Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.714
    Не сте единствени.
    Скоро 7 месеци идам со дм, не се десило еднаш да ми повиши тон колку и да претерувам јас.
    Исто и за вреѓање, не се вреѓаме.
    Културно се караме да речам. :rofl:
    Најдолга кавга 15минс ни трае.
    Прво едниот (најчесто јас) почнува, другиов вика добро да така е, после на другиов му врие и почнува и он да се кара, и на крај на првиот му текнува и смирува ситуација.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.769
    Маж што "вреска" на женско не е прав маж.
    Прав маж седнува и разговара како со човек, а не како со животно.
    Не се сеќавам да сум повишил тон на женско.
    Седнувам и разговарам убаво, полека без врескање и вреѓање.

На DrMTR, FridaodaMk, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.249
    Сум била во врска со човек со кој никогаш не се скарав. Ни кога раскинавме не беше преку расправија. Секогаш сме разговарале смирено, како луѓе, без повишен тон, без навреди, ништо од тоа. Никогаш не се чувствував напната покрај него, немаше никаква тензија, а не е дека не сме биле сериозни еден со друг, едноставно таков човек си беше, тивок да не речам. Така и се разделивме, тоа е тоа чао пријатно.
    После тоа бев во многу напната врска, постојано вжештени кавги, се чувствував како да стојам врз рингла шо самата се вклучува. Тој притисок не се трпи. Стопати поарно ти е на смирен начин сѐ да се решава, баш ми е мило за вас.

На Mikha4, cresa-jagoda, Madrugada и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.006
    Допаѓања:
    4.878
    Можам да кажам дека кога видов дека ни е ваква баш како вашата врска , врската со мм увидов дека всушност тоа е тоа и такка треба да изгледа една здрава нормална врска. Претходно имав дечко со кој се каравме се водеше инает за се и сешто со денови со се и на крај заврши со оладување и раскинување. Така да биди си среќна затоа што си во убава хармонична врска, и со некој кој те почитува. :hug:

На Mikha4, Munchmallow20, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.407
    Допаѓања:
    18.055
    Другарка ти има погрешно гледиште на работите. Треба да си среќен ако нема караници, расправии, викање, што ќе ти е драма.

На theowndemon, cresa-jagoda, Just_a_kid и 6 други им се допаѓа ова.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.721
    Допаѓања:
    17.920
    Девојче немој да дозволиш да ти го претставуваат она што не е нормално во нормално.Се знае што е нормална врска.Дали ако се дерете и тепате значи дека повеќе се сакате?Уживајте си во таквата врска и во убавиот однос.Пред се тоа е цивилизирано.

На Munchmallow20, theowndemon, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.875
    Допаѓања:
    183.260
    Не можиш со некој да си на сила. :D Ти можи неќиш да се откажиш, ама you kinda have to. Дали има друг или едноставно ѝ помина honeymoon периодот е само то - ти раскина и ти вели дека нема иднина и нема да се врати. Ако напињаш ќе почнува да најди начин да те повреди само да се тргниш. Тргни се совреме.

Разговарајте со иднината, видете до кој степен ви се поклопуваат плановите. Ако се многу различни, видете дали има компромис. Ако не можете да најдите компромис, ти веќе еднаш предложи шо би било. Ама обидете се. Можи ќе се најдите на средина па одење кон нова заедничка цел ќе наруши монотонија.

Прашање е дали тебе ти сметат пошто за секое лонче има капаче. :D Некој можи сака коли ама неќи на вози или се плаши или смета дека има поважни трошоци во момент. Мал пример. Неважно, ако овие работи толку многу ти сметат - зборни со него, види ја неговата перспектива. Сепак ќе работиш странство и тој сака со тебе па пред да не можиш лесно да го тргниш, убо раздлаби од сите страни. 8-| Пошто јас не гледам многу проблеми, туку гледам преференци.

Не мисли премногу, биди си ти ти. Оти ако сакаш врска, евентуално ти ќе излези на површина и тој баш то треба да го сака.

Оти бараш проблем кај шо нема? Или има ама не знајш како да го кажиш па "хаха супер ни е хаха дали е нормално супер да ни е хаха". Gurl ако имаш нешто шо ти е опишано како мед и млеко - не му барај маани со сила.

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.649
    Допаѓања:
    40.149
    Тоа е до вашите карактери.
    Баш е супер што сте така смирени.
    Коментарите од токсични луѓе занемари ги. Некој не знае друг начин да се справи со проблем псвен со драми.

На bertold и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  9. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.732

Прикачени фајлови:

10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.433
    Многу ретко се караме, во овие нецели 4 години еве не можам да се сетам на некоја ептен сериозна кавга, немало ништо такво да се бришеме, блокираме, со денови да не збориме, пцуење, не знам што. А и кога сме се карале брзо ни поминувало, истиот ден. Често и за нешто банално било, па немало што да се држи лутина и да биде бурно, со разговор се средувало.
    Продолжете си така. Баш тоа е и нормална и здрава врска. Не треба да се вика, дере по партнерот, дури и во кавга треба да си остане почитта еден према друг.

На cresa-jagoda, Munchmallow20, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.239
    Допаѓања:
    26.732
    Океј, фала ви.
    Не ми беше да го претставам тоа како проблем, напротив. Него онака кога ќе чујам пример нели Е па нема врска без караници или Нема врска без проблеми, се прашувам каде е границата пример колку, какви караници се нормални зашто ете кај нас и кај други воопшто и ги нема. Не дека сите мене ми збореле него општо повеќето имаат таков став, а и јас имав. Она знаете кога нешто е too good to be true почнува да сумња човек дека има проблем што не го гледа. Зашто некогаш самата сум се сомневала дали е вака зашто стварно све си е во ред и така треба да биде или само игнорираме проблеми намерно (ги бутаме под тепих) за да избегнеме конфликт.

