Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. _Vallery_

_Vallery_ Активен член

Па секаде сме заедно во јавност знаат дека е тејкен, и на иг има само најблиски не прифаќа или заследува други не се замарам за тоа дали некоја мислела дали е тејекн...

2. WildMk

WildMk Форумски идол

3. Bella*

Bella* Популарен член

не си барај проблеми кај што ги нема
    чим оди секаде со тебе не се крие,јасно ко ден

Veta, poppie, smooch and 11 others like this.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Не сите сакаат да споделуваат слики од врската на интернет. Лично една од тие сум јас. Имам 3г врска и не ставам ништо на социјални мрежи за тоа, некогаш само некое стори од нас двајца ама и тоа ретко. Посебна причина нема, освен што засега имам така одлучено, не знам искрено, понатака можда ќе споделувам повеќе ама ете сега засега некако така сакам, да си биде поприватно меѓу нас. И он не споделува многу иако повеќе од мене има споделено, мерак му било. Сепак за мои социјални мрежи од старт му кажав и одлучив за тоа. Нема на кого што да докажувам колку сме среќни и заљубени и љубопитни стринки, тетки, луѓе да ми водат евиденција колку долго време сме заедно, кај сме биле ова она итн.
    Не е ич важно што ќе споделиш на социјални мрежи, важно е вас да ви е убаво, најмал проблем е ова. :)

Feminka22, poppie, _Vallery_ and 5 others like this.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Нема врска, не мислат сите дека на социјални мрежи треба да споделуваат приватност. Никогаш со дечко не сум ставила слика. А само еднаш се имам означено со кој бев во врска. Еве и сега, на социјална мрежа ни трага нема од врскава па никому ништо. :D

WildMk and _Vallery_ like this.
  6. злоба

злоба Популарен член

Јас никогаш не сум објавила слика со моите дечковци, ниту па моите бивши сакале да објавуваат.
    Не дека не се скликавме, си чувавме на телефон. Не ја чувствував потребата да докажувам на некојси дека сум во врска.
    Почудно ми беше кога еден ми рече дека неговата бивша го притискала да објавува слики од неа.
    Како и да е, ако ви годи постирајте, ако не тогаш да сте живи и здрави.

WildMk, Dream-Girl, _Vallery_ and 2 others like this.
  7. Maja015

Maja015 Истакнат член

Девојки еве ме мене повторно. Доколку се сеќавате за проблемот шо напишав пред месец и нешо дека на дечко ми му го земав тел у кола али отиде по цигари и немав доволно време да проверам се. Успеав да видам дека пишува со 4-5 девојки. Им ставал реакции , со една и подолг разговор имаше. Не му кажав нишо за тел туку дека од мое маало познаници ми кажале и му ги набројав сите. Рече дека немал нишо , онака им пишувал од разонода на пријателска база. Бевме раскинати 2-3 дена али се смиривме. Само шо се вратив од кафе со другарка на негов другар и негова познаничка. Ми кажа дека фрлил у вода 3 долги врски , дека премногу бил навлечен на пиење уште од млади години , доста пушел (трава) па некад и на бело бил. Девојката ми даде совет како на сестра да бидам опрезна и да внимавам зашо многу бил очиклен. Вака со мене е ок , некад знае да се испонаша и да ме извади од такт али нешо ми има сомнително у врска со нас. Пред една две недели ми се јави да ме слушне и после тоа 2 часа го немаше наводно заспал у 19 часот… хмм. А не кажа ни дека го фаќа дремка ни нишо такво. Ќе ми каже дека работи не може да пишуба али го гледам дека е активен на фб. И постојано имам еден месец некое гадно чувство у душава, сонувам дека ме вара имам кошмари. Дали дека ја изгубив довербата или нешо има. Некад многу се трудам да му верувам али ипак нешо у мене ми збори дека не е човек за доверба дека може се да очекувам. Инаку 3 месеци сме у врска. А гледам дека бројот на пријатели му се зголемува, и на инста исто. Напомена: за еден месец полни 28 години, ако е од значење ова.

8. Summerbaby

Summerbaby Популарен член

Прво чепање на нечиј телфон ... опсесивно ми е . Јас мојот телфон на никого не би го дала и после 5 години врска освен јас ако не сакам да покажам нешто. Дали е пријателски враќањето или повеќе од тоа неможеме да знаеме додека нема посилен доказ. Инаку муабетот на познајничката земи го како знак очите да ти бидат 4 отворени пред да се затрескаш во него и да го видиш во сите светла. Па времето ќе покаже дали со добра намера е кажано тоа или не. Се гледа човекото каков е уште првите месеци само некогаш бираме да не видиме некои работи. Дај му време на времто ...

Maja015 likes this.
  9. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Јас сега ти давам совет како на сестра: Батали го и спаси се од него. Уште тогаш требаше да расчистиш. И годините не значат ништо и не се мерило за зрелоста на личноста.

10. Maja015

Maja015 Истакнат член

Да мила али за тие години се знае кое е правилно однесување и како треба да биде.

Just.do.it likes this.
  11. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Штом пишувал со други девојки, без тебе да ти каже, а кога си прашала вели пријателски пишувал, малку сомнително е. Зашто да крие ако се само пријателки?
    Дечково воопшто не е сериозен според ова што го кажуваш.

oblace1, Feminka22, raww and 4 others like this.
  12. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Така треба, ама на секакви ќе наидеш во животот. Индивидуално е. Зрелоста повеќе доаѓа од искуството во животот, ситуаците со кои се соочил, карактерот, начинот на размислување, воспитувањето, па и од самото општество.

poppie and Maja015 like this.
  13. Maja015

Maja015 Истакнат член

Па незнам зашо на пријателки би ставал wow реакции и она човече со срциња на очи:inlove: . А и негираше првично дури искочи од play он беше прав.

Just.do.it likes this.
  14. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Зошто одиш уште со него а знајш дека си пишува со други?(facepalm)

oblace1, Jana06, WildMk and 2 others like this.
  15. Maja015

Maja015 Истакнат член

Зашо сум невидена будала и баш ради тоа секад сум заебаната страна… сакам пак да успеам детално да му го земам тел и да го плукнам и крај да ставам. И се у фаца да му плеснам.

Feminka22, WildMk and Stark like this.
  16. deskarada

deskarada Форумски идол

Те памтам од минатиот пат.
    Зошто воопшто му се смири?
    Знаеше дека пишува со други женски наоколу и свесно му се смири.
    Три месеци не се ништо и фактот дека ќе прави 28г исто. Годините не се мерило за зрелост.

Ако сакаш да си скратиш нерви и време знаеш и сама шо треба да направиш.

oblace1, Ivan4e04, Feminka22 and 9 others like this.
  17. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Премногу црвени знаменца за да останеш во врска.
    Кај шо има чад има и огин. Не си ја троши младоста на вакви ликови, едноставно постојат луѓе кои и под разно не би се смениле.
    Сигурно и пуши и пие во твое присуство ако е вистина тоа што ти го збореле. Според мене и 3 месеци се многу за да ги пројдеш со ваков тип.

oblace1, Feminka22, poppie and 4 others like this.
  18. Maja015

Maja015 Истакнат член

Трава никад нема пушено пред мене, ни па нешо многу да пие кога е со мене. Ама кога ќе искочи со другари се опива често ептен многу, дур мене ми е срам за него. И ми има кажано дека пред 2-3 години имал пробано бело али само 2-3 пати нишо фазла.

WildMk likes this.
  19. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Сигурно било само 2-3 пати?

Veta, raww and cresa-jagoda like this.
  20. Maja015

Maja015 Истакнат член

Така ми кажа мила…