Зошто се волку полни со предрасуди јас не знам. Личност што сте ја виделе само двапати во животот или воопшто не сте ја ни виделе одма им судите без малку подлабоко да размислите. Или толку ви е капацитетот не знам. Спасете ги од себе и терајте си, најдете си идеални слични на себе.
Ако се семејни ти ниту можеш да помогнеш ниту ти е местото да се мешаш ниту те засегаат, бар засега. Терај си со дечкото, негов проблем си е тоа. Реално сите семејства имаат проблеми и несогласувања меѓу себе, па додека тоа не влијае на љубовниот партнер не треба ни да го засега. Освен ако тој се кара дома, па се истура на тебе со нервози. Тоа не треба да се толерира.
Види, не е мое да те осудувам, ама не ми е јасно како тоа 'грозно се осеќаш' ама си станала приврзана? Ти ако не сакаш нешто не знаеш да кажеш не? Тоа што од се за мажот ти, ни кажа само дека е 14г постар и заминал во Англија, јасно е како ден што сакаш и кон каде ти одат мислите, се надевам и чувствата. Кажете му двајцата, ќе ви олесни и ќе си фатите нов живот. Значи плс, разведи се и имај си убав и слободен живот. Само внимавај, другарот може и да не сака ништо повеќе од секс ...
Добра вечер. Сакам да прашам дали според вас е нормално на некој начин, да имате дечко и он да прифаќа девојки на инстаграм кој го заследуваат? Да не бидам погрешно сфатена, ама кое машко не би пишал на девојка штом веќе ја прифаќа?во скоро време почнав да се гледам со еден дечко и гледам дека има доста девојчиња прифатено на иг, стварно не знам на што личи тоа а ваму ми вика јас кога сум со една со таа сум само и друга не гледам, значи јас не сум ништо штом е така.
Чекај сеа ако те разбрав имаш дечко и му се лутиш оти прифаќа на инстаграм да го следат, а во меѓувреме ти почна да се гледаш со друго дечко? Со него преку гулаби се следите и допишувате или?
Почнав да се гледам со еден дечко, меѓутоа искрена да бидам ми пречи што прифаќа на иг која и да му се најде, на тоа мислев, сигурно нема ако она или он и пише да прават муабет за снегот надвор... А ваму ми кажува колку е искрен итн
Набљудувај го и остави на времето. Вие само се гледате (како што сфатив). Не можеш туку-така да му ставаш правила што и колку да следи или да го следат. Ако после си се познавате карактерно, ви затера и сл. секако дека неизбежна е темава. И тоа јас не сум ништо, отфрли го. Ако знае да препознае што има покрај себе, овој ќе биде најмал проблем.
Тоа значи дека ако е со тебе со тебе е. Вие само се гледате,не сте ни официјални за да му го пратиш секој чекор. Додавањата не значат ништо. Многу сте поврзани со инстаграм, фб и тикток ќе видите “ејј ја лајкнав бившаму” и ете проблем. Од ништо проблем.
Не мора да значи дека секое машко е исто. Ете јас милион следам и ме следат на инста, а немам навика да пишувам на никоја, иначе лајкувам слики. Не мора да значи дека ќе им се пушта, ама и не значи дека нема да се пушта и пишува. Зависи до чоцекот каков е и колку доверба си имате меѓусебе.
Не мора да значи. Еве и јас следам машки на инста па ниту им пишам, ниту па им враќам кога ми пишат бидејќи сум во врска.
Ако сте скоро почнати, не е баш за очекување да се однесувате како во сериозна врска. Ова во некоја подплга, посериозна врска може би претставувало реален проблем доколку и смета на едната страна. Вака, од старт бриши, прекинувај апсолутен контакт со сите останати не е ок. Не се преоптеретувај со социјални мрежи, гледајте времето што го поминувате заедно да ви е ок.
Морам да споделам со вас. Дали ви се десило на фамилијарна седенка со дечкото неговите родители да се трескаат од земја утре идеме да те бараме , еве сеа ќе се јавам на музика ова она . Се осеќам многу нападнато , на живци ми згазнаа веќе. Планирам период да не се појавам пред нив, 2 саати им траеше шалата утре идеме да те бараме се осеќав ко у средно коа ти праат bullying и никако да престанат