Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    a спремна си да се жртвуваш? баш поради тоа не те заслужува!
    треба да чека да си спремна, никако да не врши притисок, посебно па ако ти е и прв пат!
    И што дека ке легнеш со него? Ке му докажеш така дека го сакаш?
    ако не си спремна НИКАКО на тој чекор!
    Извини ама дечко ти е ПАПАК невиден :@

2. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ти бара ,ти бара,ама нејќе директно да ти каже.
    Љубовта се докажува постепено,со мали ситници,ама значајни. А не сеа,ајде исечи вени за мене,ќе знам дека ме сакаш,или ај дај ми се.
    Олабави малце,ако не си спремна не му се давај,ти врши притисок и се чувствуваш виновна.

3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    дефинитивно не сум спремна на таков чекор..се сложвам дека не треба да вршии притисок врз мене..да прв пат ќе ми е...ама се уште се немам одлучено на таков чекор...и сега засега мислам дека ми е рано..

4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    И на крајот јас за се крива сум :devil: ..ама нека не очекува ваков чекор од мене сега ;)

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Ади888
    ти не си душо за ништо виновна во целата ситуација тој е виновен зошто?
    постојано врши притисок на тебе можеби не дирекно но сепак врши цел тој притисок тебе те двоуми иако длабоко во себе знаеш дека ти не си спремна за таков чекор ако тој те сака и почитува нема повеќе воопшто да ја спомне таа работа и ќе чека све спонтано и самото од себе да си дојде што си е и така нормално значи никако ти да не се жртвоваш за само да ги задоволиш неговите потреби па ако го сториш тоа каде ќе биде твоето ЈАС ќе се чуствуваш ужасно
    а типот ако е очаен за секс широко му поле
    љубовта се докажва и покажва на милион други начини со убави слатки детали поклончиња ... сето тоа бавно но сигурно ја храни љубовта

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    сака да има секс со тебе ама како што гледам нема ни храброст во лице да ти каже. такви притисоци се најлоши. а љубовта не се докажува со тоа ако му дадеш. пример-јас имам 21 година и дечко ми не ми веруваше дека сум невина, он има 25 и од одма ми побара, јас му кажав и кога сфати дека сум невина рече-муабетов го правиме сега, а следниот пат ти кога ќе сакаш, не е битно кога. после 3 месеци јас сама си кажав дека сакам да имаме односи, а муабетот ниту еднаш веќе не беше направен, еве сега сме скоро година заедно. затоа немој да дозволиш некој да манипулира со тебе, баш напротив ти ако сакаш направи го тоа а не тој ако сака и плус гледам дека си паметна и одма си сфатила дека не е убаво така да те форсира, најлошо е ќе те оттргне од него. кажи му го тоа во лице и види ја неговата реакција и види што има да каже за тоа. позз се најдобро. :)

7. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Ади, треба тој да ти покаже дека те сака со тоа што нема да те принудува на нешто што не сакаш или едноставно, на што не си подготвена. И место ти да му докажуваш, сврти ја малку работата, нека ти докажува тој. И како што тој одоколу ти вика „дај ми за да ми докажеш дека ме сакаш“ ти одоколу кажи му „не ми барај за да ми докажеш дека ти ме сакаш“... :P

8. n.i.k.i

n.i.k.i Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Ади, одлучисе на таков чекор само ако навистина го сакаш тоа и ако си подготвена а не само за да ги исполниш неговите барања. А тој ако вистински те сака ке има разбирање за тебе и ќе почека малце ;)

9. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Ќе кажам се во скратена верзија :)

Бевме заедно година и два месеци, се сакавме, се беше топ- и секс и се... Открив дека ме изневерил со неговата најдобра другарка што е мнооогу постара од него- 13 години. Веднаш му раскинав, не бев толку повредена колку што бев лута и гневна! Баш имавме што се вели чил врска- без караници големи, љубомори, со доверба со се. Работата е тоа што тој спиел со неа пред да се фатиме- а јас не знаев и преку цела година они беа другари- имаат службени- работни обврски заедно и обавезно се гледаа барем еднаш во неделата- тоа прерасна во пријателство - и мене ми стана ќената пријателка. Е сеа од коа убаво го фатив во лага - и уште дознавам дека ме лажел за што све не.

