Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. dolphine

dolphine Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Мислам дека оваа треба тука да го напишам. Почетник сум простете :D. Се логирав на форумов само поради оваа 'исповест', се надевам дека ќе прочитате и ќе можете барем малку да ми помогнете да се чувствувам подобро :(

Првенствено, сакам да ве воведам во приказната. Јас сум машко, геј и имам 18 години. Случајно во Септември 2020 преку инстаграм наидов на еден дечко од Србија, и на прв поглед тој ми беше "сан снова". Има изглед кој што претставува идеал за мене, можеби и од тука поаѓа самиот проблем. Значи се беше океј, поколепено. Се заследивме, почнавме да пишуваме и сл. Буквално во речиси се бевме идентични. Слушаме иста музика, исти филмови, потполно усогласени ставови, мислења и погледи кон светот. Едноставно се чудев како некој може да е толку сличен на мене8-|. Нашето пишување изгледаше како "другарски" но тука имаше и флерт во голема доза. Далеку сме еден од друг па уште од прв пат многу не ни очекував, но беше погодно се за да си сонувам, размислувам и уживам во тие моменти. И еден ден така за време на пишувањето, ми рече ОДЕДНАШ дека као тој е многу тажен ДЕЧКО МУ ќе одел во странство. И тоа беше тотална блокада за мене и не ми е уште јасно зошто тоа тој ми го рече после подолго време виртуелна комуникација. Секако, јас откако го дознав тоа, се дистанцирав. Сигурно нема да сум некоја си трета личност од страна:?:. Но тој продолжуваше да ми пишува, да комуницира со мене. За несреќа целосно бев исполнет со љубов спрема него. Како поминуваше времето, се повеќе и повеќе почна да ми се менува тој заклучок и слика што ги имав создадено за него од првиот пат кога почнавме да "комуницираме". Тој стануваше се поарогантен, егоистичен, циничен. Почна да ми префрла се некои безвезни шали, seen-ови и триста инстаграм глупости :?::?:. А јас ништо не правев, се понашав најнормално и добро, иако некогаш требаше да му плеснам за тие негови глупости. Еден ден се океј расположен, друг ден циник невиден. Колку можев го игнорирав, но еден ден приметив дека забранил да му гледам постови, не знам што. Тука ми пукна филмот скроз начисто и го блокирав. Тоа беше некаде Јануари оваа година. Пишувавме Септември-Декември 2020 константно.

Откако го блокирав тогаш, се препородив. За брзо време ми поминаа емоциите и опсесијата со него, и почнав да си го живеам животот и да се забавувам. И за овие 4 месеци ми беше топ. Нормално имаше моменти кога ми паѓаше на памет тој, но тоа беше многу краткотрајно и после тоа се си беше пак во најнормален ред. Но последната недела ЗОШТО НЕМАМ ПОЈМА почнав повторно да чувствувам нешто за него. Иако испадна што испадна, и знам дека е многу погрешно ова, НО ПОСИЛНО е од мене. Пак почнав филмови во глава, па сега за лето да одам во Србија во тој негов град па можеби ќе го видам.. Значи ми се гади од самиот себеси, и не видам начин се ова да престане. :x:x:x:x Ве замолувам повторно за најискрени и брутални мислења, дали пак јас можеби нешто погрешно сум сфатил не знам. Фала ви однапред. :)

2. bunnie

bunnie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    30

3. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Не би трошела време ако само дрско ми одговараш, така да што и да имате проблем се надевам ќе го решите набрзо.

@dolphine Си се надевал на нешто повеќе, ама он е зафатен. Сега или ќе бидете само пријатели, што ми делува тешко веројатно или ќе мора да ставиш крај и да продолжиш понатаму.

Ако премногу те копка, можеш да го прашаш директно зошто не ти кажал. Не дека ќе смени нешто посебно, ама ете да не размислуваш повеќе. А ако веќе не пишувате и онака, избриши го од сите мрежи. Ќе помине некое време и ќе го заборавиш.

На dolphine, злоба и bicycle им се допаѓа ова.
  4. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    3.732
    Мислам дека не треба да се замараш со него, гледај си твој живот, ќе си најдеш партнер уште си млад.
    Ако евентуслно уште те копка и те засега уште за него, пиши му, ништо нема да ти бидне.

