Почни да го гледаш Steve Harvey, примени му некои од советите, крени си малку самодоверба. Иначе детски се тие работи со инста и фб. Незнам, зрел човек шо знае што сака со жената до него, нема да се замара одма лајкови да фршти на слики од женски пред 1 минута заследени. Мене така порано кога ќе ме додадеше некој и го прифатев (а не го познавав) и почнеше да ми става лајкови на се живо, во истата секунда, слика на манијак ми се ствараше во глава.
Ако ја носи својата мајка на работа не е мамин син, едноставно се грижи за неа. Освен тоа ти си млада, таа е повозрасна нормално дека таа ќе има предност. Дури и кога ќе му бидеш сопруга понекогаш ќе има предност мајката, на пример ако е болна и слично неа да ја однесе. За тоа не му се лути. Треба да си среќна што се грижи за семејството, така еден ден и за тебе ќе се грижи. Зошто мислите дека е мамин син ако се грижат за своите. За мене мамин син е оној што не покажува свои ставови, мислења, се прави како што ќе каже мама., а мама прави кавги во фамилијата. Не знам дали си имаш внучиња ама велат додека свои не имаш тие се најмили и се како свои. Еве тебе да ти ги донесе брат, сестра на чување ќе ги одбиеш? А сега поради короната верувај дека многумина немаат избор, посебно ако имаат болежливи дечиња. Седни со него разговарај си ако мислиш дека си во право, кажи му дека сакаш повеќе време да поминувате заедно ама мислам дека ако му спомнеш зошто мајка му ја носи на работа а не тебе, или зошто внуче чува ќе го налутиш, јас да сум на негово место ќе се налутам. Кога ќе бидете во брак друго е, ама некогаш и тогаш верувај можеби пак ќе треба да причувате внуче, па можеби и вие некогаш вашите ќе ги оставате. Не прашувај за одговор на форум, ако го сакаш седни со него разговарај дека го сакаш и сакаш почесто да го гледаш, дека ти недостига. А веќе кога преспивате така, зошто не го викнеш кај тебе ако има повеќе место, што мора кај него да е ако е во гужва, така и твојата желба ќе ја задоволиш а можеби и тој ќе одмори ако е изморен како што велиш.
Ako dobro sfativ devojkava ne e verojatno od Sk, tuka zivee i raboti, i spored toa nejzinoto semejstvo ne e tuka, ako e ova tocno uste potesko i e zasto go ima samo nego.
Тие живеат во Скопје,да ама таа кажува “сега не можам да спијам кај него,спие брат му зошто креветот му е скршен”.
Да не сум од ск тука живеам и работам но ова не го зборам сеа за еден месец дека е вака, вака е веќе една последната годинаа сите овие работи што ги кажав што се дешаваат еве со мајка му,дека дома никогаш не е сам брат му откако се ожени се пресели горе на горниот спрат меѓутоа ете креветот горе им бил скршен и тој секоја вечер се симнува долу да спие а жена му и детето спијат горе се ова веќе се дешава една година не е еден месец.
Епа добро де, и ја сум во врска две години и живееме заедно ич не се гледаме знаеш што е ич. Ич!!! Неаме време и тоа е. Ќе си дојде и вашето и вашите пет мин.
Не ми е јасно што повеќе ти треба да убидиш дека не те цени како партнер. Нејќе да те гушне, си заследува др си лајкнува може и муабет праи со нов не знам дали си го проверила... отварај очи
Кога тој со неговото однесување покажува колку не те цени и не те почитува, ти откачи го и докажи му дека си многу подобра без него и заслужуваш многу повеќе.
Pa i obratno da prifatite ako smetate deka e vo red p.s Edno e site maski, ne e isto sloboden decko i vo vrska/brak.
Мене не би ми сметало, додека е во границите на нормалното. Секој/а може да забега и подалеку од границите, а секој/а и нема да забега. Се е до човекот, карактерот и ДОВЕРБАТА. Ако се има стекнато меѓусебна доверба, нема потреба од љубомора во врската или бракот.
Не е толку работата за довербата колку почитта. Ако девојката ти каже дека тоа ја повредува (што стварно е така) зошто да продолжиш да го правиш тоа? Едино ако не ти е гајле за неа .. ама па така не гледам причина зошто девојката би била уште со тебе.