Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    529
    Му најдов разговор со неговата нова девојка и му раскинав

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.213
    Многу брзо си почнала нов да бараш. Не се пуштај одма во нова врска да се зближиш со некого и не очекувај премногу за да не се разочараш на крајот.

На EmilyMonte, Shugarspice, Maria.Fernanda и 8 други им се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Леле аман со тоа “ме користи”. Во сексот треба да уживаат двајцата, двајцата се користат меѓусебно.
    Тоа што претежно девојките мислат дека со секс ќе задржат некого е нивни проблем и погрешна перцепција на работите. Ама штом сексот е доброволен никој не е искористен.

На pamelche, Shugarspice, christinnn и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.279
    Реално искористување е ако некоја се надева на врска а тој сака само забава со неа без никакви обврски и притоа ја манипулира не и кажува отворено сакам само секс а ги има такви. Или и кажува сега да се запознаеме па после ќе биде вака или онака.. Како демек сега не е е време ама он имал чувства спрема неа.
    Друго е кога отворено прават муабет дека ќе се гледаат само за секс и тоа и двајцата го сакаат.

Инаку, @Аничкаa според мене не треба да се избрзува со ништо, ни со започнување врска ни со секс. Првите 2-3 месеци гледање со некој, не го знаеш каков е човекот па затоа не треба да се избрзува одма со почнување на врска.
    Зависи од тоа каков е он и што сака дали само секс дали врска а тоа не можеш да го знаеш од почеток.

На Црна Ружа, Ugly Duckling, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Не ми е јасно како почнувате со некој да се гледате и очекувате ѕвезди да ви паѓаат уште првиот месец.Како он тебе одма ќе ти каже "јас сакам само секс со тебе ти не си фантазирај врска"? Абе се е обострано, нема искористување и двајцата уживате, се е убаво додека двајцата се согласуваат на тоа.

На Peanut Butter и Аничкаa им се допаѓа ова.
  6. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.279
    Читаш, не дочитуваш. Пишав дека првите 2-3 месеци гледање не можеш да го сметаш за врска. Не знам каде прочита дека пишав очекувам ѕвезди да ми паѓаат уште првиот месец.
    Ако сметаш дека нема потреба од разговор терај си така слободно, никој не ти брани. И погодувај си на што сте.
    Ама има машки кои се искрени и искрено ќе кажат дека не сакаат врска, не знам што се чудиш, ако живееме на различни планети, кажи.
    И искреноста е за ценење, подобро така одколу да лаже и манипулира.

На Konfetka, Ugly Duckling, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  7. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.170
    Совет? Намали ја брзината и одлучи во кој правец сакаш да се движиш.
    Големите очекувања носат разочарувања, особено кога има лична конфузија и непозната личност.
    Дај му време на времето, за себе и за понатамошните случувања.
    За непромислена грешка не треба многу...

На bicycle, Stark, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Се надевам дека ни една нема да се унесреќи со тебе, се додека не пораснеш.
    ... ако некогаш воопшто пораснеш...

На Stressed Out, S.W.A.G, raww и 3 други им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.300
    Мал брз совет, таман за членката шо брза или "брза" со тој со кој има однос. Прво зближи се. Официјалноста на то да си во врска дава притисок и носи очекувања. Запознај потенцијалниот партнер без тие стеги. Емоционално можи да се градите и неофицијално и ко ќе видиш дека кликаш да напрајш да е официјално. Ако сте се знаеле 1 недела, и него то му е брзо, тогаш му е брзо. Види разговарајте. Види како кликате. Не прибвај да го импресионираш, биди си ти ти. И ако кликате, зборнете да официјализирате оти нели, убо си врвите, има атракција, има можи и некакво првично заљубување.

На cresa-jagoda, Angie1432 и Аничкаa им се допаѓа ова.
  10. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Јас зборев за самиот збор "искористување", што премногу се користи а уопште не треба. Никој никого не користи ако и двајцата се задоволени, секако дека првите недели не можиш скрос да се опуштиш за секаков муабет туку се препушташ на ситуациите и на меѓусебниот однос.

