Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    243
    Не, воопшто не. Ви пишувам на сите
    за да не одговарам на секој пост одделно. Тој никогаш нема ми кажано дека ме сака или дека е заљубен во мене и сл. Само дека му е убаво со мене, иако јас го знам тоа бидејќи го чувствувам. За претходната врска ми викаше дека не е тој што треба да ми каже дали да прекинам или не, тоа самата требало да одлучам без разлика не него, туку ради сите случувања со дечкото што ми беше. Јас дефинитивно не сакам да продолжам вака, па колку и да ми е тешко ќе помине. Бидејќи се рабооти за година дена, не за месец два... Фала ви сепак. Уште неколку часа можете да пишувате совети, ако не, јас ќе ви пишам вечер како сум поминала :P:D

На WildMk и Mikha4 им се допаѓа ова.
  2. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.685
    Мислам дека само му си авантура.
    И авантурите, пријателствата може да преминат во нешто посериозно .. а може и не.
    Зависи дали и колку ти се чека и троши време на него.

Пиши како си поминала:hug:

На ViktorijaG и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  3. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Хмм, искрено не ми делува така.:wasntme:
    Да беше толку решителна, немаше да бараш тука совет. Сепак, не избрзувај со одлуката, размисли и процени убаво.
    А, што е тоа што од ваша страна ве прави толку нестрпливи кога ќе бидете одбиени, па веднаш сакате да прекинете контакт? Знам дека сте повредени на некој начин, ама нормално е да не му се допаѓаш секому. Не знам, кажи нешто од твоја гледна точка, што те мотивира да прекинеш контакт?

4. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    9.693
    Прашај го отворено која е причината што не сака врска, дали му е потребно време, па после тоа ќе одлучиш како понатаму.

Во моите претходни врски јас бев таа што не сака врска, мојата причина беше што не сакам да се впуштам така брзо во нешто озбилно, сакам да ја запознаам личноста прво. Па така со бившиот цели 3 ипол години се гледавме без обврска, и на двајцата така ни одговараше, он од почетокот сакаше врска ама после се навикна.
    Ако ти одговара така можете да се гледате, ама очигледно чим прашуваш за совет не ти одговара ваквиот начин на функционирање, и најдобро да прекинете, не си ги менувај и намалувај критериумите за никој, колку и да ти е убаво со него.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.570
    Не сака врска со тебе, затоа што ти додека си била уште во врска со бившиот, си почнала паралелно и со него да се гледаш. Не може да има доверба во тебе, затоа што утре можеш истото и него да му го направиш. Со тебе само сака забава, да си го пополнува слободното време и ништо повеќе.

На Ivan4e04, deskarada, Veta и 9 други им се допаѓа ова.
  6. shekerna

shekerna Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    130
    Луѓеее, кои се овие коментари "виновна си што си прифатила брак, бракот ти е грешка"???!
    Дали сте вие свесни дека она била буквално ДЕТЕ кога се омажила? Родителите најпримарна функција имаат овде за да ја заштитат во ваков момент, а не да ја исфорсираат во традиционален брак.Ко што читате имала доста притисок од околината, што е некогаш преголем и детерминирачки за некои одлуки, за жал. Не може да ја обвинувате. Дај малку ставете се во кожата на другиот. Нејзините родители, како возрасни личности кои се одговорни за сопственото дете, свесно дозволиле да стапи во брак додека е малолетна. Ако не вришти тоа патријархат не знам шо друго.
    И плус 11 години трпи психичко насилство од сопругот. Ама вие за неверството се фативте, ко да имало некоја љубов и лојалност во бракот што го опишува. Сега треба да направи одлука добра и здрава за себе и децата единствено, а осудувачките ставови што потекнуваат од истата околина во која таа се омажила не се потребни овде воопшто.

На stingray, S.W.A.G, Golden и 4 други им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.357
    Допаѓања:
    33.729
    А зошто фино поштено не се разведиш со сопругот и после слободно запознаваш мажи и влегуваш во врски? Велиш ради децата, ама тие децата освен семејство со дисфункционален брак на родителите ќе имаат плус мајка што го изневерува татко им. Ич не е ради децата. Не верувам ни дека е ради финансии оти велиш тој живеел кај тебе уште пред брак.
    Тој не е посветен сопруг, игра игрици на компјутер, а ти си посветена мајка што ги остави децата со татко им што си игра додека беше цел ден и цела ноќ со швалерот?
    Извини, не можам да те оправдам, иако мислам дека тука дојде да бидеш оправдана за своите постапки дури и да побараш совет како да го задржиш инструкторот.
    А тој ако сакаше да биде задржан, немаше да прифати ти да останиш во несреќен брак, туку ќе инсистираше да те извлечи од него и да те направи среќна.
    Како си нашла совршенство во некој шо не е постојан? Во некој шо лажи дека не е тука, а притоа нема 13 години?

