Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.006
    Допаѓања:
    4.878
    Не му го губи времето на провиов а ни на себе. Нема да останеш сама. Многу полошо е да се присилуваш сама себе да бидеш со некого одколку даси дама.. раздели се со првоот па прави ќто мислиш со другиот никој не заслужува да биде резерва само затоа што тебе ти е страв да не останеш сама...

На wildqueen, Ljubova, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.422
    Ај да не извртуваме. Флерт е едно, посегнување чекор прва е друго. Според мене, за женско да направи прв чекор или има ПРЕГОЛЕМА самодоверба, и воопшто не се плаши од одбивање(што да не се лажеме е многу редок случај) , или го гледа машкото како муле што знае дека нема да ја одбие. Пак, се се сведува на одбивањето. Ама во секој случај, зависи што и е целта.

На Skylar му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    2.946
    Не се сите машки исти. Ете и јас имам повеќе другари од другарки со кои пораснав, па знам дека во денешно време има и машки што чекаат прв потег или им треба многу повеќе време за да направат прв чекор не кај сите девојки туку баш кај таа што најмногу им се свиѓа.

На Skylar, elimkd, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.422
    Точно, затоа погоре реков исклучоци има. Ама се познава на машко ако му се свиѓате. Друго е да направите прв чекор со пријател што знаете дека има симпатија кон вас, а друго е со рандом машко што не ве ферма.

5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.714
    Епа чим не те ферма, мани го.

6. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    2.946
    Зависи колку близок контакт имаат. Ако е близок пријател ќе знае дали и се свиѓа или не, ама ако е некој друг со кој не се среќава, може само пријател на ФБ да е, нема како да знае.
    Ако има храброст јас сум за да си ја проба среќата.

7. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Што и да се случи со вториов, мој совет ти е да прекинеш со првиов во секој случај. Не е фер да му трошиш време, а не си фер ни кон самата себе да правиш нешто што не го сакаш. И не, не те осудувам, можам да се препознаам во ситуацијава. Подобро биди сама, отколку со првиот, баш се приметува дека не ти се допаѓа ни најмалку, а и тој очигледно ги движи работите пребрзо.
    Што се однесува до вториот, ако кликнете и успеете супер, ако не ќе наиде некој друг. Ама барем чувствуваш нешто, било што. Најважно е што сакаш ти, а не дали ќе останеш сама или што ќе кажат другите.

На Cosmic Girl, wildqueen, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Леле ама ја направи голема.. Целта е да се почне разговор, не значи дека ќе излезе нешто од едно најнормално, секојдневно "здраво, како си?".
    Прв чекор не значи дека го земаш во секундата во кревет или го носиш на матично 8):D:D:D
    Може воопшто и да не ти се допаѓа после разговорот, важно е да не си гаиш илузии и претпоставки од типот "ако направи ова, тоа значи она", "ме сака, не ме сака", па ќе чекам месеци да ме погледне.. Како да ти кажам, не е работа на преголема самодоверба туку немање или незнаење што сакаш па ќе чекаш било кој да те погледне.

Исто така машки кои ги прават првите чекори не значи дека се џентлмени туку почесто се од типот луѓе со идеологијата - не е*е убавиот, туку упорниот, па сеа ти види :lol:

На sj *O*, honey.11, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.132
    Допаѓања:
    82.916
    Помина 8 март, честит нека е, го прославивте? А сега чекајте машкото прво да пише. Или еднаквоста селективна е, нема еднаквост за се'?

Инаку, за @JustBeautiful, биди со тој со кој ти е убаво да бидеш. Многу размислување и комплицирање не ти треба.

На JustBeautiful, elimkd, wildqueen и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.422
    Секој со своето. Јас мислам дека секоја жена, длабоко во себе сака да се чувствува посакувана и тука нема ништо срамно. Теоретски колку и да изгледа нормално да во пракса не е. 500 случаи знам за тоа. Во природата на машките е да “трчаат” по женско, колку сакате негирајте. 500 примери можам да ти кажам кај што на крај се искочило вака ко што зборам, знам и какви муабети се прават, од типот “ева ја пак замара оваа досаднава”, ваљда неќете да бидете “досадната” у нечија приказна(реетки исклучоци пак ќе кажам) .Ретко кое машко ќе одбие, ама најчесто ќе ве гледаат како лесно достапна, не треба со прст да мрдне. И многу ме интересира, да речеме имаш дечко, би го запросила ти, би му клекнала на колена?

На Veta и Аничкаa им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.417
    Ти имаш проблем со тоа да бидеш сама..што е сфатливо ама и не е добро.Зошто?Јас лично секогаш сум за независност, лично не сакам да зависам од никој, еве и од моиве се нервирам што сум уште зависна финансиски а не ми даваат да работам.Камоли расположението да ми влијае од машко.Се имам научено да се занимавам сама бидејќи сум едно дете, можам да си направам сама да сум весела, задоволна и да ми е интересно.Е сеа, ја сум била у иста ситуација како тебе, кога не знам што сакам, и тогаш најискрено продолжувам уште недела дена муабет додека не воочам поубаво што како е.Не сакам да пресекувам бидејќи кога ќе пресечам одма после се каам, испаѓа дека избраниот е жива утка..
    Не мора да искачаш, само прави поdeep муабети, распрашувај ги двајцата што ги интересира, провери да најдеш нзс со двајцата.
    Јас буквално сум правела списоци.
    Пример Станко:
    прос : набројувам се` позитивно
    конс: набројувам се` што ми смета
    Петко:
    прос : исто како кај Станко
    конс: исто како кај Станко набројувам се` што ми смета кај Петко
    и правам сума сумарум, и гледам со кој повеќе се пронаоѓа, кој има повеќе позитивни карактеристики, кој ми прија повеќе.Само гледај тоа да е во брзо време, бидејќи е греота да ги влечеш со недели.Поготово првиов што викаш дека мисли нешто сериозно со тебе, да не се зацапа, па ако се одлучиш за вториов, да го повредиш.
    Ова е мое мислење, а ти како сакаш.Со среќа.

