Офф леелеее... И направив албум со мои слики и пола за неа и оставив да си ставии! ( Изненадување беше и се израдува премногуу... ) Пред тоаа и дадов мечее... ама некако малку е тоа за менее, а знам дека ги обожава најмногуу!!! xD За ланчетоо... Сакам едната слика да биде од неа и другата од мене... и кога ќе се затвори нели се поклопуваат сликите... Ако стварно мислите дека е лоша идеја океејј... Фала за советите! Поздрав
Не ти е лоша идејата, само сметам дека да направиш некој нематеријален гест би било подобро. Однеси ја некаде каде што ќе бидете сами 2-3 дена, угодувај и, кажи и колку ја сакаш...... Не ме бива мн. за вакви работи ама ете ти една идеа, јас би сакала така да ми покаже некој колку му значам.
ќе размислиш? имаш 16 години а претпоставувам дека и таа е тука некаде па се прашувам како ќе одите негде на 2-3 дена ? да е лето можи ќе излажите дека сте на одмор ќе направите некако ама сега?
Само што сакав истово да го пишам, може и на 5 дена да идат леле ... ај за женско на 16 ќе кажам ај, порано им се активираат хормоните, ама за машко ?!?! Епа ете зашто после на 30 години им текнува дека не се изживеани, па сакаат да се изживеат
Девојки здраво, моево може не е проблем туку изживување, но како и да е доколку е некоја во можност совети се добредојдени! Имам двегодишна врска и скоро 20 години. Дечкото е на моја возраст. Во последно време постојано му барам маани, мислам дека не сакам цел живот да останам со него. Досадно ми е, а од друга страна пак ми е поинтересно со него отколку со другарки на пример! Ме плаши помислата дека ќе останам само со него, иако сум имала и други дечковци пред тоа, меѓутоа со никој не сум била сексуално активна вклучувајќи го и овој. Можеби сексот би не зближил и би се осеќала поинаку но не знам... Не ме плаши воопшто секс како секс туку едноставно не ме возбудува овој партнер за да помислам на тоа... И така на долго и широко се расприкажав всушност проблемот е дека нема проблем и дека јас сама си правам и ми се вртат триста мисли низ глава и веќе не знам што да правам.
Мене ми се допаѓа, за вашите години мислам дека е супеееер идеја. Купи плус и ружичка, црвена и само една, не се скапи...Уживајте во младоста и во љубовта
Ц.. Ххахахахаах xD Абее... знам за тоаа.. мали сме уштее Онака самоо мислев и немора да се баш 2-3... затоа реков ќе расмислам ...Фала lolyta Ии.. сега да не знаете каде да најдам такво ланчее???
Заедно сте две год. и не сте имале односи.. Како само сте издржале, секоја чест, ретки се паровите како вас барем во денешно време... Велиш дека не те плаши сексот, а не сакаш со дечко ти, зошто тогаш си се уште со него...ако нема хемија, искри, ако не те пали и возбудува, раскинете. Толку е едноставно...Всушност мене ме изненадува тоа што дечко на твои години прифатил врска само со бакнување и милување. Едит ИваН33 а да пробаш кај некој часовничар Навистина немам идеја
му го хакирав мсн-то на дечко ми и видеов разговори со некоја бугарка со која очигледно се знае но не знам од каде. Типката работела во грција и мојов ја прашува дали ке дојде сакал да се видат дури и имаше едно залутано од негова страна. Инаку ме лаже дека не отвара мсн никогаш дека само скајп користи, случајно ми текна да му го хакнам. Разговорите се случувале во 3,4 часот по полнок а мене ми вели си легнав во 1 1 ипол. Значи лаже. Ова не ми е прв пат да го фатам во лага многу пати се има случено до сега. Инаку во врска сме 2 години и 7-8 месеци. Давајте совет како да постапам и што да направам да му раскинам или не? денес лаже за ситна работа, утре може за нешто поголемо?
Црешничка биди отворена со него и кажи му дека знаеш дека комуницира со Бугарката...Во врска од две год. досега сте требале да стекнете доверба еден во друг, а не да се лажете и да си хакирате мсн, фејсбук итн. Јас да сум на твое место ќе разговарам со него искрено, ќе му кажам што знам, ќе му кажам дека ме бива за хакирање и да не ме лаже. Си се договара да се видат, е , праќа бакнежи...за мене тоа е знак дека нешто не штима. Дај му можност да се оправда, да се објасни и после разговорот процени дали да му раскинеш.
Прво дај рецептот за хакирањето . Овие се некако највообичаените работи што ги прават луѓето веќе подолго време, откако сите почнаа да се скајпуваат, чатат по мсн, фб и сличните мрежи за социјализација, поточно с*ксација без многу труд. Ќе ти кажам само пример за моја другарка, која исто како тебе го фати дечко и со истово ова и тоа два пати го има фатено, еднаш таа се преправала дека е некоја си девојка и закажала средба со него. Во муабетот тој дури и си бил искрен дека си има девојка, но, пак и не бил баш срамежлив да си каже дека може и да раскине со неа бидејќи ништо не е вечно. Вториот пат, таа ја откри девојката со која комуницирал и со која се видел и тоа и отиде кај неа. Но, двајцава се се уште заедно и се заедно од 8 одделение. Стварно не знам што да ти кажам. Непријатна ситуација е, бидејќи и самата веќе си видела, прочитала доволно и самата добро знаеш за што станува збор, така што решението секако ќе е твое. На што си спремна, тоа и направи. Крај краева закани се дека ќе му раскинеш, пак види како ќе реагира, незаинтересирано, у паника или ќе глуми лудило.