Сума сумарум јас мислам да прекиниш врска со инструкторот, да се разведиш од сопругот, да застаниш на нозе и да си дадеш себеси шанса да бидеш со човек што го сакаш и те сака.

На minne992, simona_baby, baby-star и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    2.918
    Ние грешно ја обвинивме според тебе,а?
    Шо треба аплауз да и се даде !?
    И во двата случаја и те како утна. Во младоста шо го влечкаше сегашниот сопруг дома, мислејќи за сериозно на 17г наместо да живее пубертетски живот... и тоа ај ќе речеш млада била на размислила..се деси шо се деси.
    Сеа на 30г пак се залетува. И сега да не е под притисок од домашните м?

На x-MajaEsposito-x, ladydy13, СуперДевојка и 5 други им се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    4.621
    Јас од искуство ти кажувам дека човеков несака и нема намера со тебе сериозно нешто. Така мене ми имаше кажано( не е до тебе,до мене е не сум спремен,ама несакам да те изгубам) човек што сакаше само да ме мува кога бев 19год на времето. Кога му кажав и покажав, дека не сум човек за мување,го снема . Исто и сопругот мој,на две пред мене така им имаше кажано,не бил спремен,не било до нив. А всушност не ги сакаше нив за сериозна врска. Ова не го разбрав од него,па еве филм ми правел,туку кога почнав јас со него да излегувам,последнава се распрашуваше што сум правела со него јас,тој и кажал не бил за сериозно.Па тој ми објасни.
    Девојче мој совет,не си губи време и емоции.

На cresa-jagoda, black-angel и Kikiccc им се допаѓа ова.
  10. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.796
    Допаѓања:
    25.037
    Точно. "Не сум спремен/спремна за врска", во скоро сите случаи значи "Не сакам врска со тебе". Кога ќе наиде вистинската личност, одеднаш сите стануваме спремни.

На CoverGirl10, Anaroz1, buba4e89 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.248
    Како разликувате флертување од „обични“ пријателски гестови?

На WildMk и Ivka~ им се допаѓа ова.
  12. Ivka~

Ivka~ Нов член

Се зачлени на:
    2 август 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    24
    На WildMk, ladydy13 и prominent им се допаѓа ова.
  13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.248
    Се согласувам дека може да се почувствува.
    Ама како да бидам сигурна дека интуицијата не ме лаже, без да сум многу директна?

На WildMk и Traveler91 им се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.096
    Допаѓања:
    41.783
    Нема да знаеш ако не пробаш.
    Јас секогаш одам на дирекност и искреност, секако не премногу нападно но барем ќе знам на што сум.

На WildMk и prominent им се допаѓа ова.
  15. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.972
    По директноста и намерата на гестот, се осеќа тензијата

На Maya the bee и prominent им се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.660
    Допаѓања:
    64.347
    Не разликуваме 8-|
    Теле невидено сум за оваа работа, она дури на граница да се запраша човек дали навистина сум толку теле или дијагноза некоја е во прашање. За тоа не можам да ти помогнам. Ама заради тоа што многу пати не сум знаела и јас на што сум, си развив механизам каде што си прашувам. Ќе ме убие иначе неизвесност, вака барем сум отворена и директна.

Ако сака со тебе нека ти каже, картите отворени на маса. Би сакала и јас да сум од оние луѓе што читаат сигнали и знаат мистериозно да флертуваат, ама тешко :D

Прашај си де, не си ја мачи душичката.

На LoneWolfGuy, Veta, buba4e89 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.248
    Е да, ама директното прашање си доаѓа со ризик.
    И колку и да мислиме дека знаеме да толкуваме сигнали, може да се покаже дека сме биле во илузија. А кога ќе се каже нешто... нема веќе враќање.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.660
    Допаѓања:
    64.347
    А чек сеа, сакаш или не сакаш да дознаеш дали те свиѓа? ]:)

На WildMk и prominent им се допаѓа ова.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.248
    Сакам, секако. Инаку не би се ни интересирала за знаците :lol:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.333
    Зошто ти е да го задржиш?
    Имаш намера на друг да му ги периш гаќите?
    Малку ти е еден?

Еби го дури ти е ќеф... и не е лошо да се разведиш од маж ти.
    Кога ќе се дознае ова, кога ќе букне, децата ќе ти настрадаат најмногу... затоа што луѓето се сурови и за се' судат!
    Искрено, никако (facepalm)
    И мислам дека, чим до сега не научив, најверојатно нема никогаш :D

Последна измена: 29 август 2021
    На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.