Poveke luge mi zamerija za toa, znaci koga poveke luge ke ti obrnat vnimanie na nesto deka treba da se smeni stvarno treba da se smeni. Ke praktikuvam kirilica od sea pa natamu.
Zdravoo devojki,se nadevam deka ke mi pomognete da izlezam od dilemava.pred edna nedela se zapoznav so edno momce t.e pocnavme da se dopisuvame koe zive vo Avstrija.Po nekoe vreme me pobara da se videme na kamera i da porazgovarame...i mi kaza deka ako prekinema da piseme deka koga ke se vrati od Avstrija saka da se vidime i da pieme kafe...razmisluvam dali mu se dopagjam ili saka da bideme samo prijateli?
Дилема со што ? Се излегува се пие кафе ако се јави хемија ќе се случи нешто ако не пријател плус во животот и тоа...
Овај да не е? Инаку за муабетов шо да мислиш, јас би ти рекол да не го замараш повеќе ќе да е најарно.
Се договоривме убаво кој и кој ќе славиме нг, а дотичниот сега пред пола саат најде за згодно да ми каже дека викнал и други да слават нг со нас, некој кој јас не ги ни имам видено, и башка сабајле ме праша што да купат за нг, сега му викам купивте тоа и тоа, касно палиш ми вика, не купивме тоа.. Ах, Нина, ах, удри си ја главата во ѕид сега, малку ти е...
А требаше сами да бидете па он викал луѓе? Или со друштво? Ако е второто не гледам кај е проблемот, ќе се измешаш со луѓе и можеби ќе започнеш ново пријателство.
Јас арно ти реков дека ти требаат 2 другарки, повеќе почит кон самата себе и повеќе употребување на реченицата “ајде бе не замарај”. Ама ти си знаеш.
Точно се согласувам, но прво треба да се праша,а потоа да се повикуваат лица шти прв пат ги гледаш во животот.
Најчест совет овде е “разговарајте”. И најчесто кога се разговара, сѐ е топ, сѐ се решава ама на збор. При прва прилика излегува на виделина дека разговорот бил само разговор. Од едно уво влегло од друго излегло. Јас мислам дека дечко ти многу многу не се замара за тебе, а ти пак од друга страна или си асоцијална или си полна со предрасуди и никој не ти чини. Треба да поработиш на тоа и да почнеш да се дружиш со луѓе, да имаш свој друг на пријатели и да не зависиш толку од дечко ти. Многу работи ќе се сменат тогаш.
@нина122 мора да се опуштиш и да си го рашириш кругот на комуникација. Свати дека дечко ти не треба да ти биде единствен лик во животот, бар имај познаници со кои комуницираш и разменуваш збор два, не мора да ти се другари. Сега кога ќе дипломираш и кога ќе бараш работа, ќе бидеш во околина со најразлични карактери и ќе мора да се опуштиш и да ги прифатиш такви какви што се. Неможеш цело време да дозволуваш туѓи дејствија да влијаат врз твоето расположеније. Тоа што дечко ти не ти обрнувал внимание за да позбори со другарот е сватено, ти се извинил и ти врати му, не му збори ден-два кажи зафатена бев. Од друга страна тоа што поканил други може да се прифати, но си можела смирено да му кажеш дека ти било незгодно.
Со партнерот се запознав пред три години додека беше во брак и се гледавме од време на време околу 6 месеци па изгубивме контакт на чуден начин, ниту јас го барав ниту тој мене, (во тој период и јас бев во врска). Уште тогаш имаше некоја поврзаност меѓу нас и знаев дека нешто пак ќе не поврзе еден ден. Пред скоро една година ми се јави, кажа дека се разведува, живее сам и дека би сакал да се видиме. Неговата бивша сопруга дозна за нашата врска после некои 3-4 месеци кога партнерот му кажа на детето и тука почнаа проблемите, не меѓу нас двајца туку со неа и детето. Од тој момент наваму мислам дека типката му брани на малиот да биде близок со татко му и не сака во никој случај да збори детето со мене. Ме нарекувала ку*ва, дека трчам по пари зато што сум 10 години помлада од него и други глупости да не набројувам. Јас гледам иднина со партнерот, многу добро се согласуваме и се сакаме, но осеќам дека детето не сака да ме прифати и тоа ми ствара проблем за понатаму, сепак треба да сме сите во добар однос. Како да постапам со детето за да ме прифати, пробав еднаш да му направам муабет кога беше на кратко кај нас, но ме игнорира, мајка му сигурно му ја полни главата а јас сакам да е се во ред. Не можам да разговарам директно со неа во никој случај затоа што е ненормална а партнерот како да се откажа од ситуацијава.
Не е мајката ненормална, не сте ни ти ни партнерот твој цвеќиња. Нејсе, освен да продолжиш со убав однос со него, реално друго ништо не можеш. Или ако дозволи мајката, па да го однесете на некое интересно место, да поминете заедно некплку дена, што реално ме верувам дека ќе дозволи, но ете како идеја. Ако му купуваш работи, нема да те цени тебе, туку подароците. Ако детето е запознаено со ситиацијата, тогаш не верувам дека ќе имаш напредок со него и без мајка му да му зборува, но убаво е што се трудиш.