Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    530
    Ужас, сите сте во право :|

2. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Зависи за каква врска се работи, кој период од животот и све тоа, има премногу варијабили ама во секој случај губење интерес не е добар знак.

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mysterious Women

Mysterious Women Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    151
    Za se ima lek ama za skrsenoto srce nema ke boli dodeka covek e ziv
    Vremeto kako pominuva nemoze ranite da gi izleci
    Toj sto e so tebe ne te saka a toj sto e daleku 1000km te saka poveke od sebe i so srce ceka da ve vidi
    Borete se za onie sto iskreno ve sakaat i vi kazuvaat na razlicen nacin otkolku onie koi samo na zborovi se jaki bez niedno delo

На anaja1, Цобра и Аничкаa им се допаѓа ова.
  4. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    12.282
    :DЈас пак се пронајдов во муабетов оти сум како дечко ти, а имам многу години поќе од него:^)Еден совет не си прај такви тежини на 23 години. Некој работи во животот се случуваат спонтано. Не се планират. А реално на тие години не треба да се замараш што како, треба да уживаш. Е сега зависи и тебе која ти е целта дали сакаш сега брак, дали се чувствуваш така. Треба да видиш дали сте на иста бранова должина. А тоа дека нејќи брак, деца... сите знаеме дека ќе дојди таков ден. Ти премногу се оптеретуваш. Никој не ти дава гаранција за понатаму. Има врски од 10+години па се распаднале, а има и од 1 година што завршиле со брак. Уживај во младоста. :D

5. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Здраво ми треба огромен совет. 1 месец сум у врска со нов дечко , има 27 години. Незнам дали имате читано али со еден клошар имав односи прв ми беше и ме отфрли како куче. Сега тој има девојка совршено им е али кога беше со мене нејкеше нишо сериозно. Да прејдам на главното, со сегашниов додека чатувавме само беше мед и млеко, секоја девојка би посакала таков дечко. Меѓутоа после 2 недели работите се сменија, имав односи со него, се впуштив брзо али стварно ми беше преубаво со него. Мислев конечно си ја најдов среќата , маж вистински што ќе ме сака и цени. Али имам чувство како да станува збор за 2 различни особи. На моменти е најдобар , посветен на мене до максимум, потоа едвај се трпи не се поднесува, ме бреца дека немало шанси само еднаш да сум имала однос со бившиот, се понаша психопатски на моменти, постојано работи програмер е, и најболното од се е тоа шо сме од различни градови и за сите има време освен за мене. Со мене се гледа еднаш неделно , толку доаѓа у мојот град, јас идам почесто кај него. И за се наоѓа време и прилика освен за мене. Некогаш ќе ме повика на искачање па ќе ми преправи дека нема да може да ме зеде и да ме врати. Вика дека ме сака многу, јавно искачаме и се тоа не ме крие али некако неговиве зборови и неговиве дела не се совпаѓаат воопшто. Се понаша како да сум најголемо гомно некогаш, потоа како стварно да е заљубен у мене, па после ќе ми збори ова ќе правиме ваму ќе идеме и нишо од тоа. И постојано е искочен со сестра му и братучедка му , се пијанчи , си тера живот, а ја искачам еднаш неделно , седам дома и чекам на него доколку тој реши да се видиме. Ме викна пред 3 дена на ручек со татко му па ми преправи да не доаѓам зашо татко му уште не ме знаел а мајка му веќе ме има запознаено. Стварно го засакав и премногу труд и напор вложив у него, и он сети изгледа дека се улетав по него и тера курташак. (ИЗВИНЕТЕ НА ЗБОРОВ). Веќе некако сум оладена, не се осеќам како да сум со 27 годишен тип и не сум паметна шо осеќам у душава. Али 2 недели минам низ хорор напната, нервозна , не ни спијам ноќе. Благодарам. :hug:

На Ivka~ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    64.207
    Оти идете со шупелки што не ве ценат?

На WildMk, SexiLy, Indiegurl и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Зашо секад на почеток сум ладна туш и после тоа вложувам 20 пати повеќе од шо треба. И мислам ќе се цени мојата добрина , а некад стварно сум, поточно бев најсреќна со него. Али сега се се смени. Ми значи, го засакав али веќе освен напнатост , молби за убава реч , го молам да се јави на камера и пак не се јавува... 3часа од денот е преубаво потоа агонија...

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.124
    Брзо легнуваш за со некој кој го знаеш месец дена.

На Luna91, SexiLy, IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    25.016
    На кој почеток си ладна како туш? 1 месец сте заедно, по-почеток од тоа, здравје.
    И зошто побогу седиш дома и чекаш да ти се јави и да се видите? Живеј си го и ти животот, не може и не треба светот околу него да ти се врти.

На Lollipop_123, IRBBB, baby-star и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Мислев на тоа додека уште немавме ништо.

11. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Не знам каква поврзаност има тоа, тоа ли е клучно за оваквиот негов однос.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    64.207
    Кога некој почнува да те прашува колку партнери си имала пред него, колку пати си имала односи и те брецка околу тоа, одма треба да сфатиш колку е саатот. Правиш грешка што дозволуваш одма да ти станат центар на светот, па дишеш и живееш за нив.

Одма се познава кога некој сака да врви време со тебе, а кога сака да ескивира.

Јас да сум ќе баталам скроз, најискрено. Нема да му се јавувам, нема ништо. И ќе си се лабавам се дури не ми се појави некој со кој стварно имам хемија во живо и со кој ќе гледам да ми е убаво, а не уште на почеток џигерот да ми го јаде.

Се наоѓаат, верувај.

На Golden, Indiegurl, IRBBB и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Навистина не сум паметна, ми е убаво со него, ми значи, ми посветува внимание и љубов , али некад не можам да го распознаам. Знае толку да се испонаша одвратно, да ме навреди, кога сме заедно ни е убаво , среќна сум. Не знам дали вреди да разговарам да му кажам се шо ми смета зашо јас немам ништо кажано шо мене ми смета. Си собирам у себе и си ќутам.

14. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.408
    Допаѓања:
    9.549
    @Maja015
    Вие сте сеуште на почеток на врската. Сеуште одредувате како, кога, сакам-несакам и поставувате линии до каде толерирате до каде не, градите доверба еден во друг. И или ќе се сложите обострано околу сето тоа или не и се разделувате. Емоциите на почетокот се силни, тоа е разбирливо. Ама за да опстои подолго врската треба многу повеќе, и многу компромиси од двајцата. Треба да ставиш до знаење што ти е ок, а што не. Немора да е со збор, може да е и со однесување. Па види како ќе реагира. Се додека ти молчиш и преоѓаш преку нештата, прифаќаш се што ти се дава или не ти се дава, тој ќе си тера така. Собирање во себе е непотребно и за тебе и за врската. Само расте незадоволството во тебе, а тој може и појма нема дека нешто ти пречи.
    Второ, мислам дека си свесна дека импулсивно си реагирала (тука мислам на емотивното вложување, а не мислам на сексот). Јас би додала и дека си почнала веднаш со големи очукувања од него - дека тој е вистинскиот, ко што самата кажа. Од такво високо очекување после може да следат само разочарувања. Колку и да звучам неромантично единствената реалност е дека нема едем вистински маж или жена. Врските се градат, на односот се работи и се посветува време, емоции, труд и многу, многу нешта. Конечно, луѓето се менуваат и ако партнерот се прилагоди на промената ќе останат заедно, дури и ќе се менуваат заедно. Некогаш пак, нешто неможеш да прифатиш и тоа е тоа.
    И не се опседнувај со него толку. Не се изолирај од другите, комуницирај си и ти со пријателите без него. Живеј си го животот онака како што сакаш, хоби, рекреација, дружби. Ако ти покаже некаво негодување околку тоа, за мене би било големо црвено знаменце.

На Ivan4e04, KateKane, Waverly Raven и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Losha_devojka_

Losha_devojka_ Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    64
    Истиот дечко за кој пишуев по форумов, ме блокира ме избриша одеднаш пред 2 дена, и ме навреди...
    Јас сеуште премногу го сакам и не можам да го заборавам иако, беше ладен со мене ии така директно коа му ѕвонев не ми се јавуваше..Ми ги испраќа другарите да ми пишуваат, хаос значи...Не знам дали стварно му здосадив пошто ништо не добива од мене, или дека некој нешто му зборел па така, одеднаш ме батали..
    Стварно ми е многуу тешко јас се извинувам ова што го зборам стално 100 пати, ама не се осеќам ментално здраво од него ;(:sweat::sweat::sweat::sweat:

16. Losha_devojka_

Се зачлени на:
    22 јуни 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    64
    Едвај издржувам да не го молам пак, денес цел ден не му пиш, ама сметам дека е најдоброто машко за мене и плачам не можам да се совземам, нема на кого да кажам сите околку мене ги нервирам со моиве проблеми.

17. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.457
    Ти ги испраќа неговите другари да ти пишуваат :puke: , те навредувал и ти уште велиш дека го сакаш? Што треба да направи следно за го отсакаш?

На baby-star, raww, Oneo и 5 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.124
    Како може да биде некој најдобар за тебе ако те навредува???

На Veta, Ivan4e04, pikabu5 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.124
    Гледаш и сама не те цени.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Losha_devojka_

Се зачлени на:
    22 јуни 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    64
    Ги изнесува нашите интимни детали на виделина, тоа е стварно приватно...
    Ама не знам како уште во себе ги имам тие детаљи што се понашал у живо, неговата прегратка, бакнежи се тоа ми фали ;(;(НЕ заслужив да ме блокира секаде после сеее, и само ми рече не те сакам...
    Не сум имала многу врски само 1 и овој сега ми давашее лажна надеж, не очекував дека ке ме избрише..