Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Секогаш е истиот изговор „ако правел нешто што не треба, не ти даал пасворд“ |( И сигурно не му веруваш, нели?
    Ајде со една, па со друга, па ќе се најде и трета, а ти ќе бидеш таа која секогаш ќе „простува“ и се нервира! Лошо, да, ама реално ;) Некогаш можда за занимација и ќе се смува, па и спие со некоја :tmi: А дополнителна околност е што сте од различни градови.

2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.394
    доколку му се познати ок јас сум многу против за разговор со непознати на фб па биле тоа машки или женски. тоа сум му го дала до знаење и така е. Инаку треба да си направите разговор и ете еднаш си простила втор пат ок, али трет пат јас да сум би било крај. ете тоа сум јас ме нервира фб и ми ги коне живците премногу :devil: :devil:

3. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    ајде и јас да пишам на темава :( веќе 3 недели скоро поминаа како раскинавме јас не можам да се опроравам ;(
    Идев со дечко ми 2ипол години, се беше совршено (нормално имаше на моменти мали кавги, како и во секоја друга врска).Во последните некоку месеци тој секој викенд си одеше дома! За велигденов повторно не бевме заедно, тој си замина надвор од скопје (живее постојано тука во Скопје и тука студира но по потекло е од друг град и тоа го смета за дома, а не тука иако овде е со целото семејство, цело време), и јас решив да идам надвор од Скопје. Бевме разделени 4 дена него никаде го немаше, ако не му се јавев, не ми се јавуваше, а кога ќе сакав да го слушнам секогаш беше презафатен за мене, или пак премногу официјален и краток во одговорите. Се се сведуваше на ДА, НЕ ,АХА, ОК, ЕПА ДОБРО.
    Kога се вратив во Скопје сакав да поразговарам со него, зошто навистина беше премногу ладен, сакав да знам што се случува. Се видовме направивме муабет околу се ова што се случуваше и се договоривме да не избрзуваме со одлуки непромислени т.е да не раскинеме да видиме како понатака ке се одвиваат работите.
    После 2 дена се видовме и тој само ми рече ИМАШЕ ПРАВО ПОДОБРО Е ДА РАСКИНЕМЕ, ТОА НЕ ЗНАЧИ ЈАС И ТИ ДА НЕ ОСТАНЕМЕ ДРУГАРИ! НИКОГАШ НЕ СЕ ЗНАЕ МОЖЕБИ ПАТИШТАТА ЕДЕН ДЕН ПАК КЕ НИ СЕ СПОЈАТ, ПА ПАК КЕ СМЕ ЗАЕДНО. Иако не ми беше ни малце лесно прифатив, едноставно видов дека тој тоа го посакува.
    После 3 дена му се јавив, не можев да издржам, за да се видиме, ми рече само НЕ ЈА ГЛЕАМ ПОЕНТАТА ВО НАШЕТО ГЛЕДАЊЕ САМО ПОТЕШКО КЕ ТИ Е ТЕБЕ, АМА АКО ТОЛКУ САКАШ ДА МЕ ВИДИШ ОК ДОЈДИ НАКАЈ МЕНЕ. Отидов одма, и кога го видов толку силно го гушнав што мислам ќе го угушев ако го држев уште 1 мин. Правевме муабет, и јас му реков да се обидеме уште еднаш зошто се сакаме, сепак немаше никаков проблем меѓу нас, а од него добив само едно ладно НЕ ТЕ САКАМ ВЕЌЕ. Како може за 2 дена да ме отсака не ми е јасно!? Истрчав од кај него, не ми беше ништо важно, дојдов дома и се убив од плачење. После тоа нон стоп ми пишува на фб, се однесува сосем коректно со мене, му кажав дека го сакам и дека ќе се борам за него. Повторно добив ладен одговор НЕ ЗНАМ КОЛКУ ТИ Е ПАМЕТНО ТОА, НАЈУБАВО КЕ ТИ БИДЕ ДА МЕ ЗАОРАВИШ, УБАВА СИ, ПАМЕТНА СИ ЌЕ ДОЈДЕ НЕКОЈ ДРУГ ВО ТВОЈОТ ЖИВОТ... но јас не сакам да дојде друг јас го сакам него
    Другарките ми зборат дека 100% има некоја друга (од тамо) што му го има завртено умот, а знае дека јас го сакам и дека би го чекала, па затоа сеа го прави ова!
    Од друга страна tој секогаш ми го спомнува тоа НИКОГАШ НЕ СЕ ЗНАЕ, МОЖЕБИ ПАК КЕ СМЕ ЗАЕДНО, АКО МЕНЕ МИ СЕ ВРАТАТ ЧУВСТВАТА ЌЕ ТЕ ПОБАРАМ ВЕРУВАЈ МИ, И САМ ЗНАМ ДЕКА СИ СОВРШЕНА ЗА МЕНЕ, АМА ЕДНОСТАВНО СЕА САКАМ ДА СУМ СЛОБОДЕН ДА ГО ИЗЖИВЕАМ ЖИВОТОТ ДО МАКСИМУМ.
    Не знам веќе како да го толкувам ова... кога и да сум на фб ми пишува, пробувам да го игнорирам ама верувајте ми посилно е од мене и не можам да не му вратам на пишаното јас!
    Што да правам? Ве молам посоветувајте ме. Не сакам да го изгубам целосно! Како да му зафалам? како да направам да ме побара? стварно премногу го сакам
    п.с извинете на долгиот пост само сакав убаво да ви ја претставам сликата за мојот проблем

4. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Нема магија за да направиш пак да те сака :) И да сум на твое место не би живеела со месеци со надеж дека повторно ќе ме засака. Тој се откажал од тебе,пробај и ти исто :) Со неговите зборови ти става сол на рана а ти сеуште си раздразлива па со тоа и понежна. Не гаи надеж, за да не бидеш дупло повредена :) Излези со другарки, најди си хоби, учи, плачи, прави се, и пробај да не контактираш со него ;)

На Peperutka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Твоите другарки се во право.
    Или има некоја друга која му го завртела паметот или му се увртеле неколку убави, слободни и згодни моми и сега се чувствува мачо фраер.
    Во паметот му се врти една работа - зошто најубавите години да ги поминувам "затворен" во моногамна врска, кога можам да свртам пи*ки колку ми душа сака.
    Типично машко размислување.
    И самиот ти рекол дека сака да си биде слободен , да се исфура, да си го изживее животот и младоста до максимум и тоа е тоа.
    Што можеш ти да сториш?
    Со сила убавина, не бидува.

Дечкото игра многу паметно - можеби патиштата ќе ни се вкрстат, meaning - сакам да се е*ам, ама да не ми влегува, т.е. сакам да излезам и легнам со куп девојки, ама ако никоја од нив не излезе вистинска и доволно добра за сериозна врска на крајот, со задоволство ќе те побарам тебе да се вратиме заедно.
    Со таа р-ца ти дава мала надеж, а всушност те чува ко "златна резерва".

Да сум јас на твое место не би простила, затоа што е непочитување кон тебе и вашата врска која сте ја граделе две години и кусур.
    Но, од твојот пост се гледа дека си премногу вљубена и тој момент го сфаќам.

Се' што можеш да направиш и целосно да го игнорираш.
    Единствено така можеш да му го свртиш вниманието, значи нема скајп, фб, муабети на тел. молење, смс пораки, средби - случајни или намерни.
    Пробај да се оддалечиш, занимавај го мозокот со друго.
    Можеби ќе го натераш да размисли, да се врати и полека да ја обновувате врската, ако после оваа негова грешка имаш волја, сили и трпение, а најмногу Љубов за тоа;
    а можеби, со тек на времето и ќе успееш да го заборавиш и како што ти рекол - да си најдеш нова љубов која ќе те цени и почитува, а нема да ти приредува вакви циркуси.

Изборот е твој, ти посакувам секое добро и крајниот совет е целосно да се оддалечиш од него, и тотален игнор.
    Иднината ќе си го каже своето.

На n.a.t.t.y, mims-89, Lov3 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^Па да не ти правам уште потешко-пошто знам како ти е :doh: ,ама можно е да има друга,па да те држи за резерва.Мој совет ти е да се однесуваш ладно кон него ,и ако тој пак ти рече -можно е пак да сме заедно да му кажеш дека не планираш вечно да го чекаш,т.е.кога на него ќе му текнело -тогаш.
    Не мора да значи дека има друга,но не е убаво од негова страна што ти рекол дека не те сака,а потоа ти ја загрева надежта со -може ќе бидеме некогаш пак заедно???
    Остај некое време да се смират работите и ак веќе раскинува нека ти каже бар зошто ,навистина ли не те сака повеќе или само така му текнало да ти каже?.Така да можеш да го прашаш само-зошто ти вели дека се одљубил од тебе а од друга страна ти дава надеж?Неможе така да си игра со твоите чувства,а знае дека го сакаш.Олади и ти,ќе видиш како ќе те бара.На крај краева,не е ни прв ни последен...и не дозволувај да си игра со тебе... :!: поз

7. n.i.k.i

n.i.k.i Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Девојки ви благодарам за искрените совети, се согласувам со вас и затоа денес се држам на дистанца, ми треба малце време да си ги средам мислите, да размислам дали вреди да се дава уште една шанса.

8. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Имам една другарка што го имаше истиот т.е. сличен проблем на овој, само разликата е во тоа што заедно се една година и таа е личноста што на дечкото го кажа сето она што тој ти го кажал тебе. Ако ти е од помош таа не знаеше што сака а го сака и него, мислите и се смешани и не може да се одлучи, да не се оддалечувам, сакам да ти кажам дека можеби не знае што сака, можеби му се измешани работите во главата. причината поради која така наеднаш престанал да те сака самиот тој требал да ти ја каже, искрено и отворено, а ти не си заслужила да не добиеш одговор како вашата врска се срушила за толку кратко време. можно е да има некоја што му го заматила умот, ама требало да ти каже. мојот совет е дека не треба да контакриаш со него, на фб стави го во група да не те гледа он лајн, колку и да е тешко. вака само тебе ќе ти е потешко, знам дека боли ама мора да си силна, ќе дојде друг сигурна сум, со помош на твоите пријатели се ќе биде во ред. мораш да веруваш во тоа, а за понатаму не размислувај дали ќе ви се вкрстат патишата или не. ти живееш денеска а не утре. позз се најдобро.

