1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    Ја ако сакам нешо, кажувам директно или индиректно. Највише директно.
    Ако не, си го зиам сама.
    Доволна е љубов искрена, внимание со друго се пружува, со пара не.
    Мои пари друг да ми кажува не ги давај на свое чедо, фамилија, ќе ми текне дека утре и на свое така ќе троши сега затоа на внуче, од кај да знам може има дома нешо трето шо никој не треба да знае па затоа таму ја остава пола плата.

Не си ставајте трн у здрава нога.

На Maya the bee, IRBBB, ElenaOfRivendell и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Dominik

Dominik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.399
    @tinka-mace девојче, мојата внука е пред мене а не да биде пред мојата девојка.
    Дури и со мојата сестра се карам и со мојата мајка.

Тоа се мои пари и ако сакам цел свет ќе и го купам и нема право некој да ми се меша во мојот џеб.

Поготово не девојка.

Не ми е жена да и трошам заеднички пари.

Сега не е до толку да си ја запоставам девојката,да не искачаме,да не и купам подароци,ама девојкава од ништо бара нешто.
    Зарем подароците се побитни од се друго во љубовта.
    Извини ама ако еден ден паднам на дното љубовта би требала да исчезне.

Ок е сите различно размислуваме и не убедувам никој дека треба да мисли како мене.

Само останувам на тоа дека не го заслужува.

Женско си и знаеш се какви постојат.
    Тука нема проблем што сама си го прави да има.

На Maya the bee, Ivan4e04, Priroden и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    17.572
    Не викам дека избраниот партнер е тотално небитен, туку партнерот не треба да се доведува во ситуација да се става дека е најзначаен во животот на другиот и дека на него треба да се посветува целосно внимание, а да си ја занемариш фамилијата која секогаш е покрај тебе и во добро и во лошо. Ако остане дечко без плата фамилијата нема да го остави ама девојкава :?:, па не би рекла дека нема.

На Maya the bee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Дечкото не е материјалист. Сосема океј личност според мене.
    Но, не е ок ако на дете искешира 5000 денари,а нејзе за роденден и земе да речеме бижутерија од пазарче. Не е ок,себично е малку од негова страна.

Не е red flag ова толку но во три години врска да не и купи еве да речеме ташна од 300 денари и јас би се запрашала далу нешто не е ок, дали јас заслужувам,дали тој ме цени.

Да не споменеше членката за внукот другачије ќе беа советите. Ја би рекла дека парите се отепувачка.

На MeowMeow, Reina.Gitana, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Секогаш тргнувам од себе, јас лично не би го оставила партнерот ако остане без работа/му се намали платата и слично. А дека постојат такви девојки, постојат, не негирам. :)
    Ама секој човек сака внимание, подарок од партнерот, тоа не не прави материјалисти, барем според мене..:?:
    Секакви не има, тоа е. :angel:

На Veta и christinnn им се допаѓа ова.
  6. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    Ама што се вреѓате едни со други? Барајте си такви партнери какви што сакате и решен проблем. На едни им е нормално едно, на други друго.

На WildMk, pikabu5, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    17.572
    @buba4e89 тој и купувал поклони ама не доволно скапи. Не ја частел со одмори и такви работи, иако таа земала плата, нејзината плата си ја трошела за нешто друго, нејзини потрби ама тој зима трипати поголема плата и треба да ја троши за нејзе, а за фамилијата не. Каква храброст треба да имаш да побараш па од некој поклони да ти купува и тоа скапи?

На Maya the bee, Hellobeautiful, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Она не побара да ја троши цела плата на нејзе. Еднаш да и купи нешто поскапо нема да му биде ништо а нејзе ќе и значи многу. Верувам она тоа дупло ќе го цени. Еднаш во три години да и купи нешто скапо, златно ланче или пак еден викенд е сосема ок според мене.

