Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Често е до околината ама не секогаш. Некогаш едноствно се случува да западнеш во таква врска. Особено на помлади години. На почеток се е супер. Како поминува времето почнува малку по малку да има некакви забелешки, дали за изглед, дали за однесување, дали за друштво. И тогаш почнуваш да правиш компромиси од најмали на почетокот, а понатаму се поголеми. Не велам дека не треба да се прават компромиси во врска и општо во животот, ама што кога тие компромиси целосно бришат/потиснуваат дел од тебе како личност? Значи тој не те сака тебе. Ја сака неговата замисла за тебе и по секоја цена ќе се обиде да те напика во тој калап. @Нелка2

На Summerbaby, KittyAgnes, Mikha4 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Не ти е потребен тест,зошто секогаш ќе биде исто и ќе се вртите во круг. Колку и да ти е тешко сега,колку и да сакаш и потсвесно размислуваш дека има и добри карактеристики,на крај лошите ќе испливаат на виделина.
    Послушај ги советите од мајка ти,зошто они секогаш знаат најдобро,го имаат искусено на своја кожа,колку и да мислиме дека "не знаат " , после неколку години сваќаме дека се во право.
    Токсична врска не само љубовна,туку и пријателска и утре ден на работа,верувај не ти треба.Ти да внимаваш каде,со кого излегуваш,дали ќе се сретнете случајно со машко друштво,постојано преиспитување на одлуките не ти треба.
    Млада си,животот е пред тебе колку и да звучи клише,така е.
    Излегувај,забавувај се,патувајте,посвети време на себе,ќе сватиш колку е убаво да си опкружена со луѓе кои не ти "забрануваат и диктираат " што и како да правиш и со кого да се дружиш.
    И после година ќе се смееш кога ќе се присетиш на темава. ;) :*

На Cosmic Girl, christinnn, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.405
    Допаѓања:
    18.055
    Јас да сум другарка не би постапила така, особено не ако знам каков е дечкото на другарката, би разговарала на друг начин,би пробала да и укажам. Не го осудив никаде девојчето за журкање, облекување тоа си е нормално на 20 год.

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    @Нелка2 се покајав што го прочитав мислењево пошо се изнервирав ко на моја другарка да ѝ се десило.
    Не, дечко ти не е добар туку е ужасен манипулатор и под хитно да се оттарасиш од него. Ти брани да носиш штикли? На ебани 20 години кога животот ти почнува ти живееш под нечија диктатура и се тресеш да седнеш до машко без разлика кое е?
    Не смееш да одиш по дискотеки?
    И бил добар…жими таквава бил добар. Те контролира како сака, те носи на раб на лудило, сигурна сум дека плачеш и се тресеш по секоја караница. Ни секунда не заслужува од твоето време. Љубоморен психопат.
    Не ни прочитав што ти пишале другите членки, има многу мислења се надевам доби добри совети.
    Реши се од дечко ти што побрзо ако сакаш да си го зачуваш менталното здравје.

На Cosmic Girl, S.W.A.G, Rock\m/girl и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    24.592
    Кога гледам дека нешто не е во ред сигурно не би постапувала за да му одговара на дечкото на другарка ми.

На raww, theowndemon, Mantub и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.405
    Допаѓања:
    18.055
    Па добро секој си има различни принципи и да нема дечко јас би ја прашала дали ќе и смета да седнат други особи со нас, доколку сме се договориле само јас и таа да сме на кафе. Тоа се вика култура.

На sj *O*, cresa-jagoda, x-MajaEsposito-x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.333
    Шо ќе тестираш?
    Тестирано ти е се'.
    Сака да има контрола врз тебе.
    А со дополнителен 'тест', може и ќотек да заработиш.

Седни и размисли како ти сакаш да го живееш животот.
    Што сакаш да правиш, а што не.
    Ти!
    Не дечко ти!

И според тоа ќе знаеш дали сакаш да живееш покрај него, или не.

Ко ќе живеете под ист кров, нема да ти дозволува да прднеш.
    Ако мајка ти каже нешто што не му се допаѓа и од нејзе ќе те оддели, а не само од другарка ти.
    *Ова е мое мислење.

На Cosmic Girl, Нелка2, Indiegurl и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    9.693
    Па најверојатно се другари и со нејзе, не викнала сигурно рандом дечки што девојкава не ги познава.

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.401
    Ама никаде не пиша дека нејзе и пречеле дечките што дошле да се поздрават, туку дека и било страв да не ја види овој што врти ко манијак со колата околу кафичи.
    Нај језив дел ми е ова со колата, те следи во чекор :x

На Нелка2, Ivan4e04, Indiegurl и 16 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.333
    Текстбук насилник.

