Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Грешка правиш, голема.
    Секој е убав на свој начин.
    Тоа што си немате кликнато, не значи дека нешто ти фали.
    Не очајувај.
    Тhere are plenty fish in the sea.

На Milaa111, cresa-jagoda, Guns N` Roses и 2 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Се' му кажувам.
    Е како да не си била неубава.
    Не си ја поткопувај самодовербата заради некој си маж.

На сите ни се случила ситуација како твојата.
    Некогаш ти ќе прекинеш, некогаш другиот ќе прекине.
    Не стануваат сериозни врски сите познанства.
    И нема ништо лошо во тоа.

На Milaa111, cresa-jagoda и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  3. IrishDoll

IrishDoll Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Feminki, ve citam dolgo i znam deka sekogas davate dobar sovet, pa mi treba vasa pomosh i mislenje za problemot koj go imam.

Se gledam so eden dechko skoro 1 godina. Od razlicni gradovi sme. Polnoletni. Od start se beshe dobro, dodeka moite ne sfatija deka nasheto gledanje preminuva vo neshto seriozno i bea protiv toa. Izgovori im bea dalecinata, toa sto ne go poznavaat, sto ne gledaat idnina za nas, i sekako se obidea da prekineme, so sekakvi zakani. Nie uspeavme da prodolzime so kontakt, tajno, bez nivno znaenje i da se gledame koga mozeme, no znaeme deka ova ne e dolgorocno reshenie.
    Kako da se soocham so niv? Premnogu se zashtitnichki nastroeni kon mene. Togash koga se soochiv, ne zavrshi dobro i se plasham ako go napravam istoto, ke bide ushte polosho, i ne znam kako ke izdrzham psihichki da go podnesam toj tovar. On me poddrzuva celo vreme, tuka e za mene, i se trudi da uspeeme na sekoj nacin, ama problemot e do moite. Inaku finansiski sum nezavisna, no ne dovolno za samostoen zivot, pa toa ne doagja vo predvid sega.

На SIMPai и Linka9 им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    Колку често се гледате во живо? Дали сметаш дека е океј дечко?
    И како ти се закануваат на пример?
    Ако ти го сметаш за добар дечко од тоа што го знаеш досега, понуди им да го запознаат

На IrishDoll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    1.269
    Многу е лошо кога родителите се против врската. Колку и да го игнорираш тоа сепак многу влијае на тебе.
    Дали стварно нема други причини за да се против? Ако е заради тоа што пиша, немаат право да ти се мешаат.
    Ако ти е нормална, здрава и среќна врската продолжи со него и во никој случај немој да раскинеш затоа што твоите без добра причина се против. Нормално дека ќе биде потешко, на некој начин тајна врска, ама како што пиша, полнолетна си, независна си, имаш потполно право да го живееш животот како сакаш и да одбереш да бидеш со кој сакаш независно од мислењата на другите.

На IrishDoll му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    Без никаква дополнителна причина не ти ја поддржуваат врската? Некако ми е нејјасно дали има и останата причина освен што врската станува сериозна, не ми изгледа како некоја причина за толкав проблем, особено што сте полнолетни и финансиски колку толку независни. :?:

На Bella*, DAngel и IrishDoll им се допаѓа ова.
  7. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    1.269
    Познавам едни кои што се против врската на синот затоа што дрвојката е од друг град односно од скроз другата страна на Мк. Они сакаат некоја или од нивното село или град или од околните град и села. Да се чуди човек ама ете и тоа го има.

На buba4e89, Regina.Phalange, Guns N` Roses и 2 други им се допаѓа ова.
  8. IrishDoll

IrishDoll Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Гледаме да е што почесто можеме, ама и онака ни е тешко поради далечината и поради тајноста на врската не можеме ни толку често. Морам да лажам, да кријам од дома, да се покривам некако за да ги минеме деновите заедно, а тешко ми е зошто немам многу другарки да ме покриваат.

Прво мислеа дека ќе биде кратка врска поради далечината и иако беа против не превземаа ништо, ама кога видоа дека станува посериозна, кога се видовме во живо, се запознавме, почнаа да се закануваат, психички да ме притискаат, караници секој ден дома. Да не сум ги барала нив ако нешто ми се случи... Лоши работи ми изнакажаа и буквално ме контролираа тој период по дома дали се слушам, каде одам.
    Против се затоа што се традиционални, и затоа што се запознавме онлајн, тоа за нив не било начин на запознавање, само во живо, не знаеле кој е, што е, да сум барала дечко од мојот град, немало ова да успее, сум си трошела време, и не сакаат да чујат да се запознаат...

