1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    14.069
    Денес една колешка му рече на професорот да ни стави на портал испитни задачи за втор колоквиум, да сме имале што да правиме за време на празниците, а он низ смеа рече дека ќе стави, нема да не остави без занимација за време на празниците.. После ова се ти е јасно, како мојте колеги ги поминуваат празниците и дека никој не слави нит празници нит ништо..

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.125
    Ништо лошо не рекол, лоша ти е призмата низ која ги гледаш нештата.
    Поработи на себе, вака ми делуваш на лабилна личност која не сака да излезе од комфорната зона. Ама така ништо не правиш,ќе појдеш на работа не можеш цел живот да превртуваш очи,ќе мора да се вклопиш да работите во тим.
    Мора да бидеш социјален тип и да си најдеш барем две другарки ко што пиша една членка.

На IRBBB, crimson, Oneo и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Ako ne e bitno toa dali oni pravat nesto ili ne, prasaj gi za kafe ili za izleguvanje, nema nisto da se smeni ili da izleze na loso, ako te odbijat togas zdravje bitno znaes deka si probala da se zdruzis so nekoj.

На cresa-jagoda, Just.do.it, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.645
    Допаѓања:
    113.692
    Не треба да ти е важно како колегите ги поминуваат празниците туку како ти ги поминуваш. Биди ти таа што добро ќе си помине па ти е гајле за колегите. А дечкото ако се испонашал како што се испонашал лошо спрема тебе и спрема другите гости онда е сељак, ама ако сите се вклучиле во тој разговор освен ти, онда не е ништо страшно. Ние имаме другар во странство со кој знаеме да се собереме на саат време на видео кол и и јас и сопруг и дете, сите се вклучуваме, си местиме маса, си праиме муабет, се дружиме, по некоја пијачка и толку. Такво е новово време нажалост и ете и деновиве баш ќе им пишам пак да се собереме на кол и да си прославиме предновогодишно. Ако само ти не си се нашла во друштвото жал ми е ама ти си таа што е аутсајдер, не можеш да им ја уништиш забавата, а ако сите сте дремеле додека они си праеле двајца муабет онда типот е сељак. Не може сите да не чинат а ти да си топ, нит дечко, нит другари, нит колеги, шо знам.

На IRBBB, cresa-jagoda, СуперДевојка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.244
    Убав ресторан што и на двете страни ќе им биде погоден во однос на храната. Да не е празно но и да не е многу гласно баш заради тоа што е клучно да зборувате, да споделувате.
    Според мене, кино не е добра идеја. Други активности (билјард, куглање итн.) може, во случај да ви снема тема за муабет па да зборувате за играта.
    Ама ресторан е според мене најубава опција.

6. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Бев еден период од животот како тебе, средно школо негде. Но спортував тогаш и цел живот ми беше насочен кон тренинг и натпревари. Ретко излегував и немав баш друштво друштво. Потоа си фатив дечко малку постар од мене кој беше ист калибар како мене и немаше многу пријатели и не излегувавме. Тоа беше до 25 мои години кога раскинавме и јас останав буквално сама, без пријатели и неиживеана. Среќа па го запознав мм, тогаш дечко кој буквално пола Скопје го знае и цело време бевме излезени. Стекнав прекрасни пријателства, проживеав се што пропуштив и иако сум интроверт како личност, сега од оваа гледна точка можам да кажам дека се каам што не живеев кога сите мои врсници живееа, не искачав, немав другарки, немав друштво и тоа ми е најголемата грешка што некогаш сум ја направила. Сеуште ми е поубаво дома тука си го наоѓам мирот, но друштвото што го имам сега и пријателите ми се непроценливи. Затоа сакам да те советувам дека никогаш не е доцна за нови пријателства и колку и да си интроверт како личност потребно е да си стекнеш свој круг на луѓе, да стекнеш блискост со нив и пријателство. Затоа што со дечкото денес сте заедно, утре може не и нема ништо полошо од тоа да останеш скроз сам затворен дома без ниеден телефонски број на кој можеш да се јавиш. Тоа е моето искуство, можам многу да пишувам но мислам ми ја разбра поентата.
    Секое добро:hug:
    П.С А ако дечкото е дрзок и безобразен како што пиша, не треба ич да му ја мислиш дали да останеш со него. Од таа точка на "не замарај бе" ќе оди само надолу со се помалку почит кон тебе и се повеќе понижување.