На Cosmic Girl, buba4e89, Bezimenka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.724
    Допаѓања:
    24.056
    ко од серијана YOU со еден манипулатор, сеа уште фали да има пасворд од твои профили на социјални мрежи да ти чита разговори и секогаш да е на местото кај шо си ти. :D

На Ljubova, WildMk и Elf им се допаѓа ова.
  12. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.732

Прикачени фајлови:

• as1bv21fit841.png
      as1bv21fit841.png
      Големина на фајлот:
      250,2 KB
      Прегледи:
      32
    На Ljubova, Elf, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.312
    Колку само може да се биде наивен брејјјј... на прсти ве вртат.
    Какво тестирање какви срања, ќе си трошиш време и мисли.
    У здрава врска нема тестирања, нема глупи недозреани игри, или ви иде или не ви иде!
    Ако треба од анонимни ликови да бараш совети тоа значи дека дечко ти не е толку добар како што го замислуваш. Да беше немаше да чувствуваш конфузија, замагленост и неодлучност.
    Аман бре како се залепувате на еден дечко ко единствен кур да е на светов..

На sj *O*, SexyDarling, raww и 7 други им се допаѓа ова.
  14. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.623
    Ни едниот ни другиот...ама ме загрижува што ја навредуваш индиректно другарката за нејзиниот живот, а твојот дечко го оправдуваш со секоја реченица. Не е ни малку во ред да не смееш да излезеш во диско или да облечеш "разголена" блуза, или да се тресеш ако некое машко ти каже здраво. Јас би ставила крај веднаш.

На sj *O*, raww, KittyAgnes и 7 други им се допаѓа ова.
  15. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    1.378
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На buba4e89, Snowflake97, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.333
    Многу е лесно да се изгубиш себе си, ако си со насилник.
    Барем за мене беше...
    Се' можам да разберам што сум правела и најголемите глупости, ама како бев со него, не можам да сфатам.

Пишав некаде по темиве, ама ќе го кажам пак, оти е многу добар пример, за то колку може да забегаш.
    Седиме во дискотека и тој и' се удвара на друга, а со мене излезен.
    И чекам да видам дали ќе си отиде со нејзе, или со мене, ко да е најнормална работа на светот.
    Буквално ко зомби да бев.
    Како да не постојам, ако не ме контролира тој.

Мајндфак е.

На Cosmic Girl, buba4e89, Ljubova и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.312
    Да вајлд те сфаќам скроз, веруј.
    Ама мора да стегне заби.. Нека размисли асално. Мислам, кога ја читам коса ми се дига од тоа колку е изгубена во неговата аура, нема свои сопствени ставови, желби... Жално е ама ова ќе и е памет за друг пат.
    Е тек кога ќе ја преболиш врската ќе можеш точно да видиш колку ова однесување не е нормално.
    После врска те удира разумот онака јако.

На Нелка2, Snowflake97, raww и 2 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.333
    Треба, да.
    Се согласувам.
    Да се оддели од него и да се најде повторно себе си.
    Друг лек нема.

На Cosmic Girl, Snowflake97, Indiegurl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    43.512
    Треба да се има храброст да пресечиш и да покажиш заби. Тргнувајќи од себе, од другарките и тука на форумот, постојано бараме изговори и оправдување за постапките на партнерите. Секако не треба да се откажуваш на првата пречка, но тешко е да пресудиш што е вредно за борба, што можиш да смениш, а што не. Предност е кога ќе имаш некој од надвор да ти посочи дека грешиш, да те советува, но важно е и колку ќе послушаш.
    Некои се предобри манипулатори, ќе те убедат дека ти си виновникот за се', дека не вредиш и дека нема да најдиш подобар. А некогаш пак сме многу добродушни, веруваме и мислиме дека еден ден се' ќе се смени, да не речам наивни. Некогаш во име на времето продолжуваме во врска иако е измачување, само да не се фрлат годините поминати заедно во вода. Страв од непознатото и што те чека во иднина, како утре без него, ќе нема кој да ти пиши добро утро, ќе нема кого да прегрнеш. Но се' поминува девојки.
    Многу членки пишуваат, давајќи ни еден куп епитети колку тој е добар, а уствари е далеку од тоа. На крај секогаш завршува со: ме сака, сто години сме заедно, ќе видам дали ќе се скараме. Сакам да знам како завршиле овие приказни.
    Не солам памет, и јас сум иста, затоа и разбирам.

На Нелка2, FridaodaMk, wildqueen и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.401