Не знам што да правам, како да го решам проблемот со нив. Ние помеѓу нас немаме никаков проблем, одлична ни е врската, предобра би рекла, поддршка имам од негова страна, разбирање исто, ама не можеме вечно овака да се криеме, сакаме и почесто да се гледаме, да сме по слободни и да нема пречки, да продолжиме да ја градиме врската на црвсти темели.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    Не е до тоа што е од друг град. Извини ама родителиве ти претеруваат и исто би реагирале и најсрце дечко да најдеш од истиот град, пак ќе најдат некоја маана. До нив е, не до дечкото. Мислам би рекле ај да го запознаеме ако веќе само се грижат како нормални родители, не од старт да забрануваат уште со закани, контролирања
    Не знам каква ти е комуникацијата со нив и сигурно ќе добиеш некој совет од типот - дечкото не вреди колку родителите, ама вака со секој дечко би правеле, а не можеш вечно да ги бираш нив. Така што би ти рекла да не ја прекинуваш врската САМО заради нив. И пак да пробаш да збориш, ама не мора баш за дечкото него општо за односот со тебе кој патем не е здрав.

На Kalina J., IrishDoll и WildMk им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Мажот ми го запознав онлајн пред повеќе од 20 години.
    Кажи им дека денес, воопшто не е невообичаено да запознаваш луѓе онлајн.

На Martka, buba4e89 и IrishDoll им се допаѓа ова.
  11. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.421
    Kazhi im deka e super dechko, karakterno ti odgovara, kazhi im deka dobro se odnesuva so tebe, te pochituva i sl. I iskreno, preteruvaat. Znam, vo red e da se zagrizheni, normalno roditeli se ama ova mislam preterano e. Kazhi im deka vekje ne si dete i da pochnat da te gledaat kako vozrasna, samostojna, izgradena lichnost.

На Just.do.it, IrishDoll и WildMk им се допаѓа ова.
  12. IrishDoll

IrishDoll Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Фала ви на советите феминки, во право сте, ама тогаш разговорот излезе негативен.
    Зборено е сето ова со нив тогаш и не сменија став, а ги убедував подолг период, не се откажував така лесно, и пак си останаа на своето и продолжија со контролата и притисокот.
    Во минатите врски не ми правеја проблем, ама дечковците беа од мојот град и ги знаеа кои се. И сега на старт ништо не криев и со овој, иако беа против, не правеа проблем да се запознаеме, но отпосле кога видоа дека ни се сериозни намерите почнаа да се мешаат и излезе целиот проблем. И јас се зачудив зошто така изреагираа, секогаш биле добри со мене, иако знаеле да бидат overlyprotective понекогаш, не ми бранеле дечковци.
    Се плашам пак ако зборувам со нив, ако им кажам дека уште се гледаме и после толку време, како ќе реагираат, што може да направат, и дали ќе го издржам пак тоа психички а нашата врска како мине времето станува се поцврста, и се запознаваме подобро, и поблиски сме, и не сакам да го изгубам, а овака не може долго, или ќе дознаат некако, или ќе треба пак да им кажам и не знам што да правам.

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Работиш?

14. IrishDoll

IrishDoll Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Имам финансии, ама не доволно за започнување самостален живот.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    1.056
    Не би требало така да се понашаа, тоа е твој живот,твоја одлука.
    Многу девојки си заминаа некои во странство, некој од друг град.
    Родителите си велаа а бе далеку сте ќе се остајте но после ќе видаа се е посериозно и очекуваа да го запозна да види според карактерот дали се е океј.
    Но твоите родители им е тешко да си одеш од далеку град, а сакаат од поблиску да те гледаа и со внуци итд.
    Секој со среќата,како е пишано така ќе биде..
    Али на никој не му е лесно но мора да прифаќаа затоа што во денешно време секој ќе ја искористи девојката а ретки се они кои не се такви и ја цени ,тоа е мое мислење..

Мој совет е да го донесиш дечко ти и запознај ги ,без да знаат дека доаѓа тој ,кога ќе го виде можеби ќе го смени мислењето и ќе се помири но ако твојте родители се дрски и немаа разбирање, бог да е со тебе ,навистина е тешко да се бори со такви родители но бори се, некој и на тајно се венчава заради некој што не прифака.
    И се надевам дека дечко ти работи негде, да не останите без ништо..
    Ако имаш тетка, вујна може со нив да разговарате поубаво.
    Размисли уште еднаш.
    Со среќа

