Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Ах бре Тани4ка, и сега ако ја сака да не и даде да диши?
    Па ако ме сака ќе биде сигурен во мене и нема да ме замара и да ми кажува што да правам и кај да одам.
    Симона ако си повеќе тажна одколку среќна со него остави го. Штом толку те сака ќе ја смени таа посесивност ако сака да биде со тебе. Пресечи таму и застани цврсто, кажи му едноставно ако сака да е со тебе да те остави на раат слободно да си се дружиш и искачаш. Туф да не запознаела некој друг па да не го оставела. Па ако е за тоа и дома на нет може да запознае некој ама ај :^)
    На него му е страв да не запознаеш некој друг сосема различен од него што нема да биде посесивен мањак што ќе те конторлира туку што ќе те сака безусловно, е затоа му е страв :!:
    Озбилно се напињам коа читам како дозволувате вакви работи ама ај, ако самите сакате да си се правите жртви терајте со таквите што као „премногу ме сака„ :x

Специ, во твојот случај би те советувала да не покажуваш љубомора. Со тоа можеш само да си го расипеш односот со дечкото и да се одалечиш од него па така да се зближи повеќе со другарките. И да, кога би бркал некоја од нив зар би го правел тоа пред твои очи? Не би рекла...
    Како и да е неможеш да спречиш ништо, ако сака да е со тебе, а е, нема зошто да се противиш на неговите пријателства со тие девојки и да му зараниш да се дружи( тоа во никој случај немој да го правиш). Во споротивно да бркал некоја од нив би расчистил со тебе нели, ако толку се дружат без проблем би имал некоја од нив ;)
    Така да уживај си, како и да е неможеш да спречиш ништо. Љубомората неможеш да ја сопреш но можеш да ја маскираш во невидлива :)

Клауди тешко е да имаш доверба во врска на далечина, за тоа треба многу време.
    Многу момци прават така само безопасно флертуваат по интернетов, но немора да значи пак и дека е само безопасен флерт можеби и да се гледа со некоја од нив. Затоа подобро распрашај се од сигурни извори што прави дечко ти во другиот град, па тогаш ќе знаеш и што да преземеш. ;)

На specificone и Diamond им се допаѓа ова.
  2. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Зарем е нормално девојки,дечко ти да ти рече па не е посебен овој ден правиме 11 месеци,што има врска не е ништо посебно.Така ме расплака што му спуштив телефон,страшно се натажив и изнервирав,епа за мене е посевен секој месец тој датум како може да каже така...ИДИОТ...АХХХ ЈАС СУМ ГЛУПАВА-АКО МИ Е ;( ;( ;( :@

3. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Најнормално е! Аман бе луѓе ај 6 месеци 3 недели и 5 дена да славиме. Наместо да уживате во врската се карате за банални работи. Тоа броење ми е некако како да славите што сте издржале заедно 11 месеци, како да се трпите еден со друг, па ај да славиме. Уживај не се замарај со глупости. Убаво ви е, не е битно кој ден е. Годишници ајде де, да си го обележите денот кога сте се запознале, ма да јас и тоа не го обележувам. Повеќе ми значат некои други моменти што си ги памтам, што сме си поминале преубаво, дури и јас не ги памтам датумите кога било, но го паметам чуството што сум го имала тој ден. Искрено за глупост му се лутиш на дечко ти, добро е што ти значи тој ден, си го потсетила, сте можеле да правите муабет колку ви било убаво тој ден, наместо да му се лутиш :)

На thinkerbell, LivingGlam и mims-89 им се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Подарок јас одам со дечко ми 3 год. и нешто, и искрено да не ми беше потписот на фемина до пред некое време немаше ни да знам колку денови месеци и години правиме. Го памтам датумот но не му придавам некое значење, очибно никогаш не ми текнува кога ќе дојде датумот лелеее толку и толку правиме |(
    Ај да си во брак па да си славиш годишнина. Ама во врска никогаш не сум практикувала такво нешто, мене тоа ми е глупост. Исто и на него, никогаш не ми спомнал, 100% ни датумот не го знае, ај абрем јас памтам :lol:
    Мислам дека треба да му се извиниш и да се смирите. Не е ништо трагично. Најобичен ден.
    Исто друагрка ми коа ќе ја видам за секој месец поклони му купува, незнам што... :x

На Diamond му/ѝ се допаѓа ова.
  5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    До сега во врската значајна ни била само годишнината. Инаку за тоа колку месеци правиме за мене нема некое значење. Се знае - годишнина си е годишнина, нема ваљда секој месец да му придаваме значење на датумот откога сме заедно.
    Така што сметам дека ти премногу емотивно си го сфатила тоа што ти го рекол дечко ти, а ако размислиш подобро ќе сфатиш дека не рекол ништо страшно. :)

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Подарок јас бев пресреќна што мојот бивш дечко не сакаше да ги прославуваме овие месечнини, годишнини. Пред него тој за секој месец ружа, од него ми се одмилија ружите. Зошто е битна датата, кога најважно е на вас да ви е убаво секој ден.
    Една другарка му раскина на дечкото за оваа глупост, заборавил 4 години и 5 месеци, бре страшна работа.
    Јас ти велам да се опуштиш и извини му се на дечко ти зошто како дете си постапила.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sexyrebeka

sexyrebeka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ve molam za brz odgovor!!!

