Искрено не е нормално после неколку години заедно да не ги знаеш неговите.Колку време сте заедно?И кога одиш кај него, никогаш не се таму? Мене ова ми е чудно, сигурно има некоја причина зошто ги "крие".Друго е кога си во врска 3 месеци, друго е ова.
Тоа е проблемот, што не одам кај него. Но за тоа ја знам причината и сфаќам. Во моментот се труди да ја оттргни таа пречка поради која не можам да одам, а со тоа вели и дека ќе сум ги запознаела. Во смисла, знаел дека не е добро што не ги познавам и што не можам да одам. Ама некако ми е доста од изговори. Ми се прели чашата кога видов дека и на улица ги избегнувал. Само се нервирам што не добивам конкретен одговор и причина ЗОШТО. По се' изгледа јас не вредам.
Која и да е причината, мислам дека заслужуваш искрен одговор. А ако не можеш да го прашаш или да го добиеш тој одговор, тогаш за што би била уште со него?
Мижеби ќе звучи не убаво... но ако одите повеке пд 6 месеци до година и уште не се имаш со неговите.. You are not the one Какви и да се карактерно неговите ова е според некое искуство мое и од мојата околина секако постои простор за исклучок ама имаш право да видиш дали има иднина во врската ...
Ако не му било мака да си го троши времето. Не е лошо, прифаќам се', и јас на тоа помислувам. Фала ви.
Da ste vo sredno uchilishte, na taa vozrast, na negova strana bi bila ja. Ama ako ne ste po 16, 17 godini, ne gledam prichina za vakvo odnesuvanje. Mene povekje chudno mi e toa shto izbuvnal koga si go prashala.
Во какви и да биле ситуации во животот, колку и да било тешко, НИКОГАШ не си зборувај така за себе. Биди свесна за тоа колку вредиш. Твојата вредност не се намалува од неспособноста на некој да ја препознае и да ја цени. Дури и да ти кажуваат колку многу вредиш, ако ти не веруваш дека си неверојатна, никогаш нема да го прифатиш тоа како вистина.
Не се работава да се разочараш или коментариве да делуваат лошо ... но штом ти имаш потреба од тоа а не бараш многу треба да си бараш на тоа поле одговор а времето е релативно и сите гледаат со различна призма. Good luck
Таа причина би требало да е нешто големо , претпоставувам, за да некој не прима луѓе дома.Тоа што тој и неговите се избегнуваат на улица кога сте заедно ми нема воопшто смисла.И да не сака ништо понатаму во иднина со тебе, зар до толку да далеку да иде, пак е глупаво. И зошто мислиш дека ти не вредиш?Не биди таква, не си ти виновна за туѓите постапки. Заслужуваш искрен одговор, ама мислам дека ти попушташ повеќе, таков впечаток добив, така што настојувај да го добиеш одговорот што го заслужуваш.И горе напиша дека врската не ти е многу нормална, во која смисла тоа?Ако имаш и други црвени знаменца размисли си...
Извини, ама се ова што прочитав ми е многу чудно. Особено овој дел. За запознавање е најлесна работа. Седнувате на кафе сите и се запознавате, решен проблем. Очигледно е друга причината што не сте се запознале освен ситуацијата дома. Каква пречка и да има за неодење дома, само ја користи како изговор да не ве запознае. Е сега зошто не ве запознал не знам, само тој си знае. Ама што и да е нема да се смени преку ноќ, а тоа што избегнува да разговара е загрижувачки. Дали си му предложила да ве запознае на кафе и како реагирал на тоа?
Здр имам еден проблемм....Испаѓаме веќе 2 недели скоро, премногу ми се допаѓа, пред 2 дена ми призна дека ме сака и се, многу е љубоморен кога зборам за други машки ( женски ко женски сакаме да ги тестираме малку ахха) Ама ми пишува само кога треба да се видиме пише, и нешто перверзно и сеен.. Ја се затрескав во него и многу ме боли а инаку сум 18 години, и сеуште невина, и инсиситра да имаме односи ама јас нејќам, можда иде по други и мене не ми обрнува внимание, може и нема чуства оф што да правам совети?
