1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Пиши

2. Dominik

Dominik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.399
    Има повеќе опции.
    Најдобро ти е да разговараш директно со него.
    Секој различно размислува и ние џабе ќе делиме претпоставки кога вистината е кај еден,а тој е дечкото.

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. winnie7

winnie7 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    78
    Пиши

4. stjepan

stjepan Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    223
    Прашање,како може да барате некој да Ви пише,а не го ни имате видено типот/ката на слика?

Што ако е манипулатор,некој перверник?Зошто сами не пишете на месенџер,инста и од таму да се допишувате?

5. Duxovit

Duxovit Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    120
    Znaci ke kazam moe mislenje,site maski sto se oladuvaat posle nekolku meseci ili mislat deka se golemi fraeri i deka mozat da najdat podobra ili pak nikogas i nemale iskreni nameri ili zenskata ne mu se ni dopadjala tuku ednostavno gledale da gi iskoristat i da se zadovolat se dodeka ne im dosadi,znaci po mene ne se toa maski,ednostavno ako nema hemija i ako nema nikakvi cuvstva nee vo red da se poigruvaat so nekoja zenska licnost i ednostavno da ja iskoristat i povredat,ako sum masko ali jas site tie bi gi oteral na goli otok da krsat kamen da im dojde pamet,sala na strana ali zalosno e sto se pravat za da si gi zadovolat svoite potrebi bez trunka prvin sram i bez ljudcko vo sebe si mislat samo za sebe a ne i za drugata ponezna polovina....

На Stark и Indiegurl им се допаѓа ова.
  6. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.026
    Членката побара да и пишат за да побара совет, а не за да флертуваат. Не сака јавно да го изнесува проблемот.

На Summerbaby, cresa-jagoda и winnie7 им се допаѓа ова.
  7. Summerbaby

Summerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.790
    He's Just Not That Into You !

Скоз би го тргнала од листата да сум на твое место. Топло ладно тактикиве ... :puke:

8. Summerbaby

Summerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.790
    пиши

9. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.798
    Допаѓања:
    10.144
    Дечки јас имам стварно проблем со мојов.

Не сака никаде да оди, закотвен е дома во кревет.
    10 години сме во врска, заедно живееме веќе 3 години. Ниту еднаш, буквално ниту еднаш немаме отидено на шетање некаде (освен преку лето на одмор, ама не подалеку од Грција и Албанија).

Ми вети дека за НГ сега ќе одиме со авион, и како се ближи времето, само некои изговори има. Не сака и не сака.

Како десет животи да живееме, па ајде нека помина еден така. А не е дека е проблемот во финансии, имаме стварно ептен добри плати. На работа е флексибилен, никогаш проблем не му прават кога и да побара слободен ден.

А јас сакам да прошетаме, барем сега дури сме послободни и без деца. Тој сега кога не сака, со деца па ич. Ми вели оди со друштво каде сакаш. Не е тоа финтата, јас и со него сакам. За се поврзано со излегување, шетање душа ми излегува дури го наговорам, иако после и него му е убаво. Со коронава две години од дома работи, буквално како домашно милениче е веќе.

Некој друг со вакво створение? :D Стварно сакам да го разубедам да прошетаме до некаде.

На Izaabella, Luminary, Ugly Duckling и 2 други им се допаѓа ова.
  10. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.038
    Допаѓања:
    48.402
    камо да бев на местото од дечко ти… убаво пиша ако сега не шетате тешко дека ќе можете со мало детенце:)

еве мој предлог, воопшто не го прашувај за Нова година, организирај се сама тајно, најди дестинација, купи билети и ден два пред поаѓање изненади го - нема кај да бега :)

11. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.798
    Допаѓања:
    10.144
    Ауу нема шанси. Ќе се налути страшно :doh: Јас да сум за 5 мин ќе спремам куфер. Тој ќе се налути...

