Здраво девојки Никогаш не ми успева ништо и веќе многу сум разочарана од љубовта. Некое време се допишувам со еден тип и синоќа решивме да се видиме. Типот си беше се во ред и во муабет и во се, но од синоќа од кога се видовме тој олади скроз. На пораки слабо враќа, не се јавува а ниту ми крева.. јас се чудам што може да биде, го прашав што е работата можеби не му се допаѓам но тој ми рече зошто така мислиш.. А во што да мислам тој од кога ме виде олади скроз Што мислите, зошто вака почна да се однесува? Многу се разочарав, таман мислев ова ке успее
Дај време на работите. Не пишувај пораки, чекај тој да ти пише и така ќе знаеш дали оладил или не. Биди ти таа што ќе враќа на пораки. Ставај си сториња со другарки или нешто интересно за да види дека сепак не ти е досаден животот и дека не си затрескана, оти ако си вака фина и тажна ќе му светне тоа ламбичката дека може да си игра со тебе и понатаму ако ви тргне работата ќе ти ја злоупотребува добрината.
Можеби си имал некој очекувања типот што не си ги исполнила и затоа, или па можеби изгледаш многу по различно од тоа што си се претставила на чат, бидејќи онлајн комуникацијата е поедноставна па сме поопуштени во разговорот и си правиме слика во глава сами за личноста, а после од кога ќе ја запознаеме во живо да не е таква како што се претставила или како што сме очекувале.
Затоа што е мистериозен тип, затоа и сте 2 ипол години у врска. Да е некој "добар" ова не би се случило.. Опција 1: пробај побарај го, извини му се ако си била напорна и кажи му колку ти значи. Опција 2: Прифати го фактот дека едноставно не си му приоритет. Лик има побитни и поинтересни работи у животот, а и тоа е фактот зошто ти значи. Пак ќе кажам да ги нема тие особини не би била со него ни 2 дена, а не 2ипол години. Factss
Може едноставно не си му се допаднала, имал ваљда други очекувања, со тоа што веќе не ти враќа пораки само тоа ми паѓа на ум. Не се нервирај ич, што е твое ќе си дојде
Толку ли малку се цените што дозволувате вака да ви прават. Не знам колку и да го сакам па нема да дозволам некој да си игра играчки со мене. Од кај те игнорирал па уште и крива те направил дека си го напнувала, па капак на се и ти раскинал. Кој раскинува за ваква банална причина? Ако му значиш нема вака да се однесува.
А што се случи за овака да ти изреагира, и да ти рече дека нема сметки да ти полага? Имавте караница некоја? Несогласувања? Овака од чиста мира не ми се верува некој да изреагира и да те избрише. Ти си знаеш најдобро која е причината.
Неколку пати имам пишано, ќе пишам повторно. Овие онлајн пишувања па запознавања неретко завршуваат со разочарување некогаш од едната, а некогаш и од двете страни. Кога пишуваме на чет често пати ја идеализираме личноста со која што си пишуваме т.е си создаваме некоја нереална слика за таа личност, па при запознавање во живо доаѓа до разочарување. Мислам дека тоа е причината што тој после дејтот се повлекол.
Не си му се допаднала, тоа е факт. И не го сфаќај тоа како толку трагично, донекаде е и нормално. Ретко кој е ист онлајн и во живо. Друг е начинот на комуникација и сето тоа. И не го барај, едноставно прифати ја ситуацијата како таква и продолжи понатаму.
Мислам дека врскиве се згрозија од типот на не враќање на пораки, мавање син, лајкнување на сликите на други девојки...
Зошто толку се разочаруваш за тип што еднаш си го видела во живот? Не е крај на свет. Не кликнало меѓу вас. Подпбро ти е да си прекинеш со време целосна комуникација, одколку да те држи за секој случај. И да не си му се допаднала, не го гледај тоа како удар на твое его или самодоверба.
Не му се допаѓаш. Нема потреба да се разочаруваш. И тебе некој нема да ти се допадне и ти некому нема да се допаднеш... никому-ништо. Оди таму комуницирај со поќе души, не туку се ограничвај на еден и цела надеж да ја полагаш во него.
Според вас што е простливо во врска, а што не? За крајности секако никој не би требало да трпи и простува ама за многу работи има дилеми да се прости или не.
Во случаите како овај на @Milaa111 многу ми недостига искреност. Зошто е тешко да се кажи: не ми се допадна на таков начин? Полесно е да го игнорираш некој без жал за неговите чувства.
Насилство е биг ноу ноу... Изневерена доверба исто така.. Емоционално неверство... Лаги.. Веројатно многу други работи можам да ги "сварам" ама овие не..
Насилство, изневерување, лаги, непосветување и незаинтересираност. Посебно ова последново - Ако јас се трудам цело време а тој не, зошто сум со него у врска ако не мрда со прст? Од такт ме вади.
Имам проблем со вишок килограми, имам 90 килограми, се трудам година дена да ги намалам и не ми оди најлесно ама не се откажувам. Да не должам проблемот е што наместо партнерот да ми е поддршка додека се мачам со тоа бар некој килограм да ослабам, имам проблеми и со хормоните плус, се соочувам со разноразни коментари од типот ти не смееш да јадеш пица, хамбургер, за роденден не ми купил чоколада зошто сум требала да ослабам. Викендов требаше да одиме на пица и пред цело друштво рече "нема да јаде она пица, мора да ослабе". Ми прави одвратно чувство за себеси. Додека шетаме, ќе ми каже на пример те прифаќам јас и ваква, не е страшно, за мене си секако најубава, не е ништо важно, ќе ослабеш, потоа ќе пројде згодна женска до нас, ќе почне да ја гледа и да не перцепира ни што му зборам, го прашувам зошто до тој степен да не ми ни збориш, вика не гледав измислуваш. Му викам знам дека гледаше, добро сите имаме очи, не е до тоа и ми враќа па кога е презгодна како да не гледам. Имам голема грижа на совест што и да јадам, со тоа што во последно време ако ми текне на негови зборови присилно сакам да повратам се што сум изела. Не знам, кога бев со понормална тежина не беше вака помеѓу нас. Јас знам дека не сум како што бев кога се запознавме, но зарем телото толкаво влијание да има? Безвредно се чувствувам. Дали вие мажите ако партнерката со која сте качи неколку килограми би го смениле погледот кон неа целосно? И да, имам стрии како последица од дебелеењето, плус целулит, можеби и сето тоа му пречи. Не знам, до некаде сакам да го оправдам, но и тој е обичен човек, има стомаче, не е некој развиотка, па никогаш мене тоа не ми сметало, најнормална тежина и најнормален човек си е, никогаш не сум одела по пат да гледам дечки со six pack и да викам леле колку е згоден, како да не гледам. Ваше мислење? Да додадам само, се знаеме од мали, комшии сме и нашите се многу блиски. И долга врска со прекини е, но ете, изгледа згрешив што дадов пак шанса.