Не се согласувам. И да се открие дека биле неосновани тие сомнежи и „осудениот“ е невин, од другата страна секогаш ќе ги има истите сомнежи и секогаш ќе сака да си проверува за да се осигура дека нешто не се сменило во меѓувреме. Некој што осеќа потреба да провери за да си потврди дека нешто е или не е така, секогаш ќе има проблеми со довербата и никогаш целосно нема да му верува на партнерот.
Всушност, тоа е поентата на една врска, да не се проверува, да се има доверба, зборот да е збор. Ако некој со било што ве “натерал” да се сомневате во љубовта/врската дефинитивно си имате работа со погрешна личност. И да, може да нема апсолутно ништо во телефонот, ни една порака, ни еден повик и пак да те прави будала.
Ако те сака нема да те прави будала/да те изневерува. Чепкањето во пораки значи дека не си сигурна во неговата љубов. Ако не си сигурна дали те сака или не, и треба да ти ја докажува неговата љубов, зошто би била со тој човек?
Зрели и стабилни личности при првиот сомнеж од било кого за било што, седнуваат во четири очи, без вртење, кружење итн. како што е во случајов (пример случајно видел нешто на од партнерот мобилниот) го прашуваш што и како, што е и што можи да биди или има нешто што не знаеш. Едноставно е луѓе кога сте директни и зборувате за нештата без разлика дали се за убо или вака за нешто да решите. Разговарајте, не се мачете и пак на крајот да бидете повредени.
Ниту чепкам, ниту сакам да ми чепкат. Ни знам пасворд на партнер на социјална мрежа ниту пак тој го знај мојот. Ако сакам да знам нешто си прашувам. Ако почнам да се сомневам значи има причина- red flag
Абе некој ако сака да те прави будала, и ќе ти даде телефон да му чепкаш, и пак ќе сокрие се и ќе те излаже. Ништо не добиваш со тоа што ќе му провериш телефон, зошто ти секако веќе со тој акт ја губиш таа личност. Ако најдеш докази, ќе му раскинеш. Ако не најдеш, а тој е нормална личност, тој ќе ти раскине, оти никој не би трпел таква посесивност. Ете, дури и да ти прости, доверба ќе се нема од двете страни, а обрачот на посесивноста ќе се стега и понатаму, ќе се мачите, и пак ќе дојде до крај. Зрели личности решаваат овакви работи со разговор, и со меѓусебна доверба. Ако е дојдено до таму, раскинуваат.
Џабе чачкате, тие што се профи и уиграни нема пораките на телефон да ги оставаат, а може нема ни тој телефон да го користат. Тие што не се толку профи се примеќаат и по друго
Абе се фативте за еден мој коментар . Ко прво, пишав дека никад нити сум проверувала нити ми проверувале. Не сакам да гледам и не сакам да ми гледаат. Строго сум против врска каде што има контрола врз телефон, пораки, социјални мрежи бла бла. Нормално дека нема при најмала глупост да му го џапнам телефонот од рака и да му пребарам се и свашта што има во него. Ама ако имам некоја јака причина и повод, и ако тој стварно нема што да крие, не гледам зашто не би отворил чат со само таа една личност. Стварно не ми е јасно како може некој што ти дал причина да се сомневаш (ама ова реална причина, не зборам за имагинарни сценарија), како може истиот тој на крај да испадне "невин" па уште и да раскинува. Ко да не сакате да ме сфатите дека не зборам за посесивно, манијачко контролирање туку караница ради сомнеж еднаш во цела година. И да, будала може да ве прави и додека сте заедно надвор искочени, не му требаат ни телефони ни нишо, али темата беше тоа.
