Многу далековиди на темата. Вие што споредувате село и град, се гледа дека немате излезено од градот. Има села поубави и посредени од некои градови. Во конкретниот пример нема ниту врска, ама стасавте до стариот мебел на дечкото Ако има љубов, ќе има и слога! Со тек на време работите ќе се средат. Од кај знаеш, може намерно прави такви слики од некој подрум, да ти го види умот Многу девојки денес наместо скромни, умни момци бираат ,,странци,, со јаки коли, станови, скапи мебели. Со љубов сѐ се постигнува. Трпение. И маж ми кога бевме во врска не сакаше да живее и работи во странство, еве го 10 год. супер се навикна Овде кај што живеам јас куќите во село се многу поскапи отколку во градот, и стар мебел од 19век можат да си дозволат само бизнисмени Не се откажувај на уште не почнато, пробај.
Се допишувате а ти цел филм си направи, како би патувала толку време, па и стари работи имал дома сериозно ова или не зезаш?
1. Може и тој да живее кај тебе 2. Може да си купите стан/куќа и да живеете на трето место 3. Може да живеете под кирија 4. И НАЈВАЖНО - НИКОГАШ материјалните нешта не ги ставај како фактор за вакви одлуки. Има луѓе што преку ноќ остануваат и без богатство, без куќа и слично. Никогаш не знаеш кај ќе те води животот.
Ќути сега, да го спасиме дечкото од материјалистка која уште не влезени во врска му ја анализирала финансиската состојба, убаво е добрина да се прави..
Ако си млада, независна, градска дама, ваљда не мора да одиш „дома-невеста“ туку да си сте во свое. Just saying tho. Ама генерално ако имате разлики за кои не можите да најдите компромис ... пример ако ти сакаш да си в град по секоја цена, тој в село по секоја цена ... има дата на траење врската. Душа бе, ама немој. Сериозно. Вредиш поќе од то да си со некој шо не можи да те сака како шо заслужваш. Плачи, вади емоции од тебе, ама не го барај and don't settle for less. Ќе најдиш нешто ко за тебе.
Не знам дали имам пишувано. Од првиот ден се до пред некој ден тој имаше слика од некоја женска. И ќутев. После по нз колку кавги дознав дека му е комшивка и дека демек, таа му ја дала на брат му сликата, брат му се оженил, па му ја оставил на овој мојот. Не, не му поверував. На крај оти му чатев над глава, се нанервира и нз што и направи, ја нема сега сликата. Друго, става лајкови на слики на една теткица што е 50 и кусур години и е разведена. Него му паѓа сваќа,по братучед. Ајде и тоа в лице. Пред да заприметам лајк на секој пост и слика , тој рече дека таа е к**ва. И за тоа се налути. Шо имало врска тоа. Демек, лајк не значело ништо и дека таа имала дечко или швалер. И како сум можела да помислам дека тој имал нешто со неа. Откако му реков да прекини со лајк, а бе еден нема кликнато Типкава си пишва статуси како следниве : AKO MISLIŠ DA MOŽEŠ PROČITATI ŽENU, NISI NI SVJESTAN KOLIKO SI NEPISMEN #GN I NE ZABORAVAJTE VE SAKAM SITE NI dam ja cudna, ja sam posebno izdanje. . Не е битно кој ми го фрлил окото, многу е битно јас на кој ќе му го фрлам окото Дали добро постапив и кажав што ми смета? Исто така, му иам видено на фб порака Како, откако се скарува со женската претходна, одма и пишува на братучеда ми, за некоја нејзина колешка. Исто така, откако се скарале, по 2 месеци, му пишал на некој другар како и пошол дома и ја и***ал.... Како за крај
А јас од кога ти викам дека не е тој за тебе. Ти уште си со него... Подобро биди сама, отколку со таков да бидеш во врска. Сакај се и почитувај се малку себе си.
Ај тоа, ама па и не е ок да му читаш фб пораки. Така да, секое лонче си има капаче. Стално треба да имаме предвид дека овде ни се сервира само едната страна на приказната.
Ми боде во очи ова к**рва, каков речник, браво. Понашањево ај што му е нула, па јас не знам со кој памет трпиш ти. Утре и за тебе ќе зборува така. Туку, не знам колку години имаш, не е ни битно, туку зошто не размислиш за опцијата да бидеш некој период сама? Не е страшно, ќе поработиш на себе, да размислиш што сакаш и бараш од една врска. Сум била во токсични врски, не сум размислувала разумно у тој период, ќе се посоветувам и ќе раскрстам, ама нз зошто бараш совет кога е јасно дека нема да го примениш. Човеков нема да се промени, размисли дали сакаш иднина со таков човек, не е поентата у животот само да имаш партнер по секоја цена. Почитувај се себе, поработи на себе, размисли што сакаш у животот. Ова најдобронамерно, натака ти си знаеш.
Моја грешка е што проверував. Иако ме направија дека не сум океј. Јас барем сум разумна и знам дека тоа што го направив со пораките не е добро и достојно.
Твојата врска е еднакво на измачување. Јас не знам како уште го трпиш. Одамна требаше да ставиш крај. Ама и сега не е доцна. Само треба да бидеш решителна. Ќе видиш дека ќе бидеш посреќна сама и психички ќе ти олесни.
Не сум те читал претходно како ви било, но штом другите ти кажуваат дека врската ви е токсична, тогаш треба да прекинеш да се измачуваш. Не е само тој на светот. Ќе најдеш друг, поасален дечко.
Zdravo na site, imam problem vo ljubovta pa sakam da slusnam mislenja ili soveti i od vas, moze i vo privatna poraka. So zenskami pocnavme vrska pred 5 meseci kade se ni beshe preubavo, i razbiranje i ljubov i vnimanie i se. Naednash pred 1 mesec od nikade i teknuva deka saka da napravime pauza, deka ima oladeno, deka nenznaelo sto i e. Sakav da razgovarame i vo zivo ama taa ne saka ni da se vidime ni da se slusnime radi sto nemalo potreba od toa samo poloso ke bilo. Mnogu pati se obidov da razberam nesto no istite muabeti sekoga. Neznam sto mi e, premnogu mi dojde vnimanie, ne sum naucena jas taka, prodolzi bez mene, jas ne te zasluzuvam i taka natamu. Jas sum celo vreme so prasalnici, znam deka nisto ne zgresiv ni jas ni taa, sve bese preubavo i prosto nemozi da zdosadi nestoto. Dali sve toa asocira deka ima nekoj drug taa ili pa ? Sto bi mozel da prevzemam posto stvarno ne sakam da se otkazam od nea? Ja pustiv nekolku dena da odmori ne i pisuvav ne ja barav i bukvalno nemase ni traga ni glas od nea.