Видел прилика. Да е само за пријателство немало добро утро да пишува. И толку да се труди да одржи комуникација.
Ок дечки, мал апдејт. Дечково значително се подобри, проблемите ги средил, зборевме и за тоа и се на крај е ок. Дури ме бара секој ден, не само јас, здрава комуникација имаме. Смеи, шали, сериозни разговори. Сега друго, бидејќи е од друг град, бидејќи е преоптоварен со работа многу ретко се гледаме, у еден месец само два дена има слободни па што попрво, дали да помине време со родителите бидејќи сам живее, дали со друштво, дали да одмори а се случува да работи и да биде на терен во друга држава преку работа. Не сум себична да го терам да доаѓа кога знам дека некогаш е уморен, размислував да го посетам во неговиот град но со неговата работа никогаш не се знае. Не сакам да изгледам нападно, гледам дека знае да ја начне да се видиме, ама само на тоа останува. Ми значи, дечково е ок, навистина. Да бидам трпелива, да го прашам што планира или нешто трето? Немам баш храброст да му кажам како се чувствувам во врска со него.
Devojki povtorno jas, ne sum pametna kako vekje da postapam. 4 meseci sum so deckoto i nad milion stvari sum prosla samo za da bide , zaso imav mnogu loso iskustvo so prethodniot. Prv mi bese me otkaci mi raskina i si najde nova devojka. 27 godini e decko mi i pisubvav pred nekoe vreme deka drugarka na kafe me predupredi da bidam vnimatelna so nego zaso bil mnogu cuden tip. Znam i sama deka mnogu pie od mal, a taa mi kaza deka i pusel marihuana i smrkal. Prosto osekam teror u dusava , retko iskacam koga i da iskocam napnato e. A toj inace raboti i postojano e na rabota stvarno nema mnogu slobodno vreme ali za nego sekad si naogja. Kaj mene u grad pocna da doagja na 2 nedeli a dokolku ima opcija toj da iskoci odma ostava i rabota i sve. Da deka mu e psihicki i fizicka rabotata ali sto e mnogu mnogu e. Pravi planovi kaj kje setame zaedno i niso od toa ne realizira. Baska e i mnogu losh karakter nikako ne privakja kritika sve e on u pravo. A i premnogu e somnitelen kao neso da muti, u javna vrska sme da ali ipak i kako da se krie, zgora na sve i toa so mu go pipnav tel koga beshe u tobakoto, devojkava so me pouci da bidam oprezna. Trebashe da ideme u Belgrad kao demek ali niso ne spominja me zalazuva bukvalno, toj ne doagja da iskocime na kafe a kamoli pa Belgrad. Ne sakam niso materijalno da me seta , da mi plakja nego minato vreme so nego. Kako da postapam se vadam od kozha koga gledam deka ocigledno si go ladi so mene , za so ekipata ima vreme i za sve za mene ne. A inache epten e ,,zaljuben u mene” , ocigledno dodeka ne si najde podobra prilika na tie sho im se udvara. Help
Па откачи го, не знам што бараш уште со него... Ако сакаш да си го трошиш за џабе времето троши си го, ама дека ќе го смениш, никогаш нема да го смениш. Така да ти си знаеш...
Се дрогира, пуши, пие. Лаже, кажува едно не исполнува. Не се менува. Нема ни да се смени. Иди си од него. Не чекај ѕидот да се претвори во врата.
Почни да размислуваш како е да се гледаш во таква ситуација од страна? Ти се допаѓа тоа што го гледаш? Сакаш таков да ти е животот? Тие типови на луѓе носат само невољи. Не дај боже да не му го направиш ќефот во иднина може фатално да е. Размисли дали сакаш така да живееш? Наместо да го трпиш тоа сигурно има некој што ќе ти ја даде целата љубов, време и почит што ја заслужуваш. Дали вредиш така да ти е во животот како сега? Кога ќе се почитуваш сама друго се ќе то се нареди како што треба
Биди си со него, трпи го, оди му по кејф.. И да ти дадеме совет пак нема да послушаш, затоа терај си како и до сега.
За 4 месеци врска не треба ни да мозгаш многу и одма да го откачиш. Ништо не си ни изгубила, ни нешто многу големо време, ни ништо. Да не ме сфатиш погрешно, се почесто забележувам кај девојки над 20+ шо трпат се и сешто и наоѓаат било каков дечко со кого не се ни среќни само да не се сами во животот. Кај тебе ова што го прочитав, дечково нема буквално ништо направено за да те привлече да си со него, ми делува како да не сакаш да си сама и затоа го трпиш, не дека он како особа има нешто квалитетно да се пропушти. Наместо да го трпиш ова, откачи го, посвети си се на себе и не се форсирај околу тоа да не си сама и да најдеш некој, ќе видиш дека ќе ти биде подобро во животот генерално, а вистинска и нормална љубов ќе ти дојде кога најмалку очекуваш и форсираш. Мое лично и најискрено мислење.
Све што пиша за него е негативно , сигурно нема да ти кажеме дека треба да продолжиш со него. Најди си подобар , овој е катастрофа .
Не треба да трпиш секакви глупости за да биде "се во ред" во вашата врска, вака како што се однесува твојот дечко не остава впечаток дека ќе се подобри во иднина. Штом не наоѓа време за тебе, не гледам причина зашто да ја продолжите врската. Дечкото воопшто не се труди за вашата врска. Според твоите кажувања мислам дека е нестабилен и незрел тип. Не си губи време со вакви.
Искрено вака читајќи те, ми остави впечаток како да уште не си свесна дека сите овие мани ги има твојот дечко, затоа што и покрај сите негативности ти бараш совет како да постапиш за врската да ти успее. Сакај се себеси доволно и не дозволувај никој да те погазува. Ќе си најдеш некој што ќе те почитува и ќе му бидеш цел еден универзум.
@Maja015 Бараш совет, а одговорот го знаеш. Зошто толку не се цениш себе си? Зошто дозволуваш вака да се однесува некој со тебе, да не те цени, да не те почитува. Колку црвени знаменца имаше уште на почетокот, што чекаш сеуште? Ако ти не си среќна во врската, не вреди ништо. Раскини му, спаси се и посвети се повеќе на себе и твојата самодоверба. Цел живот е пред тебе.
Апдејт женски , бевме 3 часа заедно само што си доаѓам, тврди дека ме сака многу , му значам , сака да е со мене. Вели ќе се поправи со разговор се се решавало.
Зошто воопшто бараш совети на форумов ко ниту еден досега не го примени? Терај си вака, ќе ти дојде паметот ама ќе биде доцна.