Точно е дека треба да му веруваш на оној со кој си. Ама дека 50 години се' ќе биди подмачкано и нема ништо-никогаш да се заеби... нема шанси. И, да @Stark , прво се седнува и се разговара. Ама дека ќе ти признај тој што лажи, нема шанси. И не секогаш оти е злобен чоекот, или оти не те сака, или не му е гајле, туку од страв.. оти се плаши да не го изгуби тоа што го има, а свесен е дека ја 'посрал работата'. Знајте шо научив во брак? Дека сите гешиме. Дека по пат одлучуваме што можеме да простиме, што не. Дека по пат учиме, кого сме повредиле и што можат да ни простат, а што не. Тоа не значи да трпиш се' по секоја цена. Туку да пробаш да го решиш проблемот. Ако можите.. супер Ако не можите... секој на своја страна А дека ќе има проблеми... охо... и тоа како. И во сите говна што ќе ти се случат во животот, некогаш најмал проблем е дали некој се допишувал со некој, дали испил кафе со некој, дали се возбудил на некој друг
Zdravo. Se dvoumev dali da pobaram mislenje zosto svesna sum deka preteruvam i e do mene, no resiv da napisam, mozebi dobro kje mi vlijaete. Vaka, imam 21g i vrska od 2g. Prva vrska mi e i znaci prv partner, se. Nemam nekoe burno minato, imav nekoj muvac pred nego, kratko bilo se. Razlika sme 6 godini i mislam deka ova e i problemot. Koga sum bila 12, toj bil 18 i da, prozhiveal dosta pred mene shto se vika... Imal vrski zad mene dosta i posebno me pogoduva toa shto jas ne sum imala seksualen partner pred nego, ni vrski drugi, se osekjam nesigurno za sebe, a toj se mi raskaza za negovoto minato i za zhal imav prilika da vidam neshto, se ova ne mi dava mir i me pravi nesigurna. Najdov negov star tumblr profil kade shto staval dosta raboti bash za taa edna bivsha shto mi e i problem, koga se zapoznavme se okolu nea mi raskazhuvashe, prva seksualna partnerka mu bila, duri mi kazhuvashe i kako mu bilo prviot pat... Epten bil zatreskan togash i koga se zapoznavme mislam ushte imashe chuvstva. Nemam mira otkako vidov kako na tumblr pred godini pishuval za seksot niven, kolku bile povrzani, koga go ostavila so godini ne mozhel da preboli. So mene ne beshe taka povrzan, imashe izgovori sega ne sum sredno da se ligavam pa da stavam za tebe pesni, sliki, komentari, a ne sum barala nishto takvo. Demek sega bil vozrasen mazh, na tie bivshi nemal pari ni poklon da im zeme, da im plati edno kafe, ne pa ko so mene da izleze na rucek i da kupuva pokloni, cvekinja itn. U smisla ova mu bila prava vrska, tie bile detski gluposti. Znaci nemase da mi e problem da ne vidov se shto imav videno i da ne mi raskazeshe so takov entuzijazam kako taa odma mu "dala", sama go terala seks da imaat deka bila postara, gi imala najubavite ochi shto gi videl... Me praveshe se ova nesigurna, kako da mu smeta shto sum pomala, shto me pocheka dur imame seks, sepak mi beshe prvpat..., kako da ne sum najubava... Ne znam, vnatresno zhiva se jadam za se ova, nekogash mislam preteruvam, no posle toa shto vidov na tumblr mi e losho, go zamisluvam so nea, si mislam deka ne me ni saka. Jas i prilicno povlechena, nesigurna vo sebe i sramezhliva sum i sega so ovie raboti nekako i polosho mi stanuva. Si mislam deka ne mu e ubavo so mene tuku e so mene radi reda, deka odi nakaj 30 i saka da ima vrska stabilna ko i site negovi drugari, pa ja sum se nashla na patot. Pochnav i koshmari da imam kako me ostava i odi kaj nea... Probav da zborime i samo mi vika gluposti mislish, ne me potsekjaj sega na minatoto aj, a toj koga se upoznavme se mi raskazha. Duri i mi reche ete ushte togash pred 2g za tebe gi izbrishav site bivshi od socialni mrezhi, sho sakash pojshe... Za mene??? Jas ne ni pobarav, me nervira vaka pasivno agresivno odnesuvanje. Nemam problem so devojcheto, ne ja ni znam licno i zatoa i imam nekoja grizha na sovest za situacijava, shto potajno vaka imam neubavo chuvstvo kon nekoj shto ne go znam...
