Срцето ти е како: Ако згрешам нека изгорам. Умот ти е математика. Јас лично секогаш со срцето напред, еднаш се живее.
Zapoznav tip na interesen nacin. Ete pocnavme da se gledame, sve super. I taka gi spoivme drustvata. Pocnavme na kafiina, duri si velam realnost li e. Ne sum zaletena da recam, ama posle dolgo vreme interesen tip. I so se desava. Go vikam so moe drustvo vo disko, gi zapoznava se okej. Se ponasa super. Drugarka mi me nosi u wc i mi veli lred 3dena se dodvoruvase na moja prijatelka. Mi pokaza i catovi i se. I toj ja zasledil tipkata taa ne. Toj bese podnapijan vecerta i samo i rece poznata si mi od negde. Veecerta nis ne mu kazav. Utredenta mu vikam i toa niz muabet vaka i vaka. Mi veli dobro, so tocno se slucilo, jas i taka bev pijan nisto cudno. A mi rece deka se opijal i pravel gluposti. Sto bi napravile? Bi dale sansa zasto ste na pocetok, ili prekin? Pocnav da mu vrakjam ladno jas, go distancirav.
Ако сакаш сериозна врска, овој не делува на сериозен. Ти вели поднапиен бил, ама пред 3 дена нели се додворувал, не таа вечер? Или и тогаш пијан бил?
Па што ако бил поднапиен , не значи дека треба да се пушта на други.. Тоа значи дека кога и да се поднапие ке се додворува на други и ете ти проблем во врска ... Не само он , сите машки што пијат и се пуштааат треба да мислат на време што прават ...
imav edna bivsa so mi bese i najdobra drugarka i se, ja sakav premnogu i duri i bezrezervno i veruvav. napravi se so mozese da se napravi vo edna vrska, izneveruvanje, lazenje itn... i igrav igra odnosno znaev se so praj ama cekav da vidam do kade ce odi itn.. me potcenuvase se i seshto mi pordavase moralni vrednosti itn, i kazhav se vo lice i deka ne ja sakam takva kako so e itn. prekinavme da zboruvame skoro mesec, iako bevme vo isti drugstva gledam so e mozno povekje da ja distanciram i ignoriram. Pocna pak da mi pisuva itn, aj rekov da vidam so e rabotava, pocna da mi igra toplo ladno, mi skurci ja prasav direktno so ti e filmov eve aj kazi, so odnesuvanjevo, ignoriranjevo itn. I fati mi kazuva ti me napnuvas mene so to so me obvinuvas za prethodno, ti gi produciras ovie emocii kaj mene bla bla. JAs i velam eve otvoreno zboruvam so sakas od mene itn, da vidam kako razmisluvas oti stvarno mi e maka, i te nejcam vakva ko so si. I eve stignavme posle 3 godini da ja blokiram segde itn, pred sakam da e sho podaleku od mene. Iskreno ne znam so ce bese ova problem so mene vakov tolku da se mrazam sebe si pa dase povreduvam olku so imam cuvstva kon licnost sto me izneveri i psihicki i fizicki i gluposti mi ima praeno sto, pa stvarno ne znam so e do mene rabotava. Kako mozam da imam cuvstva za nea i da ja racionaliziram nekosh i da poglednam od 360 stepeni i aj da recam mozebi ce se opraj nesto. Od edna strana nikosh ne i posakuvam nisto losho da i se sluci, ama od druga strana pak ic ne sakam da ja vidam i ja blokirav segde, a sepak zivotite ni se spoeni ushte od deca.. Ne znam so magnet ce bev so mi se slucuvaat vakvi raboti, abe tragi komicen roman mozam da napisam.
Кога он во еден месец успеал да засвиѓа нова,да се олади кон тебе,да му се отсвиѓа таа и пак да се загрее за тебе?Јас после 4 годишна врска да дознаам дека за време на прекинот он уште одма се впуштил во акција не би сакала да се смирам со него.Поготово не да се смирам и уште да има контакт со нејзе.Ако мене ме сака вистински, последно на памет ќе му е да се забавува со други...А ако проблемот бил толку голем за вие по раскинувањето да се отуѓите тогаш нема ни зошто да ти се врати.А више ако се враќа треба да ти е 100% посветен тебе.Еве како ти изгледаш во очите на таа друга девојка?Што ли слика има таа за тебе и вас?Си го полни егото дека он нејзе ја свиѓа иако е со тебе.Ако се решил да се врати со тебе во врска треба да изгуби секаков контакт со таа личност а тебе да ти докаже дека само ти постоиш.Он може ја кажува вистината и навистина ништо не чувствува кон неа.Ама како партнер од долга врска што те цени и сака треба да се загрижи за твоите чувства и да не ти дава причина да сомневаш.Да ти докаже дека не му е важна друга личност.Ако е со тебе и тебе те сака што ќе му е контакт со таа личност?И не може според мене туку така му се засвиѓала, па веќе не му се свиѓа..Да може сфатил што има дур сте биле раскинати и присакал да ти се врати ама при секој проблем ли он ќе засвиѓува други?Или нека ја избрише од социјални мрежи и прекине контакт или јас би раскинала.Да ја запознал како другарка и да изградиле чисто пријателски однос нема проблем,нека се дружи и нека те запознае и тебе.Ама еден месец е премалку за туку така да развиеш и изгубиш чувства.Ќе те јаде сомнеж цело време околу таа личност ако остане како појава макар и на социјална мрежа во вашиот живот.