На Billy Idol, Аничкаa и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  11. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.279
    Епа зошто ме цитираше? Убаво наведов дека има искористување онаму каде што има манипулација. А манипулација не е по дифолт имање секс па одма да се рече е он ја искористува неа.
    Само да се пише нешто... (facepalm)

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.656
    Допаѓања:
    17.686
    А малку е чудно како луѓето полесно се решаваат на секс него ли за врска?
    Ниедна врска не почнала со огромна љубов,туку со одредена привлечност меѓу партнерите.Љубовта доаѓа отпосле.

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Сака да те легне, без никакви обавези пред и потоа.

На Veta, tina2018, Maria.Fernanda и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.279
    Не мора да значи. Различни случаи има.
    И јас не би сакала врска после една недела. Ниту пак сум за секс после толку кратко време.
    Сите се различни ама ако некој некого привлекува треба да се даде шанса бар два месеци да се запознае. Секако дека не треба многу време за да се сфати кој што сака.

На deskarada, Peanut Butter и Аничкаa им се допаѓа ова.
  15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Не мора да барате подлабока смисла позади акциите и зборовите на едно машко.
    Секс и само секс. Секогаш е сексот.

На buba4e89, S.W.A.G, Konfetka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    17.509
    Боже сачувај, како бе размислувате вака? Па и зборовите, да те легне. :rofl: Има секакви, и машки и женски, не може сите во ист кош.

На anaja1, Stark и DiCaprio им се допаѓа ова.
  17. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.279
    Повеќето да. Ама пак ќе кажам не секогаш е само секс.
    Со еден што се гледав три месеци, мислев дека сака само секс а не и врска и прекинав да се гледам со него затоа што тогаш јас сакав само врска и ништо друго не доаѓаше во предвид. Одкако престанавме и со гледање и со контакт, по неколку месеци си фати девојка. А по некое време од врската се ожени со неа. :)
    Може не сакал врска со мене, а сакал врска со друга, може којзнае што си мислел, скрзо небитно сега.
    Ама ете не во секој случај не е исто и да значи само тоа.

Последна измена: 11 јули 2021
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    22.380

Ama vo ovoj slucaj mislam deka samo saka da ja legne. Clenkata pisha deka ne ni razgovaral, da se otvori intimno nishto, valjda go interesira samo sex.

A od druga strana taa pa da slusni eden kompliment os nego i gotovo ce bidni rabotava.

A pak celosno ako ja gledam situacijava toj torko, ne znaj da daj eden kompliment. :D

19. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.279
    Прво не треба да се има очекувања од прва недела за комплименти. Второ не се спомнува одма за врска, очајно изгледа. Некој што не го знам, од која причина би сакала врска да имам со него. Нормално не ќе се запознаваме со години пред врска и тоа нема смисла ама претерано брзање не води кон ништо друго освен кон разочарувања.
    И не е толку проблем што и одговорил така на прашањето за врска по една недела туку што имал секс со неа, а ете она пишува дека не сакал да разговара со неа. Ова укажува на тоа дека не мисли сериозно туку само за забава. Кога некој ќе сакаш да го запознеш подобро ќе сакаш да разговараш на разни теми.
    Како и да е, членката премногу избрза.

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    17.509
    Мене не ми е јасна членката, ем нон стоп ѝ пишувал, ем па затворен бил, од друга страна многу убаво се сложувале, е во што се сложуваат убаво ако не се познаваат? И што ако ѝ дава комплименти? Демек џентлмен? И најважно, зошто сака врска ако не го познава? Колку да се има дечко? Повеќе го разбирам него, него му е јасно дека сака забава и секс, неа стварно не ја разбирам.

На Hoping, Billy Idol и Stark им се допаѓа ова.