Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    707
    Допаѓања:
    1.889
    Сака да те искористи, две недели се многу кратко време и самото што кажа дека инсистира да имате односи е многу логично што сака од тебе.

На Just.do.it, Lavender4, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.490
    Ако не му било за секс немало одма да ти речи, му се сакало машко бил |(
    Препрочитај го ова горе, повеќе пати.
    Каков манипулатор, лелее како би го отерала у три лепе.

Целта му е секс само и повеќе од јасно, на тебе е шо ќе одлучиш.

На Martka, Lavender4, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Не знам од кои причини се, како што велиш, затворени фамилијарно, но јас би била пресреќна да не ме запознава. Ич не ги сакам тие работи, запознаваеа и одења по дома дури сме дечко и девојка. Ми нема понепријатно чувство од тоа да ги знам и да ги среќавам низ град па да морам да застанувам и да им правам муабет. И кога тој би инсистирал да се запознава со моите можеби би го запознала ради “мир у кучи”, да не се осети навреден и слично, но сметам дека некој кој добро ме познава нема да го бара тоа од мене. Со запознавањето идат други проблеми кои јас радо би ги избегнала.
    Сега не знам дали и дечко ти е со некој ваков став ко мојов или други му се причините, ете ова нека ти е ова ко некој друг аспект на нештата. Немој да мислиш дека не вредиш зашто никој не троши време со некој кој не му вреди. Во секој случај, веќе досега треба да има доверба во тебе и да ти ја каже причината, но од друга страна можеби мисли дека ќе се налутиш ако е причината став како мојот или како на Референтка претходно што пишала.

На Traveler91, Veta, Mikha4 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.789
    Океј е да сака... сите сакаме нема врска со полот. Ама човек што сака повеќе ќе е заинтересиран и за како си го поминала денот што ти се случува и други муабети а не само муабети како предигра додека да те зграпчи.
    А на вакви и не вреди да им се објаснуваш дека ти треба муабет или слично.
    Обчно кога пишувам совет на негово е само од нешто што сум искусила и имав буквално искуство на твои години, па да си знаеш дека типот нема да престане други ако треба и цела година ќе те матка ама ќе си држи на своето за провод ама ќе ти го пакува на секаков начин дека не е така и дека до тебе е проблемот . Јас би ти кажала да му вракаш после неколку часа и со два збора , ахам ,ќе видиме бла бла и фокусот на друга персона. Не е заљубеност тука на некој начин опесија кој тој ти ја ствара...

На Lavender4 и Losha_devojka_ им се допаѓа ова.
  5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.490
    @Ugly Duckling ќе пишам јас од моја страна. Како и членката погоре и јас не сакам такви запознавања или на секое кафиња, ручеци и слично.
    Јас дома освен сегашниот дм, никое друго машко не сум однесла, оти не ги сакам тие работи сега еден да носам, после друг, па трет. После долго време дм го запознав со моите, чисто ете да се видат и тоа беше еднаш и толку. Ни тој ми се налутил ми пак ми рекол нешто. Не сакам одење по родендени кај внуци, роднини шетање, по ручеци дома и слично. Јас имам кај него мн малку појдено, на прсти се брои и тоа гледам кога не се дома, дека е од друг град само. Блискости со негови, кафе пиење со мајка му, роднини не сакам.
    Не знам дали се работи за некој проблем кај нив или пак е слично со ваков став.
    Немој да мислиш дека е до тебе нешто. Никој нема да троши толку време со некој ако не му значи.

На Veta, Mikha4, Dream-Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    @Ugly Duckling
    Исто и јас како членките пред мене, пробувам максимално да ги избегнам тие средби со родители. Не дека го кријам дм или он мене од неговите, ама сметам дека навистина нема потреба. Јас се имам запознаено со татко му и он со мојот, ама онака скроз рандом беше, на улица се сретнавме и нормално човечки се поздравивме. Тоа што ми боде очи во твојот случај е што дури одбегнува да пријде на родителите при средба на улица. И јас би се навредила иако како што кажав сум скроз против "запознавања". Ама едно е културен поздрав при средба, друго е да присуствуваш на семеен ручек. Дома имам однесено еден дечко и тоа после 2-3 години од врската мислам и никогаш нема седнато со моите да го прави оној разговор на запознавање, ваљда полабави се моите за тоа. Јас избегнував да одам кај него затоа што знаев дека ме чекаат кафиња, разговори кои за тие години ич ама ич не ми паѓаа на памет. И сега со новиов дечко ќе гледам да одложувам што е можно повеќе затоа што навистина нема ич потреба. Ќе ги запознаеме кога ќе имаме некои сериозни намери во иднина за кои ќе треба да се превземе нели поголем чекор. Се надевам колку толку ти помогнавме со мислењава од наша перспектива но, сметам дека сепак треба да разговараш за тоа што ги одбегнува на улица родителите, тоа ми е доста незрело и некултурно.

