Ах која била Тамарка, веќе и дадовме совети за сите нејзини проблеми. Очигледно тој ќе ја остави кога тогаш или ја чува како резерва. Го сака и не може да го остави океј но што ќе прави со таков човек мислим животен партнер..како што кажа членката не убаво се однесува кон нејзе и се дери на нејзе, па сега кога ќе му текни и ќе ја бара. Ама колку што сватив тој е некоја будала што не знае да се понаша со неа и уште и вика бил пијан другар му ,ха ха смешно. Од таков човек не ти треба Тамарка ама ти уште не си ги отворила очите....
Кога тогаш ќе си ги отвори очите верувај ми и ќе си најде некој што ќе ја цене А за совет, слободно секогаш во секое време, ни жените ако не се подржуваме една со друга, кој друг?
Здраво сакам да прашам за мислење, не е проблем или нешто туку само ме интересира вашиот став. Имам дечко година и неколку месеци и секогаш кога ќе се спомне тема брак/деца он некако се повлекува. Не дека јас сакам да се омажам сега и да имам деца сега скраја да е туку чудно ми е што воопшто не сака да збори за таа тема, како да не сака да помисли на такво нешто со мене. Јас го почитувам и никогаш не ја отварам таа тема дури и лошо се осеќам ако случајно се спомне такво нешто меѓу нас ама еве се десило на заебанција или некое видео да видиме со свадби и го осеќам ладен како да не планира никогаш нешто такво со мене па макар и за 15 години. Јас би го чекала и 20 години ама сакам да го осетам дека е сигурен во мене и нашата врска а тоа не го чувствувам. И не сме деца од 15 години, по 23 имаме. Он вика дека сака да е со мене ама со некои постапки воопшто не можам да поверувам дека е така. А дечковци на 28 години од почеток не ми се бркаат искрено.
Хахахахха... Читам и си викам имате 30+ па ајде проблем е што има одбивност кон темата брак. Ама 23год. и плус не планираш да бркаш дечковци на 28? Неговото размислување е нормално ама твоето не. Како можи сигурно да знаеш дека ќе се земите.Тоа не никој не го знае. И да ти кажам и 10год. да си во врска нема гаранција дека ќе стапите во брак. Не притискај, ќе си дојди време за се.
Не притискам, ама сакам да знам дека тоа што го имам е стабилно а не со рок на траење. Тоа може и утре да заврши, нити ја нити он гарантира. Ама вака се осеќам дека одбројувам денови додека раскинеме наместо да уживаме. И да, не планирам да бркам дечковци на 28 не дека до 30 треба да сум во брак ама сакам да имам сигурен партнер, не знам што е толку лошо во тоа.
Фффффф многу имате, по 23 години имале пази. Абе девојче, уживај во младоста и не се оптеретувај што ќе биде, кога ќе биде. Сестра ми беше во врска 11 години, зетко ја побара на нејзиниот 27 роденден. Прифати ама знаеш што ми рече у полушега? Абе шо му текна сега да ме бара, да прошетавме докај 35та година. Друго, кога маж сака да се жени, го фаќа таа женачка тачка и се жени. Не гледа ни каде ни како ни што, сака да е со таа жена и крај. Не ти препорачувам да му вршиш притисоци на дечкото, само контра ефект ќе добиеш.
Луѓе не ме ни свативте јас воопшто не го форсирам да се земеме ни ништо. Максимално ја избегнувам таа тема. Он ако сака на 50 години нека ме запроси, ми одговара, само јас не го чувстувам дека е сигурен за мене. Не знам како поинаку да објаснам. Поготово што некогаш пример сме збореле за венчавки и деца (општо, не за нас) и одговорот знае да му биде "Јас не се венчам", "Јас не планирам да имам деца", а мене никаде ме нема во изјавиве. Затоа сум во дилема, затоа што не сакам да губам време ако планира да ме остави кога ќе му здосади.
