Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Ализе

Ализе Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2021
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    72
    На почеток пробувал да те освои и те густирал а сега веќе си ги вади роговите на виделина.Знае или се сомнева дека го сакаш па те провоцира како тест, ако реагираш му годи дека си љубоморна ако пак не си зашто е пивнат ќе рече дека не го сакаш чим не реагираш.Пијана работа.Дали дека дечко ми остави алкохол сватиф колку друг човек е сега а како беше кога пиеше.Затоа мислам дека ќе си гаеш илузии ако мислиш дека ќе се вратат тие денови од почетокот на врската.Сепак твоја е одлуката на крај.Поздрав

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Кога почнав да те читам отпочеток се до делот кавги за банални работи, во себе првин си помислив дека станува збор за хигиена, видео игри и слични надминливи ствари се додека не дојдов до делот за пијанство.
    Океј е да се пие во умерени дози, меѓутоа ти напиша пијанство што е далеку полоша фаза.
    Ако тоа ретко му се дешава на пример два пати годишно ајде и да прогледаш низ прсти, ама ако он пие континуирано ти ќе си имаш проблеми со него во иднина.

Колку години имате и дали он редовно така си потпивнува?

3. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Се согласувам.
    Но исто така пробај да разговарате како се осекаш и што ти смета и дека не треба така да се однесува но ако продолжува така што значи крајно е време да раскините за жал

На poppie и Alisa22 им се допаѓа ова.
  4. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Не верувам дека разговор ќе среди , само да раскине е правилна одлука. Не знам што уште бара со него он се пијани згора на тоа ја понижува и манијачи други женски. Па типот ќе ја изневери во прва можна ситуација, мислам дека е со неа само затоа што ниту една друга не го сака.

На Elf, Bezimenka90, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Луѓе каков алкохоличар . Знае да се напие некогаш. У месецот дали два пати

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    @Katty52
    мој совет за тебе е да имате повеќе комуникација, очигледно дека не разговарате доволно на кој што му смета. Мали кавги такви имало и ќе има, само треба да знаеш до каде се границите. Седните разговарајте, кажи му што ти смета, дека не сакаш така да прави, ама и тогаш ако не се смене, за жал најдобро е да раскините, затоа што тоа ,,знае да се напие некогаш,, може да стане нешто полошо, па најголемите последици да се на тебе.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.741
    Па добро, ти си го знаеш. Не знам што совет бараш кога ти е нормално.

На baby-star, cresa-jagoda, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LadyD

LadyD Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    284
    @Katty52 ,,Ииии оваа каква е'' за мене е deal breaker. Не е во ред да коментира други девојки и жени во твое присуство на таков начин и патем да сака и да те испровоцира. Еве и мене премногу би ми сметало и одма би му кажала! Се молат слободоумните дами на форумот да не ми реплицираат како немам самодоверба или сум љубоморна. Едноставно, таквиот однос не е во ред.

На Pea, Juicy, Elf и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Ако ова е за тебе топ врска со дечко што премногу те сака, бујрум, троши си години од животот на празно.

На Ivan4e04, CoverGirl10, IRBBB и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Имам неколку врски прекинато ради тоа.. Еј каква е ццц, не дека ме заболе многу коментарот, туку типот треба да знае мислите да си ги зачува некогаш за себе, а не јазикот да му ломоти ко селска алапача.
    Друго, 2 пати пијано у месецот не е малку.

На Tamarkaa, Guns N` Roses, Ivan4e04 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.490
    Два пати месечно да се пијани не е ич малку....
    Алкохоличар не се менува, можи само повеќе да пие, помалку не.
    А и пијан човек ја кажува вистината :)
    Ти покрај него плус манијачи други и ти кажува какви биле....не се премногу хитни црвени знаменца?
    Размисли си, не само го сакам и толку за да не страдаш во иднина.