На Martka, Veta, Dream-Girl и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.071
    Еве и јас не би запознала дечко со родителите доколку не го сметам за потенцијален иден маж. Ама тој ако после години не те смета за идна жена, зошто е со тебе? Колку време треба да помине за да сфати дека сака да остане со некоја, две децении? Не мислам дека некој би губел години со некоја ако не гледа иднина, затоа прво немој да мислиш дека you're not the one (ко што прочитав дека си помислила погоре).
    Друго, сама кажа дека многу работи имаш поминато за него, па што е тоа што те прави да "не вредиш" за него? Те молам немој со вакво размислување за себе. Прво, не постои на светов совршен карактер, нормално е понекогаш и ти да си лоша спрема него, и тој спрема тебе, и второ, сигурна сум дека тој не е совршениот принц од бајките, па да треба да си не знам каква за да вредиш за него. Е ако речеш дека се сметаш за таква пошто си грда/слаба/дебела ќе те истепам, жими се.

Мислам дека ова е резултат на некој нивни проблем што не сака да ти го каже. Не знам каков карактер е, ама еве ќе ти кажам мое лично искуство, кога имав дечко дома се исподесија навистина катастрофални и страшни работи што кај мене резултираа со 3 месечна депресија и анксиозност што и ден денес си ја носам, дечкото не дозна НИШТО за тоа. Тоа не значеше дека јас немам доверба во него, туку едноставно некои работи (посебно домашни проблеми) душата не ти дава да ги кажеш и сметаш дека никој друг не би требало да се замара за твојот дом. Затоа прво нешто што помислив е дека можеби има некои проблеми што ти не ги знаеш и се пречка за тоа.
    Најчудното нешто во ситуацијава е тоа што викаш дека сте се сретнале, а се правеле дека не се познаваат. Мислам, дечкото и да не сака да те запознае со нив, како може да се прават дека не се познаваат на улица? Барем едно здраво тогаш да ти кажеле, па за запознавање ќе се запознаете официјално кога ќе седнете на кафе.

Има милион "можеби" кои можам да ги кажам, ама одговорот можеш единствено од него да го добиеш. Немој да го притискаш како што кажа, јас би ти рекла да пристапиш многу смирено и мило, дај му до знаење дека што и да е, ќе го разбереш, а и плус се што кажа овде за тоа како се осеќаш, кажи му го него. Не давај простор да избувне, смирувај ситуација. :lol: Најдоброто и единственото нешто што можеш да го направиш во ситуацијава е тоа, смирен разговор.

На Luminary, Summerbaby и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Па добро ако идеш со некој месец дена, да, рано е.
    Ама никогаш да не се начекате и да избегава да ја носи дома ми е веќе не знам...
    @Ugly Duckling еден кај друг по дома не идете? Ти колку често идеш кај него?
    Ја со мајка му се запознав на почетокот ама не пошто него му се брзаше него ние коа почнавме да се гледаме беше ептен ладно и не се трпеше надвор да шетаме цело време и ме викна кај него дома. Во соба седевме и карти игравме, мајка му се спремаше за работа вечерна смена и влезе да се поздрави само. Буквално како другарка ме претстави повеќе оти ете од скоро се гледавме. И многу пати до денес ме видела и немам некој муабет со неа, ама ете ја знам и сум ја поздравувала ако ја сретнам. И моите го знаат, доаѓал дома многу пати, и на ручек, ама сме си седеле ние во соба, со нив нема нешто многу муабет.
    Кај тебе једино шо ми текнува е да е дт у многу лош однос со неговите или неговите да не не ја одобруваат врската па сака да избегне некоја грда ситуација.
    Разбирам да нема зближување, ама вака само нешто посериозно е.

