Колку ми го испревртевте мислењето и ми го извадивте од контекст браво…Муабетот ми е, if he wanted to he would. Колку од вас што ми се пуштивте имате прв чекор преземено? Членката праша за мислење, чим прашува значи и самата не е сигурна дали треба или не да пише. Ја дадов мислење. Дај прекинете со теорииве и треба партнер а не џентлмен. И тоа и тоа ти требаат, и двете можеш да ги имаш замисли . Самите сме си криви што манирите се речиси изумрени, глумите скромни и као ништо не ви треба освен мирен да седи и да ве сака, а ќе се посерете од среќа една ружа кога ќе добиете. Дајте лицемериево.. На крај краева, секој нека си праи што сака, јас нема да пишам прва најпрва, вие пишувајте, сите среќни и задоволни. Know your worth ladies, never settle for less
@Directioner005 е во право. Не мислам дека е правилно, ама во право е. Голем дел од мажите кај нас размислуваат ко неа и многу е тажно кога гледаш дека и женско стои зад тие ставови и таквото однесување го гледа ко нормално. Јас само би ти кажал, не е нормално, дебилно е. Ако твоите другари кога некоја ќе им пише, тоа го доживуваат тоа како "easy catch", бегај од нив. Сигурно немаат почит кон тебе.
Морам да застанам зад ова пошто сум во машко друштво и секакви сум видела. И некој шо не ме почитува не оставам да ми е во близина. А реално и другарите не остават пошто машко шо не е дебил, ептен брзо знај да препознај дебил.
А можеби едноставно не биле заинтересирани Инаку не знам зошто ѝ се нафрливте на девојчето кога реалноста е таа, не е она крива што така стојат работите, осудата насочете ја на друго место.
А тие што пишале први, полоша и поболна им станала менструацијата или? Пошто не сфаќам од каде излезе споредбата на кој прв да пише со менструација и бременост.
Океј ама зошто воопшто би сакале да се пуштите на некој што би ве сметал за easy catch? Ако евентуално испадне таков не ви ни треба. Тоа дека им се дигало егото ако некој им пише прв или ги опсипува со внимание...? Bruh, со какви машки се дружите? Сфаќам дека постојат, ама таквите не вреди ни да ги погледнеш. Не знам, ова некогаш ми има логика ама сепак е генерализација. Некако сè повеќе приметувам обновување на тие као демек разлики меѓу мажи и жени во поглед на дејтинг, а факт е дека сите до една се општествено инсталирани. Секакви карактери има секаде. Не ти паѓа вредноста ако се пуштиш, а ако некој смета дека ти паѓа, embarrassing за него со тој факд ап мајндсет. Нема ваљда кур да ме боли дека некој сељак ме смета за лесна. Бтв, мене (а очигледно и на многу други) отварање врати, ружи, курци палци итн. не ми е воопшто привлечно, дури ми дава ick. И не е точно дека потајно уствари сакам ама немам џентлмен со мене. Ептен непотребни ми се такви теоретизирања. Ако некоја сака, by all means go off. Ама дека е правило, дека ми е биолошки изгравирано во мозокот, nah. Мислам лошо е дејтинг да мора по некој шаблон да оди. Подобро е органски да се остави да се одвиваат работите. А ако мислите дека некој стварно вреди, дека не е zdr типец, и дека ќе кликнете, зошто да се ограничувате од некои норми за тоа како треба да изгледа целиот процес? Таков power dynamic може само проблеми да створи понатаму.
Стално се незаинтересирани. Затоа и мојот совет е да не им се нарушува личниот простор и хармонијата на госпоѓиците.
Ама може на нив им се ружни.Не дека изиграваат пичкишта.Зашо одма со стереотипи? Или имаат некој.Или шо знам. А ако одма ги реџектнеле, пак немаше да чинат
Ти ми зборуваш за причините, јас зборувам за конечниот резултат. Не навлегувам во нивните причини за незаинтересираност, тоа си е нивно право. Само кажувам дека не вреди да се троши енергија, ентузијазам и нерви за нешто што има мизерни шанси за успех. Слично е и со социјалните мрежи само таму е малце побезболно.
Епа причините водат до крајниот резултат, не моеш ти да им судиш ако не ја знаеш причината.Освен ако не си Господ, а не ми стоиш како за Него. башка кај некои ќе успее, веруј. Ама обично тие по кафичи шо се набацуваат така, баш тие се мизерни и желни за пичка, мислат ќе се нацрвцаат женскиве и одма ќе прифатат.
Па ако се стално незаинтересирани може правиш нешто погрешно? Плус совет - напушти ја идејата дека жените(или маж, сеедно - било кое човечко суштество) должи некому заинтересираност само зашто си направил/а прв чекор и ти се допаѓа личноста. Зашто вакви размислувања од старт се одбивни.
Едно е како изгледа од страна друго е што бил муабетов.. Јас имам искуство од пред 2-3 години. Стојам со другарки у кафич и ми доаѓа еден нормален , не нафуран и вели не те знам ама ми се свиѓаше и сакав да те прашам дали сакаш некој ден кафе да пиеме. И си викам браво на храборста и викам ај да размениме контакт и типов ми вике ама излези со мене вечерва викам припази како зборуваш .. и почна тука да се моли и му збоеснав и му реков за секунда да се тргне од масава. Поентава ми е дека не е само да и одиш на маса , туку и пристапот и што ке кажеш. Ако не и се свигаш нормално ке те откачи ама барем ке е фина со тебе. Ако се понашаш ко ... епаа си заслужил
Не им судам, реков дека си е нивно право. Не навлегувам во тоа. И не реков дека е должна да прави муабет и да игра со било кого. Јас сум откажан од таа идеја, не пробувам. Така да не правам ништо погрешно. Само коментирам она што го гледам веќе подолго време.
Ама сеа, он изел корпа, не знае ни зошто, и ај што ги суди девојкиве, па и на другите им збори да не прават така.Ко љубоморен да е. не може сите среќа да имаме..тоа е едноставно
За првиот дел си во право, ама за втората реченица не. Ако некој е константно одбиван не е до среќата, туку голема е веројатноста дека не е проблемот во жените што го одбиваат, туку до него. И секој може да смени нешто, без разлика колку мало нешто, ама прво треба да се излезе од улогата на жртва, нели...
Ја сум од оние девојки шо едноставно не сакаат да превземат прв чекор. Ќе испратам многу знаци, ќе погледнувам, ќе се насмевнувам, ама да пријдам прва - no way. Некако сметам дека у тоа е убавината да си девојка, треба да бидам ‘уловена’, а не ја да бидам таа шо ќе смислува тактики и ќе покажува муда у пристап. И одбивно ми е ова и ме одвраќа од потенцијален партнер. За пишување па ич нејќам да праам муабет. Ако се тегнеме кој прв да пише мислам јасно е шо за понатака. Буквално може да е на шоља у вц и да ми напише било шо, нит го гледам, нити ми глеа реакција, за какви муда бре праиме ние овде муабет? Од друга страна ич не ми е јасно зашо девојкиве у скопје глумат курац ипол, значи се спремаат два саата за искачање, а коа ќе им пријде некој се претвараат у тотално безосечајни кучки. Сите кукаат да упознаат некој, а коа ќе им пријде нормален дечко, со ок муабет шо цела вечер собирал храброст, онда мафтање со раката и глумење недостижност. Не не и не можам да разберам. Можда забегав од темава, али еве вчера бев искочена и се убедив по 528282 пат у ова шо го напишав. Гној сме со понашањето и дефинитивно не е проблемот само у мажите.