Поголеми глупости здравје.. 7 другари имам у друштво веќе 10+ години се дружиме, дечко ми никогаш не ми пререкол нешто. Со нив пијам кафе, по цел ден сум излезена на шопинг, на кино. Каде е проблемот тука? Тоа шо ти не можеш да си го задржиш во гаќи и шо не можеш да гледаш девојче како другарка е реално проблем.
Мислам дека сама најдобро можиш да процениш дали колегата од факултет е заинтересиран само за работа или повеќе од тоа. Сум имала и таков и таков случај, ако видам дека преминува во нешто повеќе, пресекувам. Знам дека и дечко ми би го направил истото, доверба. И да не верува во намерите на другарот, треба тебе да ти верува.
Баш така. Пошто само себе си можеме да се контролираме, не можеме да контролираме што другите ќе направат. И да ти понуди некој нешто, дечко ти треба да ти верува дека ти ќе одбиеш. Без доверба, нема добра врска...
Не знам зошто размислуваш воопшто да му дигнеш. Еве си дала шанса, не било прв пат и се случувало често. Типот не те почитува и подобро пресечи порано и расчисти, а колку и да ти биде тешко ќе ти помине. Секако ти е тешко со него, барем почитувај се самата себе си. Ако не може да се воздржи од дерење денес, утре и рака може да му се "испушти". Поштеди се од уште поголеми разочарувања.
Машките се крајно несамоуверени кога ќе им се спомне другар. Нема што ти да објаснуваш дека ти е за факултет, кога тој си свртил нешто друго во глава. Вака колку повеќе имаш разбирање и навистина објаснуваш дека ти е за факултет, толку повеќе нема да ти верува и драми ќе ти прави. Отворено прашај го што му пречи. Ако е пасив агресив, не те почитува при разговор, не вреди да дозволиш да те гази.
Samo ti misli deka ti se drugari tie.. garantiram ako ne site ama 90% od niv cekaat da vlezat vo tvoite gakji , ili ti gi smetash za drugari posto ne gi gledash za nishto povekje, ili tie tebe, toa se fakti i naucno e dokazano, ednata strana sekogash saka povekje. I jas gi smetam za drugarki i mozam da gledam devojce kako drugarka ako nemam nikakva atrakcija prema nea. A deckoti sto ne ti prerekol toa si e negovo pravo, beta AF, ja licno rekov samo moe mislenje i deka ne toleriram i ne veruvam vo mashko-zenshki prijatelstva, a ne kade e problemot, dali mozam da go zadrzam vo gakji.. nit me znaesh a komentirash. Sakash da imash prijateli mashki go ahead.. but we are done. So toa so velish so niv pijam kafe po cel den shopping, samo kazuva kolku imash pocit sprema deckoti. Al dobro svak po svoj ukus. Ali eve eden bonus: Mozes 3 prijateli da imash: Otec, Sin i Svetiot Duh
Познавам многу машки-женски пријателства без таква корист. И јас ќе направев слична грешка пред една година. Љубоморев на долгогодишна другарка на дечко ми, а сега кога ја запознав подобро и мене ми е многу добра другарка. Има девојчиња што се дружат со машки и покрај тоа што ижаат дечко. Излегуваат во друштво, а некогаш заедно и со дечкото. Не е страшно доколку дечко ми или дечкото на @S.W.A.G знаат со кого сме и го познаваат него. Во мојот случај до скоро имавме само здраво и ете сега се зближивме преку пораки, но комуницираме само за факултет. Недовербата е во тоа што тој ми реагира со срциња на некои пораки. Јас мислев дека кон сите е така другарски, но дечко ми вика дека е само кон мене. Детето знае дека имам дечко, сум го спомнала 2-3 пати. Како можам да сфатам какви намери има другарот? Мене ми изгледа дека се другарски, но дечко ми не вика така. И не знам зошто дури и во мене се сомнева...
Не е важно кој е крив, а кој не. Важно е како тој се однесува при такви ситуации. Ако е избувлив, нервозен, да се дере, тоа е карактер. А верувај таков не ти треба. Ако денес во врска се дере утре во брак може бетер да биде. Сите може да сме некогаш и под стрес и нервозни и се тоа ама не сите така се дереме. Дефинитивно бегам од таков, таков не ми треба во животот. Ниту си ти премногу емотивна, ниту правиш драми, не може тој да се дере така. Најлошо нешто што можеш себе да си направиш е да наоѓаш оправдувања за неговото однесување кое не е во ред.