На Guns N` Roses, Ivan4e04, Bezimenka90 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.790
    @Katty52 јас мислам дека ова може да се среди. Дали ќе се поставиш цврсто и ќе му објасниш сѐ убаво, дали ќе му дадеш ултиматум некој - твоја работа. Ако осеќаш љубов у врската скроз е океј да потрудиш да ја сочуваш, мислам, раскинување не мора секад да е првата опција, нели?
    Јас би му кажала дека имам цврст став за сѐ ова што не ми одговара, и би идела искрено некој период со поолабавена и поретка комуникација и гледање. Да видиш дали ќе се потруди и нека осети дека не си му на лагер секад, а и да не те зима здраво за готово.
    Ова со коментирањето на женски апсолутно гнасно ми е и природно е да ти се намали самодовербата. Или па ако ти се бидува токсична малкуцка, почни ти да коментираш за колку јаки машки ќе видите у јавност или било каде, као ујј упичкуматер каков е... ќе видиш дека нема да му биде сеедно, give him a taste of his own medicine.
    За алкохолот... не знам, ја не сметам дека е многу 2 пати месечно :^) ако два пати месечно е многу ондак ја веќе треба да идам у рехаб центар. Не знам, ова не би си го земала толку при срце, можда бидејќи и јас го правам.
    Али да. Според мене не е толку страшна ситуацијава.

На Youknow, Izaabella, Katty52 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Da znam, i druga nekoja ke rece abe covek so se zamaras pa neka zbori i mojot taka komentira pa si se smeeme. Abe kakvo smeenje ke go utepam zhiv si imav ednas otideno od kaj nego znaci neka ne se gubi pred mene na kraj on ke pati i ke strada

На LadyD му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Se soglasuvam. Drugite odma pocnaa deka e alkoholicar i duri si vikam zoso i postirav tuka no ete taka se osetiv vcera. A inaku neznam nekogas znae taka da me isprovocira da mu ebam mater. A inache negovata familija pa go vikaat ej papucar kao demek celo vreme po gazot mi idel i on. Ne se zamara so toa znaci saka mene da mi e super i gajle mu e koj sho ke kazhe drug ama ova mi e problem sho me nervira i zatoa sum nervozna kako taka zbori. I on duri nekad ke rece pazi se od mashkite shto vrtat glava koa ke vidat devojka demek ne pravat nishto, a ne od mene, zoshto jas se zezam

15. sabonis

sabonis Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    12
    2 pati mesecno se opil i pijanica ..

16. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    Гледал други девојчиња дофрлал коментари, и фраер..

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    21.479
    Леле бе само јас и дечко ми дури сме заедно загледваме и коментираме луѓе од спротивен пол? :( Јас пример за некое машко ќе му речам види види какво маче е, или за некоја прејака со прејако тело ќе му спомнам да ја види обавезно и си коментираме, смеа е. Најчесто тој не ми го бендисва вкусот за машки, ама то е друга тема.:rofl:
    Сеа вака незгодно ми е, читам тоа било црвено знаменце во врската, сме манијачеле.
    Јас би рекла чувај се од оние тивките, шо вртат глава одма коа ќе помини некоја девојка, шо се прат чесни и поштени. Тие најчесто се најопасни. Јас не сум материјал за врска само ради телото и убавината, сигурно има нешто многу повеќе чим е со мене во врска, такада нема зошто да се плашам.
    Единствено зборни за проблемот со пиењето и то шо намерно те провоцира за да се нервираш. Кога веќе ти смета, глупо е да ти го зборува цело време.

На Saren petel, Annath, Cookie21 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.470
    Допаѓања:
    22.320
    Ja preteruvate osobeno so ovie repetetivni prikazni na pocetokot go falite i vivnuvate vo oblaci kako bil najdobar i nz ti so i na krajo od orikaznata ce go naprajte podolu od lajno.

На Maya the bee, Ugly Duckling, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Што мислите зашто некој би ви кажувал дека ве сака постојано ,а притоа не го чувствува тоа едноставно го осеќате дека тоа не е така, зборовите пуштено на најјако, а делата нигде.
    Форсирање колку да не се биде сам? Еден вид на манипулација за свои цели ?

На cresa-jagoda и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  20. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    821
    Зависи од ситуацијата...но во добар дел случаи "ТЕ САКАМ" се користи затоа што се верува дека девојките најлесно се "топат" на тие два збора.

На Elf му/ѝ се допаѓа ова.