Denes doznav deka mojot dechko na pochetokot na nashata vrska imal edna (ne mozham da ja narecham avantura) da recheme muvachka za edna den. I prethodno go imav prashuvano za vakvi raboti dali ima praveno I stalno odrekuvashe, a inaku vo vrskata nikoj ne go skriva mislenjeto I chuvstvata. A I pred da mi go kazhe ova ima edno momche koe navaluva da odi so mene I mojot dechko znae za toa, I otkako ova I'm go kazhav na nekolku drugarki tie I velat deka e ljubomoren I zatoa mi kazhal za negovata muvachka. I zatoa VE MOLAM kazhete mi shto da pravam I shto da mu recham!!!

8. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    ve molam za brz odgovor!!!

Ништо да не правиш и ништо да не му викаш...како и да е тоа било на почетокот од вашата врска... А колку време идете? Тоа е најбитно во вакви случаи?

9. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Се смиривме со дечко ми,дури порака утрово ме разбуди,ама вчера не му се јавив не попуштам јас инат сум магарешки не сум јас крива таков ми е карактеров :rofl: :rofl: :rofl: Сепак фала ви на советите,сега се е во ред ОН СЕ ИЗВИНИ НЕ ЈАС и така се си дојде на свое место па ќе шетнеме после да прославиме :inlove: :inlove: :inlove: тнх девојки имајте убав ден :*

10. Diamond

Diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    182
    ^^ Podarok
    друг пат ИСКРЕНО те молам немој да му се лутиш за такви глупости...јас имам другарка и секој месец на тој датумот нивни си пуштаат пораки од типот "ај злато со среќа нека ни е... да ни се множат бла бла..." тоа е многу банално..и ако го сакаш и сакаш да остане со тебе не замерувај за такви работи..и извинувањето има граница..сепак мило ми е што сте се смириле... ;) имај убав ден и размисли :) ае з :hai: з

11. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Побарав совет од машките па еве барам совет и од вас девојки помагајте!!!
    копи-паст од - совети од МАШКА страна за сите девојки-

Еве пример тазе нервоза :Завчера се видов со моја школска другарка од основно , сме биле многу блиски живее близу школото каде што учевме и од школо кај неа дома другарки се собиравме се зезавме итн.
    Кога завршивме се запишавме различно и нармално се оддалечивме ,потоа таа отина за Лондон таму студ. и раб. и да не одолговлечувам збопот ми беше -се видовме завчера и ајде некако се договоривме да одиме на кафе да помуабетиме и јас заборавив да му кажам на дечкоми и вчера шетаме и се видовме со другарками и ми вели важи договорот за утре и јас и викам да се гледаме и одма он каде ќе одиш , зошто со неа ни здраво не викате сега на кафе бла бла блаааа... и цела вечер беше наку**ен не ми збореше лути легнавме и лути станавме
    И сега што да правам дали да и откажам јас се мислам тоа да направам затоа што неможан да се нервирам цел ден денеска ми е наопаку

И ете вчера помина денот го откажав одењето на кафе со другарката(и му кажав на дечко ми дека го откажав) и тој вчера кај 8 часот прошетал да види дали стварно е откажано и ја видел другарката со уште едно девојче и со 3-4 машки што и се на неа другари ( па нормално дека ке си излезе со нејзино друштво кога јас ја отпукувам) ;(
    и покасно доаѓа кај мене да излеземе да прошетаме и почнавме да се расправаме : ете затоа ти сакаше да излезеш со неа , затоа не ми кажуваш ме лажеш ,од сеа натаму и јас ништо не ти кажувам кога каде и со кого ке излегувам и ке станам како Јован ( тој му е колега има женска и ич не ја рецка -а во врска се 8 години и сега ке се земаат-сам си излегува, никогаш со неа , до касно седи и нз што други работи прави...)Несакам да се претвори во него ;(
    Многу ме боли душава кажете ми што да правам ... и ми вели (незнам може беше во нервоза ) а ти си била а друга ке биде не е битно ке се осушам (само незнам дали станува збор на недовреба ,ова се нема никогаш случено нити пак му имам дадено причина за такво нешто) ;( ;( ;( ;( ;(
    СОВЕТ ?!!!
    П.С.не сме малку во врска 9 год се во прашање а и подспомнува за веридба , брак ... јас стварно незнам што му стана

12. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    за ова не ти треба баш совет од машка стран, било кое женско ќе ти го кажи истиот советЧ љубоморен е! те уценува! размисли уште еднаш дали те заслужува! љубомората од машка страна е 100 пати полоша отколку од женка страна во една врска. нешто не е во ред, можи му е страв да не не го изневериш, еве ти прв знак , на недоверба. можеби нешто направил, па му е страв да не дознаеш. дечко ти е матен. нека ти наведи вистински добри причини зошто не можиш даизлегваш со другарка ти. нека ти наведи зошто се плаши дека ќе го изневериш? и кажи му дека не можи да те третира како што ја третирал другар му женската негова, бидејќи не не заслужваш и дека ако уште еднаш ти се закани , ќе има сериозен проблем. овај тип мене ми изгледа многу исфрустриран, а во иднина ништо чудно да биде и насилен. се започнува со љубомора , со уцени, потиа следуваат пцовки, па физички напад. размисли за ова што ти го напишав, па одлучи. бидејќи кога од најобично излегување со другарка прави толку голема работа, замисли колку би можел да те изолира од другите луѓе во иднина, ако не превземиш ништо сега. а ГОЛЕМИНАТА НА ПЕРИОДОТ КОЈ СТЕ БИЛЕ ЗАЕДНО, НЕ Е ПРЕСУДНА ЗА ДА ИЗЛЕЗАТ НА ПОВРШИНА НЕГОВИТЕ НЕВРОЗИ И ФРУСТРАЦИИ. РАСПРАШАЈ СЕ ПОДОБРО И ПОДЕТАЛНО ЗАНЕГОВОТО МИНАТО. ОВА НЕ Е САМО ОБИЧНА ЉУБОМОРА.

13. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    а колку години има дечково? 5? мене ова понашање не ми е за зрела личност. значи сте планирале на кафе да одите епа пошто се откажало таа си нашла друштво да не треба дома да седи. и во тие девет години тој не знае ти каква си? мислам дека со ова само се курчи демек јас сум главниот во врскава како ќе кажам така ќе биде :@ уффф шо мразам вака . мој совет остави шо сака нека прај. кога ќе свати дека и ти не се замараш ќе подразмисли и не се нервирај. со тоа што си го откажала кафето заради него тој има помислено демек како ќе и речам така прави...

На moni24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Diamond

Diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    182
    се согласувам со babyblond, и мене ми изгледа како да крие нешо..како да мател нешо па осеќа вина..па некако пробува да ја префрли на тебе..чека прилика за да не се осеќа крив...не е мое да судам ти си го знаеш најдобро..или е тоа или па го фатиле точки и може сака само да се издува...

А нема потреба да те третира како што некој глупак ја третирал својата женска...не може да те мери со други женски, од кај знае он што направила таа или па каква му е врската на тој Јован за да ја споредува со вашата.. :fubar: :fubar: .

15. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Точно е дека имаш 18 год.??? Велиш заедно сте 9 год. ???

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    24 има, гледај поубаво :geek:

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Се согласувам со БејбиБлонд. Колку и да е некој љубоморен дечко, не гледам некоја причина за тоа што ќе се видиш со другарка да љубомори. Сепак ја видел, да речеш не знае дека со неа ќе се видиш ајде де разбирам. Ама... нешто смрди. Само ти можеш да го дознаеш. Некаква релација меѓу него и другарката има нема, се познаваат од претходно, пак што толку се настрвил на тој однос меѓу вас двете.
    Односот негов подразмисли си со другар му, вашиот во последниот период, нешто да си се сомневала да ти било чудно.. стави си се на кантар. И седни си сериозен муабет да направиш да си испиташ се.
    Само ти можеш тоа да го разбереш. Знам дека е врска од 9 години, ама ако човекот се труди да се испере од нешто што направил, ако ова ти е тоа што ти го нуди, да седиш само дома.. мислам не знам. Ти секако си знаеш.
    Но, можеби ова да биде како другар му е нешто кое што му се мотало во глава. Сепак му е другар. не напразно го кажале она ским си такав си. Не мора да значи дека тој бил таков како тој, но не знам.. ти најдобро знаеш, без да се вознемируваш од нашите коментари почни сама да копаш.

18. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Сум остарела, а можеби сум и :drunk: Се мавнав на бејбиблонд
    Од мали сте заедно да не речам те пораснал и сега нормално си зема многу повеќе слобода во однесување отколку што треба. А и со самото тоа што си го откажала договорот со пријателката си правиш уште полошо, му даваш на знаење дека тој е во право, ти си згрешила и на тој начин го оправдуваш таквото негово однесување. Ако сакаш да ги поправиш работите треба да му покажеш дека не си истото девојче од 15-16 год. кога тој те запознал и дека не може засекогаш така да те третира, па уште и закани...Не дозволувај да се уплашиш дека ќе го загубиш или дека ќе го смени односот кон тебе(барем немој тој да види дека си уплашена). Може односот ви е супер и ова е once in a lifetime ситуација, но се зависи од тебе дали така ќе продолжи или нешто ќе се смени...

19. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    И јас се мислам така да постапам да прави шо сака и да види дека не сум засекирана , иако мене ке ми пука душава ;( , но вреди да се проба фалави на сите :* :* :*

20. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Ме насмеавте барем малку :) :*