На raww и Alisa22 им се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    @Unintended мој добронамерен совет, седни го дечкото и прочитај му го мислењето што го напиша тука

На Jana06 и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    ^ Ќе избега дечкото да му прочита што напишала овде!

На Maya the bee, Ivan4e04, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Dominik

Dominik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.399
    Ќе и раскине ако ги стави неговите внуци во уста.

На Maya the bee, Jana06, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    41.185
    Ја мислам не е толку до поклоните скапи, колку што се работи за љубомора и приоретизирање.
    Девојката се чувствува дека не е доволно ценета што дечкото ги избира фамилијата и внуците пред неа. Очигледно е дека сака да му е прва во животот и цело негово внимание да е насочено кон неа. Ама заборава дека му е само девојка, а не вереница или жена. И неговите пари се само негови, а не нивни.

И секако дека ќе и раскине ако дознае дека оваа љубомори на внучињата, на деца. Мислам, кој не би? :drunk:

На Maya the bee, Ivan4e04, IRBBB и 10 други им се допаѓа ова.
  13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Е ок де, малце креатовност, не мора да каже дека таа го напишала постот:?:

На Dominik му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.402
    Сама се поби во една реченица буквално. Проблем има, што не ти купува поклони. А, ти му купуваш? Или болката е мало дете што ќе добие нешто и што може осеќа грижа на совест и долг спрема оние што го израснале. Ма дај.
    Друго е на мама синчето и тоа се. Ама друго е ова.

На IM.TMKQ, ElenaOfRivendell, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Да се осмели партнер да ми се меша во финансии, никогаш повеќе нема да биде дел од мојот живот.
    Дупло ќе дадам за внук ако сакам, исто и за родители, пошто се мои пари и ќе ги трошам на што сакам и на кого сакам.

На Priroden, IRBBB, Hellobeautiful и 5 други им се допаѓа ова.
  16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.402
    Не е брак. Ама не е ни шала баш, три години не се малку. Денеска подолго и од некои бракови.

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.529
    Допаѓања:
    191.495
    Две работи.
    Прво- не сте во брак. Да бракот менува многу работи. На пример, тие му се сега семејство, во брак семејството сте вие и вашите евентуални потомци.
    Второ- да, имав дечко кој заработувал многу повеќе, не можев да навасам со пиење во кафани дури излегувавме, јер кај помала плата, па и сама си ги плаќав пијачките. Ниту ме интересирало колку дава на неговите, нит шо купува на внуците, јер, шознам, негов си бил џебот. Светица викате, или диносаурус:smirk: Да не има и нешто трето:?: Еве го сега, исто троши нерационално пари на свое дете, е тоа веќе е друго, и ме нервира, ама тоа е друга тема. Уствари сега се наши пари, и неговите, и моите.]:)

Едит- дали по новиве закони имам право да барам алиментација од претходните дечковци со кои сум била 3 години?:angel:

На GrimTheReaper, FridaodaMk, Celltica и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    17.572
    Не се во брак, јас убаво прочитав не се секирај.

19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.694
    Па јас пример на таткоми мму купив за роденден паричник од 400 евра а на дечкото му дадов 1000че за роденден што одев 2 години, и заради тоа да ми раскине, чао братче..

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    @Unintended Можеби смета дека неговите внуци немаат доволно па чувствува потреба некако да им помогне. А за да не ја навреди сестра му не и нуди пари за дневни потреби туку купува скапи подароци. Исто и за родителите. Од друга страна ти-девојката си работиш. И како што сама кажа не си со просечна плата, па негледа зошто би те опсипувал со скапи подароци кои и самата можеш да си ги дозволиш. Притоа, постојано троши за дома, купува повеќе од тебе 70/30 па смета дека доволно допринесува. Да бидам реална, доколку дечко ми има, а моите имаат 3 пати помалку се разбира дека ќе трошам повеќе на моите. И јас вака би размислувала и по никоја цена нема да му се правдам на дечко ми зошто го правам тоа.