На Angie1432, cresa-jagoda и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  9. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.296
    Ни јас не сакам официјално запознавање, само бев навредена дека жената беше таа, неговата мајка, а ја избегна. Не е ни тоа толкав проблем колку што не сака да признае. Еве и денес се обидов со НАЈсмирен разговор, не признава дека е така, вели не сме ја сретнале или не ја видел (мај ес не ја виде). Вети дека во најскоро време ќе сме се запознаеле, па да видиме.
    Мислам дека се работи за ова, ќе пробам уште малку време да му дадам иако само се понижувам вака.
    Не сум одела кај него, еднаш, но за тој дел го разбирам и не ми е проблем.
    Причина за да не ја одобруваат нема, често ме поздравува и праќа поклони, а тој со нив е многу поврзан.

Испаѓа само нагаѓаме, тој треба да кажи, веќе ако еднаш ме излажа сега му е страв од мојата реакција ако признае зошто така. Срам ми е веќе да прашувам тука, знам дека сум наивна и глупава, но сум и трпелива па затоа вака. Камо да бев ладнокрвна. Само таинственоста и комуникацијата се голем проблем.

Да не реплицирам на сите, внимателно прочитав и навистина ви благодарам, барем добив утеха. :l:

На x.Daisy.x, Luminary и Someday им се допаѓа ова.
  10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    И јас бев во слична ситуација и те разбирам потполно. Со дечко ми одевме може 6-7 месеци, а тој ме немаше запознаено со никој од неговите и јас за тоа некогаш знаев да му се налутам и да се скараме. Делував како да напнувам да, ама ми беше многу чудно сите си одат и се запознават, само ние не.
    Знаевме да се скараме и да избувне исто како кај вас, скроз исто. Еден ден ми пукна филм и го прашав зошто не ме запознае, не сме мали деца. И тогаш ми објасна дека се плашел и сакал да почека некое време пред да донесе девојче, затоа што пред мене имаше токсична врска и само што се запознале, таа го изневерила. Од тогаш го разбрав потполно и ништо не зборував за темата. Следен месец ме викна и еве сега си одеме редовно, неговите се супер и кул родители.

Мислам дека треба да го прашаш на смирен и убав начин, само неможам да си одговорам на прашањето зошто избегнува да разговара? Можеби мисле дека е рано? :?:Од друга страна па велиш долго време сте заедно..

Не го оправдувам, сакам да го најдам позитивното во оваа случка. :)
    Ако те сака еден ден ќе те викне, ако планира брак со тебе, мора да те запознае, друго нема.
    Можеби и подобро е вака.. незнам стварно што да мислам.
    Се надевам дека ќе ви се реше проблемот и се ќе биде во ред. :f:

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    24.983
    Јас не го гледам како нешто трагично незапознавањето со родители. Напротив, повеќе сум за тоа, отколку да се запознаваат со секој со кој сум била.
    Девер ми на пример, годишно по 2-3 девојки носи дома на официјално запознавање. Таман ќе запамтиш како се вика едната, веќе дошла друга. :lol: Не гледам поента во тоа.

Моите го запознаа маж ми дури откако ме запроси. И претходните дечковци ми ги знаеле само од случајно видување. Јас така сакав. Не гледав причина официјално да ги запознавам додека не одлучивме дека тоа е тоа и следниот чекор е брак.

@Ugly Duckling јас на твое место би му оставила простор. Не знаеш каква им е фамилијарната динамика, може да има милион различни причини зошто избегнува да те запознае. И голема е веројатноста дека тоа нема врска со тебе, туку исклучиво со нив. Ако се друго ти е океј во врската, не вреди да се оптеретуваш со ова. Остави нека се одвиваат работите по свој тек.

