Не ме мрзи да се замарам, мислам кога више сум го нарекла психопат и уште прашувам како да се справам значи дека сериозно ми треба некаков, било каков совет. Имам пишувано порано за него на форумов, ама пак за да ти објаснам дали и зошто сметам дека е психопат требаше значи сите детали да ги кажам а со тоа може и самата да се ставам во полоша ситуација. Пиши ми лп ако сакаш да ти ги одговорам прашањата, тука јавно не планирам да се "замарам" и да кажам се за него.
Не знам што да ти кажам. Прашањата не се за да трачам уз кафе, туку за да можеш да добиеш одговор кој ќе ти биде од помош. Ако ти е бивши, а ти уште од порано се замараш со него, веројатно некој веќе и те советувал што да направиш, тука или во реалниот свет. Ако навистина си проценила дека е психопат, што чекаш? Ќотек, ќеса? Не разбирам. Има фамилија, ти имаш? Ако немаш, тогаш мораш да одиш во полиција. Ако е навистина психопат, верувај дека не сакаш да се справуваш со него.
Секогаш си носи нешто што можеш да се одбранеш ти додек викнеш полиција тај психо којзне што ке напрае.
Можеби ти треба да иницираш контакт со мажи, ако си заинтересирана за некој покажи му! Не чекај на него да те примети, ти напрај го првиот чекор.
Се извинувам што враќам доцна. Ви благодарам на советите, ќе се потрудам повторно да вложам труд и да променам тактика. Имам пробано порано, секогаш има завршено без успех. Имам и контакт со машки но онлајн и кога мислам дека ќе биде нешто ќе заврши контактот зошто најчесто се ликови кои не разбираат од шала, се контрол фрик или несериозни. Последна случка, имав разговор со еден дечко, со кого имав вајбс, договорен беше датумот за дејт, сред разговор ме нападна поради зезање кое беше обострано, и така.
Девојки,дали има некоја што била во ситуација слична или иста на оваа,сега ќе појаснам. Бевме во врска 8 месеци, ни беше убаво и функциониравме сосема нормално како еден пар,немавме проблем во врската од типот забрани за искачања значи секој си одеше каде што сака не постоеа никакви ограничувања ниту од двете страни потполно бевме ослободени и едниот и другиот, а кога бевме заедно си уживавме во поминатото време.Се додека не излеговме еден ден во кој се беше нормално зборувавме се смеевме и наеднаш тој ми кажа дека сака да прекинеме но не ми даде конкретна причина.После 4 месеци ми пиша, се смиривме и продолживме како ништо да не се случило претходно.После година ипол се случи истото сценарио, и повторно беа некои глупави изговори дека ме сакал но ни била досадна врската,и тој повторно си остава простор по неговите зборови дека некогаш можда пак ќе сд смириме и дека треба да си ги разладиме главите.Не можам да разберам која е таа главна причина или е се само еден изговор.Не ми е јасно зошто бидејќи на него ништо не му беше забрането буквално можеше да живее како да е слободен, не го замарав нити притискав никогаш а со самото тоа немаше ни потреба од расправии и било какви караници.
Ко ќе му се здосади те откачва. Сега еден блок на фб, инстаграм и бришење телефон и не се замарај, ќе си најдиш друг. Си игра играчки те најде наивна.
Тоа досадно е во врската во превод значи си нашол некоја поинтересна. Раскинал со тебе за да биде со неа, па одкако они двајца раскинале пак ти се вратил оти знаел дека ќе му се смириш.
Колку години имате? Мене ми изгледа дека дечкото се лади буквално. Те молам не ме сфаќај погрешно, ама не заслужуваш ваков покрај себе. Расчисти со него и продолжи напред. Мене ми изгледа дека е со тебе додека да најде некоја, па кога ќе прекине со неа се враќа на тебе, си оди на сигурно. Мој совет, нареден пат кога ќе се врати да се смирите - откачи го со истата причина како тој што прави.
Изговор. Сака да оди со други, а да биде начисто и со тебе. Еднаш се десило веќе, не заслужуваш пак истото да ти го прави. Кога ќе те бара пак кажи му дека ти си оладила и си видела дека ти е подобро во животот без него. Тешко ќе ти биде ама ќе ти помине.
Па врска не значи ограничувања како прво и најважно. Зошто си му се смирила после 4 месеци како ништо да не било м?
Dosadna mu e vrskata, ili so drugi zborovi te otkachuva ko demek eve ne sme vo vrska i sea ce odam so drugi. Ne ti treba vakov profi manipulator.
Првенствено НЕ ТЕ САКА,НИТУ ПА НЕКАД ТЕ САКАЛ, те изневерува,досадна си му,те бара само кога останува ептен сам И ПАК МУ Е ПРЕМНОГУ ДОСАДНО,и си игра играчка со тебе.....не знам зошто се замараш уште за таков лигуш,,,,,,батали го и така само проблеми ке си отвараш со него понатака!
Si igra so tebe. Po kolku godini imate? Ova e mnogu detsko odnesuvanje, mi izgleda kako dechkovo da te chuva za rezerva, vo smisla saka da iskacha so drugi, ama i ne konechno da zavrshi so tebe. Ova go mislam zaradi toa shto vekje ednash napravil taka, vtoro ti rekol neshto bo smisla vo idnina mozhe ke sme zaedno pak i ne e iskren, znachi nara izgovor za da raskine. Si igra so tvoite chuvstva. Blok mislam ti e najdobro reshenie. Ne si go gubi vremeto so vakov nesozrean.
Зошто уште му се и мислиш? Батали го! Биди некому прва мисла на утро, прв избор. Имаме еден живот, и не дозволувај да бидеш нечија резерва и да те користи како крпа.
Секогаш ми е чудно зошто сте ги толерирале ваквите мочковци по безброј пати? Уживате во тоа да ве прават будали? па ќе се молите еден со друг праејќи шпански серии секој пат? страв ви е сами да не останете? премногу го сакате? Абе... сум оставала луѓе што сум ги сакала највеќе на свет зошто јас сум си била секогаш на прво место. Не му простувам и не се смирувам макар пукнала од мака. Не е гордост у прашање туку фактот дека знам дека заслужувам нешто многу подобро од некој мрсул што ме повредува. Немој да дозволиш да се враќа и да си заминува кога ќе сака и да си поигрува со твоите чувства. Мислам дека е друга девојка во прашање и таа е големата причина па кога ќе му досади или таа ќе го шутне ќе се враќа кај тебе зошто знае дека го чекаш. Дај Боже да грешам, ама ваков што не знае што сака не ти е потребен во животот. Ехе, млада си, 23 години, тек допрва следи вистинското за тебе. Не си го троши времето со него, верувај ми, не вреди. Ќе те боли некој период, но ќе помине.