На почетокот бевме помали да кажеме ок и не се бунеше ако може така да се нарече, сега веќе максимално е загреан и мене ми е јасно дека има ПОТРЕБА и тоа вистинска, сме разговарале и од моја страна стојам на тоа дека не сакам дека не осеќам потреба и дека баш би го разбрала доколку раскинеме ( искрено не знам ни дали би ме повредило раскинувањето) но он не сака. Не е за фалање ама до уши е „зацапан“ у мене.. Некогаш ми е убаво, некогаш не така многу измешани чувства ама во секој случај не осеќам некоја потреба да имам секс со него, а мислам ни со некој друг... Знаете она што ме сопира е дека он е срце према мене, се караме и се тоа, ама ми е најголема поддршка и само он ме трпи ваква, др тешко... Фала многу на советот иако не заслужувам затоа што ни самата не знам што сакам!
Јас мислам дека не треба отворено да му кажеш, само дај му до знаење дека знаеш и тоа на индиректен начин, па тоа кажи му дека ако со сигурност дознаеш, дека тоа ќе биде дефинитивен крај и дека ќе нема простор за разговор. Тој сигурно нема да ти признае дека се допишувал, али барем ќе престане. Ова барем за мене еднаш функционираше.
Јас сум директна, тоа што го знам и што ми смета го кажувам во лице, не вртам како киша око крагуевца...мене лично не ми се допаѓаат вакви четови со ххх сумљиви персони и одма би сечела во корен. Директно и отворено би рекла -знам, престани или ај чао... Сега ти најдобро знаеш колку ви е сериозна врската, колку сте искрени еден према друг и самата донеси одлука како ќе постапиш брз база на претходно ваше искуство.
Проблемот е во самиот старт - што воопшто си имала потреба да му го хакнеш МСН-от. Значи ти од старт немаш баш доверба во него нели? А тоа повлекува друго прашање, зошто немаш доверба? Не е дека е виновно сегашново сознание. Јас мислам и моја теорија е дека си свесна што „мустра“ си имаш уште поодамна а? Инаку не би ти ни текнало да трагаш на овој начин. Ко второ, да, ако му вртиш одоколу ништо не решаваш. Го седнуваш и му кажуваш директно вака и вака дознав, што имаш да ми кажеш на тоа? Лесно и едноставно, нема што да се думаш повеќе и не барај оправдувања или поддршка за да мислиш дека сево ова е во ред. Сигурна сум дека длабоко во себе си повеќе од сигурна дека ова не чини, уште помалку за градење на една врска со доверба и взаемна почит. Со среќа и храбро напред, удри јаче манијаче и изненади го него и себеси со директно решавање на проблемот.
Осетив дека нешто не ми штима во последно време па тоа и ме натера да се фокусирам малку на откривање во што е проблемот. Ги прочитав сите ваши совети и само заклучив дека мора да дојде до пауза ако не до раскин бидејки кога ке свати што имал покрај себе ке се врати сам леси дома. Сето ова почна да се случува одкако другар му раскина со девојката. Постојано е со нас немаме време само за нас, сами одат на кафе јас не сум вклучена. А кога одиме ние двајца доага и тој. Јас тоа го сватив во смисла дека не сака да биде на само со мене. Кога пробав да разговарам со него јас сум многу посесивна љубоморна итн. Е ај сега кажете дали е тоа без причина? Секогаш јас сум крива поради една моја грешка за која зажалив и ми помогна да се свестам и станав девојка која секој би сакал да ја има. Мислев дека нашата љубов е искрена дека ме сака, а самиот факт дека не ми кажува те сакам веке подолго време значи дека нешто не штима. Тој ме отфрлува од себе бидејки многу го сакам и знам да сакам. Колку и да боли морам да сставам пауза ако не крај бидејки ова ме уништива и сега и така малата доберба е ставена на нула. Како и да е , да не ве давам за без врска решив да разговарам со него после празникот бидејки чекам едно девојче да ми даде свое мислење за ова ситуација не сакам да избрзам. Ви благодарам на советите и што одвоивте време да прочитате што имав да кажам, се надевам нема да ви досади што почесто ке слушате вакви плачки од мене.
Ау па овде имаме хакер! (just kidding don't hack me ) се согласувам со Пајрамид тоа што си му го хакнала мснто значи дека немаш целосна доверба во него без разлика колку долго сте заедно. Но може да биде само пријателка,а не сака да ти каже за да не те направи љубоморна, ама сепак не се знае зошто да те лаже до толку дури и после долга врска. Добро имаш напишано ама пред да избрзаш играј и ти валкано. Направи лажен земи слики од на Интернет и пишувај му, дека сакаш да се сретнете ова она и договори дури каде и кога и само нека појде ти речи му ќе излезеш со другарка па сретнете се и кажи му се в лице! Па нека се оправдува колку што може и нека сфати што изгубил поради некоја ефтина бугарка која договара средби по Интернет со машки.
Има едно момче кое ми рече пред некој ден да дојде кај мене на гости или јас кај него,тој нема девојка една година но се прашувам дали поканата е со некоја намера зошто ова е втора покана од него да се видеме.Но јас не сакам да ја прифатам поканата бидејки ми се допага друго момче со кое уште малку ке бидеме во врска а тој е во непријателски односи со личноста која ме кани.Не сакам да се налути тој што го сакам и се да ни се уништи ако дознае за тоа но малку ми е незгодно да ја одбијам поканата со зборовите Извини но немам време,или дека имам обврски со учење. Како да постапам за да се откаже типот од настојувањето?