Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    3.732
    Најискрено ќе ти кажам и двајцата глупо постапувате. И тебе нема да ти чини он за други женски да ти збори така, а тој што те притиска да имате односи е уште поголем куртон. Не ви ја бива врската, најди си друг најдобро пред да прерасне во нешто потоксично па живци да си киниш.

Во тек на разговор префрли ја темата за брак (или ако сте веќе на таа тема) прашај го дали би стапил во брак со некоја со која иде под една година. Ако одговорот е да тогаш кажи му зошто тогаш ми збориш за брак од првите денови кога почнавме. Така ќе го стаиш во тесно и ќе си видиш ти како ќе поспапиш, зошто јас сега не знам дали тебе би ти одговарало брак со него ниту па колку си во врска со човеков, а претпоставувам дека е околу месец.

Едит: @franca колку години имаш ти и тој? И дали живеете во поконзервативна средина?

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.402
    @Ugly Duckling
    А, тој ги знае твоите, не разбрав?

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Ете значи во право бев, знаев дека се работи за ваков тип на машко :)
    Он ако е спремен и е во години за брак, ти не си. Ќе го почитува тоа? Ќе те чека?
    Да сте во долга врска и ова да ти го зборува ќе го разберам, ама очигледо му се брза.
    Ако те сака ќе прифати брак кога и ти ќе бидеш спремна на тој чекор, ако не, очигледно не е вистинскиот.

4. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.296
    Не ептен, воопшто не ми беше важно досега, иако 4 години не се малку, а и не сме несериозни. Само фактот дека ја сретна на улица и лажи дека не ја видел, тоа ми е проблемот.
    Те сфаќам инаку, слични сме јас и ти на тема врски, така мислам. :D
    Неколку пати си ми кажал добар муабет, и мислам (знам) дека си во право за се'.
    Веројатно мислите дека џабе барам совет, а не прифаќам иако не е така. Дали попуштам премногу или имам разбирање и челични нерви, не знам.
    Да, татко ми го знае повеќе од добро, а мајка ми не толку. Имаат таква работа па често се среќававме и нормално ги запознав. Доаѓа кај мене дома, од скоро. Претходно и јас немав којзнае какви услови.

Да не се повторувам, по денешниот разговор нема подобрувањез не признава зошто бегал по улици, само рече не мисли на лоши работи. Не кажува зошто не нашол прилика.
    Рече ќе среди за скоро, бидејќи сите проблеми ни се поврзани со едно. Ако чекав 4 години за се', ќе почекам уште 4 месеци. Ако по една година пак барам совети за истото, да ме натепате и да не ме жалите. :rofl:

На Ajronmen, Mikha4, John Snow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Мајка ми дм на пример го запозна случајно кога се врати порано од работа а ние си пиевме кафе у дневна, ништо незгодно немаше. Ама знаеше дека излегуваме
    И кај него кога сме биле се случило да се врати мајка му порано и сигурно малце шок би ѝ дошло да и рече дм - мамо со девојчево 5 години излегувам:D, а она појма да немала до тогаш. Не дека мора ама не знам, има и такви и такви родители.
    Барем име и лик да си знаете и едно здраво да може да си кажете, не повеќе.

На cresa-jagoda, Brinetka, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.292
    Допаѓања:
    57.992
    @Ugly Duckling јас неговите ги запознав по 1+ година врска, тој од претходно се знаеше со моите ради работата. Не сум и јас за многу иди ми дојди ми, кафиња, ово оно со родителите, ама мислам нормално е да ги запознаеш добро еднаш.
    Тука сме некаде со должината на врските ако не се лажам, ама мислам дека не би бил со тебе тој ако имаше во тебе некој проблем или да не гледа иднина со тебе. Дај му време ако му треба ете, ама имаш потполно право да знаеш што се случува со нив. Од искуство маживе се многу повеќе резервирани кога станува збор за чувства и проблеми, сакаат да се силни во наши очи.
    Крај краева ти со него ќе живееш и според мене не е многу битно колку тие ќе те сакаат како снаа (ако е до тоа).

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anti-madridista

anti-madridista Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    21
    Ми треба совет, со дечко ми бевме 2 ипол години заедно и веќе втор пат цела вечер не ми врати на пораки, а бил онлајн првиот пат го прашав што е проблемот го избегна прашањето си викам океј да не напнувам и вториот пат кога го прашав зошто така се понаша ми кажа дека сме завршиле и ме избриша со причина дека не можел сметки да ми полага. Збунета сум не знам дали да го барам ми значи многу или да не му пишувам? Да напоменам не му е прв пат вака да направи имаше периоди и по два дена да не ми пишува некогаш и цел ден ама вака се нема испонашено

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Ни те сака ни те почитува, бегај од таков. Те изневерува очигледно е, се гледа од авион.
    Бегај од него и не се враќај назад.

На Lunar, Veta, ladydy13 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. anti-madridista

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    21
    Искрено не знам што да мислам, во живо како друг човек е

На shz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    не мора да ја изневерува, може едноставно му поминала фазата - honey moon.

Нема што да го бараш, си кажал што има, не се понижувај, не вреди.
    Ништо лошо не си направила, само си го прашала зошто не ти враќа.
    И сама викаш дека порано правел така.
    Остави го, не троши време за него.

Ако ти се зборува, слободно пишај ми.

На Snowflake97, flawless., Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Се гледа убаво каков човек е, барај си ја среќата на друго место.

На Stark, buba4e89, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Не го барај, не му пишувај. Не те сака. А со тој неговиот изговор не можел сметки да ти полага, ништо чудно и да те изневерувал.

На Guns N` Roses, Snowflake97, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. anti-madridista

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    21
    Не верувам да ме изневерувал, во тоа сигурна сум од некои причини. Ќе ми се скареше и после пак ме бараше, ништо чудно и сега пак да ме побара

14. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.213
    Чудно би било ако те побарат, а ти пак да му се вратиш. Скарај се, раскини, смири се, ова ќе ти го уништит здравјето. Не си должна да трпиш тој да си играт играчки, топло- ладно кога него ќе му текнит.

На EmilyMonte, Guns N` Roses, ladydy13 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Немој да му се смируваш и да му даваш нова шанса. Тој те бара само кога тој сака и има потреба, а тоа љубов воопшто не е.

На Guns N` Roses, bicycle, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.845
    Допаѓања:
    80.830
    Те избришал. Штом така решил, батали го.

Едит: Да не бидам толку кратка, ќе дополнам, колку и да ти значи, немој да дозволуваш да те бара кога нему му одговара, а тебе да не ти ни дава одговор на некое прашање. Барај почит пред се', секогаш. Ништо помалку од почит и љубов.

Последна измена: 26 јуни 2021
    На mssuniquee, bicycle, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. anti-madridista

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    21
    Ви благодарам на сите ме охрабривте малку:l: Јас сум таква личност не сакам да избрзам и затоа му дадов шанси со надеж дека ќе се смени, првите денови е океј и после пак по старо и се во тој круг не можев крај да ставам бидејќи го сакав

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gazoza

gazoza Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2020
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    463
    Ме тера нешто да се смирам со бившиот а новото дете да го оставам на пола пат.
    А свесна сум дека ќе бидам повредена пак.

19. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Биди сама најдобра одлука ќе ти биде. Потоа ќе си бараш друг.

На Guns N` Roses, Lavender4, Snowflake97 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.055
    Ја така насабајле за чорапи се мислам.
    Дали да си ги облечам исперените или да си отворам нови...

На Maya the bee, Indiegurl, Reina.Gitana и 7 други им се допаѓа ова.