На ушко му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.483
    Допаѓања:
    41.193
    Како што самата рече, знаеле да се премногу заштитнички настроени кон тебе и претходно. Мислам дека треба да покажеш повеќе став и истрајност во врска со ситуацијава. Да им докажеш на некој начин дека тоа е твоја одлука и не ја менуваш без разлика на реперкусиите и притисокот што ти го приредуваат.
    Како што кажа, тогаш сте биле и некаде на самиот почеток на врската, може и ти не си била толку сигурна дали сте компатибилни, дали ќе има иднина, па си потклекнала на нивниот притисок. Може и тие виделе слабост во тебе, па затоа те притиснале повеќе.
    Сега, како што викаш, се наоѓате во некоја позрела фаза и верувам дека и поголема сигурност чувствуваш во себе, па можеш и поцврст став да завземиш. Може кога ќе го увидат тоа твоите, ќе го променат и своето мислење, или бар омекнат.
    Сум имал сличен проблем, и овака бил единствено решен, со докажување и покажување на цврст став без никакви остапки. Не е лесно, ама се надевам ќе успеете и вие.

На Maya the bee, buba4e89, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  17. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @IrishDoll А да инсистираш да го запознаат?
    Можеби ако го запознаат подобро, ќе го променат мислењето.

На WildMk, Annath и IrishDoll им се допаѓа ова.
  18. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    4.356
    Не знам од каде си, но јас за симпатија знаев за неговите до 6то колено не па за дечко, инспектор не ми беше рамен :D.Малку да се нашалам.
    Што ти треба запознавање, батали тоа таму.
    Еве јас сегашниот сопруг официјално не се запознавме со неговите ко му станав девојка.

На ушко и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  19. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Знаеш душо,ние родителите навистина трепериме и сме заштитнички настроени кон своите деца,инстикт е тоа .Којзнае што им се мота во главата,бидејќи ништо не знаат за твојот дечко.Ќе ти кажам личен пример.Татко ми не ми забележуваше за облекување ,ама за дечковци беше прилично строг.М од машко не смееше да спомнам и затоа не спомнував се додека не го сретнав сопругот.Му кажав дека имам дечко и одев така подолго време,ама тој не дирекно мене туку на мајка ми незадоволно и мрморел дека доаѓам касно.Еден ден, по година и нешто ми се чини врска собрав сила и му реков.Види татко ,со Славчо сум година дена а ниту еднаш со збор ,ниту на каков било начин не ме повредил.Толку.Утредента само и рекол на мајка ми ,сега ми олесна.Од тогаш кога и да дојдев ,иако не го знаеше се до нашата свршувачка проблем повеќе немав од него.Затоа пробај повторно да разговараш .Кажи им како се однесува со тебе,нешто и за неговите родители,браќа,сестри колку привидно да ги запознаат ,да направат барем некаква имагинарна слика за да бидат поспокојни.

На tina2018, buba4e89, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.055
    Гледав една Нова серија на нетфликс. И ме стави на мисла.
    Накратко поентата беше, жената имаше совршен брак, сопруг, две деца. Си го сакаше животот. Се до еден момент коа и се појави бившиот во животот. Со него имале бурно минато, мнооогу лошо завршило и многу била повредена од него. Е сеа, сфати дека со нејзиниот сопруг е 85% среќна. Останатите 15% беа сексот. Сексот со бившиот и бил многу подобар, страстен и незнам што друго. Едноставно се осеќала жива.
    Маж и го сфати проблемот. И почна да прави промени, инаку он беше the good guy. Правеше работи надвор од неговата комфорна зона, само за да и удоволи на сопругата, а му доаѓаше да повраќа од своите постапки. Жена му на крај го прекина, пошо она го сакала онаков каков што е, затоа го земала, не сакала да го смени. Сала да си биде the good guy. И таман коа све се реши, и жената се убеди дека животот и е среќен со семејството, во последната сцена сфати дека сепак тие 15% и се битни во животот. И дека сите жени во брак се лажат себе си дека се среќни, а уствари сакаат авантура и да се чувствуваат млади и живи. А ниту еден сопруг може да даде 100%. Или ќе биде заштитник, provider, сопруг, татко, сигурност, или пак ќе биде авантура, несигурност, адреналин и тн. Ама поентата беше дека еден маж не може и двете страни да ги опфати. И така на крајот од серијата женава отиде кај бившиот the bad boy, и му рече дека никогаш нема да го напушти сопругот, ама може со него да си ги надополнува 15% шо и фалат. И така ќе водела 100% среќен живот.
    Па ме интересираше, колку се слагате со ваквиов начин на живот? Идејата во серијата беше проткајана со феминизам, што искрено не ми се свиѓаше пошто му фрла лошо светло на женственоста. Незнам, малку ме фати на мисла.
    Дали е вистина вака? Дали жените во брак честопати се чувствуваат исто? И дали се преиспитуваат дека можеби донеле погрешна одлука?

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.