Јас можам да ти ја разберам болката. Не е толку лесно да контролираш чувства, може и долго време да ти биде тешко. Али едно е сигурно, а тоа е дека мораш некако да го преболиш. Не смееш да си дозволиш да му уништуваш врска сега, за жал твоето поминало. Колку и да е тешко и болно, ќе помине. Ако требало да биде со тебе ќе дојде он сам, не се ставај во лоши позиции. Со лесно.
Фала ви девојки на сите. Не ми е воопшто намерата да му уништувам врска. Ја разбирам ситуацијата тотално затоа и имам чувство како да ми починала блиска особа бидејќи во позадина ми пдѕвонува тоа дека никогаш нема да бидеме заедно, дека тука завршува се. Не сум особа која би се вмешала во нечија врска а уште помалку би расипала нечија веридба или среќа. Само се чувствувам навистина лошо и барам начин да се соземам и да се нормализирам. Уште сум во шок.
Нема да добиеш критики за тоа што си мислела на него, туку за тоа што си го трпела тепањето со другиот и си се надевала дека ќе те спаси. Никој не заслужува да трпи насилство. Мило ми е што се спаси од него. Тој што сега ќе се жени никогаш не ни бил твој. Можеби ќе ви било убаво заедно, можеби не ако сте се обиделе, но тие сонови и филмовите што си ги замислувала со него биле повеќе поради лошото искуство со идиотот и секако секоја врска и замисла би била подобра од тоа. Ништо нема да постигнеш ако си го враќаш филмот и си мислиш како би било. Сега веќе ќе се жени тој, остави го да биде среќен. Ти дај си време на себе, времето лечи се. Без секој се може. Ако се запрашуваш како ќе живееш без него, личност која никогаш си ја немала, потсети се како си живеела пред да ја запознаеш. Сега посвети се на себе и на твојата самодоверба. Дај си уште некое време, ќе се појави некој друг и ќе му дадеш шанса, животот е пред тебе.
Тоа чувство е моментално и ќе мине. Не мисли што би било кога би било, зошто не можеш да знаеш дали навистина би било така идеално во врската како што ти изгледа во моментов Сите ние ги идеализираме нештата кои не се случиле. Не си изгубила ништо, секој од нас има луѓе со кои сме се разишле, со кои може сме сакале нешто, но животот не однесол на друг пат. Не си изгубила ништо, животот е пред тебе, а сега си и доволно зрела да препознаеш лоша врска и да не губиш време на истата. Ти посакувам да се посветиш на тоа да се чувствуваш подобро и да не се оптеретуваш со мисли Сѐ ќе биде во ред
Се ставам на твое место за да сфатам подобро и искрено душата ме боли. Немој да се оптеретуваш со него, ќе имаш и друг во животот. Можеби ќе ти треба повеќе време да се помириш со ситуацијата бидејќи рече дека повеќе време сте биле заедно. Тој се верил и не треба ништо повеќе за да го избришеш од животот. Нема што да се чувствуваш за луда, таков е животот, не е секогаш како што сакаме. Дружи се со пријателки, излегувај почесто и ќе ти помине тагата, барем се надевам. Тој што те сака нема ни да помисли да замине, а дотичниот велиш дека се верил. Што треба повеќе? Како тој си тргна по свој пат, така и ти. Заборави го и терај напред. Поздравче душо.
Ти благодарам на времето одвоено да пишеш. И тебе и на останатите девојки, навистина ви благодарам. Но мислам дека не ме разбра, бев растревожена па не се изјаснив најубаво. Не се вери дечкото со кој бев во врска туку другиот со кој не сум имала ништо конкретно никогаш. Тој со кој бев во врска прекинавме, не ме интересира повеќе посебно не после се што преживеав со него во таа врска. Но не можам да си простам што поради таква особа и таква ужасна врска го изгубив без да имам прилика да му кажам што чувстувам и какво место има во мојот живот. Можеби и Реина е во право за она погоре што пиша, можеби поболно е самото тоа што мислев дека баш он ќе ме спаси, бидејќи бев во врска каква што бев па секоја друга врска ми изгледаше подобро. Не знам, тотално сум во хаос и морам прво психички да се средам.
