Шо знам, прво црвено знаменце ми е ова ТИ помагам, као по дифолт домашната работа да е на твој грб а он ќе потпомогне ако е расположен. Искрено такви мажи што немаат осет за заедничко средување домашни обврски и што чекаат да ги буцнеш за да сработат нешто не ми се husband material.
Се пред но и ама, не важи - стара народна. Не ти велам да го оставиш, ама старо куче тешко се учи на нови финти. Тоа не значи дека е лош човек, тој така си е научен да си функционира од дома. Е сега проблемот нема да се реши овде на форум оти јас, Трајко и Цветанка ќе ти кажеме што да правиш. Доволно возрасни сте и двајцата ќе седнете и ќе разговарате. Кажи му се што си имаш, оти колку и да се сакате, колку долго да сте заедно, читањето мисли е сајнсфикшн. Комуникацијата е една од најклучните работи во секоја врска. Ти најдобро се познаваш и себеси и него, барањето амин за твоите ставови и размислувања на форум може да направат да се каеш подоцна за некоја твоја одлука од која последиците ќе ги чувствуваш само ти. И на крај ако не можеш и не сакаш така да го минеш животот знаеш што треба да направиш. пс. Прими сочуство
Најпрво прими сочувство,мора да бидеш јака. Околу обврските не сакам да коментирам, ова другово и мене ми падна во очи. Со партнерот треба да сме во добро и во лошо. Јас лично не би можела да замислам да има тој таков период, а јас да си отидам на шетање. Па нема да можам да уживам, паметот цело време ќе ми биде таму. Ти предложи ли да идете заедно? Можда малку ќе си ги растеретиш мислите..
Типот е богат,очигледно е. Мисли дека девојките сакаат пари и тоа е “најубав” начин да се купат. Нели “со пари се можеш да купиш”. Така мисли тој. Совет: Не прифаќај пари,објасни му дека ти не си желна за пари,дека си имаш свои и нема потреба да се расфрлаш со туѓи. Кажи му дека и да немаш ќе си ги заработиш сама, дека не се гледаш на тоа поле “дечкото да ја финансира девојката”. Кажи му дека си му благодарна за роденденскиот поклон и дека е доволно и нема потреба повеќе. Покажи достоинство и став, и немој да му ги враќаш парите од роденденот тоа е уште понавредливо, бидејќи поклон не се враќа. Во иднина ќе ти биде лекција дека пари од непознат не се земаат. Не е доволно само име и презиме, си му дала и адреса. Ја имам праќано преку Вестерн Унион и треба баш податоци да дадеш,а он ти праќа тебе број и со тој број ти треба да ги подигнеш парите, за подигање бараат лична карта или пасош. Ти ги внесуваат податоците во компјутер и ти ги даваат парите,ако испраќачот има апликација има пристап до одредени информации за примачот на пари.
Ногу јасно дека не очекувам некој од тука да ми го реши проблемот или да ми помогне. Пишав чисто да видам луѓе што не се од мој круг како размислуваат и реагираат на вакви нешта, не дека мене нешто многу ќе ми смени, и одма ќе се залетам да правам нешто што некој овде ми рекол Некогаш е подобро да слушнеш мислење од луѓе што не ги знаеш
Sugar daddy Ти праќа пари за да има со кој да шета следната година коа ќе дојде да се "запознаете". Кај шо има чад има и оган, или бар нешто горело. Ако имаш простор за сомнежи, некои од тие сомнежи и ќе се остварат.
Ова е многу неточно. Баш обратно е обично, кога некој толку инсистира да се расфрла со пари е за да се покаже како побогат отколку што е. За жал, доста популарно мислење кај мажите е дека жените трчаат по богаташи (не дека нема и такви), па чувствуваат потреба да остават таков впечаток. @PoisonIvy88 кажи му дека не сакаш да ти купува/праќа поклони засега, ако некогаш премине во посериозно тоа меѓу вас, ок, ќе ти купува тој тебе, ќе му купуваш ти нему. Вака, подобро не.
Не се сложувам, најди машко што праќа пари туку така на нашево поднебје. Очигледно нема што да им прави на парите,па ги расфрла.
Па имам сретнато куп такви. И не е само праќање пари, во случајов биле пари дека е во странство. Иста приказна се и чести скапи поклони, инсистирање СЕКОГАШ тој да плати кога сте излезени и мал милион други слични ситуации. Да, последниве години мислам дека малку се подобри работите на тоа поле , се повеќе сведочам на "рамноправност" во тој поглед, ама дека веќе нема такви машки... далеку сме од тоа.
Za poklonot me zamoli da go prifatam zatoa shto ne bil tuka za mojot rodenden, se imame mnogu pati slusnato i imame zboruvano i toa cesto po negova inicijativa. Tesko e od strana da procenis kakov e sepak ne e tuka za da vidam kako se odnesuva. Sega za sega e pristoen i zainteresiran, a toa so prakjanjeto pari sigurno e los nacin na pridobivanje sto mu ostanalo vo navika od nekoi iskustva so drugi devojki. Vekje mu kazav deka nema potreba dopolnitelno da isprakja pari zatoa sto nemam potreba od toa a i ne ni sakam. Osven prijatelstvo ne planiram nisto drugo se dodeka ne go zapoznaam, a ako planiral da mu bidam samo za zabava kje go ostavam sam da si sheta
Јас се извинувам ако прашањево ми е недолично... А како ти ги праќа парите? Му имаш дадено твоја сметка?
MTCN e money transfer код не матичен. Инаку јас од странец рандом пари не би подигала. Си се замислила @PoisonIvy88 од кај се парите, зошто си го врзуваш името со пари што не знаеш од кај се?
Нека биде појасна и нека пишува кирилица, стварно е нејасна во некои делови. Патем и јас не би прифатила од непознат, ама изгледа и годело.