Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Знам што треба за блок, ама три години сме другари, ми праве ghosting за "идна" девојка. Му давав совети како да постапи во врска со неа, му давав поддршка, бев тука за него кога беше депресивен и кога сите му завртија грб. Јас не барам да ми пишува цело време, ама барем да има ****, да каже дека нејќе да продолжи да бидеме другари. А вака, ми пишува, два дена го немаше, сега пак ми пишува.:headbang:

Нејсе, никогаш не сфатив зошто многу пријателства се завршуваат, кога некој ќе си фате дечко/девојка, а доколку раскинат, сакат да продолжат да се дружат со тебе, како ништо да не се десило.|(

На Lavender4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    820
    Затоа што секоја нова работа е интересна, или барем поинтересна од старите. Затоа целата енергија и време се троши на тоа занемарувајќи ги луѓето што до тогаш можеби и животот би го дале за вас. И тоа не е во ред. Барем според мене.

На Stephen Amell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Така прави зашто си секогаш тука и достапна. Еднаш смени ја политиката, ќе видиш одма ќе е поинаку.

На Nausicaa, raww, Alisa22 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.741
    Па за три години, до сега си требала да сфатиш.

На Stephen Amell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mmilena997

Mmilena997 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Девојки дали добро постапив или сепак претерав?
    И порано пишував, со дечко ми сме повеќе од две и пол години заедно со раскинување измеѓу од неколку месеци. Се смиривме и сега сме добри. Нормално има работи во кои сме многу различни и често се рчкаме и расправаме за тоа, но штом сме сеуште заедно сигурно не се некои големи и ненадминливи проблеми.
    Да преминам на главното. Зборувавме со него за парови шо ги познаваме, каков вајб даваат од страна кога ги гледаме, дали си одговараат 100 посто и такви некои ствари. И јас на ова му вратив као не мислам дека со некого ќе кликниш во целост, секогаш ќе има некоја особина која нема да ти одговара, кај некого повеќе кај некого помалце, никој не е 100 посто компактибилен. На што дечко ми ми рече дека тој кликнал со една во целост, ова додека бевме раскинати, си одгoварале многу ама прекратко траела таа авантура, нагло престанале да се бараат, се отстраниле на нет од секаде и секој по свој пат. Као шо ми рече тој, инаетот преовладил и не се побарале повеќе.Ова се случи пред помалку од 2години.
    Мене ми падна ептен незгодно, не сум љубоморна и напорна никогаш, ама ова ме пецна. И го прашав дали ако пример се појави таа од нигде никаде и го побара пак, ќе ме остави/ напушти заради неа. И он ми врати на тоа као демек не знам, немам размислувано за тоа, таа била завршена приказна и сега му било убаво со мене.
    Јас му реков дека додека не размисли кој колку го сака, да бидиме на пауза, не сакам да бидам во страв дали на дотичната повторно ќе му текни да се врати, едноставно преголема гордост имам. Тој нормално не прифати, сум претерувала, ова нашето сега е зрела и стабилна љубов, тоа порано била кратка авантура и завршила веќе но јас си останав на моето. Еве веќе два дена се направија го немам побарано, не му пишувам, а тој ме бара.
    Дали претерав со реакцијата?

6. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672

Според мене, да. Да кликнале така како што ти опишал не би бил со тебе, туку би бил со неа. Исто така и паузите не ми личат на зрела и стабилна врска, или сте заедно или е крај...

На Maya the bee и flawless. им се допаѓа ова.
  7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.244
    А зошто воопшто продолжил со тебе ако „кликнал“ со неа? Според ова ми делува како он да не мисли дека си одговара со тебе, туку со неа. 100% сум на твоја страна, после толку време треба да знае веќе што сака, дали сака иднина со тебе. Ако смета дека си одговара со некоја повеќе отколку со тебе, зошто тогаш да си го трошите времето? Или само се навикнал на тебе толку многу време?

На Nausicaa, raww, Alisa22 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    14.187
    Според мене да, реакцијата е претерана, но некако целата работа е каша-попара.