Последна измена: 27 декември 2021
    На Giinna, IRBBB, AngelOfArh и 7 други им се допаѓа ова.
  7. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.353
    Допаѓања:
    1.613
    На 30години е малце тешко да стекниш салам друштво пошо најголем дел имат свое друштво со кое се заедно за викенди по ресторани, кафичи или патувања така што и да ги викниш за некаде одма ќе ти речат за на друго место сме договорени и толку. Ако те викнат арно ако не не.
    Баш пред 2 дена ни се жени другар и за нова година ни откажа а се платено му е за 3 дена. Ете како се намалува друштвото. Имам колешка од работа 30години има и нема со кој на тараса да излези а камоли пак да оди некаде. Охрид го немаше видено со години. Сите колеги од работа се со друштво а таја нема никој и ако ја викнат еднаш во 2 недели тогаш ќе излези. Ама доста лош табиет. Некогаш не се другите виновни зошто не не дружат.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.103
    Допаѓања:
    42.998
    И? Тоа што таа побарала да се ставени испитните прашања апсолутно не значи дека никој не излага и не сака да се дружи.Многу апсурден заклучок.Штом вака одма вадиш заклучоци за другите, не е ни чудно тоа што велиш дека си сама, сигурно имаш предрасуди за сите.

Совет, сигурно имаш колешки со кои повеќе зборите околу факултет, предложи им некој ден да отидете на кафе, со некои можеби ќе станеш поблиска, со некои може ќе останете само познаници, ама не е ни битно, иницирај дружби и повеќето луѓе ќе реагираат позитивно на тоа.

На raww, cresa-jagoda, prashinka и 5 други им се допаѓа ова.
  9. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Скроз погрешна перцепција имаш за колегите. Никој не е над книга 24/7, секој излегува ако ништо повеќе во пауза од учењето. А можда и целиот муабет им е мајтап биден, а ти не си го сфатила. Дечко ти не чини, колегиве не чинат, другарки од порано немаш… не може никој да не чини, ти да си супер.

На Oneo, raww, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Paris hilton

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Mnogu se soglasuvam. Imam edna drugarka i site i se 10ki celo vreme cita knigi i uci i bara prasanja od profesorite no pak ima 10 drustva i izgleduva do 4 saato sabajle.

На cresa-jagoda и Angie1432 им се допаѓа ова.
  11. Paris hilton

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Nekogas stvarno ima momenti kade sto nikoj ne ti se pogoduva. Ke si najde drugarki kade i da e. Ke si se osvesti samata i dosadno ke i stane samo da bide doma so decko i.

На prashinka и Stark им се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    14.069
    Разговаравме, се е океј, му покажав и риплаи од Фемина, да види како се ова изгледа од страна гледано и се сложивме дека не е океј, видов дека малку не му беше сеедно кога слушаше додека читав, ама се му прочитав, баш се, и си стојам на ставот дека ако се јави пак и си прави муабет за нг ќе станам и ќе си одам .. Заедно ќе чекаме Нова година..

На Cosmic Girl, quattro, Сара Лав и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Paris hilton

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Toa super ama stvarno ti sovetuvam da si najdes barem dve drugarki. Sekoe dobro ti go posakuvam.

На crimson, raww, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.672
    Допаѓања:
    23.684

А вака ко шо си постапила знајш шо можи да помисли? Дека можеби други ти го врта памето и немаш свое јас, али добро еве имаш посакуван исход, убо да си помините!

На IRBBB, Oneo, raww и 11 други им се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    14.069
    Нека види како размислуваат жените, и дека доволно е неколку дена да ми се излади главата и јас така да мислам како нив, и никогаш повеќе да не го погледнам.. Убаво е да слушне како би постапила жена со ладна глава, јас може сум под импресии и не можам да размислувам трезвено, го сакам, ама затоа тука се Феминките..

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.672
    Допаѓања:
    23.684

НЕ! Те советувам како машко, че ти се одрази негативно вака, тешки да грешам.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Paris hilton

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Ja ne sum masko ama se soglasuvam ajahhaahhahahaha ama dobro, taa si znae najubavo sto i kako. Ako se pojavi pak nekoj problem ( se nadevam nema ) ke pisi pak tuka sme hahahahahhahahaha

На cresa-jagoda и Stark им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.125
    Па добро разговарале, решиле заеднички се. Е колку ќе трае тоа ќе видиме.

Ај СРЕЌНА НОВА ГОДИНА не се замарајте многу, многу.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Paris hilton

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Да стварно, сликнете се у шо ќе бидете дотерани ееееејјјјј

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол