Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Па добро ти се отворил, сметал дека тоа е битно да го знаеш од него а не од некој друг рандом.

На Veta и WildMk им се допаѓа ова.
  2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    21.479
    Единствена грешка шо ја направил е шо ти го сервирал минатото со бившата на изволте. Изгледа не размислил дека ќе се јадиш одвнатре, скроз незрело од него.
    За другиот дел, не гледам никаков проблем. Сите ние имаме некое минато, побурно или помирно ама сите го имаме. Ама минатото си е минато, бившите со причина се бивши.
    Чак шо и имам чувство дека машките никогаш не би биле со некоја ако не ја сакаат доволно, не би вложиле во врска ако сакаат сосем трета особа. Ние женските сме по тие работи повеќе.
    Затоа фокусирај се на сегашноста и уживај во врската без да мислиш на бившите. Тие треба да ти бидат најмал проблем, ако другото е се во ред.

На Guns N` Roses и IRBBB им се допаѓа ова.
  3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Ова не е нормално, не е нормално вакви работи нејзе да и раскажува за бившата.

На Martka, eliesaab, Guns N` Roses и 3 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Може тебе не ти е нормално,мене ми е океј да си слушам приказни што завршиле во минатото. Нема што да се растревожува ако во врската се друго е во ред.

На Veta, Elf, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    22.320

Jas nikogas ne lazham i sekogas sum direkten. Kolku sho sum dobar tolku sum i strog i bez razmisluvanje bez vrtenje na zborovi prashuvam.

На Maya the bee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.183
    Ама тоа било на почетоците Црешке, чим тогаш не и' сметало зошто после 2 години ќе се навраќа без потреба на тоа што било и завршило.

На Maya the bee, IRBBB, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Општо ми беше постот, не конкретно за тебе.

@Viki567 ќе ти помини.
    И ние со сопругот се' си кажувавме за бившите и имавме проблем оти си љубоморевме еден на друг, за оние кои ни 'оставеле впечаток'.
    Ама со време, ако видиш дека те почитува, ти е убаво со него, го сакаш-те сака... ќе избледи тоа чувство на несигурност.

Како што рече @John Snow со причина се бившите-бивши.

На Maria.Fernanda, John Snow, Viki567 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Kako se pocnuva so nekoj?
    Neznam za vas, ama jas skros go zaboraviv custvoto kako e da imas nekogo do sebe, da sakas i da veruvas. Doagjam do faza kade se e super posle nesto se slucuva, semata e do 2 3 meseci.
    Nz kade gresam ni jas.
    Izleguvas na dejt odman seks se ocekuva. Naogjas vtor tret, nesto slicno se desava.
    Ke se povrzis so nekogo, op, izleguva nesto sosem neocekuvano.
    Mislam deka sekoj vtor e zatvoren i zalekuva stari rani, lugjeto ednostavno se plasat da se bliski.
    Nekako mi e smaceno, se custvuvam kako da ne pripagjam vo ova vreme.

На ayton и ladydy13 им се допаѓа ова.
  9. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Не се плашат да бидат блиски, се плашат да бидат повредени можеби или не сакаат да се приврзуваат па очекуваат само секс авантури...
    И на тој начин исчезнува блискоста.
    Нема правила како се почнува со некој едноставно се случува.
    Можеби сеуште не си налетала на вистинската личност за тебе па затоа кратко трае тоа.
    Можеби и јас грешам, незнам. :)

На ladydy13, Bellaa1234 и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Не влегувај во секоја врска со мисла дека треба да заврши со брак.
    Терај си го ќефот.
    Уживај го животот.

Љубовта ќе дојди, кога треба да дојди.

На oblace1, Bellaa1234 и Maylin им се допаѓа ова.
  11. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    703
    Здраво, со дечко ми сме 6г заедно, 2 години скоро живееме заедно во Скопје, поминувам тежок период, почина мајка ми пред 3-4 месеци,и уште не сум стабилна сама со себе. Многу проблеми од сите страни.
    Сега тој ми кажа дека чувствувал дека врска иде надолу, се осеќал заробено како да мора све да ми удоволува на мене, во спротивно дека ќе се лутам. Што не се лутам воопшто, има целосно слободна од моја страна и за излегување и све, али он така се чувствувал дека ако не одам некаде јас, не треба да иде и он оти јас ќе сум се лутела. Безвезе. Сега сака малце да бидеме одвоени да не живееме заедно, не е врзан во ск со рабата и сака да си оди дома 1 месец и да седи со неговите. Не знам веќе што да мислам и што се очекувам, дали да се надевам дека тој притосок што он го осеќа ќе го снема, разговаравме и све му објаснив дека не е така и не треба така да се чувстува, или да се спремам за уште еден удар и раскинување..
    Може целиот проблем звучи смешно, али ствара проблем.

12. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.742
    @Ladyinblackkk ти си кажала како што е. Ако сака дома, во ред. Ќе видиш како ќе е комуникацијата во тој еден месец. Едноставно прифати дека е така како што е. Нема зошто предвреме да се припремаш за нешто што не дошло.

Сметам дека ти можеш да се сносиш и со оваа ситуација.

На christinnn, IRBBB и Ladyinblackkk им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    И претходно пишуваше дека не ви е сјајно. Можда треба да ги оставиш работите да се случат сами. Ќе видиш што ќе биде во тој еден месец, како ќе се однесува. Тоа што ти починала мајка ти е жално, но не треба тоа да ти е изговор за било што и на таа карта да пробуваш да го задржиш. Живите продолжуваат со животот.
    Ако тој сака да замине џабе го држиш.

На flawless., Alisa22 и Ladyinblackkk им се допаѓа ова.
  14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.694
    Машкие никогаш не одат со таа што ја сакат не се во врска со неа. одат со тие што можат да ги контролират и да и го дигат егото, многу ретко знам машки кои ги вложуваат врска со некоја која се вљубени повекето мои другари од лажни профили ги следат тие шо ги сакат.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    703
    Може и подобро така, па што биде нека биде. Не го задржувам јас на таа карта, ниту па имам намера, он сам треба да е свесен дека треба да е тука до мене а не да бега од проблемите, де ваму де таму. Не знам веќе немам ни сила да се оптеретувам со тоа искрено.

На oblace1 и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Ич не е смешен проблемот.

И јас и маж ми, многу тешко ја доживеавме смртта на нашите татковци.
    Тогаш најповеќе си требавме, иако најтешки бевме за живеење.

Ако во најлошото не му се најдиш на чоек, кога?

Пушти го нека прави што сака.
    Пиши му еден огромен минус.
    Не знам дали е минус што јас би го простила...

На oblace1, Martka, Shugarspice и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    41.186
    Од моја околина што сум имал слични случаи на подолги врски, паузи најчесто правеле за да можат со чиста совест да се гледаат со трети лица.
    Познавам 3 овакви врски со 5+ години, и во сите 3 врски, личноста која бараше пауза и оддалечување, бараше кога ќе се презасити, ќе и постане монотоно, за да може да се забавува на страна, и потоа се враќаше назад за да ги реши проблемите и расправиите.
    Баш поради ова, јас никогаш не сум верувал во паузи. Секој проблем може да се реши и надминe за 2-3 дена ако се има желба за разговор, и компромис, ако се нема, и се бара пауза, посебно овака од месец дена, демек му е тешко, сака сам да биде, дома да си оди, за мене тоа е крај, подобро ич нека не се враќа.
    Животот е краток за некој да те завлекува и да ти троши време. Ако сака да сте заедно, нека покаже желба за надминување на проблемoт.
    Јас, така би му кажал на твое место, директно, без око да ми трепне, па одлуката нека биде на него.

На Maya the bee, oblace1, Ivan4e04 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    21.479
    Не се согласвам.
    Пред две и пол години раскинавме зато шо на дм му избледиле чувствата и не се осеќал како на почеток. Тој ми побара пауза, јас му раскинав веднаш без размислување. Според мене ептен глупа причина, ама мали и незрели. За да ми побара пауза му требале едвај две недели мизерни,само толку време бил оладен замисли. Поќе не можел да издржи кутриот.]:)
    Со примеров сакам да кажам дека машко ко машко ако не му значиш доволно нема со мал прст да мрдни за тебе, не па да се влечка во долга врска и да троши време и нерви. А ние чупињата повеќето сме баш обратни, даваме шанси милион, емотивни сме па и да изгубиме чувства и да оладиме на кратко, ако ни значи машкото на гла ќе наместиме да ги поправиме работите.

На cresa-jagoda, eliesaab, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.694
    Јас мислам дека мажите се плашат од емоции им и е тешко да се блиску до таа што ја сакаат, за разлика од нас кои се утепуваме лајкнувајќи на некој што имаме емоции. Секој е различен ама мажите сакаат повеке жени кои ке ги контролираат и полесно ке им биде со нив без емоции само прошетки и секс без плачки и љубомори.

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Човек и партнер во вистинска смисла на зборот, ее тука кога е најубаво, но и кога е најтешко.
    Смртта на родител е една од најтешките работи во животот и мене да ми прави вакби сра*а, уште потешко да ми биде, јас би размислила дали би продолжила со него.

На oblace1, Ivan4e04, IRBBB и 11 други им се допаѓа ова.