Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Quinzel

Quinzel Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2021
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    26
    И јас сметам дека тоа е најправилно. Во мојот случај и другарите негови кога видоа као типични машки се буцкаа ја буцкаа и таа повеќе кон него.
    И тој ми се оправда со фактот као сигурно немаше да ја буткам, се смеев на нивните шали као ваууу да, не… Колку да не речат дека не знам да прифатам заебанција само заради што имам девојка. А реално му кажав и него тоа е непочит спрема мене и пред мои очи….
    А јас сум од типот на…доаѓа некој кај мене со таква намера, и јас сум као чаоооо братче не ти се испулувам ни во очи. И за тие пет секунди што ми се приближил само некој иако не сум му кажала ни збор сум го набркала одма, јас сепак му кажувам него дека некој ми пришол

2. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    spored mene edna zdrava vrska treba da bide BEZ:nepotrebni ljubomori, “premnogu si gola ne te pustam vaka”, ne sakam veke da go pravis toa toa i toa inaku ke ti raskinam, ne mozes da izlezes, ne mozes da se druzis so toj i toj………. Ednostavno vo edna zdrava vrska treba da se ima doverba i da se ima sloboda. Tie sitni karanici gi ima i ne moze da ne gi ima, lugeto se tolku razlicnj sto ke se najde nekoja sitnica za koja ke se pobunite ama tie karanici treba da bidat BEZ: treskanje na casi i cinii, vrekanje, rikanje,plakanje,pcuvanje,vreganje,omalovazuvanje……. Ne treba nitu da si labav,nitu da si strog. Ne treba da dopustas se ama pa da branis? Toa pa isto ne. Ne sum mu roditel pa da mu branam nesto da decko mi. Se sto mi smeta treba da se kaze na UBAV, SMIREN nacin i site nedorazbiranja da se resat mirno i stalozeno. Na kratko: edna zdrava vrska treba da bide so doverba,ljubov i sloboda. Treba da bide bez manipulacii, lazenje, nasilstvo.

На Quinzel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Кога ќе имаш човек со кој имаш слога и разбирање, соживот, иднина, ваквите флертови нема ни да постојат. За таквиот човек нема да имаш потреба да бараш мислења на форум, едноставно ќе се поклопат коцките и иако секоја врска има маани и проблеми, вас ќе ви биде совршено. Верувам си тинејџерка и затоа и бараш дефиниција за здрава врска. Здрава врска е кога не треба да браниш ништо туку партнерот си ги знае границите и ја почитува врската пред сѐ, а со тоа и партнерката. Здрава врска значи максимална поддршка за кариерен раст, животни избори, згоди и незгоди низ животот. Но најважно, за здрава врска потребни се вистински партнери. Не се сите дечковци или девојки вистински. Затоа и не успеваат сите врски. Најчесто се сопкаме на многу камења додека да најдеме дијамант. Затоа сметам дека здравата врска најчесто се случува во позрели години. Чест на исклучоци, но тинејџерските врски ретко опстануваат. Ни се менуваат животните цели и интереси, често се полни со љубомора и непотребни скандали и завршуваат неславно или како што е тренд во последно, со “непланирана” бременост и брак во којне владее баш идила. Истото е застапено и меѓу луѓе кои стапуваат во брак под нечиј притисок.
    Е во здравата врска нема притисоци, нема скандали, едноставно уживаш и сакаш со таа личност да остариш заедно.

На Ljubova, prashinka, Mikha4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.672
    Допаѓања:
    23.684

Мене личност ако ме прашаш, јас ако имам максимална доверба во девојка и ја сакам, никоја друга отстрана не би ми била битна.

Некој би рекол еее будала еден Старк, ко некој коњ само напред гледаш, ама јбг таков карактер сум, иако досега сум се изгорел многу пати. :)

Исто така јас сите што флертувале со мене на некој начин сум и кажувал на бившата девојка и не ми сметало ако некој флертува. Многу е битно како ти ќе изреагираш на флертот или твојата девојка/дечко. :)

На Billy Idol и Ljubova им се допаѓа ова.
  5. Quinzel

Quinzel Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2021
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    26
    Точно е дека не треба да бидеш ни лабав ни строг да браниш Што не би му допуштила еве според тебе што е претеризам?
    Еве како би изреагирал ти да е девојка ти пред тебе и да го гледа тоа, исто такс како би изреагирал ако девојка ти не е присутна?

6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.672
    Допаѓања:
    23.684

Се имаше сличено друштво, девојката пред да дојде, братучеда на другар, стварно убава девојка ми фрли око, по малку флертуваше со мене се до моментот кога.. дојде девојка ми и ја претставив.

Девојка ми насамо после тоа ми рече абе оваа шо и згрешив толку шо ме измерка од глава до пети?

И велам веројатно ме бендиса, хаха. :D

Од друга страна бивша девојка ми е поради мал милион причини, меѓукои и оваа, ама јас стварно имав доверба во неа и отворен бев со неа. Зато шо знам што е флерт, привлечна и убава девојка, а уште повеќе знам да го ценам и сакам нештото што сум го имал (тогаш) крај себе.

7. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Preterizam e koga lazes za odredeni raboti a znaes deka ja znam vistinata, preterizam e koga me ucenuvas, preterizam e koga ke dignes raka na mene, preterizam e sekojdnevnoto karanje so vikanje,rikanje,plakanje, preterizam se manipulaciite sto koga togas ke stanat zabelezlivi, preterizam e pregolemata kolicina na ljubomora, preterizam e koga mi “branis” da oblecam nesto zatoa sto ke gledale vo mene, preterizam e koga mislis deka sum otisla kaj nekoe momce a jas sum bila kaj drugarka AMA TI ZNAES DEKA SUM BILA KAJ DRUGARKATA SAMO TI SE PRAVAT DRAMI. Spored mene ova se nekoi raboti sto stvarno se “preterizam” vo edna vrska. Ne znaci deka ako sum vo vrska so tebe deka sum tvoja kukla i deka kako ke me napravis takva ke bidam i ne znaci deka ako sme zaedno deka treba da mi go sledis sekoj korak i da bides moj detektiv. Treba malce sloboda i treba malce disenje.

На Indiegurl, Elf и Quinzel им се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    14.069
    Отвори нова тема..

9. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.798
    Допаѓања:
    10.146
    Здрава врска, според мене, е врска во која има: почит, доверба, компромиси, слобода на говор и слобода за сопствен простор, има од време на време по некоја караница која за брзо поминува (според мене не е здраво воопшто да не се изџанка некој). Не треба да се поставуваат услови или да си забрануваат работи.

Исто, според мене, партнерот треба да ти биде најблиско и најверно другарче. Секогаш да сте еден за друг тука, особено кога е потешко.

Да сте си мотивација еден на друг, и секогаш едниот да го дополнува и прави подобра личност другиот.

На Lavender4, Quinzel, Ljubova и 3 други им се допаѓа ова.
  10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.681
    Допаѓања:
    4.661
    https://forum.femina.mk/threads/Здрава-врска.31921/

11. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.352
    Околу 8 месеци. Знам дека не се многу но не се ни малку. Според други муабети се гледавме на подолг план во иднина и затоа сметав дека ваква одлука (па и кога би била обратна ситуација) се носи со знаење и совет од другата страна. Фала на сите девојки за вашите мислења, навистина ми помогнавте!:sun::l:

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.431
    Аха, па добро не е веќе кратко од тип 1 месец, што се вика накај 1 година идете и сте имале сериозни планови, значи сепак станува збор за стабилна врска.
    Кажи му директно за ова, разговарај за се, можеби он не мислел дека греши што не кажува, но за другпат ќе знае дека ти пречи и не би криел вакви работи мислам. Сепак е проблем што може да се надмине со искрен разговор.

На cresa-jagoda и Arja им се допаѓа ова.
  13. Zara119

Zara119 Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    11
    Најпрво да кажам, секој пар си е различен и има различни навики.
    Конкретно во мојата врска (заедно сме година и половина) сме имале премногу убави моменти но и караници. Секоја наша караница е завршила со разговор, без разлика која е била причината за настанатата кавга или колку е била тешка истата. На почетокот љубомората беше далеку поголема од ова што е денес и од моја, а и од негова страна, денес љубомора скоро и да нема, бидејќи секако имаме повеќе доверба еден во друг, а и не си даваме причини меѓусебно за да љубомориме. Во однос на поминувањето на време заедно, секој ден сме заедно, не излегуваме многу со другари или другарки, бидејќи тој се покажал како многу подобар другар од сите мои другари и другарки заедно, а исто и јас за него. Така се поставивме уште од почетокот и се надевам така и ќе продолжи. Често добивам прашања од видот на „нели ви здосадува секој ден да поминувате толку време заедно?“ Не, не ни здосадува, бидејќи од почетокот до сега, ни минутка не е имало молк меѓу нас, секогаш имаме за што да зборуваме и да не ни е досадно. За гранници, немаме граници, бар не сме ѓи поставиле еден за друг, туку секогаш јас за себе и тој за него. За излегување со друштво, секогаш му е дозволено, нема потреба да прашува, но тој си чувствува потреба да праша дали е во ред тоа со мене и тоа го сметам како начин за искажување почит, но истото го правам и јас. Го поминавме периодот на караници и осознавање на маните на партнерот, а нашата врска сеуште е како првиот ден, преубава и полна со разбирање. Што и да се случило, секогаш сме го решавале со смирен разговор.
    Се извинувам на долгиот пост.

На L.i.n.a.a, SoniMoni, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    25.848
    Батали, не и го губи времето за џабе.

На crimson, Ajronmen, Indiegurl и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    3.314
    Да имап девојка швеѓанка и да испуштиш таква можност, јер си балканац. Не може побалканска причина да има :rofl:
    Буквално нека не и го троши времето. Македонштината да не ни пропадне.

На Izaabella, BlackAndWhiteSwan, stingray и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Bitolchanecot

Bitolchanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    561
    Македонец до коска

На prashinka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Море чоек, дете може и 5 јазици да научи паралелно.
    Тешко тебе за шо се секираш.

И АМАН не се враќајте Битола по жени секое лето!

На Mikha4, Summerbaby, arabella_ и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Bitolchanecot

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    561
    Не се враќаме без гајле, и онака празна е.

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    И?
    Ќе бараш македонка во Шведска?
    Во кој град си?
    Ој Малме, ко Битола ќе се осеќаш.

На AAKG и ane.bella им се допаѓа ова.
  20. Bitolchanecot

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    561
    Малме ко во багдад да се осеќаш е уствари.

На BlackNight и WildMk им се допаѓа ова.