Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

За што совет?

2. Katherine Manson

Katherine Manson Истакнат член

Во право си, веќе неколку дена е дистанциран и воопшто не се однесува толку "заљубено" како пред некое време, чудо колку red flags можеме да пропуштиме ако не сме доволно внимателни.

Anie93 likes this.
  3. penelope10

penelope10 Истакнат член

Некое време се допишувам со едно момче и навистина ми се допаѓа. Мислам дека оди океј, но бидејќи сме од различни градови, и тоа баш далечни, не знам ништо за него. Моето прашање е што би мислеле доколку следи и заследува девојки на инстаграм?
    Знам дека бидејќи не сме во никаква врска не треба да ме засега, но ме интересира што би мислеле вие. Фала ви :)

Cecko85 likes this.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Би мислела сѐ најубаво. Дека е нормално, здраво и право младо момче кое си го живее животот.

trajkoska23 and bicycle like this.
  5. penelope10

penelope10 Истакнат член

Да тоа е во ред, но од каде можам да знам дека не пишува со повеќе девојки истовремено? Мислам, знам дека немам право да барам или очекувам да нема контакт со ниедно женско бидејќи не сме ништо официјално, но навистина не сакам да губам време доколку тоа е случај, или пак да бидам втора-трета опција.

6. busybee

busybee Истакнат член

Дур не си во врска со него, немаш право од него да бараш да не се допишува и искача со други. Дур вие не излезете и расчистете на што сте, дали само се гледате или сте во врска, го има секое право да се допишува и гледа со други, исто како и ти што го имаш.

bicycle and penelope10 like this.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Не можеш да знаеш, си ја пробуваат среќата, ако не со тебе со друга, тоа е реалноста или ќе ја прифатиш или ќе се јадосуваш беспотребно.

Anie93 and penelope10 like this.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Јас мислам дека дечкото не гледа во тебе барем сега за сега некој со кого би имал нешто озбилно и си бара плус некоја да има за во случај да не бидне ништо со тебе, доколку продолжи да го прави тоа додека сте во врска, тогаш е друго, а сега мислам немаш потреба од грижа затоа што голем дел од машките што се убави и привлечни го прават тоа.

9. Stark

Stark Форумски идол

Ne se filmajte mn i ovs se red flags sekoja srejca so ne te cita ovde momceto.

10. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Значи нит си излегла нит си го видела во живо почнуваш со контролирање. Токсично в крај. Дај боже детето да види навреме со кого си фатил работа и да се спаси. Ти сега ако си ваква, во врска којзнае како ќе го тормозиш.

Mikha4 and christinnn like this.
  11. cutieee123

cutieee123 Истакнат член

Ако некој/а има трпение за подолга дискусија околу проблем, би замолила да ми пише :)

Zhukov, Mendelez and Snowy45 like this.
  12. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Чекај бе па ти, уште не сте се фатиле и одма љубомора те фаќа.
    Слободен си е човекот, нека си заследува која сака.

Indiegurl, Stark, noteforself and 2 others like this.
  13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Од една страна да, сингл човек може што сака да прави, да се допишува со колку сака, да искача со колку сака and all those good stuff.
    Ама, како таков човек да го сфатам сериозно ако пример одреден период си посветуваме премногу време за допишување и запознавање?
    Ја не би почнала врска со таков што заследува, лајкнува, реплајнува и искача со све и свашта а притоа се допишува со мене.
    Сепак, зависи и што е допишувањето. Реплај на стори не се мери исто со подлабоко запознавање.

oblace1, Limpan, Ivan4e04 and 11 others like this.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Е ај еве хипотетички да речам... се допишуваме. Уште од старт да очекувам од тебе дека че бидни нешто повеќе од допишување и се да прекинам да пишувам и да се фокусирам на тебе со сета моја енергија и мисли? ЗОШТО? Што ако ме заебиш?

Далли јас остарев или не знам, порано така размислував дека ако се допишуваме мора само со мене, па побогу не сме во сериозна врска па сеа, ај че се лутиме на некој начин..

christinnn likes this.
  15. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Е добро ти од старт подлабоко се запознаваш со некој? Што ти значи тоа од старт?
    Ако и после 1-2 месеци редовна комуникација, споделување секојдневни ситуации, проблеми, тешење, помагање итн. имаш намера да се допишуваш со други женски за да не си заебан, не ќе да е до другата личност.

Затоа пак викам, многу зависи од типот на комуникација. Ако е нешо без врска тралалајка муабети нормално дека ни двете страни нема да вложат ни време ни енергија во тоа.

kikkki, Hecate, cresa-jagoda and 5 others like this.
  16. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Тоа значи дека не ти е битна девојката, битно е некоја да се “упеца“, ма каква и да била |(
    И ако ти враќа значи дека нема да те заеби? Може ти враќа на пораки ама во живо се гледа со друг.

17. Stark

Stark Форумски идол

Не е вистина.

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Јас ако видам дека имам шанси со некој, без разлика што офишали не сме у врска, не пишувам со други. Не збориме за лајкување и следење него баш она што рекоа, допишување со повеќе истовремено. Чим ми се засвиѓал некој, целам кон тоа. Ако расчистам дека неќам ништо со него, прекинувам комуникација и тогаш може со други.
    Оти ако ме одбере мене рандом ко на еци пеци пец од повеќе, е тука е све освен искрено допаѓање.

Juicy, Yeeah, cresa-jagoda and 5 others like this.
  19. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Епа ако те интересира стварно некоја ќе трошиш време на неа, да ја запознаеш подобро не да бараш алтернативи.

cresa-jagoda and penelope10 like this.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ова да пишувате со друг/а за првиот(а) да не ве заебе, кажува дека сте со некој само колку да не сте сами и едноставно чувате луѓе за резерва.

Limpan, kikkki, cresa-jagoda and 5 others like this.