Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.995
    Допаѓања:
    81.927
    Немој таквите коментари да те однесат кај погрешен човек. Мораш да научиш да ги игнорираш или само да им кажеш дека ќе си дојде во свое време, дека немаш намера да бидеш со некој со кој не ти е баш добро само за да не си сама.

На sunshinebabe, mssuniquee, raww и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.638
    Допаѓања:
    40.142
    1. Зошто дозволуваш да те допираат вакви коментари?
    2. Моментот кога ќе запознаеш особа што ти одговори не е со поставен лимит.
    3. Тие што ти го прават муабетот се 99% мажени и женето ради реда, а не од љубов.
    4. Си искочила со дечково, не е за тебе, живпт иде даље. Јас отворено би му рекла дека сметам дека не сме еден за друг и готово. Тоа што те виделе со него голем к**. Не се замарај со тоа

На sunshinebabe, raww, Billy Idol и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.216
    Се додека не изградиш став сите ќе го контролираат твојот живот. Па што ако имаш наскоро 27 години, животот е пред тебе и никој нема право да ти врши притисок. Ич не размислувај за другите, никогаш нема на никој да му угодиш како треба, луѓето секогаш ќе зборуваат. Стави се ти и твојата среќа на прво место и гледај да си угодиш на самата себе, тоа е најважно.

На sunshinebabe, raww, Billy Idol и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    17.897
    Кој ти врши притисок?? Твоите дома ли?? Јасно дај им до знаење на тие што ти вршат притисок дека тоа не е нивна работа, ако сакаш на 30 ако сакаш на 40 ќе најдеш партнер тоа не е нивна работа, а ако немаат попаметна работа да си најдат. Не е важно само да бидеш со некој во врска, важна е твојата среќа и ти да се чувствуваш исполнето. И што ако си испаднала со некој на кафе, ќе излезеш и уште со 10 ако сакаш, не значи дека ако си излегла со некој на кафе одма треба да се мажиш со него.
    Стварно не ми е јасно зошто луѓево никако да еволуираат, уште со тие закоравени размислувања.

На sunshinebabe, mssuniquee, Billy Idol и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    4.590
    Boga mi i poke od zakoraven narod zivee vo zemjava. Kolku samo nazadni osobi kako i se vo nasata drzava...

6. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.479
    Ништо не бива со сила. Ако сакаш ќе имаш дечко, ако сакаш ќе се омажиш на 40-50 години. Твој живот е, живеј го како сакаш. Се во свое време. Мислеш дека ќе бидеш посреќна ако најдеш дечко само за они да бидат задоволни? Дали ќе те прашат среќна си со него или не? После ќе те замараат кога свадба, па после свадбата, кога деца. Никогаш нема да им угодиш. Затоа терај си со животот како ти сакаш.

Секогаш луѓето ќе наоѓаат причини да ти најдат маана. Живеј си го животот како сакаш.

На Mencia, Billy Idol, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.672
    Допаѓања:
    23.684

Нека не ти го уредуваат животот други, не само за ова, општо. Се шо мислиш дека е добро за себе си, ТИ СИ ОДЛУЧУВАШ.

На cresa-jagoda и Mikha4 им се допаѓа ова.
  8. Summerbaby

Summerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.790
    :handshake::handshake::handshake::handshake: Браво:clap::clap::clap::clap::clap:

9. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Samo zapomni deka vo zivotot ne e dolznost da imas dete i maz. Dokolku ne sakas momentalno ili ne sakas nikogas ili ne si spremna ili drugi xy pricini togas ne treba ni da imas. Razmisli eve te, ke se omazis so sila i posle sto ke bide so toj brak? Treba li da odis po sudnici i da se razveduvas zatoa sto toj covek ednostavno ne ti odgovara? Ne. Ke si se omazis koga ke bides spremna. A i da ne se omazis da si ziva i zdrava, nema nisto loso vo toa. Kolku luge poznavam sto ne sakaat deca i maz pa eve gi zdravi pravi nisto ne im fali. Ne gi fermaj drugite sto ti zboruvaat i imaj si svoe jas. Ke si go zivees zivotot kako sto ti ke si odredis i toa dokazi im go i na drugite. Ako tie sto te pretiskaat te tolku sakaat ke treba da si cuknat glavite od zid za da si pomislat kakvi posledici moze da ima toa sto ke napravat da se omazis so sila so nekoj. Ne e samo da se ima dete i maz, toa e ozbilna rabota i ozbilno treba da si spremen i psihicki i fizicki a i sekako treba da go poznavas dobro covekot i da imas ljubov sprema nego.

На stingray му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    7.508
    Прва и најсериозна пречка во сево ова ти се коментарите од другите околу тебе во врска со дечко/маж. Кога ќе почнеш да ги игнорираш и да не им се замараш, ќе почне да ти се враќа и самодовербата, ќе исчезне притисокот од блиските и тн.

Поминувај повеќе време со другарките кои не се во врска, почесто излегувај, комуницирај со луѓе и внимавај кого ќе фатиш за дечко.

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.133
    Допаѓања:
    204.608
    И да имаше дечко, ќе те прашуваа и притискаа да се мажиш. И да беше мажена, ќе те прашуваа и притискаа за дете. И да имаше дете, ќе те прашуваа и притискаа за второ.....

