Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    1.514
    Да му се плукнам во партнерот (извинете вака) ако баш во такви тешки моменти создаде проблеми плус наместо да ви биде најголема подршка...

На oblace1, Martka, Shugarspice и 23 други им се допаѓа ова.
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.268
    Пауза од врска да бараш кога на некој му е најтешко е мизерно. Загубата на родител е една од најтешките болки во животот. Во тие мигови треба поддршка, а не пауза. Можеби и подобро за тебе е што испаднало така, за тој месец размисли си дали сакаш иднина со него. Имаш доволно време да си ги средиш мислите и да си направиш одлука

На oblace1, Martka, Ivan4e04 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Изгубил чувства дефинитивно , он баш во овие моменти треба да е највеќе покрај тебе . Ако на мојот сакан му се случи недајбоже родител да му почине сигурно нема да му дробам како се осеќам заробено осеќам притисок , он сега треба да биде покрај тебе и да ти биде најголема поддршка, очигледно он не го прави тоа . Мене ова би ми било една голема причина да му раскинам ако во најтешкото не е покрај мене не гледам причина што повеќе да барам со него.
    Смрт на родител верувам дека е најтешко нешто , доколку он сега не е тука за тебе кој би бил? Наместо да биде покрај тебе и да ти дава поддршка он сака да си замине и да те остави сама потполно сама во најлошото. Ако некого сакаш не го оставаш сам кога му е најтешко.

На Anie93, Ivan4e04, Oscar Lady и 13 други им се допаѓа ова.
  4. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    4.936
    ^^Пушти го.. Сериозно.. Не е лесно. Ама можеби подобро. Знам дека долгите врски и те како можат да те срушат кога ќе завршат, ама ако на некој му е тешко да е до тебе кога ти е најлошо во животот можеби и не треба да биде до тебе. Утре задутре ако бидете во брак ќе ти биде многу потешко и ќе не знаеш кој пат да го фатиш. Јас долга врска прекинав поради сличен проблем. Ако сакаш ќе ти пишам порака.

На TashSefton и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Дали би биле со некој што не е баш ваш тип , али сепак ви е симптичен не е грд дечко. Тие шо имате читано знаете за камионџијата шо имавме два пати односи, шо ми беше прв и ме батали после 2 месеци, и сега сеуште не сум скроз опоравена ( знам дека не вреди). Пројдов низ емоционален хорор и пекол, напати уште знам да си плачам од мака како ме заеба. Е сега дечково со кој шо пишувам е 28 години, не е од Ск, али 2 пати веќе иде у кафич кај шо сум искочена. Ми се отвори скроз, се познава дека не е некое несозреано детиште како бившиов, постојано се труди околу мене, 24/7 ми пишува, се грижи за мене, ми дава општо совети за животот дека е постар од мене. Вака како шо го знам до сега е човек пред се. Е сега нешо највеќе шо ме кочи шо не е скроз мој тип, инаку е интересен и забавен тип. Не знам како да постапам. Од друга страна па пак имам прашалници у глава зашо еднаш гадно ме заебаа за цел живот, макар шо сум убедена дека не е таков. Anyone??:sun::wasntme:

6. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.490
    Прерано е да донесиш заклучок каков е. Тек се запознавате нормално ќе се труди и ќе ти пишува. Мислам дека најголема грешка во 90% шо читам тука е како одма донесувате заклучоци за некој, а после нормално ќе биди разочарување.
    Ако ти е интересно со него дај му шанса, сепак ти најдобро си знаеш. Само биди внимателна, на почеток сите се во најдобро светло.

На oblace1, злоба, raww и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Да у право си мила. Али веќе 2 месеци без престан се труди, збори за сериозни и длабоки теми, ми кажа пред 2 недели дека стварно му значам и би се нафатил дури и на тоа да сме само другари, за да не ме изгуби. Мене повише ми е ова шо не ми нешо ептен убав на гз да паднам, али не е ссмо убавината клучна.

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Читајќи го постов ми текна на нешто што ми кажуваше баба ми цело време - колку и да не е твој тип, ако те сака, почитува - ќе ти се смиле.
    Дечкото очигледно е заинтересиран за тебе, ама имај на ум дека на почеток сите се добри и фини, затоа треба да бидиш многу внимателна. За да се разочараш е многу лесно.
    Набљудувај, гледај како со тек на време те третира, дали му се мења односот спрема тебе, немора веднаш да испадниш со него. Ако е заинтересиран за тебе, и после некое време ќе ти пише пак:)

На oblace1, sunshinebabe, Плавуша123 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Често го оставам на сеен душо, некогаш и по 10часа не му враќам и на сите социјални мрежи ми пишува. Се познава дека се труди и не му е за ладење и тепање време. Али некако не можам да се замислам со некој шо не е мој тип, повеќе тоа ме кочи.:(

10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Дај му шанса, но внимателно оценувај ги сите негови постапки и зборови. Бидејќи на почетокот сите се слаткоречиви, додека да те придобијат и да можат да те манипулираат. Затоа не се опуштај и не донесувај од одма заклучоци дека е совршен. Подобро гледај да му ги откриеш мааните, затоа што сите имаме. Ама нашите маани не му одговараат секому. Така и неговите маани колку побрзо ги откриеш толку подобро. Потоа од тебе ќе зависи дали ќе можеш да го прифатиш и да бидеш со него или не. Не се ориентирај на тоа да му ги бараш совршеностите. За да не бидеш повредена како минатиот пат.