Значи јас го исклучив сосема од мојот живот и бев кучка (каква што секоја жена треба да биде во вакви ситуации) го отерав кај што треба и го згазив ко бубачка.
    Не знам дали го сакам- онака можеби малце ми е сега климаво се бидејќи ми е матура и некако се осеќам сама. Повеќе преовладува лутина и гнев... ве прашувам што мислите да направам кога ќе се сретнеме- се немаме видено веќе 20тина дена, не смее да ме бара никаде и затоа не сме во контакт. Дали да се однесувам среќна и весела ко ништо да не се десило или пак да бидам ладна? Бидејќи ако сум ладна и ладнокрвна ќе знае дека го мразам а не ни заслужува да го мразам бидејќи е ѓубре покварено- нели сепак имам некои чуства- има нешто во мене. Или пак онака баш ко да не се замарам?

гушки

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Дали спиеле само тогаш или спиеле и додека сте биле во врска?

Ако е првото, немаш право да се лутиш.
    Можеби спиеле, поминал меракот и сфатиле дека се само другари.
    Не ти кажал нормално, зашто знаел како ќе реагираш, а сакал и да си ја задржи како другарка.
    Навистина не гледам нешто посебно трагично, кога секој си има право на свое минато, свои тајни.
    Тоа што си во врска со некого, не значи дека треба да знаеш се за него и обратно.
    И онака се случило додека НЕ СТЕ БИЛЕ ЗАЕДНО, т.е. ВО ВРСКА.
    Jас си имам свои тајни, дечкото сигурно си има негови, на крај памет не ми паднало да подпрашувам и откривам работи.
    Што е во минатото, си е со причина, не ти кажал зашто не сакал да те повреди и да биде чудно помеѓу вас тројцата.

Mорам сепак да кажам дека не делуваш многу повредено.
    Што треба да те натера да се запрашаш - дали воопшто ти значи или ова е само изговор да го откачиш?
    Не е мала работа, точно, но не е ниту крај на светот.
    Причинава не е доволно добра за раскинување на толку долга врска.

11. GreenEyedBabe

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Не се докажав јас, извини. Па ми призна дека се залапале минатиот месец а во декември типката почнала да му кажува како умира по него и како не може да живее без него. Е не било лапање туку бил секс и не било еднаш

12. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Тогаш едно прашање, зошто уште се замараш со него/неа воопшто?
    Не те води самото негово однесување кон правиот одговор?

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Тоа е веќе друга ситуација.
    Убаво што си направила така, си направила вистинска одлука.
    Јас мислев се случило само еднаш одамна, уште пред да бидете во врска.
    Ова е друг развој на настаните и имаш 100% право да си лута, повредена, изневерена и бесна.
    Фак хим, не те заслужува. ;)

14. GreenEyedBabe

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Мм да тоа е се ок, сварно се трудам да не се замарам- изненадно добро се осеќам, само прашањето ми беше како да се однесувам кога ќе го видам?

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Само поздрави го ладно ако се сретнете онака баш очи во очи... и продолжи да се однесуваш среќно, весело и да се смееш... нека види дека не патиш по такво говедо ко него :P

16. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Ладно, ладно, најладно што можеш, како да не постои, како да не постоел, како да не го познаваш и како никогаш да не сте биле заедно, толку заслужил. Најлошо е кога тој ќе сфати дека не ти е гајле, и ќе се запраша дали некогаш и ти било. ;)

17. GreenEyedBabe

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    а не да бидам така весела и нормално да си се поздравам- пошо сепак ако бидам ладна не мислите дека че помисли дека уште се замарам и онака ќе биде гет овер ит

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    А да не се замараш и да си се понашаш како што ќе ти дојде во моментот би ти било најпаметно ;)

На GreenEyedBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Знам точно на што мислиш ...
    Епа вака некако стојат работите ако си ладна во смисол едвај збориш или пак го избегнуваш може да си умисли типот дека си лута (што е вистина) и дека сеуште те боли а тоа не го сакаш зар не ? ! |(
    И јас сум во слична ситуација кога ќе ми излезе пред очи баш кога морам ќе го поздравам со насмевка од уши НО нема да се лигавиш или не дај Боже муабети некои :shake: не заслужил ;)
    Што ми е поентава долови ефект .... Ништо не ми значиш те гледам само како еден од толпата ама не ме боли крајот еве ме среќна и весела ;) верувај ми нема да му е сеедно ;)

20. GreenEyedBabe

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    да да топ мислев! ако види дека сум ладна ќе види дека уствари се замарам! а вака треба да напраам дека сум ок :) фала ви убавици :)