Луѓето секогаш ќе коментираат. Немој никогаш да се трудиш да им удоволиш на другите, слушај се себеси. Се во животот ќе си дојде со време, ти си таа што одлучува и ќе живее со тие одлуки.

На flawless., baby-star, Madrugada и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.352
    Со дечко ми работиме во иста фирма. Таму и се запознавме. Во четвртокот од нигде никаде ми кажа дека пред една недела бил на разговор за друга работа и дека ќе дава отказ од сегашната. Ме фати неподготвена затоа што досега никогаш не спомнал дека сака да направи некаква примена во поглед на работното место. Му го кажав мојот став во врска со тоа, како не мислам дека е добра идеја и ги кажав причините за тоа. Но она што најмногу ме погоди е сознанието дека знаел за тоа и си премолчувал цела недела. На прашањата како ја добил понудата, кој му ја дава и слично одговараше дека му било кажано дека не смее да каже. Во тие моменти се почувствував како да не сум воопшто важна за него. Да беше обратна ситуација, дури и да ми е кажано дека не смеам никому да кажам, сепак прво би кажала нему како и на моите најблиски, секако со молба тоа да не се шири. Но вака? Вака се чувстувам повредено. Од четвртокот наваму не правиме муабет. Првите ден два ми праќаше некои глупави мемиња како ништо да не се случило и тоа е се. Се надевав дека кога би поминале неколку денови ќе размисли за се и можеби ќе сфати како се чувстувам, но нема ништо такво. Дали претерувам со реакцијата? Си признавам дека не сакам промени и дека се навикнав да го гледам секој ден, но исто така знам дека му посакувам се најдобро и дека се надевам дека на новото место ќе му биде уште подобро и дека се што мислам сега за оваа промена ќе се покаже како погрешно. Но во меѓувреме сепак се осеќам повредено.

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    3.314
    Пиши го мојот во список.
    Ако не направам иницијатива да организирам патување, искачање, ништо од него.
    Еднаш бевме во Турција на одмор (на место каде ја веќе сум била и прошетала) го отепав од убедување ајде еднаш си дошол ај да прошетаме, има тури. Не бе братче, како ги ставивме пешкирите, окапавме на плажата.
    Страшно, никаква машкост, иницијатива, изненадување, авантура.

Пред некој викенд ми вика утре ќе те шетам. Ја сирота мислев се организирал станувам рано, тој станува и вика, кај сакаш да те носам? (facepalm) дојде 11 саат не успеавме да се договориме, се искаравме и си легнав.

На Izaabella, Ugly Duckling, x-MajaEsposito-x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    1.271
    Без навреда но ова ми звучи како тој да не мисли дека врската ви е сериозна и не ти верува.

На Just.do.it, Arja и Ljubova им се допаѓа ова.
  15. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    21.520
    Јас му велам на мојот дека живеам за денот кога ќе ми речи испланирав и закажав да одиме таму и таму. Па колку и да не ми се бендисва местото ќе урлам од среќа.:rofl::rofl:

Последна измена: 20 декември 2021
    На sunshinebabe, elimkd, Luminary и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    3.314
    Срчка ќе ме фати :rofl::rofl::rofl:

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.137
    Да сум на твое место и јас би се чувствувала повредено.
    Мислам дека не претеруваш со реакцијата. Шок ти дошло, изненадување.
    Ако сте долго во врска ако сте блиски и отворени требало да ти каже па макар и да не се согласуваш за таква промена. Имаш право да знаеш за неговите промени исто и он за твоите. Таа е таа взаемност меѓу партнерите.
    Со право си лута он како да нема доверба и како да не си битен фактор за тоа што ќе науми.

На sunshinebabe, Yeeah, honey.11 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    5.925
    Може не сакал да ти каже предвреме додека не е нешто сериозно, или па знаел дека ќе постапиш така негативно кон неговата одлука за промена на работата. И јас сум таква кога се работи за оваа тематика не треба да си го ставаш на срце тоа што не те известил дека ќе менува работа. Но сепак фактот дека не сака да ти каже од кај му излегла понудата е малце загрижувачки. Ај да било на зафрканција да го одговори тоа, па да ти каже во текот на денот, ама вака. Изгледа несериозно од негова страна.

На deskarada, cresa-jagoda и Arja им се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Јас сум секогаш за поддршка на партнерот во негов успех така што ако таа промена му носи скок во кариерата би го поддржала. Изворот веројатно не ти го кажува за да не го издадеш и ти пред претпоставените во сегашната фирма пошто претпоставувам е иста или слична бранша и има фирми кои ја бараат таа дискреција. Нема зошто да го спречуваш во напредокот.

На Arja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.995
    Допаѓања:
    81.927
    Нормално дека во врска се кажуваат плановите и намерите, е сега неговата постапка ја сфаќам донекаде затоа што и јас сум таква да си премолчам за некоја одлука додека не ја остварам. Ама од дечко не би сокрила, од другарки да. А тој и од тебе сокрил. Јас не би се лутела сепак. А избегнување и ладен однос нема на подобро да ги смени нештата.

На Arja му/ѝ се допаѓа ова.