2 и пол години не е малку време, со шо сметам дека нема потреба од вакви игри. Претпоставувам сте доволно зрели и способни да разговарате темелно и јасно во однос на овие работи, а не вака кажано-недокажано. Друга работа шо ме буни е ова 2 и пол години, со прекини... одма ми дава поразличен став за врската, бидете искрени и кажете си дали сакате или не сакате да сте заедно, нема потреба од такви измачувања.

Меѓутоа, да не должам, најдобро е да разговараш со него во однос на неговиот став кон девојката, иако сметам дека навистина нема простор за паника сметајќи дека нештово се случило пред 2 години. Искрено, мене повеќе ме загрижуваат овие бројни прекини во текот на врската, апсолутно неопходно е да си разјасните меѓу себе кои ви се целите, барањата, желбите и сл.

На IRBBB, Billy Idol, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mmilena997

Mmilena997 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Кога раскинавме бевме млади и незрели буквално, седум месечна врска. Се скаравме за ептен безвезна и небитна ствар. И да напоменам не беше раскинување со цел за да се смириме повторно, туку мислев стварно поише нема да бидеме заедно.

После неколку месеци ми пиша повторно, ама онака лабаво. Без срцепателни пораки дека си фалиме еден со друг или умираме од љубов. Јас искрено се смирив пошо мислев дека се скаравме недоречени и на глупав начин и ми беше интересно истата приказна да ја создавам повторно. А тој ми рече после тоа дека со никоја не го нашол тоа шо го имал со мене, сум му фалела.
    Нејсе, љубовта и блискоста ги изградивме со тек на време откако се смиривме, поминавме многу работи заедно и од смирувањето па наваму тераме убава врска, нормално со некои расправии кои се решаваат. Значи баш и не ни е климава врската, ова е прва пауза, ако може така да се наречи.

10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    14.187
    Аха, разбирам.

Според мене(значи ова е мое лично размислување), доколку врската ви е стабилна и оди во нагорен правец, сметам дека треба добро да разговарате и да ја подобрите комуникацијата за оваа работа и да го расчистите проблемот кој произлегол во четири очи. Гласно размислувајте и двата, побарај од него да биди искрен но, и ти искажи шо ти засметало.

Еве и јас ќе те прашам... Доколку врската ви е убава и се како шо треба, шо те пецна овој негов исказ за нешто од пред две години? Значи има некои работи шо не се расчистени/разјаснети меѓу вас, а според мене, “паузите” се само одолговлекување на ситуацијата. Пак ќе ти препорачам разговарајте ко возрасни луѓе, за и тебе да ти се разјаснат некои работи, во однос на тоа како тој размислува, а не да прекинете комуникација, па не знам шо.

На Maya the bee, IRBBB, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  11. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    2.558
    Никогаш не сум ги разбирала паузите во врска. Од што правите пауза? Чекај многу се сакаме, дај малце да олабавиме или чекај да видам дали ќе најдам нешто подобро ако не ќе и се вратам.
    Мене не ми се допаѓа моментот што ете сте паузирале, тој фатил друга со која целосно си "кликнале" и на крај тебе те бара. Зошто? Нема врска, ова поминало.

Туку, сега за муабетов.
    Мене ова ми падна во очи - Му поставуваш прашање "Дали ако се појави повторно девојката ќе те напушти?" Одговорот му е не знам, немам размислено!
    Што треба да размислува? Дали да те остави? Не е сигурен во она што го чувствува за тебе? Смета дека може да најде подобра од тебе и ако најде ќе ти раскине?
    Прави муабет расчисти го моментов.
    Лутење, незвонење, одбегнување ми е детски момент кој не решава ништо.

На Maya the bee, Ivan4e04, Martka и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Ауф, вака да ми кажеше мене на лице место го бришам. Ама тоа сум јас.
    Како тоа у фаца ти кажува дека 100% кликнал со некоја (што не си ти) и притоа коа го прашуваш дали би бил со неа ако пак се појави ти вика НЕ ЗНАМ. После ова ништо чудно и да те откачи ако стварно му се врати таа.