На dolphine му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Srekji4ka

Srekji4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Феминки ако може да ми дадете совет во порака. Се работи за еден тип што ми се допаѓа, се деси нешто со нас пред една и пол година, но се уште сме во контакт. Не знам што да правам.

6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    Добро луѓе што е со советите? Конкретно пишувам за девојката која пропратно во постот спомна дека не и се допаѓа однесувањето на дечко и во пијанство, а никаде не потенцира дека тоа се случува често или дека е главниот проблем во нивната врска. Како одма донесовте заклучок дека се работи за алкохоличар и дека под итно треба да раскине? Вие никогаш во животот не сте се напиле, ниту пак вашите партнери?
    Почнавте премногу буквално да го сфаќате секој еден збор кој ќе се напише тука. Така детално да си ги анализиравте вашите врски којзнае колку од вас ќе беа сингл во моментов.
    Ајде малку да бидеме реални и да признаеме на колку работи и самите ние замижуваме во врските. Се однесувате како кај вас партнерот да не смее една единствена мана да има, за да може да биде со вас. Кои критериуми за идеал.
    И после се чудите зошто некој така исфрустрирано одговара, додека вие се трудите да "помогнете". Па и не е баш така чудно. Не дека го оправдувам однесувањето на членката ама навистина знаете да ги извртите работите и читате само она што вас ви одговара.
    Некој иди со мака тука и наместо да се потрудиме да им помогнеме, ние враќаме со напад. Има исклучоци да, каде друг излез нема и е најдобро да се раскине, ама вас 90% од советите ви се "остави го" за секој еден кој ќе дојде со било каков проблем тука.

На Сара Лав, Juicy, Izaabella и 24 други им се допаѓа ова.
  7. butterflygirl0

butterflygirl0 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Девојкии ве молам за некои совети:(
    Веќе некое време ми се допаѓа еден дечко значи срцето ми чука како лудо кога ќе го видам.:$:lol: Не сме од ист град и комшија е на мои роднини каде што одам често. Досега не сме си кажале ни збор само се запознавме онака "формално" :rofl::handshake::handshake: Не знам како да му привлечам внимание или да му пријдам зашто не се врти многу по улица, од кола дома од дома кола;( дајте некои совети ве моламм

8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.749
    Допаѓања:
    17.711
    Додади го на социјални мрежи:)

На WildMk, FridaodaMk и butterflygirl0 им се допаѓа ова.
  9. butterflygirl0

butterflygirl0 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    еднаш имам понудено на инста да го следам и неколку дена не ме ни прифати ниту го избриша барањето. По некое време пак пратив и пак не ме прифати:worried:

10. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    282
    Add ni go na dr mrezi I od prilika kje vidis so kje bide :)

11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Можеби не е активен?

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И ти вака што мислиш дека е проблемот? :wasntme:

На raww, deskarada и bicycle им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Јас би тргнала поканата тогаш.
    Си пробала два пати, не прифатил.
    Не дозволувај да изгледаш очајно со отслед заслед.

На mssuniquee, sunshinebabe, Ivan4e04 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Братучедот нека ве запознае.

На edna_malecka, WildMk и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Што има да ги запознава кога не е заинтересиран? Да бил ќе ја прифател барем на инста...
    Продолжи понатаму @butterflygirl0

На Angie1432, mssuniquee, sunshinebabe и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    11.786
    Вели се запознале. :^)
    Некако како да не е заинтересиран. Нема што да се направи, за жал.

На Maria.Fernanda, deskarada и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  17. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Може не знае која е и затоа не ја прифаќа.

На butterflygirl0 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Јас не би го додала ни втор пат од срам. Да, ако бил заинтересиран ќе ја прифател, ама ако има храброст и можност, ништо не губи. Само нудам решение како 'да му привлече внимание'. Не велам да го напнува секој ден, за откажување е најлесно.

На mssuniquee, Maria.Fernanda, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Сам си си одговорил зошто пак си почнал да мислиш на него...
    Затоа што ќе одиш во неговиот град и се отвора можноста да го видиш во живо.

Ќе те повреди ако се зближиш пак...
    Фантазирај го, ама не очекувај ништо во реалност.
    За да се заштитиш себе си.

Со среќа :hug:

На dolphine му/ѝ се допаѓа ова.
  20. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Јас би го ставила одма на блок.