Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    9.308
    Ова мене во врска ми е (среќа ми било, не се повторило) голем тригер. Многу се навредувам кога некој ќе ми каже дека сум драматична (точниот комплимент беше attention whore), а само замолив малце да се батали телефонот за да се видиме у очи пошо ионака време секогаш нѝ недостасува. Не знам зошто се проценува дека сум драматична, господинот со телефон и у веце иде, тоа е факт. Нормално е да сакам малку внимание, не сме деца.

2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.650
    Допаѓања:
    23.583

Значи за тебе автоматски без никаков разговор, пример ова и ова ми смета кај тебе, нешто ми е соминтелно и така натаму, без разлика дали би испаднал во право или не, автоматски треба да се преиспита себе си и да оди на психолог? ?

Каде со вакво размислување?

На buba4e89, christinnn, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Ако е некој љубоморен по дифолт, да, му треба помош од психолог/психијатар.

4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    42.764
    Да, те сфаќам, повеќе мислев за драматизирање за ситници во однос на недоверба, како на пример зошто го следиш овој, зошто овој колега ти пишал и такви работи :)

5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.650
    Допаѓања:
    23.583
    Не ми извртувај муабет ако овој вака или така, општо праевме муабет ти не кажа вака на почетокот затоа и те цитирав.

Да не играме игра на зборови, али добро е чим се согласуваме.

6. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    9.308
    Тоа да, ја чисто да си кажам дека три дена не спиев од нервоза заради комплиментот, копиле едно.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    9.308
    Вајлд, ние не сме штелувани така, искуствата го одредуваат нашето мислење (и однесување) за себе самите и за другите луѓе, за жал. Затоа тој синџир на лудачко понашање и оштетување на нечиј емотивен баланс мора да почне и да се заврши со нас. Мора да научиме да бидеме одговорни малку и за менталното добро на другите.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Точно, ама ако не можеш да го смениш некое однесување, а е деструктивно (љубомора во случајов), тогаш паметно е да побараш помош од стручно лице.

9. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    9.308
    Најпаметно е да си продолжиш со животот :D Тој што има проблем треба да си го реши, независно од твоето/моето постоење, затоа што таа матрица не е здрава и секогаш ќе биде пречка за врска и разбирање, без разлика на партнерот.

На tina2018 и WildMk им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Секако дека за себе.

На Abel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lanadelrey545

lanadelrey545 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски ве читам одамна но дури сеа си го направив профилот за да побараам и ваше мислење за ситуацијата.
    Во врска сум со дечко ми скоро 4 години односно сеа за месец дена ќе правиме 4 години сме се карале многупати и сме се смирувале нрли нормално како и во секоја врска,но еве сеа долго време сме океееј и све е океј меѓу нас. Е сеа вака живееме во ск и јас работам и тој работи но работи само 2ра смена бидрјќи си работи свој фамилијарен бизнис е сеа вака кога се ставаме слободни се ставаме и двајцата да бидеме слободни во ист ден за да можеме да се видеме бидејќи јас идам во смени а тој само 2ра и кога сме на раб сеа во последно време ретксо се гледаме и зстоа се догг во ист ден да сме,меѓутоа тој живее со срмејството во иста куќа значи имаат куќа на 2 спрата а на горниот спрат живее брат му со жена му и дртето од 1годинка. Мрѓутоа и мајка ми работи и жената иде исто во смрни на работа кога она е прва смена после работаа снаа му секогап го носи детото она да го чува значи секој ден и значи и јас кога да отидам кај негоооо никогаап значи не можеже да бидеме сами и он тоа го знае значи знае дека неможеме да бидеме сами. И кога жената е 2ра смена значи детето сркогаааш од сабајле е кај нив и дечко ми рано станува а поради раб обврски секоја вечер легнува во 1 часот и значи кога е 2ра смена мајка ми секогаш рано станубаа и не е наспан и повеќето е нервозен нрли бидејќи не е наспан понекогаш се исфрла на мене но јас си пррќутувам и си викаам ајде издржи не е надпан ја знаеш ситуацијата исто така секој ден ја носи и ја враќа мајка жму на работа порано исто така и мрне ме зимаше и враќаше на раб но откако сеа тој почна да раб ме батали мене и само мајка му ја зима и ја враќа и пред некој ден исто кога врнеше ми се јавувааа и ми вика да сум викналаа ја таксии за до дома да си идаам а тој идел да ја зрмр мајка му од раб и ја се навредив на оваа но пак нишо не му кажаав е сеа и други ми бепе прашањето за денес се договоривме да бидеме и двајцата слобпдни и да си шртнемее некаде но мајка му денес е 2ра смена и нрли кога е 2ра тој ме е наспаан и се дог од сабајлее кај да се шетамее и океј бидна нешо да излеземе нркаде но меѓутоа после пола саат тој ми пишува дека не бил наспаан неможел сеа да се шета сум знарла мајка му е 2ра смена да ср наспал први па после ќе ме барал женскии оомоп дајте ми некое мислење значи неможам да ја поднесаам веке таа ситуација и двајцата сме возрасни значи до 27години но ова веќе ме нервира е бапка сеа и неможам да спијам кај него брат му секоја вечер спие таму бидејќи горе креветот кај нив бил скршеен и тој секоја вечер спие долу и никогаап не сне сами кај негоо плс дајте ми некој советт
    Извинете на долгиот пост и грешките.

