Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.850
    Допаѓања:
    80.867
    Не планирајте брак ако уште од сега имате причини за расправии. Да живееш со некој кој ќе ти префрла секој ден за нешто е катастрофална работа. Одлучете со време дали можете да останете заедно или не.

На Mikha4 и bicycle им се допаѓа ова.
  2. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.665
    Ти дозволувам лол?! Добро тате, само 5. Помини преку ова па после барај дозволи за се и сешто додека си жива. Барем се покажал на време, изборот е твој.

На Veta, Brinetka, Hellobeautiful и 6 други им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ја мислам дека нејзиниот партнер бара причина за раскин.

На Oneo, pikabu5, Mrs.Precious и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.665
    Мислам дека си во право, кога сакаш да останеш ќе најдеш 1/1000 за тоа, исто и кога сакаш да заминеш. Тоа не е љубов, ама таа си знае, старите велат очи гледале, очи плакале.

На Yeeah и bicycle им се допаѓа ова.
  5. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.229
    Допаѓања:
    9.097
    Јас бев во слична ситуација лани летото. Излегов со еден дечко на кој божем многу му се допаѓав, се додадовме на инстаграм, пишевме, се убаво одеше, муабет секој ден, излеговме еднаш и толку.
    Почна слабо да пишува, јас прашам нешто, тој само одговор, не прашува ништо, се осеќав ептен глупо. Е сега има разлика, викаш сте пишеле и после видувањето, сега не кога е на одмор.
    Кај мене ситуацијата после видувањето одма се смени, ајде божем да не сум досадна, нападна, пак претпазливо, ама никогаш не спомна да се видеме втор пат. Јас го повикав на кафе, онака на муабет, тој ме одби. И се откажав.
    Не ме оставаше целосно, отвораше стори секогаш, лајк на слики, пишеше ретко, обично реакција на стори, ама ништо конкретно.
    После 8 месеци го видов со друга низ град и го избришав. Немав намера да чекам уште, може и многу чекав, ама да се молам за едно "здраво, како си", не, фала.
    Уште не можам да сфатам што му беше, ама очигледно имало и други поинтересни од мене, па мене понекогаш ми пишеше, може резерва сум му била ако го откачат другите.
    Не мора да значи дека има друга со која истовремено контактира, ама види, ќе покаже времето. Е сега ако ептен гледаш дека нема реакција, повеќе сте на молење, не сака пак да се видете-батали.

На eliesaab и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Некој лп за совет?

На Arjanit2021 и pikabu5 им се допаѓа ова.
  7. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Девојки,би сакала да слушнам мислење од вас...Вчера бевме искочени со дечко ми,кога си отидов дома со му пишав една порака дека сум стигнала,а пред тоа и он ми кажа дека бил уморен и ќе спиел дома.Денес пладнево му ѕвонам да се слушнеме и не ми крена па викам ај може уште спие.Ми се јавува пред 5 минути,си дошол сабајле во 10 саат другар му бил пијан не знам што,сега си искочил набрзина па дошол до дома па пак ќе искачал...Инаку јас секогаш му викам пиши ми бар порака едно стигнав кога се прибираш во 10 саат сабајле чисто да знам дека си стигнал и дека све е океј а и ваљда иам право после година дена врска да знам кога се прибира од надвор? Најлабаво го прашувам на телефон што го коштало да пише една порака пошто јас мислев дека спие а он пола скопје го прошетал,а он само еј немој со глупостиве пијан беше другаров едвај го однесов до дома,сабајле рано станав не знам што...Не знам дали он е у право и дека стварно не треба да се лутам ете коа ќе си дојде сабајле и ќе искочи уште 10 пати а јас си мислам дека спие,или стварно не е океј

8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Prvo nisto ne go kosta da pise edna poraka koga go odnel drugarot doma
    Vtoro mislam deka se filmovi ova so drugarot

9. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    За варање мислам дека не е,пошо немало ни да ми каже дека се прибрал така касно и секад си лута и останува така али бар ми пишувал/јавувал кога ќе останел...

10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.753
    @Tamarkaa зависи колку време се однесува така. Ако од почеток се поставил и ти толерираш (а ти пречело и не си рекла), сосема нормално однесување е ова за него. Или седни и разговарај отворено, најдобро ќе биде.

11. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Ne spomnav varanje,
    Mozda mu e nekoj trip deka taka go kontroliras pa ne saka da kazuva kade e so kogo e ili da se javuva tamu sum vamu sum dojdov iskociv, sepak ti najubavo si go znaes od pocetokot kakov bil

На eliesaab и Tamarkaa им се допаѓа ова.
  12. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.410
    Прв пат му е вака да направи?

13. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Порано дури и ми ѕвонеше па прекина,после со пораки,а сеа еден ден ќе пише после цела недела не.

14. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.410
    Како да оладил малку во врската и да не го привлекуваш повеќе. Дај боже да грешам, ама натаму оди ова.
    Ако направи така уште еднаш, седнете и разговарајте и види што ќе биде. Или ќе оди или крај.

15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    4.430
    Uf ova ne mirisa na dobro... :?:

16. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.410
    Ех, не ја плаши до толку за да размислува уште од сега на раскинување. Може имало нешто друго, може не, затоа нека разговара.

17. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    1.057
    Ако вака се однесува уште на почетокот тогаш све е јасно,треба да поразговараш со него што е работава
    Зашто да не ти остави една порака па рекол ќе спие ,да спиел досеа немаше да појди туку ќе спиеше ама ми се чини дека е наместено ,се дог вие да изл после ќе спие а уствари се има дог да излези со другарите или со девојка
    Види ,пробај да разговарате

18. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.665
    Можеби не сакаш ова да го прочиташ ама најискрено врската ви е готова. Нему му е сеедно дали ќе му пишеш или не, дали ќе те слушне или не, дали ќе се видите или не. Ако не ти се верува престани да му пишуваш, ѕвониш иницираш средби и ќе се увериш самата. И колку и да ти е тешко што поскоро си расчистиш толку подобро.

Боље болан крај нек бол без краја. - Хари Мата Хари (Азра)

На Maya the bee, Luna91, Veta и 4 други им се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @Tamarkaa ми беше позната од некаде и ти ги разгледав мислењата.
    Дечко ти има многу испади а ти толерираш.
    Не зборам конкретно за ситуацијата туку за сите заедно.
    Ќе прогледаш за сите работи до сега низ прсти се до следниот проблем.
    Има црвени знамиња, многу.
    Натака ти знаеш.

На buba4e89, cresa-jagoda, Reina.Gitana и 2 други им се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    35.196
    Може не се работи за неверство, ама ова ми е стварно детско однесување.
    Викаш ти ѕвонел, па ти пишел пораки па после една недела да, друга не.
    И тебе ова во ред ти е? Мене искрено не ми е. Ако сме во врска, комуникацијата е клучна, без тоа ништо не правиме.
    Исто како членката што кажа, и јас те читав и не е првпат тука да се пожалиш, многу трпиш, а еден ден и тоа ќе заврши и ќе ти пукне филм .
    Има многу црвени знаменца, не е редно да направиш нешто?
    Цени се себе си, вредиш многу повеќе од тоа, немој да попушташ се и сешто, има работи кои што можеш да прегледаш низ прсти, ама има и лимит.

На cresa-jagoda, nevermet18, Reina.Gitana и 2 други им се допаѓа ова.