, дека не се гледаш на тоа поле “дечкото да ја финансира девојката”. Кажи му дека си му благодарна за роденденскиот поклон и дека е доволно и нема потреба повеќе. Покажи достоинство и став, и немој да му ги враќаш парите од роденденот тоа е уште понавредливо, бидејќи поклон не се враќа. Во иднина ќе ти биде лекција дека пари од непознат не се земаат.

Не е доволно само име и презиме, си му дала и адреса. Ја имам праќано преку Вестерн Унион и треба баш податоци да дадеш,а он ти праќа тебе број и со тој број ти треба да ги подигнеш парите, за подигање бараат лична карта или пасош. Ти ги внесуваат податоците во компјутер и ти ги даваат парите,ако испраќачот има апликација има пристап до одредени информации за примачот на пари.

На Maya the bee, cresa-jagoda, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    703
    Ногу јасно дека не очекувам некој од тука да ми го реши проблемот или да ми помогне. Пишав чисто да видам луѓе што не се од мој круг како размислуваат и реагираат на вакви нешта, не дека мене нешто многу ќе ми смени, и одма ќе се залетам да правам нешто што некој овде ми рекол :)
    Некогаш е подобро да слушнеш мислење од луѓе што не ги знаеш

7. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Знаеш ти како треба :)

8. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.054
    Sugar daddy ]:)
    Ти праќа пари за да има со кој да шета следната година коа ќе дојде да се "запознаете".
    Кај шо има чад има и оган, или бар нешто горело. Ако имаш простор за сомнежи, некои од тие сомнежи и ќе се остварат.

На Maya the bee, Guns N` Roses и Indiegurl им се допаѓа ова.
  9. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    24.983
    Ова е многу неточно. Баш обратно е обично, кога некој толку инсистира да се расфрла со пари е за да се покаже како побогат отколку што е. За жал, доста популарно мислење кај мажите е дека жените трчаат по богаташи (не дека нема и такви), па чувствуваат потреба да остават таков впечаток.
    @PoisonIvy88 кажи му дека не сакаш да ти купува/праќа поклони засега, ако некогаш премине во посериозно тоа меѓу вас, ок, ќе ти купува тој тебе, ќе му купуваш ти нему. Вака, подобро не.

На Tea678 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Не се сложувам, најди машко што праќа пари туку така на нашево поднебје. Очигледно нема што да им прави на парите,па ги расфрла.

11. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    24.983
    Па имам сретнато куп такви. И не е само праќање пари, во случајов биле пари дека е во странство. Иста приказна се и чести скапи поклони, инсистирање СЕКОГАШ тој да плати кога сте излезени и мал милион други слични ситуации. Да, последниве години мислам дека малку се подобри работите на тоа поле , се повеќе сведочам на "рамноправност" во тој поглед, ама дека веќе нема такви машки... далеку сме од тоа.

12. PoisonIvy88

PoisonIvy88 Нов член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Za poklonot me zamoli da go prifatam zatoa shto ne bil tuka za mojot rodenden, se imame mnogu pati slusnato i imame zboruvano i toa cesto po negova inicijativa. Tesko e od strana da procenis kakov e sepak ne e tuka za da vidam kako se odnesuva. Sega za sega e pristoen i zainteresiran, a toa so prakjanjeto pari sigurno e los nacin na pridobivanje sto mu ostanalo vo navika od nekoi iskustva so drugi devojki. Vekje mu kazav deka nema potreba dopolnitelno da isprakja pari zatoa sto nemam potreba od toa a i ne ni sakam.
    Osven prijatelstvo ne planiram nisto drugo se dodeka ne go zapoznaam, a ako planiral da mu bidam samo za zabava kje go ostavam sam da si sheta:D

Последна измена: 21 април 2021
  13. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.789
    Допаѓања:
    14.649
    Јас се извинувам ако прашањево ми е недолично... А како ти ги праќа парите? Му имаш дадено твоја сметка?

14. PoisonIvy88

PoisonIvy88 Нов член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Toj samo imase moe ime i prezime i mi go prati MTCN brojot so koj mozam da gi podignam parite.

15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Како може да си го дава матичниот број, како?

16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Каков матичен бе, код добиваш од Вестерн Јунион и со лк или пасош и тој кодот ги подига.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    ете членката кажа погоре, се извинувам ако погрешно сфатив, ама нејасна ми е.
    Инаку имам подигано.

18. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Можда и таа толку разбира.

На buba4e89 и bicycle им се допаѓа ова.
  19. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    MTCN e money transfer код не матичен.
    Инаку јас од странец рандом пари не би подигала. Си се замислила @PoisonIvy88 од кај се парите, зошто си го врзуваш името со пари што не знаеш од кај се?

На Maya the bee, H.VAGA, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444

Нека биде појасна и нека пишува кирилица, стварно е нејасна во некои делови.
    Патем и јас не би прифатила од непознат, ама изгледа и годело.

На Ajronmen му/ѝ се допаѓа ова.