Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    A shto mnogu kazuva aj objasnimi

2. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Да кажеше дека 2 пати месечно ќе се напие малку немаше да коментираме дека е алкохоличар ама не си рекла така и испаѓа дека е алкохоличар затоа друг пат поубаво изјасни ама ајде остави тоа
    Друго ,викаш дека те нервира и те провоцира ,да, таков коментар нема потреба да коментира туѓи изглед
    За мене тоа е селјак ,можеби на некоја не му смета но тебе да па пробај да разговарате за све што ти смета

На Mikha4 и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Проблемот настана кога пиша “некогаш ќе се напие”, т.е. пиша “два месечно” после “некогаш” и сите се фатија за тоа “пијаница бил,ќе и го упропастел животот”. Една даде таков совет,другите се надоврзуваат само и реално не доби баш некој совет. Не и дозволија ни да се докаже самата, доби напад.
    :drunk:
    Резил станаа советите, во секое мислење од други членки се спомнува “пијаница та пијаница”. |(

На Cookie21, Annora, Youknow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    И пак истата прича.
    Бараш совет и ги напаѓаш тие шо ти даваат пошо не ти се свиѓа советот наводно.

На Indiegurl, Alisa22, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Поради таа причина се изреволтирав и се покајав што пишав воопшто. Ништо не прочитав освен пијаница, и затоа и се бунам зошто ЗНАМ дека не е така

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.741
    Тролови.

7. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Еве ти искрено мислење.
    И јас сум пиела и моите дечковци пиеле. Никој од нас не станувал "друг тип" ради алкохолот.
    Ниеден од нас не кажал "имаш среќа што те сакам" (ова поише ми звучи на закана или ко ултиматум ама ај не си спремна за тој муабет). Ако за тебе овие работи се нормални и треба да постојат во една врска, ви посакувам среќа.

На raww, Alisa22, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    А во ред ти кога ќе се напие и незнае шо збори да рече "ух шо би и правел на оваа"?
    Пијаните луѓе искрени биле.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.470
    Допаѓања:
    22.320

Палачинки че и прај?

На Maya the bee, IRBBB и bicycle им се допаѓа ова.
  10. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Што се буниш?
    Реално на почетокот не кажа 2 пати месечно ќе се напие малку
    Туку кога ќе се напие и тука ние сфаќаме дека е алкохоличар ,ти самата си крива
    И веќе го знаеш одговорот дека треба да разговараш со него што ти смета и да се однесува океј со тебе , ама има и на некоја што не му смета а тебе па сега види пробај

Сега нема потреба да се брукаме тука,боже....

11. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    Крофни, пошироки така.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Тогаш не сте пиеле до степен да ви се повраќа после. Не верувам ни еден да кажал,може да стане друг човек зошто не е ни свесен за себе ни за околината.

На Katty52 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Со тоа имас среќа што те сакам мислел секогаш кога кас ќе го изнервирам пошо знам да бидам премногу строга некогаш и он вело време ми попушта и затоа го рекол тоа имаш среќа што те сакам у смисла пошо не би ти ппростил инску за твоите постапки. На ова се мисли

14. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Ако дојдеш до степен на повраќање сигурно нема да си во состојба отворено да манијачиш и коментираш други типки и тоа пред девојката.

На Alisa22, cresa-jagoda и edna_malecka им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    :lol: Не е така верувај.

16. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Два пати коментирам и не го опфаќа зборот пијаница. Два пати ме игнорираш. Или едноставно си дојдена за кавга...Што се поставува уште побитно прашање, дојдена си да прочиташ она што ти одговара да го прочиташ, или дојдена си поради проблем што навистина го имаш и си расположена да чуеш било какво мислење со цел да си најдеш решение за проблемот.
    Тоа што коментирал имаш среќа што те сакам, уште повеќе ме интригира од кој аспект е кажано. Прво во мисла ми доаѓа, дека дечко ти е шупак и гледа во најкус можен рок да ти ја уништи самодовербата, а второ можеби ти си проблемот во таа врска и си толку токсична што гледаш да уништиш се до сега што е градено, па кажано од негова страна во револт.
    Друго, во целиот пост јас прочитав колку само тој те сака, колку е прекрасен, колку е добар. Никаде не ги прочитав твоите чувства. Каде се? Дали ги има воопшто?
    Што совет бараш и за што? Не те разбирам. Или треба #пијаница да пишам, да одговориш, бидејќи само тоа е тригер да пишеш.

На Bezimenka90, cresa-jagoda, bicycle и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    - Ова погоре, си говори само за себе, почит и намерно рушење на самодоверба не одат заедно.
    - И ќе кажам дека кавги за најмала ситница не се трпат долго.
    - Поглед и коментар за друг/а не се причина за раскинување. Ту мач драма. Треба да се гледа целокупното однесување и дали има причина за сомнеж.
    - Сакај се себе, не му давај повод за зафрканција.
    - Пишување реферати колку е предобра врската нема да не' натера да речиме: блазесити, немој никако да му се скараш. Јас мислам непознат побрзо ќе ти ја кажи вистината. Биле тука и многу либерални и многу строги. Нема многу тапшање по рамо.

На Nausicaa, злоба, sunshinebabe и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Нема врска тоа што се сакате, очигледно е дека не си го решавате проблемот и на крај тој да попушти и имаш среќа што те сакам
    Вие ако немате доверба и ако не го решите проблемот, не знам како ќе решите и кога ќе бидите и во брак..
    Нема потреба да си толку строга ,кога тој те сака ти помага за све и на твоите родители и чак ти попушта...
    За озбилна врска мора да се има доверба ,да го решавате проблемот , да си кажите се што ви смета па да немате во иднина проблеми...
    Единствено што коментира за туѓи изглед треба да се чукни во глата дека не го личи

На Katty52 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Е веќе ова го почитувам.

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @Katty52 доаѓаш овде, бараш и добиваш совет според сервираното а ти овде дрско реагираш.
    Што очекуваш да ти кажат? Да те тапшат по рамо?

Јас ќе кажам дека мене не ми се допаѓа тоа како се однесува додека е потпивнат.
    Не реков дека е пијаница или слично.
    На таа тема треба да разговараш со него наместо да се расправаш ваму со членови кои одвоиле од своето време да те посоветуваат.

Дали има причина за сомнеж не можам да ти кажам бидејќи ти него најдобро го знаеш.

Натака ти знаеш.

На Dominik, cresa-jagoda, Hellobeautiful и 2 други им се допаѓа ова.