Жими еднаш ми успеа ова - масажа платив за двајцата. А бе до буквално последна минута ме молеше д откажам. На крај дојде, и ми се заблагодаруваше. Ама вака со карти нема шанса..

На Snowflake97 и elimkd им се допаѓа ова.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.399
    А зошто нејќе да шета?

13. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.798
    Допаѓања:
    10.144
    Па таков е... Домашар. Плус, 32 години е и страв му е од авиони, се нема качено. Пробав да го разубедам, и другари исто, ама џабе. Страв му е (facepalm)

Со кола да одиме демек далеку е, изморувачки е...

Од понеделник до петок си програмира по 10 саати во ден од дома. После си гледа филм, или ќе зготви вечера ако сум зафатена. Ако има седенка со друштво одиме, не прави за тоа проблем. Преку викенд со маки може да одиме во парк, на ручек, или да викнеме другари или да одиме кај другари. Може и цел викенд да го преседи дома гледајќи серии и свирејќи гитара...

Ама вака да шетаме нема шанси. Ни на одмор не сака подалеку од Грција. Единствено еднаш има возено и до Белград. И толку со него.

Стварно незнам како да го разубедам. :|

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.399
    Не би го разубедувала јас.
    Не е ни начин да се стресува пред секое одење, ако нејќе нејќе.
    И мајка ми е таква, страв од авиони, само до Албанија едвај да ја натераш.
    Негова одлука колку време од животот ќе помине во патување.
    Јас би одела со друштво па и сама би одела ако сакам некаде.
    Ако ти ветил за нова година би очекувала да си го исполни ветувањето, а за понатака немој да имаш големи очекувања, прифати си дека е таков, тоа е тоа.

На WildMk, Luminary, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.105
    Тешко се менуваат ваквите или имате исти желби и интереси или не. Мојов па секоја нг му се шета некаде јас најчесто го кочам, ама за други поводи и прилики шетаме, само да е по негово би било почесто, јас многу се мозгам за се детално. Сепак добро е што тој ти дозволува да си тераш по свое иако факт е дека со пријателки и партнер шетањето не е исто.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.291
    Допаѓања:
    47.386
    Само да знаеш дека не сте единствен таков пар. Јас имам пријателка истата мака ја има со дечкото. 10 години врска, 5 години живеат заедно....ама за излегување не смее ништо да му речи. Се тој е уморен, му е мака, подобро му е дома.... а таа една комуникативна, дружељубива, тотална спротивност.
    Тој си седи дома ,а таа си шета сама со друштво. Ете така функционираат.....

На Summerbaby и LadyR им се допаѓа ова.
  17. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    14.069
    Иста ситуација, нема решение, освен да трпиш.. Колку пати му викам да одиме некаде, он се вика ај на есен, ај на пролет, и си одложува, не му се шета, интроверт е и дома му е убаво да седи само, да може цел живот во соба ќе го помине..

18. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Да се смениме со мојов маж:rofl:Дома не се прибира, се би да шета негде, а јас како твојов сум. Бев порано и за шетање и за искачање и за се, а сега удобноста во домот за ништо не би ја менувала. Како мене да ме опиша, ама буквално! Незнам што би ти советувала, тргнувајќи од себеси ме фрустрира тоа убедување и терање да правам и одам негде кога несакам. Одам со сила или ептен ете за кејф на мм. Иначе јас да се прашувам не би. Мислам дека единствено што можеш да направиш е да го прифатиш каков што е, затоа што да го смениш малку потешко. Ќе ти удоволи тук и таму, некој кејф ќе ти истера. Ама дека магично ќе се смени да стане човек што не би се прибрал дома и би се утепал од шетање, потешко! Ова ти кажува човек кој е ист како твојот дечко:D само во женски род:rofl:

На Summerbaby, Snowflake97, LadyR и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.273
    Шо бе да трпиш? Никако трпење женски кажете си што ви смета.

На Summerbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    14.069
    Ние кажуваме, ама џабе, до карактерот на човекот е, или ќе го трпиш или ќе го оставиш во минатото.