На ForeverYoung, deskarada, Hellobeautiful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    2.970
    Добро вечер, пред се' женско сум , се допишувам со еден дечко уште првите денови почна да ми збори за брак, деца итн, мене ми се свиѓа, ми делува искрен и се тоа, меѓутоа и со другарки што имам правено муабет ме советуваа да бегам од некој кој зборува за брак, затоа и потенцирав дека сум женско, мене искрено ми нема ништо лошо во тоа, знам дека за се треба времр и тие работи не се прават така итн ама зарем не се машките така посериозни ако повеќе зборуваат за брак од колку тек така да се гледаат со некоја? Што мислите Вие? А, исто така може и машките да споделат мислење на оваа тема :)

13. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.296
    Ќе се сложам со другарката.
    Од мое искуство секој што зборувал за брак било само за манипулација, демек сериозни намери има од почеток, па така ти би имала целосна доверба и што и да направи ќе мислиш дека не е којзнае колку страшно.
    Барем јас така мислам.

Ваков совет добив и од мајка ми. Фала.

На cresa-jagoda и Estranged им се допаѓа ова.
  14. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Како може да ти се допаѓа идејата за брак со некој после неколку дена допишување?

На ушко, Brinetka, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Нема врска тоа дека се посериозни машките ако зборуваат за брак. Има многу причини некогаш да сакаат брак.
    Пример - ако е во доцните 20 и одма сите му викат кога ќе се жениш, кај нас таков е менталитетот за жал :)
    Ако е само тој од друштвото не оженет и така..
    Таа тема е многу сериозна за уште не запознати да ти зборува, кажи му искрено дека е многу рано за тоа да се зборува, па види како ќе се понаша во иднина.

16. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Mene ova voopshto ne mi e seriozno i zrelo, naprotiv izgleda kako da ste srednoshkolci, po muabetot za brak sho ti go napravil.

На Just.do.it и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    2.970
    Ми рече дека е во години каде што се размислува на таа тема и логично било за тоа да зборува со мене, дека не бил дете ,му реков дека ми е сомнително ова негово однесување и ми рече дека не барал од мене одма да му верувам туку постепено

18. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Ако според него он е "во години" за брак, не значи дека и ти си. Си размислувала општо за брак пред да се допишуваш со него? И како е логично при запознавање индиректно да ти нуди брак? Логично е во врска, не мора предолга, каде што има меѓусебна љубов, почит, разбирање како и обезбедени финансии да се дискутира за брак, вака кога уште не сте ништо не е баш нормално.

На Brinetka, Lavender4, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    @Ugly Duckling и кај мене е така, 3г врска, ни имам упознаено негови, ни он мои.
    Мајка му сакаше да ме запознае, да сме иделе на кафе уште неколку месеци кога бевме во врска, од старт му кажав нејќам да идам кај вас, нејќам да седам по кафиња со твои родители, да се имаме по интернет, да сме нешто блиски, едноставно не сакам таква блискост со родители на дечкото. Едвај со сестра му на инста се додадов, по 2г врска. Можда ме зборат дека сум намќор. :rofl:

Моите се такви, баш како што кажа @referentka, доволно е да знаат кој е, но ниту сакаат да им е близок, ни некои седенки и ручеци да правиме со него. Има време за тоа.

Има луѓе сакаат да се блиски со фамилиите на партнерите, блиски се дур трае врската, а да заврши недај боже врската после бетер проблеми. Јас сама сакам да си избегнам такви работи, не може да се знае што ќе биде за некоја година.
    Друго е да се планира брак/заедничко живеење, но сосем друго е врска според мене. Секогаш така сум размислувала и си кажав реално, нема лутиш. Има време за упознавки со родители и блискости.

Не знаеш колку по раат ми е вака, никакви мешања од родители немам, буквално нема прилика за тоа пошо не се ни знаеме. Другарки што се знаат со родители на партнерот и обратно, стално се жалат од некои ситуации незгодни шо се дешавале, коментари итн.
    Сега ептен ако сакаш ти да се упознаеш тоа е друго, но ја искрено не го гледам ова ко проблем. :)

На noteforself, FridaodaMk, ForeverYoung и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.943
    Допаѓања:
    53.194
    @Ugly Duckling Од една страна океј е што си поштедена од она официјално упознавање, па негова блиска и далечна роднина те аднува по фб/инста. Полабаво е у секој случај.
    Ама па од друга страна и делува малку чудно од причина што сте долго у врска и момакот е во озбилни години, не е дете па да има некакви непријатни моменти. У секој случај све ова го збориме на памет и не сме му дома за да знаеме како стои ситуацијата навистина.

На Maya the bee и Ugly Duckling им се допаѓа ова.