Единствена грешка шо ја направил е шо ти го сервирал минатото со бившата на изволте. Изгледа не размислил дека ќе се јадиш одвнатре, скроз незрело од него. За другиот дел, не гледам никаков проблем. Сите ние имаме некое минато, побурно или помирно ама сите го имаме. Ама минатото си е минато, бившите со причина се бивши. Чак шо и имам чувство дека машките никогаш не би биле со некоја ако не ја сакаат доволно, не би вложиле во врска ако сакаат сосем трета особа. Ние женските сме по тие работи повеќе. Затоа фокусирај се на сегашноста и уживај во врската без да мислиш на бившите. Тие треба да ти бидат најмал проблем, ако другото е се во ред.
Може тебе не ти е нормално,мене ми е океј да си слушам приказни што завршиле во минатото. Нема што да се растревожува ако во врската се друго е во ред.
Jas nikogas ne lazham i sekogas sum direkten. Kolku sho sum dobar tolku sum i strog i bez razmisluvanje bez vrtenje na zborovi prashuvam.
Ама тоа било на почетоците Црешке, чим тогаш не и' сметало зошто после 2 години ќе се навраќа без потреба на тоа што било и завршило.
Општо ми беше постот, не конкретно за тебе. @Viki567 ќе ти помини. И ние со сопругот се' си кажувавме за бившите и имавме проблем оти си љубоморевме еден на друг, за оние кои ни 'оставеле впечаток'. Ама со време, ако видиш дека те почитува, ти е убаво со него, го сакаш-те сака... ќе избледи тоа чувство на несигурност. Како што рече @John Snow со причина се бившите-бивши.
Kako se pocnuva so nekoj? Neznam za vas, ama jas skros go zaboraviv custvoto kako e da imas nekogo do sebe, da sakas i da veruvas. Doagjam do faza kade se e super posle nesto se slucuva, semata e do 2 3 meseci. Nz kade gresam ni jas. Izleguvas na dejt odman seks se ocekuva. Naogjas vtor tret, nesto slicno se desava. Ke se povrzis so nekogo, op, izleguva nesto sosem neocekuvano. Mislam deka sekoj vtor e zatvoren i zalekuva stari rani, lugjeto ednostavno se plasat da se bliski. Nekako mi e smaceno, se custvuvam kako da ne pripagjam vo ova vreme.
Не се плашат да бидат блиски, се плашат да бидат повредени можеби или не сакаат да се приврзуваат па очекуваат само секс авантури... И на тој начин исчезнува блискоста. Нема правила како се почнува со некој едноставно се случува. Можеби сеуште не си налетала на вистинската личност за тебе па затоа кратко трае тоа. Можеби и јас грешам, незнам.
Не влегувај во секоја врска со мисла дека треба да заврши со брак. Терај си го ќефот. Уживај го животот. Љубовта ќе дојди, кога треба да дојди.
Здраво, со дечко ми сме 6г заедно, 2 години скоро живееме заедно во Скопје, поминувам тежок период, почина мајка ми пред 3-4 месеци,и уште не сум стабилна сама со себе. Многу проблеми од сите страни. Сега тој ми кажа дека чувствувал дека врска иде надолу, се осеќал заробено како да мора све да ми удоволува на мене, во спротивно дека ќе се лутам. Што не се лутам воопшто, има целосно слободна од моја страна и за излегување и све, али он така се чувствувал дека ако не одам некаде јас, не треба да иде и он оти јас ќе сум се лутела. Безвезе. Сега сака малце да бидеме одвоени да не живееме заедно, не е врзан во ск со рабата и сака да си оди дома 1 месец и да седи со неговите. Не знам веќе што да мислам и што се очекувам, дали да се надевам дека тој притосок што он го осеќа ќе го снема, разговаравме и све му објаснив дека не е така и не треба така да се чувстува, или да се спремам за уште еден удар и раскинување.. Може целиот проблем звучи смешно, али ствара проблем.