@Ugly Duckling можеби неговите не сакаат да се запознаваат со тебе. Не ме сфаќај грешка, ама еве јас да ти дадам пример од друга агол, од мое искуство. Син ми, фати си девојка - право кај мене на кафе.Ги гледаш среќни, се гушкаат, се сакаат, убави муабети...па кои ти се родители, па каде живеете, па каде работат.... Верувам дека и кога тој оди кај нејзинит на кафе истите прашање се. Нема родител кој несака да знае со кого детето тера љубов. Арно ама, после врските не остануваат пријатели и вообичаено врските завршуваат со кавга, веднаш се вмешуваат родители чие дете е повредено, па следат телефонски јавувања : ЗОШТО ја остави, зошто несака повеќе да се заедно....како да јас би ја решила целата ситуација или би го притегнала син ми (што не доаѓа во обзир) да бидат повторно заедно. Баш поради ова, му НАРЕДИВ (ова сериозно) повеќе да не ме запознава и да не ги носи кај мене дома девојките.Што помалку знам за неа, за нејзините и општо за нивата врска, тоа ми е подобро. Ниту сакам да се зближувам, ниту да знам како им тече љубовта. Му имам кажано - кај мене дома, пред женидба !!...кога намерите ке ти се сериозни ! Како мајка, нормално, сум љубоптна да знам за син ми како му е, има ли девојка...ама запознавања , кафиња и ручеци веќе сум рекла НЕ. Така да, не се нервирај, можеби се погодила некоја мајка како мене , па ете не сака средби. Има и други крајности во вакво случај....можеби се срами од родителите...можеби се непријатни за друштво па се плаши дека ќе се разочараш од каква фамилија е. Ова го пишувам и е мое гледиште, што не значи дека е исправно. Да нагласам пред да почне пљукањето. Јас ете сметам дека за мене и мојот мир во куќата така е најдобро.
Многу љубоморен, ти пишува само кога треба да се видите, инсистира за односи. Самата знаеш што треба да направиш, ова се многу црвени знаменца, не дозволувај да паднеш на неговите финти дека те сакал, се гледа дека е манипулатор. Млада си, цел живот е пред тебе, не вреди да си го трошиш на вакви.
Две недели сте заедно и ти призна дека те сака и ти му поверува? Самото тоа шо те бара само за излегување и од одма ти спомнува односи, јасно е се. Бегај од него, оти ќе бидиш ти повредена.
Devojche, podaleku od ovoj. Sakash sekoe kafe so drugarki niz nos da ti go izvadi? Zoshto vamu pogledna, zoshto si vaka oblechena, ne iskachaj na kafe i sl. Od vakov tip lugje podaleku. Drugo, insistira za seks. Najverojatno posle istiot, tippv ke si zamine, na takov tip izgleda kako sho go opishhuvash, vetuva se i seshto i na kraj nishto od vetenoto. I najchudno mi e ova: 2 nedeli zaedno i ti reche deka te saka?!?!?! Kako be za 2 nedeli ke zasakash nekoj/a?! Od ovde mislam deka celta mu e samo seks
На овој проблем ќе се смееш понатаму .. батали сега те гледа како плен и ти му ја прави доста лесна играта.. не играј остави го таму
Сега се му кажав дека ми е преку глава од тие работи, вика а од друг град е и иде за мене дека ако му било само за тоа немало да доаѓа, ме убедува дека не е таков и ако имаме нешто, ќе сме продолжиле, ее сеа не сфаќам дали би сакал врска или онака само..Вика Машко сум па сакам, едно др
Па шо ако е машко и 'сака'? Јас сум женско и сакам, ама не ги лажам луѓето дека ги сакам, ако целта ми е секс.