Мислам дека те сфаќам.... и јас имав во средно школски другар, толку се задруживме и ми стана мил, летав кога бев до него. Не можам да го опишам чувството,едноставно бев опуштена со него како да го познавав 100 години. По сплет на околности после 2 години ми се пружи шанса со него и ја искористив. Во твојов случај , мислам како што пиша ти погоре дека тој ти префрлил во смисла дека 3 години те чекал, а ти си била во врска и можда си изгледала незаинтересирано , па тој се откажал и продолжил понатака. Чувствувам дека сигурно е некое недоразбирање: ти си ги криела чувствата, тој не бил доволно упорен..... незнам , така ми делува твојава приказна гледана од страна
Леле извини, ти убаво си пиша туку јас толку читам. Извини те молам И нема на што да ми се заблагодаруваш душо Немој да се нервираш за тоа. Така требало да биде. Рече дека те разбирал и дека наоѓаше решенија за твоите проблеми, таа добрина е реткост денес навистина. Ништо душо, било поминало. Мора да бараш друг, сигурно нема таков будала да остави добра девојка што има осет. Уште еднаш ти се извинувам што не те разбрав, да знаеш дека ми е жал многу што ти мака имаш а плус ми објаснуваш што не сум разбрала
Ако си била паметна, ќе си почнела врска со него уште кога сте биле средношколци, немало са го ставиш во friend zone. Типот сфатил колку е часот, и се повлекол. Досега ти бил на располагање кога и да си посакала, пак не си направила ништо, не знам од која причина, пошто лошата врска сигурно не била причината, оти врски се прекинуваат. Ти одговарало да го имаш секогаш како рамо за плачење, сега реалноста те удри во лице и сфаќаш колку си погрешила. За жал, нема назад. Помири се со грешката, почни да работиш на себе, уживај во животот, ќе дојде некој друг, можеби и подобар.
Decko helloo Za pocetok da kazam deka sum od Kumanovo I imam 40 god, znaci zad mene imam razvod I bi slusnal vase mislenje,momentalno ziveam sam imam sopstven biznis,znaci Bez problem funkcioniram normalno ednostavno see pod konec I vo red,sto se odnesuva do samiot Nas narod premnogu sum razocaran,ednostavno nemozam da podnesuvam negativni ludje I ludje koi samo gledaat da napravam nekoja steta ne samo na mene tuku I na drugi licnosti,taka da premnogu sum razocaran I povreden ednostavno I od mnogu bliski licnosti I izgubiv verba da ednostavno postojat normalno osobi so od koi NEMA potreba da vnimavas Dali ke ti nastetat,sto se odnesuva do zenskata strana ne samo maskite mnogu od niv probuvaat da mi se doblizat ednostavno gledaat Ako mozat da iskoristat nesto,samo materijalnite srestvo I'm se vo glava,znaci I pokraj toa sto mnogu od niv me znaat kakva licnost sum I kolku sum sposoben sepak me gledaat razlicno od drugite,pa kaj se tielicnostikoi NEMA prvin da prasam sto imas i kolku imas,poentata e Bez razlika Dali si uspesen Ili ne,zosto prvin ne se gleda Samata licnost kakvi osobini I'ma kakvi naviki I'ma kako funkcionira,vsusnost kakov covek e dobar Ili Los,da moze da se vljubi vo Samata licnost a ne vo bogastvo pa potoa da se zivee vo problemi I da se doadjam do neprijatno situacii Kade sto ke se razocaran I vo onie koi ne go zasluzile toa,sto se odnesuva do temata izvinete sto malku otidov vo drug pravec,pogolgo go pratam forgot I imam edno prasanje,zosto site dobro osobi koi se vo losa vrska dozvoluvaat Sami na sebe da trpat ponizuvanja da bidat maltretirani psihicki I fizicki,zosto ne poglednat okolu sebe I ne poglednat I Sami ne razgranicat so kogo mozat da ziveat normalno I da funkcionirat kako slucajot so gospodjicata CANDICE ete taa imala Sansa no si ja prokockala I Sega mnogu zali za toa,znam deka I'ma mnogu osobi koi mozat da bidat srekni I zaedno,no mislam problem e sto nekoi ednostavno mislat deka ke se ponizat pred drugite Ako bidat so nekoj normalen, vazno e da se bide so nekoj koj e ugleden I se smeta za vazen vo samoto opkruzuvanje no seto toa mnogu patio doveduca do propast,ljubovta e nesto svetov no Ako nee obostrano ne vredi nisto...za Sega tolku pa ocekuvam vazi mislenja..pozz I vi blagodaram odnapred sto are tuka na forumov da podelite vase mislenje
Да бев паметна.... многу работи ќе ги направев поинаку.... едноставно бев премала имав 16, 17 години кога ја почнав таа врска, пред него немав некоја сериозна врска за да имам некакво искуство, на почетокот беше совршено, за на крај да се претвори во пекол. И не беше воопшто лесно да се излезе од неа. Точно не е тешко да се прекине врска но е многу тешко ако таа врска е токсична и ако еден од партнерите е манипулатор. Раскинував и се мирев со него безброј пати.... но тоа сега не е тема. Мене сега се ми е јасно, но за жал е касно. Што се однесува до тоа дека ми бил достапен секогаш како рамо за плачење не е точно. Долг период немавме контакт немавме комуникација, он излегуваше со една со друга со трета.... по некое време пак почнавме да комуницираме па пак прекинавме и еве немаме веќе толкава близина. Но секогаш имав со него некаква посебна поврзаност некако длабоко во себе имав чувство дека ми е soul mate. За жал не сум паметна, да бев немаше да завршам на форумов со ваков проблем.