Зошто би го кажувал ова? Може има искуство, ама уште си останал прост. Хаха еден возрасен, трагедии. Ако е толку возрасен што барал со 19 годишна, само што излегла од средношколските клупи? Пошто си ти на таа возраст кога он правел детски глупости, зошто е шокиран што и ти го сакаш и очекуваш истото? За возрасно однесување, треба да си бара возрасна, јбг. Да, буквално тоа го правел. Те манипулирал да се согласиш. Си пробала да зборите, ама не сте збореле. Те откачил. Ако толку те мачи збори со него, ама не му давај така да те откачи. Кажи му како се чувствуваш. Како се однесува со тебе инаку? Дали имате други проблеми во врската?
Ќе ти кажам мое мислење затоа што имаме исто години. Разликата во години е важна, различни возрасти имаат различни интереси, но ако и двајцата сте на иста бранова должина, имате разбирање и слични сфаќања, не гледам проблем. Од друга страна има мажи кои се толку постари и не можат да си најдат некој на свои години, најчесто одат со помали затоа што полесни се за манипулирање. Несигурноста сигурно ти произлегува од недоволното искуство и споредбата со други. Верувај ако ти сама не се цениш и сакаш, не очекувај го тоа од други. Секој има вакво или такво минато, никој не е совршен, ама важното е како тој сега се однесува со тебе во врската, не она што бил пред тебе. Спомна 2 години сте заедно, ако нешто ти смета треба директен разговор, не тој да одбегнува да разговара, никој не треба да ти врши притисок ако не си спремна и несакаш за нешто или пак да ти прави споредби и приказни со бившите. Дали сте имале други проблеми во врската, како се однесува тој со тебе, како пристапува во врската?
Не гледам никаков проблем тука, единствениот "проблем" е у твојата глава. Зошто побогу би те мачело нешто пишано пред икс години? Убаво ти кажал да не мислиш на глупости, ако вредела немало да биде биФша, гледај вака на тоа
@Viki567 Ако сите се опседнувавме со минатото, кај ќе ни беше крајот. Гледај сега дали добро се однесува со тебе и дали имате некој друг, реален проблем. Негова грешка е што ти зборувал и раскажувал за неа, но ти си преминала преку тоа. Сега, тоа е веќе зад вас.
Тоа што ти раскажал за бивша мене не ми е ок. Ако е нешто во минатото таму треба да остани нема што да се зборува за тоа. Тоа што имал женски пред тебе не треба да ти смета затоа што тоа е нормална работа. Тебе проблем ти е сомнежот дека не си му доволна, а за тоа некогаш има причина, некогаш е само во нашата глава. Тоа што нејќи разговор е проблем во врската, без тој разговор секогаш ќе те мачи таа твоја несигурност, сомнеж. Затоа мораш самата да си размислиш дали сакаш да се мачиш со тие мисли или да го решиш со разговор. Не е во ред толку време да се измачуваш.
Јас не би била/останала со партнер што во нова врска ја меша старата. Па и со ентузијаст ти раскажувал што правеле
Сте биле пријатели пред да бидете во врска така? Тој дел испушти да ни го кажеш… Ако ти е убаво со дечково зошто си створаш сомнежи беспотребно. Нивното е минато и немаш право да го чепкаш таму,а тоа што ти си имаш само еден партнер тоа исто си е твое. Јас мислам немаш проблем со типов, туку те јаде језда за некој профил таму кој тој може и лозинката ја заборавил и сега зошто така,зошто вака, стануваш љубоморна,опсесивна со нејзе. Од ништо нешто. Ете тоа.
Ne, ne bevme prijateli. Preku insta se zapoznavme i pocnavme da se dejtame. Togash i prvite meseci od vrska se mi kazhuvashe...