Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.665
    Допаѓања:
    23.623
    Ќе ја силува. :D

На Hoping, Indiegurl, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.712
    Семејство се состои од родители и деца. Трети личности не постојат.
    Не ви се потребни.
    Не си стварај непотребни нервози.

Исто како да речеш братучедка му е предебела, што ако ги здебели и моите деца.

На IRBBB, Just.do.it, Brinetka и 6 други им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.049
    Допаѓања:
    41.560
    Страв ти е да не ти се пикне у кревет со вибратор?

На Плавуша123, Izaabella, Snowflake97 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    5.925
    Еден предлог до фемина форум, ВЕ МОЛАМ воведете РЕАКЦИИ :)

На Stressed Out, Kanya, Tamarkaa и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Anka_Lady

Anka_Lady Нов член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo zeni kralici
    Jas sum nova vo forumov i bi sakala pomos od vas bidejki sum ocajna za pomos, sovet i sl...ke bidam dolga zatoa sto sakam da ja vidite celata situacija.
    Jas sum vo brak veke 11godini i imam dve deca 11god.i 5god.se omaziv vo ranite detski godini(ogromna greska za koja tuka se vinovni moite roditeli. Velam moite roditeli zatoa sto tie dozvolile na 17 godini jas da stapam vo brak)se omaziv od pricina sto maz mi(togas decko) ziveese kaj mene a jas uste togas nesakav da sum so nego, ama ete mi bese sram od roditeli, rodnini... da ja rasipam taa vrska i se omaziv. Mene brakot mi e tolku mizeren, dosaden, maz mi e takov seriozen dosaden covek,nesnaodliv ne nesposoben sto site raboti i vzaemni obvrski vo kukjata jas gi sreduvam znaci jas sum i maz i zena i majka i tatko..mozam da kazam deka za nisto ne go biva,doagja od rabota sednuva na kompjuter i si igra igrici, ni okolu kukja da fati nesto ni so deca, samo mene me gleda sto pravam kako pravam ova ne trebalo da pravam taka ne trebalo da se oblecam sum se stegnala, dolga bluza trebalo da nosam gazot da ne mi se gledal znaci samo na toa e nasocen i na nisto drugo,preemnoogu ljubomoren do stepen da pazam kako se vednam, kako sedam, sto zboram, ako iskocam so drugarki zasto iskacas, brzo da se vratis...do nekade psihicki me poremeti(a jas sum tolku aktivna, polna so adrenalin i rizici, sakam lugje, sakam drustvo,sakam iskacanki, sobiranki, smeenje... ) jas site tie raboti mu gi kazuvam site unazadeni godini, mu kazuvam sto mi smeta, sto me nervira no zaludno si tera kako sto saka, voopsto ama voopsto ne e blizok so decata kako da ne go interesiraat. Moite bliski nekolku godini mi zborat kako go trpam zasto go trpam... E sega jas resiv toa veke da ne go trpam, da se oblecam kako sakam, da iskocam koga sakam i kolku sakam, da pravam sto sakam (vo smisla teretana, vozacka za kola zatoa sto tie raboti ne mi bea dozvoleni od nego). So mojata promena, sega i on pravi nekoja promema u smisla se zblizuva so decata kako vcera da mu se rodile a on deca ima uste pred 11 godini..... E sega vaka... se zapisav vo teretana se zbliziv so instruktorot, mnogu mi se dopadna a i jas nego, znaeme se za nas, on kazuva deka toa sto sum mazena i sto imam deca ne mu smeta..Izleguvame nekolku pati i preubavo mi e, i samiot kazuva deka i nego mu e preubavo so mene a i bez da kaze toa go gledam i go osekjam. Mnogu mi obrnuva vnimanie, neska da sum nervozna nesaka da sum maltrerirana, mi ispolnuva zelbi (sto toa maz mi nikogas ne go napravil za niedna rabota) me prasuva dali spijam so maz mi (malku ljubomorno )..Jas go prasuvam dobro kako ke terame vaka samo rizik li si pravam, on na toa mi odgovara ete ke terame vaka kako sto sme ke si se gledame ke si se sakame pa ke vidime vremeto sto ke pokaze. Znaci covekov e sovrsenstvo kakvo sto imam zamisleno za moj maz moj drugar, sopatnik.. tolku e sprotivno od maz mi toa e cudo, tolku harizmaticen, interesen, grizliv, avanturista poln so zivot, koga sme zaedno saatite ni se kako nekolku minuti od sto ni e preubavo. E sega imam problem, kako sto kazav preprepreubavo ni e koga sme zaedno ama problemot e sto odkako ke se vidime posle nekolku dena on se gubi nigde go nema a jas normalno nesakam da mu dosagjam pa i jas se gubam iako pukam za da mu pisam ili da mu se javam, posle nekolku dena nekako ke dojdeme do nesto da si piseme i ajde pak se dogovarame da se vidime, jas go prasuvam dobro zasto se gubis taka i on mi vika jas sum sloboden mozes koga sakas da me baras a ja tebe ne zatoa sto nesakam da ti napravam problem strav mi e maz ti da ne vidi... Pred dve nedeli imavme preubav cel den i cela nok pominati zaedno kaj nego i drugiot den jas otidov na odmor, cela nedela nisto ne si pisavme i ic ne se slusnavme, se vrativ posle edna nedela i posle dva dena on mi se javuva bozem da mi kaze nesto vo vrska so teretanata, istiot den vecerta pak mi se javi (nisto ne spomna za da se vidime) posle dva dena docna navecer mi pisa i si se dopisuvavme i tuka del od razgovorot bese-(nesto mi laskase), i jas mu vikam da be zatoa nigde te nema i on tuka mi go zalepi vika a tebe magicno ti se izbrisa mojot broj pa zatoa ti ne mi se javuvas RAZBIRLIVO te svativ(pak nisto za da se vidime) a za dva dena on trebase da odi na odmor...i drugiot den jas mu pisav prva posle tolku negovi pisuvanja i javuvanja, mu pisav ajde da se vidime pred da odis na odmor i takvi raboti da ne reces deka mi se izbrisal brojot... I on na toa mi vrati ajde ama cekaj da vidam dali mozam da se oslobodam imam edna obvrska i jas ok... Nisto ne izleze ne se vidovme. Samo mi kaza vo sabota odam na odmor i sega jas znam deka on otide na odmor i ne go zamaram ama sega doznav deka deckoto ne e otiden nigde a nigde go nema da mi pise ili da mi se javi
    Zeni kralici, izvinete na dolgata prikazna VE MOLAM dajte mi sovet kako da prodolzam so zivototDali da prodolzam da si go ziveam zivotot kako sto sakam i kako sto mi e ubavo ili da se svrtam kon mojot nesakan maz? Dali da mu se javam da mu kazam deka znam deka ne e na odmor?...... Dali da prodolzam so nego?...

6. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Вака, ако не можеш веќе со маж ти, секако треба да расчистиш, никој не е должен да живее несреќен поради туѓи очекувања.
    Ме буниш на крајот зошто прашуваш или мажот, или швалерот?! Очигледно си сеуште млада и сакаш да надокнадиш за некои работи, но пробај сама некое време или продолжи со овој но неофицијално, мислам да не се врзуваш веднаш.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.062
    Искрено тешко е но имаш деца па размисли пред да се разведеш дали имаш работа дали земаш плата дали имаш каде да живееш да може децата да живее со тебе како што те читам со сила си омажена и не го сакаш ,не си среќна и вашиот брак не ви иде по важа желба најубо е да се разведиш и да продолжиш со животот.
    А другиот што излезе со тебе и ако е тој е сериозен со тебе па тогаш земете се.
    Тоа што те лажи или не сака со тебе или има друга девојка или му е страв од твојот маж да не направи проблеми но сепак разговарај си со него и размисли уште еднаш за тебе и за децата се додека си млада. Со среќа

8. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.712
    После толку изневерувања од твоја страна, маж ти во споредба со тебе е прекрасен човек.
    Избриши ги двајцата од твојот живот и спаси ги.

На Markian, SexiLy, LoneWolfGuy и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.216
    Прво треба да одлучиш дали ќе продолжиш во брак или не. Ако сакаш да продолжиш со авантурата/врската со инструкторот, не би било убаво да го изневеруваш мажот без разлика на се' што ти се случува. Во врската со твојот брак мислам дека посоодветна е темата брачни совети. И навистина имаш толкава голема доверба во инструкторот?

На edna_malecka и Mikha4 им се допаѓа ова.
  10. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    2.911
    Како прво, виновна си што си прифатила брак со личност што не ја сакаш, само за да удоволиш на твоите и да ја смириш твојата совест дека си постигнала нешто во твојот живот. Грешката твоја е што дечко ти уште на 17г.живеел кај тебе, а последиците од тоа уште ги трпиш.
    Втора работа, разбирам дека ти фали интимност, внимание, почит, разбирање како и на сите жени, но дали тие работи ги наоѓаш во тој инструкторот? Велиш дека ти рекол ќе оди на одмор, а не отишол и не те бара.
    Извини, ама не мислам дека не те бара за да не ти направи проблем, туку не сака да те побара, освен кога му е досадно.
    Не се залетувај уште одма дека му е во ред шо си мажена и слично. Да беше така ќе најдевте милион начини да бидете легално заедно, а не вака.
    И трета работа, можеби маж ти е крив околу воспитувањето на вашите деца и те запоставил, ама ти никаде не напиша дека те ИЗНЕВЕРУВА, за разлика од тебе која што го прави тоа. Рачисти го тоа со маж ти дали сакате да бидете во брак или не, затоа што ова што му го правиш не е убаво.
    Ако цело време мислиш на друг кажи му па и он нека си ја брка среќата на друго место.

