Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.483
    Допаѓања:
    22.419
    Znaci patis za apla vnimanie.

2. Fallen220

Fallen220 Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    "patam" za normalna i stabilna vrska. ama izgleda toa ne e normalno vo denesno vreme.

На eliesaab, Martka, Annora и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.850
    Допаѓања:
    80.868
    @Fallen220 јас па многу добро те разбирам. Идат и такви години кога не ти е до дејтање веќе туку до создавање нешто, стабилност, иднина, семејство. Јас имам 27 и се чувствувам баш така. И исто како твојов случај, другата страна абер нема за тоа. Сепак, вие сте млади и гледај дали ти е добро во врската. Ако е се' во ред, не се замарај со вакви размислувања и најважно, не му спомнувај многу за таа тема ако не му годи да не испадне го напнуваш.

На eliesaab, Martka и Fallen220 им се допаѓа ова.
  4. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    И што ако ти бил сигурен кога гледаш како сте завршиле? Таа "сигурност" ништо не вреди.
    Сакам да кажам, од искуство, работите што ми изгледале најсигурни секогаш ме з*ебувале на крај.

На Martka, Waverly Raven, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Fallen220

Fallen220 Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    pa raskinavme zatoa sto posle nekoj period vekje ne ni odese, a ne deka preku nokj ni straknalo da ja prekineme vrskata. Ako i so ovoj ne odi podolgo vreme normalno kje stavam kraj, ama posto nisto ne mi sigurno so covekov moze utre slucajno da se razbudam single.

6. IrishDoll

IrishDoll Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Дали според вас е океј партнерот да ви каже само дека излегува и го нема пола ден, и послем ви пишува дека бил заминат во друг град, без да каже, без ништо, уште пак се лути кога кажувам дека тоа ми смета што не ме известил?
    И не се случува ова прв пат, се случило и порано да си ги менува плановите како му одговара, пример се договара со мене, па одлучува да излезе, па мене ми касни, додека јас го чекам... Или пак кажува дека ќе дојде во тоа и тоа време, отприлика, а касни со часови и го нема никаде, ниту да се јави, ниту да извести?

Не сакам да сум премногу посесивна, ниту да контролирам. Ниту го барам кога е излезен, почитувам приватно време и му давам слобода, и сум била среќна кога и он е среќен и се дружи, излегува, ама од човек кој е во сериозна врска, зар не треба бар да го извести партнерот за тоа каде оди, и кога ќе се врати и да си стои на договореното?

Кажувам дека оваквото однесување ми смета, и не ме разбира, или не сака да ме разбере, туку ме напаѓа мене и обвинува. Дали јас грешам некаде и премногу барам?

7. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    24.983
    A што очекуваш ти да каже, дека ТИ не планираш да се венчаш и да имаш деца? Овие одлуки се индивидуални, и за да успее врската битно е двајцата партнери да размислуваат исто, не е нешто за што треба да се прави компромис. Е сега, тоа што во моментов дечково не сака да се венча и да има деца, не значи дека исто ќе се чувствува и за 2-3-5-10 години. Можеби со тек на време ќе му се сменат ставовите, можеби нема. Ако не ти е доволно тоа што може да ти го понуди во моментов, подобро прекини и барај партнер со слични ставови како твоите.

8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    17.614
    Да речеше дека мора да те известува кај оди, што прави ќе речев дека не си во право, затоа што иако сте во врска тоа не значи дека мора да знаеш што прави и кај оди. Но кај тебе има друг момент, тоа што се договарате, па тој исчезнува, го нема, ниту пак те известува каде бил за тоа време, зошто каснел. Не можам да кажам дека тоа е во ред, се однесува како да не си му важна, а се друго му е поважно. Не си параноична и во овој случај имаш право да се лутиш, не си ти кукла па да се однесува тој како сака. Ми изгледа на неодговорна личност што го не почитува туѓото време и мислење.

На Veta, Waverly Raven, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ова е во врска, а што понатака кога ќе имате брак пак истото ќе биде? Не сака да биде контролиран нормално никој не сака ама тоа идење во друг град рашетување како него што му текнало и не се замара му е еден голем минус. Во врска сте и тоа е нормално да знаеш ти со кој е и кого е, да сте во отворена врска е сосема друга работа али вака не е океј од негова страна.

На ladydy13 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.850
    Допаѓања:
    80.868
    Не ми е во ред такво однесување. Посебно не е во ред што не доаѓа тогаш кога ќе се договорите туку многу подоцна и што ти менува планови. Не го почитува ни твоето време ни тебе. Не може така, кога и како што нему му одговара. Видел може така да прави и убаво му е, си тера. Не е за толерирање до толку забегување, мене би ми сметало и не би можела да продолжам во таква врска. Ако не си се прибере...

На Martka, Guns N` Roses, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Вака девојки:
    Да ви каже Дада Бубаче нешто :lol:

Никогаш ама баш никогаш не можете да биде сигурни дека секоја врска е стабилна и сигурна. Никој не може да предвиди дали со некого ќе останете до крајот на животот.

А за другата членка, се додека на почетокот не ги поставувате границите и се согласувате на сѐ само за да не го загубите партнерот,подоцна на површина испливаните работи тешко се поправаат.

