@Anka_Lady Најискрено и брутално, мојата совест никогаш не би дозволила да ги оставам децата за да одам на швалерај, посебно во случајов каде кажа дека ни сопругот не е многу заинтересиран за да поминува време со нив. Иритирачки е тоа што си речиси опседната со швалерот, и што всушност бараш совет за вашата "врска", а не за целата катастрофа што се случува во твоето "семејство" (дека тоа не личи на нормално семејство). Греота се децата, затоа што ако маж ти не е добар родител, биди барем ти! Стави крај и на врската и на бракот дека и двете ти се прилично без врска.
Devojki, da vi kazam samo deka ne se vidovme so deckoto i zatoa ne vi pisav. Razgovaravme pak po tel i ne se cuvstvuvav ok so muabetot i mu kazav deka ne sakam da se vidime i deka e dosta. Posle mi napisa nekolku recenici na koi ne mu odgvoriv. Tolku. Fala vi sepak na site.
Може да има повеќе причини: стравот да не останат сами, ниското ниво на самодоверба, заканите и стравот од партнерот па дури и надеж дека личноста ќе се смени. Токсичната врска нема да донесе ништо добро, само ќе го уништи животот. Подобро сама, наместо тоа да се трпи.
Zdravo I od mene. Nova sum na forumot. Ne znam dali bi bila soodvetna temata no sepak resiv tuka da go napisam mojot problem I sto bi me sovetuvale. Vo vrska sum so decko dobri 8 godini. I imame relativno dobra vrska. Megutoa jas ziveam vo mk a toj Austria . Vo vrskata recisi i da ne se karame osven sto nekogas nekoi potezi negovi ili moi znaat da go povredat drugiot. No pominuva nekako. Momentalno toa se slucuva da kazuva raboti koi mene me povreduvaat a pritoa da ne custvuva toj vina za da se izvini. Sto mislite vie jas si umislivaam deka e taka navistina ili svesno pravam zrtva od mene? Inace e ankziozen so dosta nemiri.poleka custvuvam kako I mene me napaga anksioznosta no. Toj misli deka mene takvo nesto nikogas ne moze da mi se sluci da me napadne. Ve molam za sovet. Eve dva dena kako ne sme razgovarale a vrska na dalecina uste tolku gi oteznuva rabotite.. Mozebi ete po malku I sebicna sum ne znam sto da mislam veke.
Комуникацијата е клучна во секоја врска. Иако сте на далечина и можеби не се гледате многу често, сепак долго време сте заедно и отворената комуникација треба да биде составен дел од вашата врска. Ако нешто ти пречи, повредува зошто не разговарате отворено за тоа? Од друга страна со анксиозноста треба да се обидеш да комуницираш со него така што нема да го осудуваш, да го охрабриш да се отвори и да не се почувствува дека е погрешно разбран.
Po priroda sum stramezliva licnost I toa me koci. Komunikacijata I ne e na zavidno nivo,no sto e tuka e. Ne sekogas razgovorot koj sum go pocnuvala mi go daval posakuvaniot efekt. Od druga strana pa se plasam da samo poveke ne mu ja vlosam negovata sostojba so anksot
^Разговарајте за тоа што е проблемот без да мислиш за неговата анксиозност, никогаш не оставај за некое подобро време затоа што во брак проблемите само ќе се накалемат. И да, денеска секој втор е анксиозен тоа ни стана составен дел од карактерот благодарение на стресниот живот. Ама тоа не значи проблемите кои се решливи да се оставаат за подоцна и да се фрлаат под тепих. Смирен разговор никој не му шкоди,затоа што многу добро знам каква е грда анксиозноста, а разговорот само ќе ја реши напнатоста и ситуацијата.
Кај мене партнерот знае за мојата анксиозност. Разговарам и не сфаќа. Еднаш добив одговор се сама си правам. Треба да идам до др град на преглед, го прашав да земи слободен ден, само за по пат, не ми треба в ординација со мене И не можел да земе, па како ќе се искомплицирале смените, па ќе трбало да се кара, како што се карал со некој колега кога му барал смена. Упорен е да ги фрлам апчињата, и дека само ти ме возеле мене и зависна сум била од седатив ми рече. Ми вели да не одам ни по психолози ни психијатри. И ето....
Не е битно тоа што си имала брзо секс и ја имав секс со бившиот после 1 недела па одевме 3 години дури и уште комуницираме, совет од мене треба он да трча по тебе покажи му дека после сексот си ладна и безчуствителна ти а не он. Има како кученце да трча
Вака девојки повторно јас. Само шо си идам со дечкото бев на пијачка и ме знам каде се наоѓам. Постојано пишува на тел и ми беше сомнителен отиде до тобако 2 по цигари и му го земав тел. Немав многу време али видов дека на инста пишува на други најмалце на 5-6 девојки успеав да видам дека пишува. И сега сум у шок, не знам како да постапам. А знаев дека нешо мати и се докажа дека сум у право. Како да постапам? А ми збореше дека има 27 год му прошло тоа време кога варал итн итн... у шок сум. Ако му кажам дека суѓ ѓу го земала тел и онака е бунтовен може да ме истепа не би ме чудело... anyone??
Ај бе деца доста со глупостиве.Бунтовен бил,можел да те истепа.Што мајка бараш со него?Што има да му кажуваш дека си му го зела моб?Следен пат одбиј го за кафе,или кажи му дека едноставно не си за врска со него.