На JustBeautiful, wildqueen и etoile им се допаѓа ова.
  12. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Пишав веќе во претходниот пост што мислам за едно здраво, ама ти до клекнување на колена стигна, затоа не може да се разбереме.
    Ако некој "трча" по тебе те прави среќна и посакувана, тогаш тоа и барај си, поентата ми е дека не треба да се суди човек или иднината на потенцијална врска од тоа кој кому му пришол прв, а ако чекаш само тебе да ти пријдат само себе си ги ограничуваш можностите и шансите да запознаеш некој што вистински вреди и е правата личност за тебе.

На sj *O*, cresa-jagoda, Stressed Out и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.422
    Оооф, најпогрешното популарно мислење. Кога сме веќе кај 8ми март и феминизам, суштината е жените во општеството да се еднакво прифатени, да имаат еднакво право на глас, право на образование, на работа во сите сфери, да носат самостојно одлуки и интелектуално да стојат рамо до рамо со мажите.АМА мажот и жената не се исти, и НЕ треба да бидат. Господ не за џабе не создал различни. Поддржувањето на феминизмот не значи дека треба џентлменството да изумре, и дека жената треба да се третира како маж. Мажот што сака една жена, треба да ја оспиува со внимание, со љубов, да ја третира со нежност каква што заслужува. Ваквите коментари за 8ми март, најчесто доаѓаат баш од жени што не се задоволни од односот на својот партнер. Трубат како да се носи цвеќе на жена е “лигавње”, не им требало нив такво внимание, ама еднаш у годината кога ќе им донесат ружа баш за 8ми март ја сликаат по 20пати.. Да, еднаквост на професионално поле, на интелектуално, ама кавалерството и манирите не смеат да изумрат.

На Skylar и Angie1432 им се допаѓа ова.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.721
    Допаѓања:
    17.920
    А зарем мажите не сакаат да бидат опсипувани со љубов и внимание?

На wildqueen, sj *O*, Ramones и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.422
    Секако дека сакаат, и се, ама различен е начинот. Да не одиме офф топик, во друга тема за тоа:)

16. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.312
    Спрема кого како :D

17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.721
    Допаѓања:
    17.920
    Нема различни начини љубов е љубов,внимание е внимание.

На sj *O*, WildMk и theowndemon им се допаѓа ова.
  18. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.312
    Сакаат ама кај нив ефектот е други. Им го дига егото.

На Skylar, sj *O*, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.417
    Пиле паметно.Точно.Нас кога не` опсипуваат со внимание, претежно зборам сеа има и исклучоци, се затрескуваме и топиме.А нив им се дига егото и мислат единствени се..а не се упс

На sj *O*, Angie1432, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.869
    Допаѓања:
    183.176
    tumblr_da8fbf903c643c86d4a8cd2fef31ab4f_018fabd6_500.gif
    Женски, нема да ви падни бисеро ако пишите едно здраво на рандом чоек шо ви се свиѓа. Пошто тој рандом чоек можи тогаш прв пат ќе ве забележи. Следно, велите дека машко за некоја шо сака прај се. Не фала. Не ми треба еби упорен во животот, премногу едвај сум ги тргнала од себе. Башка кој се затресква толку од почеток? Ију. Секој шо не сфаќа од "не" би бил окарактеризиран како крип и досаден, безразлика на пол.

И следно. И мажите сакат внимание и љубов. Не е наше ексклузивно право кое го уживаме оти сме жени. Впрочем, за функционална и здрава врска вервам дека двете страни треба да се внесат безразлика кој ќе пиши прв. Никогаш не треба да има дисбаланс на споделвање внимание зошто тогаш едната страна ќе страда. Од кој пол и да е.

Следно, има секакви луѓе. Некој ќе ве наречи досадна, да. Друг ќе ве почитува. Трет ќе ве забележи и сака. Впрочем то е и the gamble и маж ко ќе пиши. Или машко е, нека трпи само тој одбивање? Многу имате tunnel vision. Да пишиш на некој или да покажиш интерес не е нешто лесно и која страна и да е му е тешко. И не е фер цел тој притисок само на една страна да паѓа секој пат.

Лично, имам пишано прва. И ми се угодило многу пати. Многу пати нека се здрави и живи. И ми пишале многу пати. Многу пати им се угодило, многу пати нека се здрави и живи. Тое животот. Ништо не мора претрагично и пресериозно да си земате. Лично, пак ќе речам, од врска барам почит. И од потенцијален партнер барам почит. И толку.

И последно за цвеќе за 8 Март и како сме неќеле а после сме сликале. Поклон е. Не сме социопати да не се радваме на поклон. Иако, и во сдк пишав, многу поќе ми значи рандом цвеќе оти му текнало на мене, ко мене шо ми текнува нешто дека сака па го земам и го носам. Пак, двострано. Не еднострано. Секогаш двострано.

Баланс. It ain't complicated.

На Guns N` Roses, Waverly Raven, sj *O* и 12 други им се допаѓа ова.