На Martka, optimal, raww и 10 други им се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Јасно ми е дека секој има свој тип, ама ти кажав.. колку и да не е твој тип, ако вака продолжи, ќе го засакаш повеќе од себе верувај.
    Ама ако толку си решена дека не е твој тип, најдобро е да му кажиш искрено, не е воопшто убаво на некој да му го трошиш времето, биди искрена, само така тоа што е твое ќе си дојде.

На Devojkata10, Плавуша123, Reina.Gitana и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Па бидете само другари де, зошто толку компликации? Кажи му сакам да сме другари. Ако ти се засвиѓа после ок, ако не никому ништо.

На oblace1, Martka, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Ама затоа со тој шо беше твој тип сврши работа. :D
    Или има хемија или нема, џабе се тука типови ако не добиваш назад тоа што даваш. За двете страни важи ова.
    Шо ако е некој твој тип ако не те рецка ни 2%? Но, од друга страна, шо ако еве како овој прави сѐ, но тебе не ти се свиѓа?!
    Не брзај, дај си време себеси, запознај го. Бидете другари некој период, па ако треба нешто ќе се случи, ако не здравје.

На oblace1, DarkStormm, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Плавуша123

Плавуша123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    188
    Жива вистина, дека не сакав ништо повеќе со него како што рече девојката не беше тој тип мој ,иако ми беше другар али тој залудно се трудеше за да бидеме заедно, си реков зошто да не му дадам шанса па да видиме што како.
    Еве до денес сме заедно и верени, догодина ќе правиме свадба.
    Не можам да замислам без него живот..
    Ех што беше љубов.

На optimal, Devojkata10, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Да епа и ја така се тешам душо, џабе шо ептен беше мој тип бившиов, кога и ептен типски ми го спопика. :D А и реално стартно и тој не ми се допаѓаше многу, беше мој тип повеќе од овој сега тоа е факт, али ете после тоа се завеав ептен. Не знам ќе пробам да искачаме онака другарски најпрво, па шо биде нека биде. :sun:

На Devojkata10, Ajronmen и ladydy13 им се допаѓа ова.
  16. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.055
    А ова типовиве, збориш за твој тип у физички поглед или у карактер или комбинација од двете?
    Пошо "тип" е многу широк поим.

На cresa-jagoda, Devojkata10, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    И физички и карактерно.

На Ajronmen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Najglupavoto nesto mi se sluci denes. Se custvucam ponizeno, epten nikakvo samodoverbata mi ja smali na 0.
    Mozebi ke ve nasmeam barem.
    Komunicirav so eden veke nekoj mesec, se bese okej, komunikacija super. Zaradi mojata rabota se gledavme poretko, no imavme nekoj kontakt sekoj den.
    Posledno tipot mi se javuva, uste bese den, i mi vika deka minuva niz mojata ulica, na ova mu kazav deka ne sum sama sestra mi i drugarka mi bea kaj mene. Nema vrska, na ova odgovori vo stil ke se vidime togas vecerva, bidi spremna kaj 9ipol.
    I sve okej lugje doagja 9ipol, tipot go nema. Go prasuva do kade e, mi veli deka gleda fudbal i deka za kratko zavrsuva(prvenstvo imase).
    Doagja 12casot. Nit mi se javi nit mi pisa. Bukvalno se izgubi. Mu prativ poraka fala ti sto mi pokaza deka nemas pocit sprema mene i vremeto moe. Po 1saat me ostavi na seen.
    Deneska kako nisto da ne bilo tipot mi prakja video nekoe si. Po ova go odslediv od socijalni mrezi isto napraviv i toj da ne me sledi.
    A se bese okej, nemavme nekoj seriozen muabet no imavme okej komunikacija kako za pocetnici.
    Se custvuvam epten nikakvo, besna sum na sebe i na site.
    Mislam deka dobro napraviv so unfollow?
    No nemozam da se smiram, prvpat mi se slucuva vaka. Nemase ni eden znak deka saka da prekine da komunicira.

19. ayton

ayton Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    444
    Block od sekade

На Veta и eliesaab им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Зошто се грижиш? Дај олабави се. Не сакал, не сакал. Вина немаш ти. Си му го покажала местото каде му е. Воопшто не се грижи, барем си покажал каков е со време.

На Martka, Veta, злоба и 8 други им се допаѓа ова.