И јас имав врска во која праев 101 пауза, се допишував со други и он се допишуваше ама ВО НИТУЕДЕН момент не сме си кажале дека некој друг повеќе ни одговарал. Бевме деца реално ама пак, ни тогаш кога бевме незрели не сме се осудиле вакви глупости да слупаме еден пред друг. Раскинавме затоа што не ни идеше после долго време натегање.

Мене искрено после нешто вакво кажано црвот ќе ме јадеше и ден и ноќ и никогаш немаше да ми се врати довербата во него. Ама ако не си таков тип и ако мислиш дека ќе можеш да го заборавиш ова, терај, само не знам со која причина. А и верувам дека можеш да најдеш некој друг и ти со кој ќе кликнеш 100%. Со среќа.

На Lavender4, Alisa22, Mikha4 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Loli24

Loli24 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    12
    Дали верувате дека токсична врска може да се поправи ?

14. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    1.253
    Не.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Не, само може да биде уште потоксична.

На Neodlucna и nevermet18 им се допаѓа ова.
  16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Зависи што е „токсично“ и дали и двајцата сакаат да се потрудат да успее врската, што ретко се дешава.

На Angie1432, WildMk и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  17. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Како Маја и Јанјуш од задруга 3,4 таква токсична врска не успева ,да успева ќе успеале овие задругари :D

На Shugarspice, ladydy13 и honey.11 им се допаѓа ова.
  18. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Ама и тој не знае што сака, после пауза му треба време да сфати дека стварно те сака ,му недостигаш а не сеа да кликни тоа да си проба,тој ако те сакаше не ќе кликнеше и сега го прашуваш не знам ти вика немам размислувањо wtf тука нема потреба дали треба да размисли едноставно треби да одговори ,згрешив што кликнав едноставно те сакам и не планирам такви работи а тој ти одговори не знам немам размислувано значи тој не знае да се однесува или не зна што сака... ама после пауза мислам тука требеше да се заврши врската затоа што не постои пауза него се решава со проблемите кога сте за озб врска ..
    Најдобро е да си разговарате да си расчитите да не губите време за џабе..

На Maya the bee и nevermet18 им се допаѓа ова.
  19. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Сметам дека твојата реакција е сосема соодветна. Особено на моментот ,,НЕ ЗНАМ". Ако си сигурен дека имаш расчистено со емоциите, одговорот ќе биде експресен со негација.
    Е сега не знам, што сакаш да постигнеш ако не му креваш и се криеш, као демек лута си. Тоа не го менува фактот дека доколку му се укаже можност, зборот не знам може да тежнее и кон да и кон не.
    Самата ваша врска не е стабилна, т.е тие паузи никогаш не сум ги разбирала. Повеќе ми имаат смисла за постоење или посакување на трети личности, или едноставно да се види што друго има на располагање.
    Попрво би се запрашала какви се тие разлики меѓу нас што довеле до пауза од неколку месеци. Според мене, изгледа се огромни. И размисли до кога ќе имаш нерви да преминуваш низ тие разлики.
    Така да, типката не ти е воопшто проблем, проблемот е вашата некомпатибилност.

На Maya the bee, baby-star, Lavender4 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.055
    Па реално шом не се заедно значи не било ни тоа кликнато 100% преклопено и совршено хехе. Не верувам дека со некој може 100% све да се преклопи.
    Ќе отидам до таму што ќе речам дека дури е добро да се има разлики за да не се носат едномислени одлуки за битни ствари.
    Теоретски и мене ми се има скоро све погодено со девојка, значи никакви замерки, едномислени, си читавме мисли од старт, исти одлуки исти постапки во разни ситуации и на крај не успеа.
    Ја искрено мислам дека тешко дека ќе го достигнам истото со друга девојка, можеби ќе дојдеме приближно но не на исто ниво. Тоа беше буквално 1 случај у милион. И сеа шо да правам ја, или она? До крајот на животот сме осудени да не најдеме љубов?

На Maya the bee и Indiegurl им се допаѓа ова.