На Martka, Estranged, AAKG и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.894
    Не знам како се уште не можете да ја разберете @Fallen220, кога толку убаво ви објасни што конкретно е нејзиниот проблем. Ниту и се брза за брак, ниту бара некаква гаранција за врската. Едноставно сака да знае дали човекот со кој што е моментално, замислува иднина со неа.
    И тоа е сосема нормално. Кога вложуваш години во некој, не го правиш тоа бесцелно нели? Се надеваш на заедничка иднина. Гаранција не е ништо и не може да биде, ама во најмала рака очекуваш партнерот да го сака истото со тебе, инаку зошто воопшто би биле заедно?
    Точно е дека се се уште млади, но и јас би сакала да знам навремено ако воопшто не планира ни во брак да стапува, а посебно ни деца да има. Нема компромис кај толку сериозни прашања, а би биле огромен проблем во иднина.
    @Fallen220 Разговарај. Во врската треба да сте опуштени и да можете да разговарате на било која тема, без едниот да мисли дека му се прави притисок за било што. Нормално е да си ги знаете желбите и плановите за во иднина.

На Milobebence, Tamarkaa, Ladyy* и 6 други им се допаѓа ова.
  13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.648
    Не е баш нормално да очекуваш дека некој ќе ти гарантира за 10 години од сега дека ќе биде во брак со тебе . Сепак млади се на 23 ретко кој размислува за брак , за некого план за иднината е нареден месец да оди на викенд во Охрид со партнерот , а не дали ќе се жени деца или слично

На Guns N` Roses и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. Цобра

Цобра Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    634
    Од машки аспект еве мислење, можеби во прашање е и коцка или криминални активности, не мора да е секогаш друга девојка во прашање, па има нормално не кажува каде и со кој оди.

На Maya the bee, tina2018 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  15. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    1.057
    А да кажам една ситуација која се деси пред некое време.
    Беа дечко и девојка со озб врска и од исто село се, скоро 8,9 год одеа а дечкото ја чекаше да биде таа спремна да ја запроси за жена.
    Таа му викаше не сега, за некоја год ,не и не а тој нормално ја чекаше ја сакаше многу.
    И на крај што се деси таа го остаде и гледам со друг дечко ,таа е млада има 26 год а бившиот дечко 32 год
    (Може и обратно да се деси)
    И дали тоа е нормално после толку год да ја чека, све и правеше да биде све океј и после то изгубејќи го потрешеното време .

Членката не и се брза да се мажи, едноставно сака да види дечкото дали има желба да гради иднина со неа за некое време или пак воопшто не сака брак,жена или само ќе ја искористи.
    Додека е млада најубо е да си разговара со него, дека не се брза само онака чисто си прајте муабет, а тој да биде искрен а не да одбеѓава тема, океј тешко е да се одговори на таа тема не знаеш кога си спремен зависи со ситуацијата,дали оди на работа за да има пари и за свадба и за деца и за куќа и све то.
    Но сепак може конкретно да одговори колку да знае таа дека тој ќе биде со неа или типот воопшто неќи во ништо освен врска или забава. Затоа додека сте млади, разговарај си а да не биде под притисок.
    Сега во денешно време све е можно и да се деси развод во брак.
    Така да ,секој со среќата.

На raww, S.W.A.G, Brinetka и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.894
    Кој рече дека бара гаранција од него?
    Баш затоа и потенцирав дека гаранција не е ништо и не може да биде, доволно е со некој да имаш исти погледи за во иднина, а сите посериозни разговори ќе си дојдат кога ќе е време.
    На крај краева не знам како може некој кој е во долга врска, да се плаши да разговара со партнерот на било која тема. Можеби тој воопшто нема ни размислувано за брак и деца и нема став, додека таа го анализира неговото однесување, наместо да го праша искрено како размислува.

На WildMk, Dream-Girl, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.490
    Јас на 23г не мислев вооошто на брак, на памет не ми паѓаше, не пак некој да ми спомнеше такви муабети ќе избегав. А машко пак на 23г е далеку позелено од женско.
    Не знам јас да правиш планови како по 5год ќе се земиш и слично, кога тие се најубавите години да уживаш, шеташ и слично.
    Друго е на +27 веќе да зборуваш за тема брак.
    Јас поинаку сум размислувала пред две години, многу поинаку сега.
    Ама на 23год да очекувате од машко посебно да прави планови за свадба, деца? Не би рекла.

На IRBBB, Oneo, Guns N` Roses и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    1.057
    Годините не се во прашање , доста има и на 18год и поќе се женети и мажени
    Ти кажуваш за себе а не кажуваш за членката
    Секој има право на своја одлука,свој живот.
    Ние немаме право да и кажиме на членката а бе рано е или кој размислува на 23год за брак.
    Едноставно дај и конкретен совет.
    Членката убаво си кажа нема желба брак ама сака да знае дека тој ќе биди со неа дека гради иднина со неа чисто да знае , затоа што можеби тој ќе ја искористи како забава или онака а типот да неќи воопшто да одговори на таа тема , може да одговори сакам со тебе да градам иднина,брак ,деца но за некоја година а сега не сум спремен но здравје ако биде све океј ама тој одбеѓава не и одговори , тогаш не е искрен со неа.
    Во врската треба да се биде искрен и без проблеми. Тоа е мое мислењe.

На Fallen220 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.625
    Допаѓања:
    23.795
    Не си посесивна и не е тоа контрола, туку е нешто нормално во една врска.
    Типот не те цени тебе и твоето време со постапките што те остава да чекаш во неизвесност со часови.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.894
    Тој не мора ни да мисли на брак, ниту да има посебно оформено мислење за тоа, ама се додека таа не го праша искрено, нема ни да знае за што се работи. Можеби знае што сака, можеби не. Можеби има размислувано, можеби не. Можности колку сакаш. Не вреди да се оптеретува со нешто, каде можеби нема ништо. Затоа се разговара. Затоа врската е составена од двајца и за секоја дилема се седнува и се разговара и се прашува.

На WildMk и Fallen220 им се допаѓа ова.