Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.990
    Допаѓања:
    3.663
    За што совет?

2. Katherine Manson

Katherine Manson Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    25
    Во право си, веќе неколку дена е дистанциран и воопшто не се однесува толку "заљубено" како пред некое време, чудо колку red flags можеме да пропуштиме ако не сме доволно внимателни.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Некое време се допишувам со едно момче и навистина ми се допаѓа. Мислам дека оди океј, но бидејќи сме од различни градови, и тоа баш далечни, не знам ништо за него. Моето прашање е што би мислеле доколку следи и заследува девојки на инстаграм?
    Знам дека бидејќи не сме во никаква врска не треба да ме засега, но ме интересира што би мислеле вие. Фала ви :)

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Би мислела сѐ најубаво. Дека е нормално, здраво и право младо момче кое си го живее животот.

На trajkoska23 и bicycle им се допаѓа ова.
  5. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Да тоа е во ред, но од каде можам да знам дека не пишува со повеќе девојки истовремено? Мислам, знам дека немам право да барам или очекувам да нема контакт со ниедно женско бидејќи не сме ништо официјално, но навистина не сакам да губам време доколку тоа е случај, или пак да бидам втора-трета опција.

6. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    Дур не си во врска со него, немаш право од него да бараш да не се допишува и искача со други. Дур вие не излезете и расчистете на што сте, дали само се гледате или сте во врска, го има секое право да се допишува и гледа со други, исто како и ти што го имаш.

На bicycle и penelope10 им се допаѓа ова.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.406
    Допаѓања:
    18.055
    Не можеш да знаеш, си ја пробуваат среќата, ако не со тебе со друга, тоа е реалноста или ќе ја прифатиш или ќе се јадосуваш беспотребно.

На Anie93 и penelope10 им се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    14.137
    Јас мислам дека дечкото не гледа во тебе барем сега за сега некој со кого би имал нешто озбилно и си бара плус некоја да има за во случај да не бидне ништо со тебе, доколку продолжи да го прави тоа додека сте во врска, тогаш е друго, а сега мислам немаш потреба од грижа затоа што голем дел од машките што се убави и привлечни го прават тоа.

9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.724
    Допаѓања:
    24.056
    Ne se filmajte mn i ovs se red flags sekoja srejca so ne te cita ovde momceto.

10. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Значи нит си излегла нит си го видела во живо почнуваш со контролирање. Токсично в крај. Дај боже детето да види навреме со кого си фатил работа и да се спаси. Ти сега ако си ваква, во врска којзнае како ќе го тормозиш.

На Mikha4 и christinnn им се допаѓа ова.
  11. cutieee123

cutieee123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2021
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    227
    Ако некој/а има трпение за подолга дискусија околу проблем, би замолила да ми пише :)

На Zhukov, Mendelez и Snowy45 им се допаѓа ова.
  12. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.401
    Допаѓања:
    8.053
    Чекај бе па ти, уште не сте се фатиле и одма љубомора те фаќа.
    Слободен си е човекот, нека си заследува која сака.

На Indiegurl, Stark, noteforself и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.392
    Допаѓања:
    21.045
    Од една страна да, сингл човек може што сака да прави, да се допишува со колку сака, да искача со колку сака and all those good stuff.
    Ама, како таков човек да го сфатам сериозно ако пример одреден период си посветуваме премногу време за допишување и запознавање?
    Ја не би почнала врска со таков што заследува, лајкнува, реплајнува и искача со све и свашта а притоа се допишува со мене.
    Сепак, зависи и што е допишувањето. Реплај на стори не се мери исто со подлабоко запознавање.

На oblace1, Limpan, Ivan4e04 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.724
    Допаѓања:
    24.056

Е ај еве хипотетички да речам... се допишуваме. Уште од старт да очекувам од тебе дека че бидни нешто повеќе од допишување и се да прекинам да пишувам и да се фокусирам на тебе со сета моја енергија и мисли? ЗОШТО? Што ако ме заебиш?

Далли јас остарев или не знам, порано така размислував дека ако се допишуваме мора само со мене, па побогу не сме во сериозна врска па сеа, ај че се лутиме на некој начин..

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.392
    Допаѓања:
    21.045
    Е добро ти од старт подлабоко се запознаваш со некој? Што ти значи тоа од старт?
    Ако и после 1-2 месеци редовна комуникација, споделување секојдневни ситуации, проблеми, тешење, помагање итн. имаш намера да се допишуваш со други женски за да не си заебан, не ќе да е до другата личност.

Затоа пак викам, многу зависи од типот на комуникација. Ако е нешо без врска тралалајка муабети нормално дека ни двете страни нема да вложат ни време ни енергија во тоа.

На kikkki, Hecate, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  16. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.685
    Тоа значи дека не ти е битна девојката, битно е некоја да се “упеца“, ма каква и да била |(
    И ако ти враќа значи дека нема да те заеби? Може ти враќа на пораки ама во живо се гледа со друг.

На kikkki, Lavender4, Munchmallow20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.724
    Допаѓања:
    24.056
    Не е вистина.

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.239
    Допаѓања:
    26.732
    Јас ако видам дека имам шанси со некој, без разлика што офишали не сме у врска, не пишувам со други. Не збориме за лајкување и следење него баш она што рекоа, допишување со повеќе истовремено. Чим ми се засвиѓал некој, целам кон тоа. Ако расчистам дека неќам ништо со него, прекинувам комуникација и тогаш може со други.
    Оти ако ме одбере мене рандом ко на еци пеци пец од повеќе, е тука е све освен искрено допаѓање.

На Juicy, Yeeah, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  19. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.685
    Епа ако те интересира стварно некоја ќе трошиш време на неа, да ја запознаеш подобро не да бараш алтернативи.

На cresa-jagoda и penelope10 им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.239
    Допаѓања:
    26.732
    Ова да пишувате со друг/а за првиот(а) да не ве заебе, кажува дека сте со некој само колку да не сте сами и едноставно чувате луѓе за резерва.

На Limpan, kikkki, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.