@Ladyinblackkk ти си кажала како што е. Ако сака дома, во ред. Ќе видиш како ќе е комуникацијата во тој еден месец. Едноставно прифати дека е така како што е. Нема зошто предвреме да се припремаш за нешто што не дошло. Сметам дека ти можеш да се сносиш и со оваа ситуација.
И претходно пишуваше дека не ви е сјајно. Можда треба да ги оставиш работите да се случат сами. Ќе видиш што ќе биде во тој еден месец, како ќе се однесува. Тоа што ти починала мајка ти е жално, но не треба тоа да ти е изговор за било што и на таа карта да пробуваш да го задржиш. Живите продолжуваат со животот. Ако тој сака да замине џабе го држиш.
Машкие никогаш не одат со таа што ја сакат не се во врска со неа. одат со тие што можат да ги контролират и да и го дигат егото, многу ретко знам машки кои ги вложуваат врска со некоја која се вљубени повекето мои другари од лажни профили ги следат тие шо ги сакат.
Може и подобро така, па што биде нека биде. Не го задржувам јас на таа карта, ниту па имам намера, он сам треба да е свесен дека треба да е тука до мене а не да бега од проблемите, де ваму де таму. Не знам веќе немам ни сила да се оптеретувам со тоа искрено.
Ич не е смешен проблемот. И јас и маж ми, многу тешко ја доживеавме смртта на нашите татковци. Тогаш најповеќе си требавме, иако најтешки бевме за живеење. Ако во најлошото не му се најдиш на чоек, кога? Пушти го нека прави што сака. Пиши му еден огромен минус. Не знам дали е минус што јас би го простила...
Од моја околина што сум имал слични случаи на подолги врски, паузи најчесто правеле за да можат со чиста совест да се гледаат со трети лица. Познавам 3 овакви врски со 5+ години, и во сите 3 врски, личноста која бараше пауза и оддалечување, бараше кога ќе се презасити, ќе и постане монотоно, за да може да се забавува на страна, и потоа се враќаше назад за да ги реши проблемите и расправиите. Баш поради ова, јас никогаш не сум верувал во паузи. Секој проблем може да се реши и надминe за 2-3 дена ако се има желба за разговор, и компромис, ако се нема, и се бара пауза, посебно овака од месец дена, демек му е тешко, сака сам да биде, дома да си оди, за мене тоа е крај, подобро ич нека не се враќа. Животот е краток за некој да те завлекува и да ти троши време. Ако сака да сте заедно, нека покаже желба за надминување на проблемoт. Јас, така би му кажал на твое место, директно, без око да ми трепне, па одлуката нека биде на него.
Не се согласвам. Пред две и пол години раскинавме зато шо на дм му избледиле чувствата и не се осеќал како на почеток. Тој ми побара пауза, јас му раскинав веднаш без размислување. Според мене ептен глупа причина, ама мали и незрели. За да ми побара пауза му требале едвај две недели мизерни,само толку време бил оладен замисли. Поќе не можел да издржи кутриот. Со примеров сакам да кажам дека машко ко машко ако не му значиш доволно нема со мал прст да мрдни за тебе, не па да се влечка во долга врска и да троши време и нерви. А ние чупињата повеќето сме баш обратни, даваме шанси милион, емотивни сме па и да изгубиме чувства и да оладиме на кратко, ако ни значи машкото на гла ќе наместиме да ги поправиме работите.
Јас мислам дека мажите се плашат од емоции им и е тешко да се блиску до таа што ја сакаат, за разлика од нас кои се утепуваме лајкнувајќи на некој што имаме емоции. Секој е различен ама мажите сакаат повеке жени кои ке ги контролираат и полесно ке им биде со нив без емоции само прошетки и секс без плачки и љубомори.
Човек и партнер во вистинска смисла на зборот, ее тука кога е најубаво, но и кога е најтешко. Смртта на родител е една од најтешките работи во животот и мене да ми прави вакби сра*а, уште потешко да ми биде, јас би размислила дали би продолжила со него.