Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.791
    Допаѓања:
    40.682
    Ама за да дадеш совет некому треба и да си запознаен со тоа за што му давaш совет.Вака ние ништо посебно не може да ти кажеме.Како ти завршуваат врските, што викаш дека сите се кратки и неуспешни? Што е според тебе причината? Не може баш сите девојки да се емоционално нестабилни.

Последна измена: 26 октомври 2021
    На poppie и Lavender4 им се допаѓа ова.
  2. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Ne e do toa. I jas sakav. Ne si me razbrala.

3. mashko903

mashko903 Нов член

Се зачлени на:
    25 октомври 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    10
    Самобендисана? Полека со заклучоците, не ме познаваш :)
    Јас многу пати толерирав работи за кои ако кај личност без такви проблеми се однесуваше вака, ќе се решев од врската многу брзо. Со тек на време ми се вртеа некои работи од типот на како ќе функционира оваа врска ако се решиме да живееме заедно и да градиме фамилија, особено кога веќе го достигнавме оној стадиум на подобро упознавање. Во право си, може некој ќе може ова да го истрпи, но не секој може. Реално зависи и од другите карактеристики на особата.Ама на крај јас си знам како ми беше. Видете, едно депресијата, анксиозноста што и да е... да настанала откако сме биле заедно, а друго е кога истата настанала пред многу години пред да се упознаеме и сега нејзиниот проблем се „меша“ во вашата врска.

4. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.276
    Допаѓања:
    47.085
    Само разговор...ќе го побараш, ќе му кажиш дека си претерала, нормално ако ти е битно да си со него.

Не Ми се случило на првиот пат,ама ми се случило.

Најчесто се смееме и продолжуваме,еднаш само толку се закаравме што одма прекинавме , ама не дојде до тоа да не сака да разговараме..веднаш го решивме проблемот.

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kasiopaja221

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.276
    Допаѓања:
    47.085
    Во поглед на формирање фамилија.....тие уште во почетокот си го решија тоа прашање. Таа му кажа дека не сака и не може да има свои деца, првенствено затоа што не се чувствува способно, а потоа затоа што зема јаки лекарства..

Тој ја прифати таква како што е, и така тераат заеднички вонбрачен живот.
    Познавам многу млади луѓе, да не речам деца, што се со таблетите во рака...навистина жално

6. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Karanicata bese radi prezervativot, kako so sfativ nemal kojznae kakvo iskustvo no ne mi preci mene toa. Ne e naucen na prezervativi a mene mi bese strav bez. Imav i jas trema.
    No toj bese celo vreme nervozen, plus bevme vo avtomobil. No jas se osetiv nepozelno, se osetiv kako da ne mu e ubo. Ne bilo toa toa so kondom. Ne mi obrnuvase vnimanie mene, tuku na prezervativot. Se nervirase so nemozevme da se namestime kako so treba. I jas se trgnav skros i mu rekov aj zaebi, stom ne ti e ubavo i si nervozen nemora, batali. I toj isplasen se oblece. Pocnav da mu zboram na visoj ton od nervoza da me nosi doma. Mu rekov sigurno se gledas so drugi so se ponasas vakam. Posle mu rekov da razgovarame da prodolzime. No bese mnogu nervozen i ne sakase. Mi rece ke se vidime drug den ama sega nemozam. Mnogu me iznervira, napravi raspravija za nisto. Toa sto na pocetok me privleci sega me oddaleci. Tipot e mrtov laden, ladnokrven, mu se deram a toj samo me gleda. Uste poveke me izludi. Se naluti zasto sum zboruvala so visok ton, sum napravila raspravija od nisto, toj se iznerviral radi toa sto e neudobno vo kola. Jas mu rekov znam deka posle ova nena da se vidime, ama da znaes me iznervira. Lugje izrazot na liceto mu bese nezadovolstvo bez kejf. Prv pat go pocustvuvav toa, nz dali mu e od nervoza ili od drugo. Mi rece ke se vidime nedelava ke prajme muabet ama imam cuvstvo deka ke e tolku.
    Nz dali da mu se izvinam preku poraka.

7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.916
    Допаѓања:
    16.915
    Па по тоа како си се понашала и културен бил.

8. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Што ќе се извинуваш, не си одговарате и толку. И не е неудобно во кола он треба да знае да се намести и себе и тебе.
    Не се опседнувај толку со некој нов лик, не иде со него ќе иде со друг.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.916
    Допаѓања:
    16.915
    За секое тенџере има капаче :D.

10. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.381
    Дај си повеќе време и види како ќе оди со новиот. Не мора одма да носиш одлуки, туку прво види што и како ќе испадне во иднина со него.
    Биди повеќе претпазлива.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.916
    Допаѓања:
    16.915
    Па треба да се извини, затоа што понашањето и е безобразно. Со кое право па на висок тон зборувала, јас да сум машкото нема да ја погледнам.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.381
    Несериозен е. Не е тој за врска или премнову е млад за тоа и не сфаќа што е врска.
    Јас би го откачил. Тоа што го прави тој според мене се глупости и обиди за изнудување на љубомора од тебе.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Aman be lugje uzivav vo sekoj dopir i baknez. Tolku li brzo se procenuva dali si odgovaras so nekogo? Mnogu mi e krivo, srcka mi bese.

14. Kasiopaja221

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.276
    Допаѓања:
    47.085
    Грда ситуација....можел бар да се потруди првиот пат во кревет да е...кај прв пат, па и трема, неискуство, неугодно место...се се собрало и завршило така како што завршило.
    Не те правдам и тебе, си можела малку да се контролираш,ама и тој можел да остане да поразговарате и да го решите проблемот. Или е многу навреден од твојата постапка ( пошто машките по дифолт мора да остават впечаток првиот пат, нели) или не му си ти толку важна.
    Сепак пробај разговарајте уште еднаш, ако не оди, здравје...со сила убавина не бидува...

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nikolina35

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Ама види, девојката не сака без кондом и он се изнервирал бе...
    Она ли е крива он кондом што незнае да си намести.
    Да и мене ми делува дека била малку нестраствена и му предизвикала одбивност, ама жената секогаш треба да има предност а мажот да се прилагоди.
    Ние бираме, дали со кондом дали без, дали сакам да му дадам орал или анал... И слично.
    Јас мразам анал и шо требаше маживе со мене шо излегуваа да направат? Не сакам и моето е последно.

На Veta, Yeeah, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.916
    Допаѓања:
    16.915
    Не е до тоа дека не си одговарате, туку до твоето однесување.

17. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.916
    Допаѓања:
    16.915
    Јас не прочитав никаде дека ја убедувал да имаат без кондом, туку дека се обидувал да го намести, но не успеал.

18. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Sto trebase da napravam, ete, navistina baram sovet?

19. Nikolina35

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Не му било тоа тоа без кондом, го местел 3 дена и се изнервирал. Нека се научи прво тоа - основно знаење треба да му е пред да се секса а не да се нервира уште. Ради себе прво.

На stingray, Summerbaby, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Imavme oralen, ama jas na nego.
    Mu rekov nema sansi bez. Iako sakase bez veke gi imase kupeno. No izrazot mu bese, e so fajde od ova, nisto ne se osekja. I tuka mi pocnaa nervozata. A predigra bese top, duri ne mi se veruva sto se sluci.
    Primetiv deka prv pat stavase kondomi....