12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    53.820
    Сте еволуирале Тане, баш ми е мило што напреднала вашата врска :party::clap:

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.688
    Допаѓања:
    25.280
    Ако сака некој лп да ми пише, фала :)

На MarioCasas му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Quinzel

Quinzel Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2021
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    26
    Во врска сум година со дечково и заминува за Германија 7 месеци, го чекав 3 месеци летото да се врати и сега повторно сака да оди само што се зближивме премногу. Минатиот пат беше тотален фалш, повеќе како одмор му беше него ли работа. Сега овој пат е сериозен затоа што ќе се враќа на истото место и си има план направено и тврди дека така ќе му иде. Неговите дома му загарантираа работа со доста плата и го тераа да не оди но тој е запнат да замине. Го прашав зошто воопшто одиш ако сега веќе имаш можност и да останиш тука и ми кажа дека сакал да поработи таму прво.
    Имам свое мислење во врска сум темава одамна и некако ми смета и не знам дали е правилно да му кажам, не сакам да звучам себично.
    Има љубов премногу кај нас и доверба и се ама 7 месеци се некако премногу и сега кога се зближив со него не сакам да влијае тоа на нас. Не сакам ниту среќа да му скратувам ни ништо такво, но има опции многу за компромис и сепак ниту се сети да ме викне со него (а пред да се врати викаше ако заминам повторно, ќе одиме заедно), или пак барем на 3 месеци да беше како ми како...На крај краева најдобрата опција му беше да си остани тука и да почни со работата што ја најде кога ќе го викнат.
    Какво мислење имате вие околу ова, дали треба да преќутам колку и да ми е тешко или да покажам став во врска со ова и да искажам мислење макар и да не смени ништо?
    Што би направиле вие на мое место? Што би му рекла?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.403
    Допаѓања:
    8.053
    Според мене многу е 7 месеци да сте разделени. Освен ако можеш да го издржиш тоа психички и врска на далечина и нејзнаејќи што тој прави таму (постои ризик и да си најде некоја тамошна, но балканка), тогаш пробај.
    Мада ова мене лично не ми се допаѓа. Зборувај со него ако можеш да го предомислиш или и тебе да те земе таму, како што ти ветил претходно или може ветувањето сега не важи...

На GirlVolley и Quinzel им се допаѓа ова.
  16. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Можеш да му кажеш дека ќе ти недостига и не би сакала да бидете разделени па види како ќе реагира.
    Германија не е далеку, за 2 саати со авион си таму и има евтини авионски карти често. Но ако не те вика, мислам дека ти е јасно колку е саатот.
    Исто така штом неговите не го убедиле не треба и ти притисок да му правиш.

Последна измена: 17 февруари 2022
    На Summerbaby, raww и Traveler91 им се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.006
    Допаѓања:
    4.878
    Само 7 месеци планира или сака таму да живее поантака во животот? Мене на ова другово ми личи. Ако и ти сакаш да живееш таму некогаш разговарајте , ако не ви се разидуваат оатиштата. Мислам дека треба сериознод а седнеш да разговараш со него кои му се точни плановите, плус во тие 7м можеш ид а го псоетиш секако ако те покани се зависи од тоа што сакате и двајцата. Седнете разговарајте.

18. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.959
    Допаѓања:
    31.554
    Многу заминуваат од државата заради многу други работи, а не до пари или сигурна работа, оти се е дисфункцонално.
    Можи сака да види таму како ќе се снајди, за подобар живот и иднина.
    За тие 7месеци вие пак ќе се видите, тој ќе се врати, ти ќе појдиш можиш да поседиш.
    Јас не го гледам ова како некоја пречка. Многу фамилии и врски посебно дур се повлечат живеат разделено.
    Нормално не е лесно, ама кога се сака се успева.
    Ако ви е врската супер и пиша дека сте се зближиле, ќе го надинете и ова.
    Да сум јас би го поддржала.

На Justicija, Summerbaby, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Quinzel

Quinzel Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2021
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    26
    Не е таков тип да остане, ама сака на 7 месеци дефинитивно. Премногу е амбициозен тип во суштина само навикнат е да троши пари досега и заради тоа прошли пат не му идеше добро но сега е некако пресериозен, многу често разговара со мене на таа тема дека му требаат пари и дека сака да се осамостои, да не бара од неговите, башка и друштвото му е такво, плус сакал да има секогаш и со мене.
    Мене искрено не ми дошло до луксузни работи, јас само сакам да бидам до него.
    Разбирам дека сака, и дај боже да му успее да си го оствари сонот но не сакам да го изгубам бидејќи доста време е, повеќе би да се градиме заедно и да успееме затоа што има и таква опција секогаш.
    Но кога ќе размислам прашање е дали е толку сериозен со мене? Тврди дека е но воопшто не размисли на оваа тема. Само еднаш му пројде низ глава кога беше таму бидејќи му недостигав за ако замине да одиме заедно да не се оставаме сами и од тогаш ниту еднаш повторно не спомна, само кажа дека сака да оди а мене не ме планираше никаде и баш ми беше незгодно да го напоменам тоа.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    А? :^)

На Milobebence, GirlVolley и Quinzel им се допаѓа ова.