Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Нелка2

Нелка2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    За тоа со стриптизерот она тврди дека имала добра намера сакала да ме изненади, зошто така сме се договориле уште на 16години да си викнеме двете стриптизер, и дека било на шала направено.. не знам веќе стварно многу ми е тешко..

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Нелка2

Нелка2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Различни друштва сме, и возраст.. Дечко ми има 24 уште малце 25 и сите негови другари се или во долга врска или женети и не можеме да ги споиме друштвата. Плус другаркава вика дека кога и да е дојден он јас исто ко да не сум со нив само со него седам и не сакаат да доаѓа.

3. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    21.602
    Алал ти вера како издржуваш со таков посесивен дечко. Искрено, толку забрани, па и капак на се’ контролирање кај шо седиш на кафе е ептен психопатски.
    И пошто гледам по пишаното ко да ти е нормално дечко ти да се понаша така, да бев на местото на другарката јас би се тргнала од тебе. Не си сакала да и одиш на роденден во диско пошто пази, дечко ти ќе се налутел. А каде да го слави, во игротека или слаткарница?
    Кога ќе видам до кој степен сте способни да се понижите и да трпите заради еден дечко ми е ептен поразително.

На crimson, Limpan, Chantal и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Нелка2

Нелка2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Она се вади на тоа дека пред да ми е овој дечко сум била многу послободна и сме се дружеле сме искачале и не сме се осудувале за ништо.. Ми значат и двајцата многу и исто имаат и многу добри страни ама не знам како да го решиме ова

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.401
    Да те тера другарка ти да одиш на места што не ги сакаш ти, не е во ред.
    Ама ти не одиш на тие места зошто дечко ти не сака да одиш, не дека тебе не ти се прави кеиф еднаш за во дискотека да се дотераш со другарките.
    Кога е дојден тој ти само со него седиш од страв да не го налутиш, го пазиш цело време.
    Нели се изморуваш од толку пазење?
    Проблемов си го почнала да го опишуваш со "имам дечко кој е малце љубоморен", ама ова е ептен љубоморен, далеку од малце :(

На crimson, Chantal, S.W.A.G и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Нелка2

Нелка2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Можеби лошо го објаснив, не е толку контролирање колку што он има поконзервативни сфаќања, и не може да разбере дека јас порано сум правела се што прави другарка ми сега.. Се сакаме, стварно е добар спрема мене и се прави за мене, ама сака да се понашам како што се понашаат жените на неговите другари.. И он не искача, не иде по журки и слично па да речеме дека он прави глупости а мене ме затвара дома.. Едноставно скроз различни карактери се-едната слободна и либерална, другиот-затворен и конзервативен. Сум пробала средина не иде, а јас искрено не знам што повеќе сакам…

7. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Па шодека се во долга врска неговите пријатели може да се најде време за излегвање, вие сте пар, заедно треба да се планирате за во друштво, неможе посебно. И не може така другаркати да ти кажва кого ќе понесиш со тебе. И дали ќе идел или не,тој тие дечко, другарката не сака да се дружи со него. Сето ова мие многу детски. Одам на то да ја откачиш другарката ако не го прифаќа него во друштво.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cutieee123

cutieee123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2021
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    227
    Значи дечко ти дека претерува, претерува, тоа е факт. Ама ти си свесна во каква врска си и тоа си го прифатила. Ама во љубоморна врска не знам кој би бил океј со стриптизер/ка...За другите работи се сложувам дека се претерани од негова страна ама конкретно за стриптизов, според мене е тотално во право. На 16 и 20 години ти си поразличен човек. Тоа што порано си имала еден начин на живот а сега друг, кој сама си го одбрала, другарка ти треба да го прифати. И не, не е добра намера да направи нешто за кое знае дека подоцна ќе имаш проблем. Уште па снимки на стори од стриптизерот...Се согласувам со членките дека врската ти е токсична.Ама другарка ти е уште потоксична и себична. Јас на твое место тотално би прекинала да се дружам со таква другарка, а ќе се обидам на дечкото да му укажам некои работи и да намали со љубомората. Ако и неговото не се промени тогаш најдобро спас од двајцата. Ама верувам дека и дечко ти би бил по друг и би се сменил доколку ја нема другаркава. Стварно не е во ред да бираш меѓу дечко и другарка ама еве и да не постои дечково, другаркава не ти е другарка и не треба да ја имаш.

9. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    1.378
    и двајцава те гњават и се премнг себечни! малку преиспитај се себеси како индивидуа. Зошто не ти смета да те проверува кога си на кафе? Има реална причина? Си го изневерила некад? Ја разбирам пиша погоре дека е поконтровезен но не мислиш дека ова е претерано? а за другаркава и таа си тера свој филм и некако не и се уклапаш во филмот со дечково твој... Важно е да си размислиш која си ти, што сакаш, што е прифатливо за тебе и кои ти се границите....

На sj *O*, raww, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Нелка2

Нелка2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Да, ама од тоа произлегува дека утре и она дечко и може да го донесе кај мене на роденден што на мојов пак ќе му смета.. Или пак, нејзиниот да дојде, каков што имаше случај. И сега, чаре?

11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.401
    Како можело вака. Нека му дадат другарите една од жените нивни.
    Ти божем не си индивидуална личности со сопствени желби, карактер, специфична, убава таква каква што си да те сака и прифаќа без менување, тој ќе те моделира ко што тој замислил.
    Не ми се свиѓа ич ова. Пак ќе речам, со другарка ќе се налутиш ќе прекинеш.
    Со дечко посесивен ако се прилагодуваш на неговите испади се повеќе и повеќе, еден ден може да дојде да бараш дозвола до продавница да излезеш по леб.

На Cosmic Girl, crimson, KateKane и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Можда е таков пошто другаркава му носи други машки да излегва со чупево, стриптизер на роденден то со слики по фејзбуци, не му ја почитува врската.:wasntme:

13. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Него му смета другарката твоја со причина, јас мислам не е тукутака за ништо љубоморен. Ма со кој сака нека иди таа ти терај си со твојот дечко и може никој на никого да не му се меша во врската? вие ако сте другарки треба да се се дружите сите заедно.

14. Нелка2

Нелка2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Во право си, јас знам се ова.. Ама он е буквално најдобар на свет се додека не искочам со другарки негде на попознато место.. едноставнп вика дека он гледа иднина со мене, и не сака да одам по журки..

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cutieee123

cutieee123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2021
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    227
    И на дечко ми другар да му носи дома девојки, а знае во каква врска сме, и јас нема да го почитувам и ќе ми смета неговото постоење. Го разбирам јас дечкото што се вознемирува околу другарката. Чим и таа верува дека другарка и има добри намери и јас би се плашела да не подлегне на други полоши планови на другарката.
    Каков и да е колку и да е љубоморен, тоа е меѓу нив , она тоа го има прифатено. Дека е претерано точно, ама пак тоа е меѓу нив и треба да си го решат. Ама ваков или онаков, тој и е дечко и другарката треба да има почит кон него и кон тоа нивно функционирање.
    За тоа со роденденот, другарка ти сама треба да ти рече земи го дечко ти со тебе...
    Мислам дека доколку она имала повеќе почит кон вашата врска и дечко ти не би ти правел толку проблеми.

На ladydy13, cresa-jagoda и KittyAgnes им се допаѓа ова.
  16. Нелка2

Нелка2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Во право си, ама едноставно не наоѓаат заеднички јазик.. Според мене ни она а ни он не попуштаат. Екстремно различни. Од друга страна, имаме принципи од секогаш да искачаме женско друштво.. Она вика дека не може да збори со мене ако он е тука, особено што ја гледал со осуда, дека јас сум и другарка и мене ми верува а не него. Од друга страна он ми вика дека она ми има лошо влијание( а јас бев иста како неа пред да се фатиме, неразделни бевме), и отворено не може да ја поднесе.. И како сега да ги спојам?

17. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Кочку и да се токсични и двајцата мора да признаеме и двајцата сакаат да те имат за себе :l: :lol:

На purpleblue, KittyAgnes и Нелка2 им се допаѓа ова.
  18. Нелка2

Нелка2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    На тоа за роденденот, она ми кажа викни го ако сакаш, ама само женски ќе бидеме што во превод е не го викај. Плус и да го викнев немаше да дојде, а доволно бевме во лош однос уште да му кажам на журка одам…..

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Нелка2

Нелка2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    И јас сакам да ги имам и двајцата, ама тешко оди:(:rofl:

На Leucadia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cutieee123

cutieee123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2021
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    227
    Значи ќе повторам пак. Љубомората на дечко ти е претерана. Ама другар на мој дечко да му донесе стриптизерки дома, и дечко ми тоа да го прифати иако знае во каква врска е , и јас би се плашела после да иде во диско со тој другар...А општо идење во диско со други особи не треба да е проблем ако ти верува.

На Cecko85, ladydy13 и Нелка2 им се допаѓа ова.