На IRBBB и AAKG им се допаѓа ова.
  11. Anka_Lady

Anka_Lady Нов член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Nesakam da se razvedam poradi decata i site godini gi ziveev so toa razmisluvanje... Svesna sum deka ne e ubavo da se pravi neverstvo i nikogas ne sum gi sakala i ne sum gi svakjala lugjeto sto go pravat toa ama... Glavata i srceto se opasna rabota. A za doverba sekako nemam doverba

12. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Прво ако до толку не го бива бракот, размисли за развод. Разговарај со сопругот, па заедно донесете одлука, дали да продолжите или не.

Искрено ова со инструкторот мене ми личи само на авантура и ништо друго што би траело.
    Во несреќен брак, некој да ти посветува внимание, одма тоа е поубаво и тоа го посакуваш. Но дали и тоа има иднина?

Се гледа дека си сеуште млада. Ослободи се од двајцата и размисли што сакаш во животот понатаму.

На Milobebence и IRBBB им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.124
    Не можам да се согласам со тебе.
    Напротив, она само еднаш изнерверила а не повеќе пати.

Друго @Anka_Lady разведи се со време,дур не дознал маж ти затоа што ептен на големо ќе испадне работата. Штом маж ти не ги исполнува обврските како сопруг посветен на децата и сопругата нема зошто да остануваш во токсичен брак.

Од друга страна,инструкторот…ах ќе мора да те разочарам дека спрема твоите зборови човекот не планира ништо посериозно со тебе освен кратка авантура,или само авантура. Па,страшно очајните жени во несреќен брак се најкревки за освојување. Додуша тој така те гледа,не можеш да очекуваш од него да те гледа како едно кога тој скроз си е опуштен со тебе.
    Така да,размисли добро што понатаму.

На Izaabella, Ivan4e04, crimson и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Escape83

Escape83 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    154
    Разведи се ако не ти е убаво.
    Којзнае колку има тој како наша Анка на лагер

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.124
    Не ги перцепирам така жените така,ако изнерверила со некого не значи дека е на лагер. Ве молам припазете како пишувате.

На Izaabella, Anka_Lady и Oneo им се допаѓа ова.
  16. Anka_Lady

Anka_Lady Нов член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Iskreno i jas samata mislam deka on ima takvi kako mene, samo me buni toa sto on kazuva deka imal mnogu devojki vo negoviot zivot ama nikogas ne pomislil na vakvo nesto deka moze da mu se desi da bide so mazena devojka a voedno i so deca i deka nikogas ne zamislis vakvo nesto deka mozelo nego da mu se desi tolku da mu e ubavo i vaka da postapuval so devojka. Samiot vika jas sum imal devojki i devojki ama vakvo nesto tolku da mi e ubavo i jas tolku da se gnjavam i da guskam i neznosti da delam nikogas ne sum sakal i nikogas ne sum bil takov a ti nesto mi napravi me magepsa jas so devojkite do sega zaebancii sex i prijatno a so tebe ne mi e taka...

17. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Oh honey... :?:

Ласкачи на секое ќоше има. Инаку мислам дека сега ти е ептен интересно затоа што ви е забрането. Ако го запознаеш подобро може некои работи ич да не ти одговараат кај него, затоа најдобро е да не се залетуваш.

На SexiLy, темјанушка, Indiegurl и 19 други им се допаѓа ова.
  18. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.685
    Што има врска дали изневерила еднаш или сто пати? Неверство си е неверство.

Извини ама не можам да разберам неверство. Зошто ако не го сакаш си сеуште во брак со него? уште па и рогови му набиваш. Верувај дека децата со тек на време ќе сфатат и ќе бидат среќни ако и вие сте посреќни , макар и разведени.

И од кај знаете дека и тој(мажот и) имал швалерки? Нигде не прочитав такво нешто. Во пишаново повеќе швалерот го запознав него мажот.

На LoneWolfGuy, IRBBB, ladydy13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Anka_Lady

Anka_Lady Нов член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ti blagodaram na odgovor... I jas mislam deka e samo avantura i neznam kako da go prifatam toj fakt i kako da postapam za da ne bide avantura, kako da go zadrzam? A znam deka mu e preubavo i poznavajki go nego kako da bega i kako da nesaka da se svrzuva so mene, se plasi da ne se zaljubi i da dojdeme do golemo zatoa bega, vo toa sum sigurna deka mu e strav

20. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.062
    Јас мислам дека ти треба поише да мислиш на маж ти како ќе му го кажеш се ова и како ќе си го средиш односот со него, велиш бил љубоморен, свесна ли си дека му ја оправда љубомората со твоето неверство?
    Не ти чинел-може и ти него не му чиниш... оставете се дур е време а не утре пред толкави деца да правите циркуз и да ве гледат кај се кољате пошо мама мрдала со газот.

Реши си со маж ти прво.
    Дечкото не е сериозен со тебе по тоа што го прочитав, неможеш ти некого со сила да го влечеш накај тебе.

На SexiLy, LoneWolfGuy, Nikolina35 и 5 други им се допаѓа ова.