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ехх сите имаме слушнато такви зборови од дечковци во животот.
    Јас од сегашниот дечко дури и 2 пати :lol:
    Ајде гледај позитивно на тоа, вака и ти си слободна да си се изживееш малку без никакви ограничувања.
    Верувај дека кога ќе сфати дека те губи ќе те бара, јас му реков на мојов, ок бе и мене баш убаво ќе ми дојде периодот, само не рачунај дека ќе те чекам исто ко тебе и јас ќе си бидам во потрага по нешто друго, а во меѓувреме не ме барај ни за кафе ни за ништо ;) и тоа траеше максимум 2 дена :lol:
    Уживај малку сингл, немој да си даваш надежи дека ќе ти се врати, не мисли на него....
    Тие слатки зборови заборави ги, тоа ти е баш ко за резерва да сака да те чува, ама врати му со иста мерка ;)

На Peperutka90, mime87 и mima83 им се допаѓа ова.
  10. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Aко може некој да ми каже што да правам , не се издржува ова веќе ..
    Ми се јави вчера вториов и ми рече дека јас ќе се скарам со дечкото и дека не сум знаела многу работи за него . Го прашав дали јас ќе му се скарам , тој мене или некој трет . Тој ми рече дека јас самата ќе сум му се скарала. Неможам да го разберам што се случува , што сака да направи .. :sweat:

11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Пеперутке ова не е фер спрема тебе !!! :@
    Те убива дечково буквално .... сфаќа ли колку ? :^)
    Не знам што да кажам , знам заљубена си лесно е да се кажува од страна ама јас лично барем.....
    Иако тешко претешко ќе ми биде ќе му кажам се што ми лежи на душичкава , ако на него не му било гајле што руши нешто што се градело толку време и става крај зошто тебе да ти е лесно да глумиш бидала ?!
    Не знам можеби некогаш и негде .... Но немаш 15 години нема никој право да те фаќа на тие финти па ни прв ни последен твоја грешка според мене е што си му дала до знаење дека СЕУШТЕ ГО САКАШ те има во рака го видел тоа што очекуваше ...... ?
    Продолжи понатау .... Цел живот е пред тебе не залажувај се отворено ти кажал , остави сега тоа некои минимални шанси ако може така да ги наречам :?: . Исплачи се ,врескај , ќе ти помине .....
    Не заборавај НИКОЈ не заслужува вака да те третира .... Подобро да те памети како онаа која не дозволи да си играм со неа отколку ее таа ме чека немам гајле ја имам кога сакам ...
    Дај си време сепак се е многу свежо а очигледно навистина многу ти е важен типов ..... Ќе бидее ;)

12. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882

13. Peperutka90

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    девојќи фала ви многу за советите.
    Решив од денес колку сака нека пишува не му враќам, ако ме побара после извесно време ок, ако не никогаш не ни бил за мене, мислам дека доволно се понижив. Срцето ми вика едно, разумот друго. време е да почнам разумот да го слушам и да мислам со ладна глава! Грешката си ја наоѓам во себе, премногу му допуштав, баш поради тоа дека не сакав да се осети угушен во врскава. Ја имаше цела слобода на светот, никогаш не сум му рекла НЕ ИЗЛАГАЈ ВЕЧЕР СО ДРУГАРИТЕ ИСКОЧИ СО МЕНЕ, секогаш моите планови ги координирав според неговите, па макар тоа да значеше да останам цела ноќ будна за да учам (да надохнадам за времето поминато со него).
    Морам да се исконтролирам, морам! Извинете што ве гњавев ама стварно ми е многу тешко!
    уф колку добро ми дојде реченицава еј!
    Ви ветувам од денес ќе се сменам, ќе бидам и јас сурова како он!
    зошто толку проклето многу го сакам???!!!! :@ :@

14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    како да му докажиш на некој го сакашш??..цело време му кажвам дека го сакам, дека тој ми е се..ми вика докажи..како да му докажам малку е овааа??...го прашвам дај кажи ми шо да напрам..и вика немора ништо да прајш ти..ко незнајш ти..не ти кажвам и јас..луѓе ве молам за помош нејќам да го изгубам :(

15. Peperutka90

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    дали дечкото иницира индиректно на секс? или мене ми се чини? :?:

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Сте биле интимни досега? Ако не - ти бара, ама врти одоколу :D
    :wasntme:

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    не сме биле досега..и јас прво на то помислив.. ама не му реков него ништо...ми вика со едно те сакам нема да докажиш дека ме сакаш..јас не ти кажвам како да ми докажиш научи сама... |(

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    пеперутче и јас на то помислив :?:

19. Peperutka90

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    eпа срце тоа е...
    немој да одиш на тој чекор ако не си спремна, нема право да ти врши притисок, ако не е сигурен дека го сакаш тоа е негов проблем
    Не избрзувај! :!:

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    страв ми е..нејќам заради то да го изгубам :( :(