Најискрено ќе ти кажам и двајцата глупо постапувате. И тебе нема да ти чини он за други женски да ти збори така, а тој што те притиска да имате односи е уште поголем куртон. Не ви ја бива врската, најди си друг најдобро пред да прерасне во нешто потоксично па живци да си киниш. Во тек на разговор префрли ја темата за брак (или ако сте веќе на таа тема) прашај го дали би стапил во брак со некоја со која иде под една година. Ако одговорот е да тогаш кажи му зошто тогаш ми збориш за брак од првите денови кога почнавме. Така ќе го стаиш во тесно и ќе си видиш ти како ќе поспапиш, зошто јас сега не знам дали тебе би ти одговарало брак со него ниту па колку си во врска со човеков, а претпоставувам дека е околу месец. Едит: @franca колку години имаш ти и тој? И дали живеете во поконзервативна средина?
Ете значи во право бев, знаев дека се работи за ваков тип на машко Он ако е спремен и е во години за брак, ти не си. Ќе го почитува тоа? Ќе те чека? Да сте во долга врска и ова да ти го зборува ќе го разберам, ама очигледо му се брза. Ако те сака ќе прифати брак кога и ти ќе бидеш спремна на тој чекор, ако не, очигледно не е вистинскиот.
Не ептен, воопшто не ми беше важно досега, иако 4 години не се малку, а и не сме несериозни. Само фактот дека ја сретна на улица и лажи дека не ја видел, тоа ми е проблемот. Те сфаќам инаку, слични сме јас и ти на тема врски, така мислам. Неколку пати си ми кажал добар муабет, и мислам (знам) дека си во право за се'. Веројатно мислите дека џабе барам совет, а не прифаќам иако не е така. Дали попуштам премногу или имам разбирање и челични нерви, не знам. Да, татко ми го знае повеќе од добро, а мајка ми не толку. Имаат таква работа па често се среќававме и нормално ги запознав. Доаѓа кај мене дома, од скоро. Претходно и јас немав којзнае какви услови. Да не се повторувам, по денешниот разговор нема подобрувањез не признава зошто бегал по улици, само рече не мисли на лоши работи. Не кажува зошто не нашол прилика. Рече ќе среди за скоро, бидејќи сите проблеми ни се поврзани со едно. Ако чекав 4 години за се', ќе почекам уште 4 месеци. Ако по една година пак барам совети за истото, да ме натепате и да не ме жалите.
Мајка ми дм на пример го запозна случајно кога се врати порано од работа а ние си пиевме кафе у дневна, ништо незгодно немаше. Ама знаеше дека излегуваме И кај него кога сме биле се случило да се врати мајка му порано и сигурно малце шок би ѝ дошло да и рече дм - мамо со девојчево 5 години излегувам, а она појма да немала до тогаш. Не дека мора ама не знам, има и такви и такви родители. Барем име и лик да си знаете и едно здраво да може да си кажете, не повеќе.
@Ugly Duckling јас неговите ги запознав по 1+ година врска, тој од претходно се знаеше со моите ради работата. Не сум и јас за многу иди ми дојди ми, кафиња, ово оно со родителите, ама мислам нормално е да ги запознаеш добро еднаш. Тука сме некаде со должината на врските ако не се лажам, ама мислам дека не би бил со тебе тој ако имаше во тебе некој проблем или да не гледа иднина со тебе. Дај му време ако му треба ете, ама имаш потполно право да знаеш што се случува со нив. Од искуство маживе се многу повеќе резервирани кога станува збор за чувства и проблеми, сакаат да се силни во наши очи. Крај краева ти со него ќе живееш и според мене не е многу битно колку тие ќе те сакаат како снаа (ако е до тоа).
Ми треба совет, со дечко ми бевме 2 ипол години заедно и веќе втор пат цела вечер не ми врати на пораки, а бил онлајн првиот пат го прашав што е проблемот го избегна прашањето си викам океј да не напнувам и вториот пат кога го прашав зошто така се понаша ми кажа дека сме завршиле и ме избриша со причина дека не можел сметки да ми полага. Збунета сум не знам дали да го барам ми значи многу или да не му пишувам? Да напоменам не му е прв пат вака да направи имаше периоди и по два дена да не ми пишува некогаш и цел ден ама вака се нема испонашено
Ни те сака ни те почитува, бегај од таков. Те изневерува очигледно е, се гледа од авион. Бегај од него и не се враќај назад.
не мора да ја изневерува, може едноставно му поминала фазата - honey moon. Нема што да го бараш, си кажал што има, не се понижувај, не вреди. Ништо лошо не си направила, само си го прашала зошто не ти враќа. И сама викаш дека порано правел така. Остави го, не троши време за него. Ако ти се зборува, слободно пишај ми.
Не го барај, не му пишувај. Не те сака. А со тој неговиот изговор не можел сметки да ти полага, ништо чудно и да те изневерувал.
Не верувам да ме изневерувал, во тоа сигурна сум од некои причини. Ќе ми се скареше и после пак ме бараше, ништо чудно и сега пак да ме побара
Чудно би било ако те побарат, а ти пак да му се вратиш. Скарај се, раскини, смири се, ова ќе ти го уништит здравјето. Не си должна да трпиш тој да си играт играчки, топло- ладно кога него ќе му текнит.
Немој да му се смируваш и да му даваш нова шанса. Тој те бара само кога тој сака и има потреба, а тоа љубов воопшто не е.
Те избришал. Штом така решил, батали го. Едит: Да не бидам толку кратка, ќе дополнам, колку и да ти значи, немој да дозволуваш да те бара кога нему му одговара, а тебе да не ти ни дава одговор на некое прашање. Барај почит пред се', секогаш. Ништо помалку од почит и љубов.
Ви благодарам на сите ме охрабривте малку Јас сум таква личност не сакам да избрзам и затоа му дадов шанси со надеж дека ќе се смени, првите денови е океј и после пак по старо и се во тој круг не можев крај да ставам бидејќи го сакав
Ме тера нешто да се смирам со бившиот а новото дете да го оставам на пола пат. А свесна сум дека ќе бидам повредена пак.