Нормално е. Ја често седам само ја женско со повеќе другари од факултет на кафе или само со еден ако се погодиме нешто на факс да сме само ние, па со другар од средно си седам сама на кафе и на дм се тоа му е нормално, никад не ми пререкол. И него не му е забрането исто да си седи со другарки, па пола од нив биле у негов живот уште пред да се упознаеме, која сум ја да му бранам, глупости. Чудно ми е дека уште има вакви млади луѓе што на девојките низ нос им вадат било какво искачање со другар. Јас не гледам зошто би се лутел ако седите на кафе со другар ти, тоа не ми е нормално, а сосем нормално ми е да си имаш машки другари и да искачате.
He want's them sweet watery guts.. toa ti e fakt.. mozebi tebe ti izgleda drugarski bidejki ne go gledash za nishto povekje ama veruvaj mi od kaj negova strana ne e taka. A za deckoti najverojatno go svigjala vo pocetokot ili deckoti nea, eve ti licen primer. Site drugarki sto sum gi imal dosega ama site sakale neshto so mene povekje vo pocetokot, i mi priznaa vo lice. Edna strana sekogash saka povekje, it's just facts. I jas ne veruvav taka vo pocetokot ama toa e samo relanost.
Од сакање до акција има многу. Ако едната страна е јасна дека е во врска, колку и да ѝ се сака на другата страна нема да биде ништо. Треба да се забуљиме ли сите? Да не случајно му се присака на некој? Тоа што немате доверба во вашите партнери е ваш личен проблем, а терет за нив, така дааа, не е срамота да побарате помош, всушност препорачливо е.
Како што те читам, не само на оваа, туку и на други теми, твоето знаење за жени и за машко-женски односи се базира на youtube видеа од такозвани pick up artist i dating coaches, што млатат пари на инцелчиња што не се у стање ни здраво да и кажат на рандом девојка у лифт без да умрат од срам, ама после неколку изглеани такви ступидни видеа влагаат у филм дека се експерти за женска психологија и делат совети што се урнебесно смешни за секој што има над 12 години.
Videa, knigi, spisania.. NLP vekje godina dena, ima mnogu raboti sto imam proucuvano za zenskata priroda, a i mashkata i toa ne samo na internetot tuku i vo praksa sto e najvazno, od tie pozdravi vo liftovi, parkovi, klubovi..itn itn. Ali ne odime nataka sega, ne me ni znaesh. Ali dobro mozebi zatoa ti smeta mislenjeto posto e bazirano na fakti a ne na YT videa. At least im givin real advices, but you can hate all u want. Neznam samo sto barash po takvi kanali ako ti se stupidni i smeshni, ne stima neshto. Ili ne, ednostavno nemozesh da se pomirish so istinata.
Од лично искуство, колку е некој понеискусен, посрамежлив и поискомплексиран, толку е поголема шансата да се пушта на секоја девојка (и обратно, за девојките е исто). Најчесто таквите личности се фокусирани само на барање девојка/дечко и немаат баш многу други интереси, па дружбата им е на второ место. За жал, исто од лично искуство, повеќето машко-женски пријателства завршиле со едната страна да e заинтересирана за нешто повеќе, но имам пријателства и кои траат со години. За машко-женски пријателство треба зрелост од двете страни.
Научно докажано е дека ако за нешто речеш дека е научно докажано или факт, истото автоматски станува вистина. Факт! А да, и ако веќе глумиш љубовен гуру на англиски јазик поработи бар малку на англискиот.
Многу девојки што е нормално не толерираат машки со ниска самодоверба, без самоконтрола и љубоморни без основа и причина, машки кои сакаат да ја контролираат девојката со тоа што смее а што не.
Ако не ти се јави до вечер батали го. Не си играчка ,ако те сака ќе се јави а не ко ќе му текне.. И ова е глупости што се искаравте за ништо. Едноставно најважно е да знае да се понаша со тебе општо со сите и да има доверба во тебе значи сигурно има 20+ год па не е мал. Ама ако не те цени не те почитува или не знае да се понаша што ќе ти е таков ,ако ова не ви е прв пат...
Нема поголем red flag од избувливост и дерење. Еднаш на оваква личност ако и допуштиш да го направи тоа, без последици, толку е, секогаш ќе го прави. Пробај, стави јасни граници дека такво нешто нема да толерираш. Ако продолжи, толку е. Јас и овака би се запрашал дали да продолжам...
Раскини му. Ти треба некој што ќе сака да те слуша со саати додека не му објасниш убаво. Биди недостапна некое време, додека не разбере дека згрешил. Јас да бев како тебе гасам слушалка и чао чао, така со други со мене не.