Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    24.056
    Jas vo globala si kazuvam emotivec i romanticar sum. Ako na prva tocka ne ti e deckoto ili devojkata da i kazis kako qj pomina denot, kako se cuvstvuvas, pa i da si zboruvate za banalni raboti, tuka nesh ne e okej.

На cresa-jagoda, nevermet18, _Naumche_ и 4 други им се допаѓа ова.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    26.040
    Рано е , тек прв дејт . Излези неколку пати со него , па ќе можеш да процениш подобро .

П . С . Џентлмени се сите на почетокот , битно е да остане таков , џентлмен :) .

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Божe Боже

4. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    530
    Имам не толку страшно проблемче ама е..
    Се гледам веќе неколку месеци со дечко и не сме во врска ама не ни искачаме со други, баш сме као у врска ама слободни да правиме што посакаме(не искача со други а ниту јас) можда е во фаза на не знам дали те сакам но ми се допаѓаш доволно за да искачам со тебе
    Е сега тој има факс и е згоден хаха јас немам факс не сум згодна.
    Има брат и девојка штоо тие ми се над моите стандарди таа е шмизла тој мангуп и мојов дечко е мангуп ама со мене е океј
    Никогаш не сум можела добро да контакткрам со такви дигнати фаци едноставнп не можан да се спуштам на нивното ниво, прибрана сум а они се мангупи како што кажав не знам како да се однесувам со нив освен тоа таа веќе им е како дел од фамилијата а јас не сум му ни девојка

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cutieee123

cutieee123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2021
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    227
    Важно е дечко ти дали е дигнат а тие двајца исто како да не постојат.Не мораш да имаш којзнае каков и колку близок однос.А да размениш 2-3 реченици кога ќе ги видиш претпоставувам можеш. Тоа што немаш факс и што мислиш дека не си згодна не го ни помислувај како пречка, дечкото чим е со тебе ги гледа твоите квалитети и него му се допаѓаш.
    Ај уживај си со дечкото и не премислувај.Важно е тој каков е со тебе.

На cresa-jagoda, sj *O*, Lavender4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.345
    По кажаново, (ми) делуваш како да се чувствуваш дека не си добро прифатена и дека не се вклопуваш со нив. Убаво ти кажа членката погоре, битно е мислењето на дечко ти а не мислењето на тие околу него. На крајот на денот, со него си во врска а не со нив.

На Cosmic Girl, cresa-jagoda, cutieee123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.401
    Тие се дигнати или ти се подценуваш?
    Дека рече не сум ни згодна ни имам факс. Звучи ко да се подценуваш, а тие може да се понашаат сосема ок :?: понашај се со нив како со сите други луѓе.
    Не ги воздигнувај многу непотребно, сама си правиш да се осеќаш незгодно околу нив. Обични луѓе ко и сите други :D

На Bella •••, cresa-jagoda, pikabu5 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    507
    До сега никогаш не сум помислила да пишувам на машко прва.Се досега.Што мислите дали е во ред женското да преземе прв чекор?

На JJsummer му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.038
    Допаѓања:
    48.404
    Да!

На Принцезичка1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.312
    Не.

На raww, Ketchup и ladydy13 им се допаѓа ова.
  11. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.651
    Нема правила кој прв ќе пиши.

12. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    2.946
    Ниту јас не сум пишувала никогаш, ама мислам дека е сосема во ред, зошто да не.

На Skylar му/ѝ се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.869
    Допаѓања:
    183.178
    Да.

На Принцезичка1 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  14. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.422
    Со рееетки исклучоци-НЕ. Мислам за ред, во ред е зошто да не. Ама да не се лажеме, машко ако е доволно заинтересирано ке се потруди во врска со тебе. Од друга страна, машко ко машко најверојатно нема да те одбие за еднаш-два пати.. а и да стане посериозно, секогаш ќе се осеќаш помалце посакувано, барем јас би. Исклучок на ова би било ако веќе еднаш го имаш одбиено, ако ти е добар другар и знаеш дека му се свиѓаш ама се плаши да преземе чекор, или евентуално ако до сега си била во долга врска и знаеш дека му се допаѓаш па му е страв да ти пише. А онака рандом да пишеш, според мене немој.

На Skylar, Feminka22, cutieee123 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    24.056
    Seriozno? Te mislev za poopen mind!

На Waverly Raven, cresa-jagoda, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  16. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.410
    Океј да, ама како би му дала до знаење дека постои? Може не ја знае воопшто, само на социјални мрежи, може се знаат низ град ама се немаат запознаено. Јас сум за да, најлошото што може да се случи е да не врати, што не е толку трагично. :)

На Принцезичка1, cresa-jagoda, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  17. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Да. Ако ти се допаѓа, пробај си ја среќата, најлошото што ќе се случи е seen или да не врати.

На Принцезичка1, Waverly Raven, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Значи ако ти се допаѓа некој никако не би иницирала комуникација прва?! Знаете дека машки не читаат мисли, нели?
    Тогаш ќе бидете само со оние кои вас ќе ве одберат, а не вие кои сте ги одбрале :).
    Буквално е "дај шта даш" работава.

На Cosmic Girl, Принцезичка1, elimkd и 9 други им се допаѓа ова.
  19. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.410
    Здраво дечки, ми треба мислење. Многу сум несигурна да останам сама, значи од мала сум била самостојна ама ете кога почнав да излегувам со машки некако почнав да имам страв да не останам сама, а реално не е најлошата работа на свет. Сега излегувам со едно дете, ништо официјално ама се гледа дека сака сериозно, уште од првата недела сакаше да ме запознае со другари, со неговите, на веридба да идам бла бла (2 месеци имаат поминато неам запознаено никој дека не сакам). Не знам што ме натера да излезам со него ама ајде, не ми се свиѓа на изглед ама не судам и сакав да го запознаам. И сега после 2 месеци мене многу работи (СИТНИЦИ) ми сметаат, не знам дали стварно или ради тоа што самата потсвесно сакам да најдам нешто за да прекинеме. Знам дека е грдо ама во меѓувреме пред две недели случајно се сретнав со школски и излеговме на кафе ова она и кликнавме значи најнеочекувано и мене ми е преубаво. Јас знам во моментов што сакам, да прекинам со првиот дека стварно и добар и не сакам да му губам време и да си продолжам со вториот. Арно ама, не го знам вториот доволно за да знам дека има сериозни намери, ниту пак како ќе ми биде и страв ми е да не останам сама, а сум имала сигурен избор (првиот). Се нервирам што воопшто размислувам вака. :( Си велам поарно да бидам сама отколку со некој онака, од друга страна си викам може барам нереална врска, не може да ми биде wow да паѓам во несвест првиов барем ќе ме сака... Не сум трето одделение со муабетиве, ама убаво ќе биде некој да ме искара! :)

На wildqueen и Cecko85 им се допаѓа ова.
  20. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.422
    Има начини, преку заеднички пријатели, места на кои што искача и слично. Од се што сум гледала сега, а имам многу блиски машки другари, најискрено ви кажувам, машко ако му се свиѓате СЕ ќе направи да дојде до вас. И проблемот е што не е најлошо да не врати, туку напротив ќе врати, ќе ја гледа како достапна опција за која не треба да се замара и ќе си го напраи меракот. Е сеа, зависи што и е целта.