Кој може тоа да го предвид, ако имам дечко не значи дека мора да заврши со брак, кај го има тоа правило. Исто имав ваков дечко, уште два месеци не бевме во врска, ме прашува дали сум размислувала за сериозно со него Wtff?? Ако не, нели џабе губање време е тоа ако не планирате да се земете. Чудни ми се вакви размислувања. За сигурен партнер и во брак да си па може да се разведеш, а не па дечко.
pa i mene da mi kaze nekoj na 2 meseca za brak kje kidnam, nie sme vekje 2 godini skoro. Imav decko sto idevme mnogu podolgo nego so ovoj sega i dodeka odevme bev sigurna vo nego, znaev deka ne e vrskata zaebancija ama ete se slucija nekoi raboti i prekinavme. Sega kako da znam deka ne e zaebancija ako likot izbegnuva da se sali za tie raboti a tek pa seriozno da zbori.
Млади сте девојче, од твоја перспектива може гледаш дека сте мн возрасни ама еве за мене сте деца. Исто и јас сум уште мн зелена за некој што има 70 години.Што да рече млад маж од 20 години, не му се жени и вика не се женам никогаш. Затоа мој совет ти е, само уживај и пливај Што треба да си биде, ќе си биде.
Значи ако ти кажи дека планира да стапи во брак и сака деца, ќе останиш со него? Луѓето во брак се разведуваат, ти во врска бараш сигурност Хахааха.. Абе девојче,, млади сте, уживајте. Кога ќе дојди времето за брак ќе мислите тогаш.
Секако не ме врзува мене реченицата сакам брак и деца. Сакам сигурност, би сакала да сум со него па и да не стапиме во брак ете. Ама ете, немам сигурност во него и врскава ми е како да сум под штрек цело време. Не гледам поента да сум со некој а да не можам да се замислам на подолг временски рок, епа со него за жал не можам затоа што не успеал да ме увери во тоа.
Врските и љубовта не идат со гаранција. Ниту ти можеш да гарантираш дека ќе останеш со него. А тоа што не си сигурна со него и не ти е убаво, има некој проблем, кој ветување или прстен нема да го реши. Ако не ти е убаво сега со него, нема да ти биде ни после 10 години.
Тоа што си под штрек цело време, а да нема проблем, самата си го правиш со овие размислувања. Во ред е да се замислуваш на подолг временски период со некого што си во врска. Ама пак ќе кажам гаранција дека врската ќе прерасне во брак, нема. А кога би била опуштена и среќна во врската, кога ќе те запроси на пример?
Не и јас не планирам брак сега, не ми паѓа на памет. Некои постапки кај него ме тераат да мислам дека врскава нема да трае долго, бракот го кажав како "гаранција" дека ќе трае и сега се препрочитувам и сфаќам дека погрешно размислувам. Едноставно сакам да го осетам дека гледа иднина со мене, ако уште од сега он не може пример одмор да замисли со мене за следно лето тогаш каква е таа врска..
Никој не е совршен, па ни тој. Во врска е важно да се однесува убаво со тебе, да те почитува, да те сака и сл. Верувај ако ти врти муабети за брак, ќе ти биди досадно. Ќе изгледа како некој стар чичко што едвај чека да се ожени. А за одмор рано е планови за следно лето. Пред да почни летото, тогаш ќе планирате. Не ги брзај работите и остави врската сама да тече понатаму. Па и да не размислува за брак, не е крај на свет. Ќе си најдиш друг.
Tebe devojce ti fali vnimanie, da ti dal povod odnosno da bil prezainteresiran, pa ti ovde ce pisuvashe lelele ovoj prenaporen mi stava povekje grizi, jas mlada vaka takva. Jas mislam deka do karakterot tvoj e. da recel "Da" oti e da?! Da recel ne oti e ne. Simple as that.
da bese prezainteresiran nemase ni na kraj pamet da pisuvam ovde, mene mi odgovara da e prezainteresiran. pozdrav i sekoe dobro