12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.399
    Мајка му не може да си оди и да се враќа сама од работа?
    Советот е, треба да процениш пред брак и деца колку е дечкото мамин син и колку ти можеш и сакаш да се носиш со тоа.
    Друг совет е, се дури немате свое место на живеење, нема да имате приватност. Е сега за тоа да се случи, колку сака тој да се оддели од мајка му и да вложи пари на друго место...

На raww, tina2018, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. lanadelrey545

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Па мајка му од работа ја зимаа сите и он и татко му и брат му но брат му откако ср ожени сеа мислааам таа работа само на него му остана
    Мајка му е многу добра жена значи предобраа е и многу ме сака мене и јас ја почитувам неа многу несакам вака да реагираам пред дечко ми да зборам за мајка му да испаднр дека сум лоша и ја збирам мајка му мн е добра жената со мене амааа ете таа ситуацијааа почнува векее да ме нервира и си помислувам дали сум му важна јас на дечко ми
    А да и јас секогаш се запрашуваам и за таа ситиацијаа што кога ќр сме во брак како ќе биде ипак не сме малку заедни 4 години сме затоа и побарав вака мислење

14. bliznak rock

bliznak rock Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    57
    А нешто дечково да не те вози многу во последно точно мамин син сите ги слуса само тебе не а замисли па во брак ...деца меца ...гледај девојко каде зацапуваш додека нее касно ...ставиго на испит и ако бидува бидува ако не клоца у дупе додека нее касно извини вака ама тоа е мое мислење .

15. Milaa111

Milaa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    47
    Што мислите дали би ме сакал мене со постојано заследување на други девојки на инста, додавање на фб и воедно лајкнување на повеќе слики кога ке го прифатат? И кога ке му речам дека тоа ми смета постојано вика по мене..

16. lanadelrey545

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Како да го ставааам на испитт незнаааам незнам што би можела да напраавам како да му ја објаднаам ситуацијата со мајка му а да не ја навредаам жената пред него и ја незнам веќе што да мислааам со ситуацијатаааа како да се справам со неа
    Ипак фала ти многу

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.804
    Ти што мислиш, те сака?

18. Milaa111

Milaa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    47
    Не верувам, не ме ни гушнал како нормален дечко до сега за жал
    Само јас се трудам секогаш во сите врски ама секогаш сум јас повредена

19. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.389
    Допаѓања:
    21.039
    Ем ова ем претходното шо го пиша. Спаси се, заслужуваш подобро.

На poppie, MeowMeow, raww и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.124
    Чекај бе малку девојко, јас тотално го разбирам дечко ти. Не гледам проблем во него туку во твојот каприц да те зима тој. Што и не мора воопшто да те зима од работа секој ден туку кога како.
    Ти немаш ли родители,брат или сестра? Зошто не те земат они?
    Стварно немаш никаков проблем,а си бараш.
    Освен тоа проблем ти е и детето од снаа му и брат му, нели мислиш дека си себична?

Не можеш да спиеш кај него,леле големо чудо. Кога ќе можеш ќе спиеш,сега им е таква ситуацијата и треба да ги разбереш,а не да се бунтуваш и уште да се запрашуваш дали си му важна.

Секако дека си му, и кога е жив ненаспан и кога е наспан, само човекот не знае кого попрво да му удоволи. Седни,смири се почекај да те побара да искочите. Па денот е голем,на крајот се се средува.

Ако не може да го смени тоа што ти смета или најде компромис,едноставно запрашај се дали е вистинскиот за тебе.

На deskarada, eliesaab и Nikolina35 им се допаѓа ова.