Најди си занимации во животот,пополни си време, блокни ја сегде да не ја гледаш, кажи на сите блиски да не ти ја спомнуваат, дружи се и посвети си се себе.Еден ден ќе ти се згади таа.Кога ќе почнеш повеќе да се цениш и да си ги гледаш квалитетите...Прави продуктивни работи што тебе ќе те изградат како личност и ќе те дигнат ниво пред неа.Сега ја сакаш, и ќе продолжиш да ја сакаш.Можеш да сакаш некој и без да си со него.Не е здрава таа околина за тебе и ќе ја сакаш одалеку колку и да не заслужува.Сепак колку и да згрешила не можеш одма да изгубиш чувства.Најпрво помири се со сопствените чувства и научи да живееш со нив.Мисли ја ти нејзе,сакај ја ама терај си го животот.Како што ти ќе растеш чувствата ќе ти избледуваат и верувам дека ќе достигнеш степен да се згадиш од неа.Само посвети си се себе...
Имам слично искуство со моја пријателка. Исто така како вас бевме многу блиски. Од основно заедно, во средно неразделни, во ист клас бевме. Но за жал како созревавме така почна да ми пречат некои однесувања кај неа. Секојдневни нервози имав за глупави работи со неа. Едноставно ми го комплицираше животот и јас тоа го толерирав. Пробавме да ги надминеме несогласувањата, она беше свесна дека има некои лоши особини ама едноставно некои работи неможеше да ги смени. Јас тоа го сфатив како да не сака да се смени и како да и е побитно да си биде се по нејзино отколку јас да не сум оштетена. Јас повеќе вложував во нашето пријателство од неа. Требаше или да ја прифатам каква што е или да не се дружам ич. И престанав да се дружам после долги години и ми олесна. Запознав многу нови пријатели низ годините и сфатив дека пријателството не треба да е емотивно исцрпувачко и токсично. Со тек на времето се потсмиривме, почнавме пак да разговараме и го обновивме контактот, почнавме и да се дружиме повремено, ама никогаш не бевме како порано. Во однос на работите што ми пречеа никогаш не се смени, си остана иста, човек на кој не можеш да се потпреш. Сега веќе и не живее во земјава и многу ретко контактираме. Од денешна перспектива и јас истото се прашувам, зошто само за пријателството со неа ми е криво што не опстана. Претпоставувам дека е затоа што бевме многу блиски. Ама ако сме биле блиски толку , после се прашувам како и на неа не и е исто толку криво како што ми е мене или како е можно после се што сме поминале заедно да не сум и битна доволно барем колку да крене слушалка и да се јави да праша како сте, што правите. И чуствував со години некоја разочараност и лутина кон неа, ама сега веќе немам такви емоции. Сфатив дека јас веројатно многу повеќе сум се вложила емотивно во таа врска од неа. Мене пријателката ми била поважна од некои други нешта во животот ама тоа не било обострано, она не се осеќала исто. Моето место на листата на нејзините приоритети било доста пониско. И си го прифатив тоа и си продолжив со животот без лутење. Нејзе и посакувам се најдобро во животот, секогаш ќе ми биде драга, тоа чуство нема да исчезне, без разлика на кавгите и лутењето. Ама, не се обидувам да го обновам контактот, не гајам никаква надеж дека ќе се обнови пријателството и веќе не иницирам комуникација. Едноставно ми нема поента. Дури не ни сакам да се инвестирам и посветувам на некој однос/релација во која нема да добијам од другиот за возврат во иста мерка посветеност. Сега знам како треба да изгледа едно вистинско пријателство.
Излегувам со една девојка, се знаеме една недела а некако многу бргу се одвиваа работите-излегување скоро секој ден, допишување, зборување на телефон. Инаку станува збор за паметно девојче со многу разбирање, но некако многу сака внимание и да е привржана. Воедно мене ми се јавува мало чувство на страв и несигурност што вака брзо се одвиваат работите иако ми се допаѓа како личност пред се и гледам на неа долгорочно за разлика од многуте партнери што сум ги имал претходно. Би бил благодарен за совет до од некој со слично искуство
Нормално е да си бара внимание, затоа ти е девојка утре жена. Ако не сакаш да се гледате секој ден разговарај со неа, кажи у стил "сакам поретко да се гледаме на 3-4ри дена да видиме колку ќе си недостигаме".
Секако дека е нормално и многу ми се срцки такви девојки и пред се секогаш ке го има моето внимание, но акцентот ми беше дека многу рано се случува во споредба со моите искуства од претходни бишви партнери(a сум ги имал доста ). Можеби и затоа ми изгледа необично.. Во врска со гледање имамо спомнато нешто во таков стил и имам приметено лутина и разочарување кај неа иаку не го прикажува тоа
Те фаќа страв? Едноставно со некои луѓе се случува таква конекција од прва, како да се знаеш 100 години...нема ништо лошо во тоа, се додека и тебе ти годи
Секој треба и за себе да има време. Нормално е сѐ што вас ви одговара. Ако имаш потреба од повеќе време за себе, разговарај, треба да те разбере. Инаку нема правило, некои комуницираат поинтензивно некои поретко во текот на денот. Исто и гледањето, договор е. Страв и несигурност нема потреба, ако ти одговара така, уживај во нејзиното друштво.