Продолжи понатаму со животот, не би те советувала во никој случај да му пишуваш, човекот си се верил и тоа е тоа гејм овер, не тагувај по некое минато време, фокусирај се на иднината ќе најдеш некој со кој ќе си одговарате и ќе се надополнувате, како велат сите големи љубови не завршуваат заедно
Јас мислам дека и да му пишеш сега нешро друго, би изреагирал само со хранење на егото. Не можам да замислам хепиенд за тебе си него. Евентуално само ако ти олесни да му кажеш колку ти значел порано. Но. Што добиваш а што губиш така. Ако летне да ја остави вереницата, сигурно е некоја будала самиот тој, ако те остави на seen знаеш дека си поентирал тој а ти си сепак на страна. Угоре високо, удолу длабоко. Следи си интуиција, ако ја имаш.
Што би направиле вие девојќи Здраво девојки сакам да ве прашам што би направиле/реагирале на овоа Со бившиот излегувавме околу 6 месеци и ми беше многу убаво со него но се скаравме за банална работа и немавме повеќе контакт на социјалните мрежи некој период само бевме на здраво , тој во меѓувреме си фати девојка, но ние подоцна почнаваме често да се сретнуваме на излегување , во центар и сл и си презборувавме по малку и така створивме добар контакт на комуникација . Тој почна ми зборува за нас двајца за излегување јас и тој, како немало потреба јас да се грижам дека би дознал некој и сл . Почна да ми пишува по интернет дали би идела со него пак да се видиме . Јас многу пати го одбивам тој пак исто и му велм дека си има девојќа со неа да си ужива и ми вели со тебе јас сакам да уживам Но јас од една страна би одела со него бидејќи стварно би си поминала убаво и би била среќна но тоа кратко ќе трае бидејќи тој пак утре ќе биде со неа (Али једном се живи) а пак од друга страна си велам како би ми било јас утре да сум на нејзиното место . Вие дали би отишле со бившиот според ситуацијава ? Инаку ја познавам девојката но немам директен контакт со нејзе за да и кажам и се мислам дали да и кажам за нејзиниот дечко
Зошто сакаш да си втора опција? Ако и го прави ова денес на девојка му со тебе, утре ако сте во врска тебе ќе ти го прави со некоја трета. Прекини контакт, не вреди. Ќе бидеш само повредена.
Не помисли дека додека бил со тебе може истово го кажувал и на други женски, не ми е гајле за женска ми, сакам со тебе да си уживам? Најдобро е да се тргнеш и да си продолжиш со животот. Еднаш ако не успеала врската, вторпат многу ретко кога тие втори шанси успеале. Плус не ми личи човекот нешто толку за да патиш по него. Во животот секогаш сум се водела по тоа не се гради среќа врз туѓа несреќа, во случајов не мислам дека дури и ако раскине дека нешто пак ќе сте среќни, а плус да не зборам за другата девојка што и прави зад грб. Дали да и кажеш искрено не знам, од една страна може ќе те сфати ко љубоморна бивша, од друга може па и добро е да знае каков гад е. Не знам искрено, зависи што карактер е. На некои би им било драго да дознаат дека некој зад грб сака рогови да им набие и ќе се спасат од тој човек, други ќе викаат од љубомора така прави. Најдобро тргни се од целата ситуација и тоа е тоа. Според мене.
Може да му пишеш, но за да му честиташ. Притоа може преку хумор да додадеш "што би било кога би било нешто меѓу вас" или некоја слична боцка дека си мислела дека може ќе се пробате некогаш. Секако тоа да биде со усул, да изгледа дека искрено му честиташ, на начин на кој секогаш сте комуницирале вие двајца, а да не изгледа дека е со задни намери. Мислам дека вака најдобро би испитала ситуација дали и колку е среќен, и на некој начин ќе се помириш во иднина.